Isompaa ruutua (70-75")

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana teemus_, 11.12.2014.

 1. Snäckby

  Snäckby Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.04.2016
  Viestejä:
  1 263
  Saadut tykkäykset:
  60
  Tietysti koska Dolby Vision eri koskaan tule halpapäähän ja HDR10+ on vain 10 bittinen.
  Ei halvoissa kasettimankoissakaan ollut Dolby C kohinanpoistoa.
  Tuo Panan support vaatii kyllä Dolby Vision töllön.....
   
 2. latexii

  latexii Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 849
  Saadut tykkäykset:
  403
  Dolby Vision onkin niin helvetisti parempilaatuinen atm että siitä kannattaakin maksaa vs HDR10+ ja kaupatkin notkuu 12bittisellä paneelilla varustettuja töllöjä.
   
 3. Boxer

  Boxer Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  24.10.2009
  Viestejä:
  535
  Saadut tykkäykset:
  54
  Olisi kiva nähdä lista (tai ainakin listan alkua jos niitä kaupat notkuu...) natiivi12 bittisellä panelilla varustetuista televisioista.
   
 4. HikinenM

  HikinenM Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.12.2008
  Viestejä:
  236
  Saadut tykkäykset:
  22
  Se oli sarkasmia.
   
 5. Electron

  Electron Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  09.05.2003
  Viestejä:
  1 170
  Saadut tykkäykset:
  44
  Pidetäänpä kuitenkin erillää bittiän määrä datassa ja se kuinka monta bittiä paneeli pystyy näyttämään oikein.
  Audio DA-muuntimiakin on opa 32 bittisiä mutta toistaiseksi ei ole muuntimia mitkä osaisi antaa ulos 18bit oikein ja kohinakin rajoittaa sen 20bit tuntumaan.
  Mitä hyötyä on 12bitin datadynamiikasta jos paneeli ei siihen pysty, tai jos katseluolosuhteet ei sen hyödyntämistä mahdollista.

  Digikameroiden JPG kuvat on 8-bittisiä ja järkkäreiden raakakuvat useimmiten 12 bittisiä tai alle. Niidenkään oikeellisuudesta ei ole takeita. tumman pään bitit kohisee joka tapauksessa. Varmasti myös LCD paneeli kohisee saman verran.
  Kehitys tietysti kehittyy mutta mikä on todellinen dynamiikkaa-alue mikä on mahdollinen kuvausolosuhteissa ja katsomisolosuhteissa ja minkä fyysiset kennot/panelit pystyy todellisuudessa hoitamaan.
   
 6. vemkki

  vemkki Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 618
  Saadut tykkäykset:
  216
  Nyt on jo 14-bittistä RAW-kuvaa ainakin Nikoneissa. JPEGeille on olemassa HDR-standardi, mutta se ei ole vielä yleisesti käytössä. Uskon kyllä sen yleistymiseen 5 vuoden sisällä