Isompaa ruutua (70-75")

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana teemus_, 11.12.2014.

 1. Kimsor

  Kimsor Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  02.10.2006
  Viestejä:
  429
  Saadut tykkäykset:
  78
  Näin on pääsyt näköjään käymään :) Välissä hommasin jo pahimpiin 4K- poltteisiin tietokonehuoneeseen tuon LG:n 55ub850v-mallin. Sillä menee hienosti 4K-kama kunhan sitä joskus oikeasti alkaa olla saatavilla.
  Varmaan huomenna tulee tämä uusi Samsungi kotiin. Saas nähdä huomaako kukaan telkan vaihtuneen isompaan kun käy kylässä. Jännittää että mahtuuko se tuohon 149 cm leveälle TV-tasolle, vai pitääkö sekin uusia ? Tässä mallissahan on ne jalakset siellä sivuilla kuvien mukaan, eli vaatii aika leveän tilan niiden puolesta. (paljonko mahtaa olla se väli?) Pistän kommenttia kuvanlaadusta jahka saan viritettyä.
   
 2. baba

  baba Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.05.2009
  Viestejä:
  226
  Saadut tykkäykset:
  7
  Tyhmä kysymys: onhan Hdmi black level asetus oikein asetettu kuvalähteelle? Eli muille kuin tietokoneelle se pitää yleensä olla low (16-235) ja HTPC:lle normal ( rgb 0-255)... Noin rankasti yksinkertaistettuna.

  Hailakkuus voi johtua myös gamma-asetuksesta, sitä voi koittaa säätää.
   
 3. antti-la

  antti-la Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.05.2013
  Viestejä:
  38
  Saadut tykkäykset:
  0
  Taitaa olla juurikin 149cm tuo jalkojen väli leveimmästä kohtaa, joten just ja just mahtunee.

  Vielä tuohon hailakkuuteen liittyen:

  Tokihan LCD tv:ssä on juurikin tuo hailakkuus johtuen heikommista mustista, joka tulee nostaa etenkin pimeissä kohtauksissa päätään, omasta mielestä kumminkin melko kiitettävästi niistä suoriutuen. Ensisijaisesti kannattaa tosiaan tarkastaa, että HDMI mustan taso on oikealla asetuksella lähdelaitteeseen nähden, sekä kalibroida brightness käyttäen apuna jotain testilevyä/kuvaa - jos brightnessiä on liikaa, kuvasta tulee hyvinkin nopeasti "hailakka" tai mainittu kalvofiilis.

  Lähdelaite: HDMI-Full 1-255 = HDMI Mustan taso = normaali
  HDMI-Limited 16-235 = HDMI Mustan taso = matala

  Nyrkkisääntönä sanottakoon, että itse suosin kaiken mahdollisen laittamista Limited tilaan. Täyden tilan hyöty on olematon, eikä etenkään videosisällössä edes ole mitään välillä 1-16 tai 235-255, ellei kuvaa erikseen muunnetta tähän formaattiiin.
   
 4. BMF1234

  BMF1234 Käyttäjä

  Liittynyt:
  27.05.2010
  Viestejä:
  181
  Saadut tykkäykset:
  15
  Töllö tuli kotiin ja näköjään ihan ehjänä. Seinälle asentelu jäi ainakin toistaiseksi haaveksi kun ei löydy tuollaista 90 asteen kulmalla varustettu optista piuhaa kämpästä, jotta mahtuisi tuo töllö seinään. Gigantin "kalibrointi" oli omaan mieleen liian sanoisinko keltainen ja haalea. En ala asetuksia tähän kirjoittelemaan kun kerkesin muutenkin jo säädellä omaan makuuni sopivammaksi...sanotaan vaikka että taustavalo oli maksimilla jne...

  Ainoa valovuoto on vasemmassa alakulmassa ja on onneksi niin pieni ettei kyllä omaa katseluelämystä haittaa. maksimi taustavalolla näykyy mustaa vasten pari pienen pientä "pilvenhattaraa" jotka ei myöskään haittaa katselua.

  Ainoa miinus oli ehkä tuo Shrenkerin/kiitolinjan "kotiinkuljetus" mikä kesti yhteensä 10vrk. Olivat sattumoisin "hukanneet" tämän pienen töllön johonkin terminaaliin...

  Koitin katsella tuonne onnettoman pieniin tuuletusritilöihin mutta eihän tuonne näy kuin röntgenillä, joten paneelityypit jäi nyt sitten selvittelemättä.

  Kaiken kaikkiaan vallan mainio vekotin ja näytästää olevan tuon 2100€ arvoinen kapistus. HBO lähti myös pelittämään ja tuo smartkapula on aika vinkeä vekoitin :thumbsup:
   
 5. Make73

  Make73 Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  3 404
  Saadut tykkäykset:
  130
 6. konijapanen

  konijapanen Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.07.2013
  Viestejä:
  97
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lainaanpa varovasti ketjua, vaikkakin toisaalta topicin perusteella ehkä voisikin upota tänne ihan nätisti.

  Tällanen tuli vastaan, osaako joku sanoa kommentteja ja että mitähän noista mallien kirjainyhdistelmistä on Samsungin ollessa kyseessä pääteltävissä? Sen tiedän kyllä, että tuo HU on merkki siitä että Ultra HD:ta tukee. Mutta esim UN vs täällä paljon puhuttu UE(75H6475)?

  Samsung UN75HU8550 (tarkalleen ottaen UN75HU8550FXZA)

  http://www.crutchfield.com/S-bGdu6Cy1DYm/p_30575U8550/Samsung-UN75HU8550.html
   
 7. Hiutale

  Hiutale Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.08.2006
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0

  Tänään kävi Infocaren pojat vaihtamassa paneelin..

  Vaikuttaa pikaisesti tarkasteltuna huomattavasti "tasalaatuisemmalta".

  Ei ole vuotoa lähellekkään niin paljon ja vihreä valopiste toki myös kateissa😁
   
 8. konijapanen

  konijapanen Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.07.2013
  Viestejä:
  97
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko nuo ihan kunnon pilveilyä nuo värivaihtelut tuossa ruudun keskivaiheilla, vai hämääkö kuvat? :O
   
 9. Kimsor

  Kimsor Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  02.10.2006
  Viestejä:
  429
  Saadut tykkäykset:
  78
  Eilen tuli minun telkkari. Mahtui juuri ja juuri tv-tasolle.Av forumin säädöt laitoin ja niitä hieman muokkasin omaan makuuni. Musta on mukavan mustaa ja värit hyvät, olen kyllä tyytyväinen.
  Kaukosäädin on naurettava painoton bulkki muovirimpula verrattuna vanhaan Sampan metallikiiltoiseen.
  http://www.amazon.co.uk/SAMSUNG-PS63C7705-Original-Remote-Control/dp/B00E5JX93M
  Onneksi se malli näyttää toimivan tässäkin joten hommaan tämän kaveriksi myös samanmoisen. Se pienempi kake on ihan kiva.Ainoa kummastus näin alkuun oli että automaattihaku ei tv-kanavista löytänyt läheskään kaikkia kanavia.
   
 10. BMF1234

  BMF1234 Käyttäjä

  Liittynyt:
  27.05.2010
  Viestejä:
  181
  Saadut tykkäykset:
  15
  Veikkaisin suurimmaksi osaksi johtuu kuvauskohdasta eli tuossa kuvassa jossa koko töllö näkyy kuva on otettu läheltä ja toisesta laidasta joten tuskin suoraan edestä näyttää noin karmealta...ei sillä etteikö tuossa noita vuotoja näkyisi...

  Ainakaan itselläni ei näyttäisi olevan lähellekään noin paha tilanne ja ainoat näkyvät vuodot ihan kulmissa noin 1cm alueella kun ihan läheltä tuijottaa taustavalon ollessa täysillä eli näytästää hiutaleella olleen maanantaikappale kyseessä.
   
 11. antti-la

  antti-la Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.05.2013
  Viestejä:
  38
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ainahan sitä pilveilyä / epätasaisuutta tosiaan on enemmän tai vähemmän.

  Tässä testailin omaa paneeliani, ottamalla kuvan pilkkopimeässä huoneessa TV:n taustavalon ollessa 10. Yritin mahdollisimman tarkasti säätää kameralle suljinajan joka vangitsee paneelin kirkkauden, kuten sen itse näen. Ylempi kuva, jossa siis silmällä on oikeastaan alalaidassa nähtävillä tuo yksi pieni vuoto.

  Tämän jälkeen avasin kuvan photoshopissa ja kaivoin kuvasta kaiken mahdollisen datan ulos, jotta pienimmätkin kirkkauserot tulevat näkyviin ja kuva näyttää - kuinka tasainen paneeli oikeasti on kirkkaustoistoltaan.

  Tämäkään ei tietysti mitenkään ole yhdistettävissä mihinkään tosimaailman tilanteeseen, mutta näyttää kumminkin epätasaisuuden hyvin. Jännähän se olisi kumminkin nähdä, miten muiden vastaavan mallin omistajien paneelit vertautuu. Mikäli "photaritaitoja" ei löydy, voin tehdä vastaavan kuvan sinulle, jos pistät ihan normaalin kuvan omasta paneelistasi. Mielellään siten, että kuva on otettu jollain mustalla testikuvalla.

  Backlight uniformity
   
  Viimeksi muokattu: 26.02.2015
 12. Kimsor

  Kimsor Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  02.10.2006
  Viestejä:
  429
  Saadut tykkäykset:
  78
  Nyt on alkanut jo ottaa päähän kun niitä kanavia ei löydy. Hukassa siis kanavanippu 2 kaapelista. Puuttuu 3,4,subi ja muita. Koitin kaikki konstit mitkä aiheesta vaan löysin. (Hakea manuaalisesti, uusin firmis, hakea uudestaan, ottaa virtajohto pois) Mikään ei auttanut. Viereisissä huoneissa muissa telkoissa näkyy,ja tässäkin näkyi vanhalla. Soitto helpsonille ja sielläkään ei muuta ehdotusta kun tehdä vikailmotus soneralle joka tarjoaa kaapeliyhteydet. Onkohan telkassa jotain vikaa vai mistä voisi olla kyse?Kai se on pakko soitella soneralle ja kysellä ennenkun alan telkkaa syyttämään
   
  Viimeksi muokattu: 26.02.2015
 13. LOP

  LOP Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.02.2001
  Viestejä:
  4 056
  Saadut tykkäykset:
  49
  Oletko kokeillut eri kaapeleilla? Onko kaapeli pitkä, ja tarpeeksi laadukas? Oletko kokeillut mahdollisimman lyhyellä kaapelilla? Entäpä sieltä toisen huoneen rasiasta?
  Itselläni toisessa taloyhtiössä oli vastaavankaltainen tilanne, että vaikka signaalin laatu oli sinällään hyvä (toinen laite näytti samalla kaapelilla kuvaa pätkimättä), ei digiboxin virittimet suostuneet kanavia näyttämään pätkimättä. Onneksi digiboxissa virittimet oli helppo vaihtaa toisen merkkisiin, ja alkoi digiboxissakin näkymään kanavat kunnolla.

  Eli virittimissä, kaapeleissa, rasioissa, taloyhtiöissä, jne on paljon muuttujia, mitkä vaikuttavat virittiminen toimintaan.
   
 14. Kimsor

  Kimsor Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  02.10.2006
  Viestejä:
  429
  Saadut tykkäykset:
  78
  Kokeilut tuli päätökseen. Puhelimessa vierähti kotva jos toinenkin. Asia selvitettiin Soneran ja Samsungin kanssa. Lopputulema on se että uudet 2013-2014 Sampan H-sarjan televisiot eivät tue kaikkia signaaleja kaapelissa. Vanhemmat ja uudemmat vissiin tukee.
  Signaali tulee Sampan mukaan CAT-muodossa josta sen taloyhtiö muuntaa jotenkin ja lopputuloksena signaalia ei löydy. Yhteensopivuusongelmat siis syynä.
  Löin 5 €uron digipoksin telkan alle ja koitin sillä ja avot heti löytyi. Nyt mietin että ostanko telkan kaveriksi uuden kunnon digipoksin, vai palautanko koko paskan.
  Kuvakokoa ei vastaavaa muilta löydy ainakaan järkevään hintaan. LG:llä olisi se 70" 70LB650. Siinä olisi se passiivinen 3D joka päihittää mielestäni Samsungin aktiivin kyllä helposti.
  Pienempään taas harmittaisi kovasti siirtyä, tähän ehti jo tottua... Ankaraa pohdintaa viikonlopun yli.

  Kyllähän se nyt ottaa pannuun ostaa 2500 € televisio jossa ei edes näy kaikki kanavat suoraan.
   
  Viimeksi muokattu: 27.02.2015
 15. Snafu68

  Snafu68 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.05.2013
  Viestejä:
  977
  Saadut tykkäykset:
  91
  Omassa tv:ssä (Pana P50ST60) oli samanlainen vika, eli yksi kanavapaketti ei löytynyt. Sonera etsi vikaa
  toista kuukautta ja lopuksi ilmoitettiin, että vika oli ollut juurikin taloyhtiön viallisessa muuntimessa.
  Se korjattiin ja vika poistui. Muut kanavapaketit näkyi ok koko ajan ja aiemmin digiboxilla ja vanhalla
  tv:llä ei ollut tätä ongelmaa.

  tikitiki :rolleyes:
   
 16. antti-la

  antti-la Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.05.2013
  Viestejä:
  38
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsellä oli myös vastaavaa ongelmaa nykyisessä taloudessa. Otin ensiksi palveluntarjoajaan yhteyttä, käskivät ottamaan taloyhtiöön yhteyttä. Melkein jätin ottamatta, kun ajattelin, että tää nyt on tämmöstä epämäärästä tehtävien delegointia, eikä kumminkaan mikään ratkee ellen valittele erinäisiin paikkoihin monta kuukautta asiasta.

  Kannatti kumminkin ottaa, sieltä tuli samalla viikolla yksityinen paikalle, joka totesi ongelman olevan tietyn kanavanipun (tai tietyllä "265" kodekilla pyörivien kanavien kanssa) kanssa talon muuntajassa, vaihtoi mokoman ja lähti heti toimimaan. Samaan aikaan koko suuresta kerrostalosta ei ollut tullut yhtään vastaavaa valitusta ja meidänkin taloudessa toimi kaikki muut tv:t paitsi tämä yksi.
   
 17. Kimsor

  Kimsor Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  02.10.2006
  Viestejä:
  429
  Saadut tykkäykset:
  78
  Selvä juttu, otankin huomenna puhelua siis taloyhtiöön. Vaikka en itse juuri televisiosta peruskanavia katsele mutta kauniimpi osapuoli katselee. Saavat hoitaa sen siis kuntoon täälläkin. Kiitos vinkistä teille!
   
 18. LOP

  LOP Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.02.2001
  Viestejä:
  4 056
  Saadut tykkäykset:
  49
  Jos masentaa haluaa vielä lisää, niin omalla kohdalla taloyhtiössä siis oli juuri tehty antennikaapeliremontti - muuntajat, kaapelit, jne uusittiin kaikkiin asuntoihin. Tämän jälkeen ongelmat siis alkoivat laitteessa, ja ratkaisuna oli digiboxiin virittimien vaihto toisen merkkisiin, ja siten ongelma poistui. Remontin aikana jopa mittamies oli ihmeissään, kun laitteeseen (silloiset virittimet) tulevalle kaapelille iski vahvaa signaalia, mutta silti kanavat pätkivät.

  Toivottavasti asia selviää sinunkin tapauksessa, ja homma saadaan kuntoon ilman suurempia ponnisteluja.
   
 19. RedAlert

  RedAlert Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.05.2004
  Viestejä:
  997
  Saadut tykkäykset:
  33
  Saattaa olla väärä säie, mutta sen verran on omakohtaista kokemusta niin ajattelin julkituoda mietteitäni. Eli paljon on ollut tapetilla edge-ledien pilveily, ja olen ko. asian kanssa painiskellut nyt muutaman päivän. Sellainen huomio, että nykytöllöt (ainakin oma Sony) ovat äärimmäisen herkkiä esim. siirtelylle tms. Omassani oli aika pahaa pilveilyä siellätäällä, kun sen paketista purin. Siirsin tuon toiseen paikkaan väliaikaisesti (yksin kannoin), jolloin rintakehä, niin juuri, ei maha :D ) otti hieman paneeliin kosketusta. Ja kuinka ollakaan valovuotokuviot olivatkin muuttuneet! Asia alkoikin kiinnostaa ja kuukkeli kertoikin pari linkkiä, joista kävin lunttaamassa kotikonsteja vuotojen tukkimiseksi. Eli näkyy olevan fakta, että noita voi tosiaan korjailla. Eikä tarvitse edes töllön takakantta avata paneelin ruuvien kiristelemiseksi. Toki senkin teen jossain vaiheessa ihan puhtaasta mielenkiinnosta. Mutta nyt auttoi se, että laittoi testikuvaksi mustalla pohjalla olevan valkoisen ristin, jolloin valovuodot näkyivät parhaiten (häiritsevimmin). Sen jälkeen puhtaalla/pehmeällä liinalla tms. kevyesti paneelia painelemalla/pyyhkimällä ko. kohdista vuodot sai häviämään hämmästyttävän hyvin. Ennen toimenpidettä näyttö oli ko. testikuvalla kuin pakanamaan kartta, täynnä epämääräsiä läikkiä. Nyt noita ei juuri havaitse edes tuolla testikuvalla saati sitten normaalissa katselussa. Ja tietenkin ko. fixaus pitää tehdä pilkkopimeässä, jos haluaa parhaan tuloksen. Summasummarum: Aina on puhuttu, että olisi muka tuurista kiinni millaisen paneelin saa pilveilyn osalta, mielestäni tuurilla ei ole asian kanssa mitään tekemistä. Sillä on, miten purat töllön paketista ja kuinka se on sinne pakattu. Lopullinen silaus pitää näköjään jokatapauksessa tehdä itse kotona ja nimenomaan lopullisella töllön sijoituspaikalla.

  PS. Olin jo palauttamassa ko. töllöä Giganttiin, mutta onneksi en palauttanut, kuva on mahtava. Tosin mustan taso ei päätä huimaa, mutta onhan se nyt ainakin tasainen! Vielä olisi yksi juttu, joissakin lähteissä on mainittu ko. töllön (Sony 8505 UHD) lipsync-ongelmista ja omassanikin olen tuohon törmännyt. Liekkö kellään plazalaisella samanlaisia kokemuksia ja mitä asialle voisi tehdä?
   
  Viimeksi muokattu: 02.03.2015
 20. lator

  lator Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.05.2006
  Viestejä:
  218
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei tuossa mallissa mutta vanhemmassa oli samaa hämminkiä ja ainoa tapa jolla sain tuon täysin loppumaan oli kierrättää ääni HDMI:llä television kautta ja televisiosta optisella ulos.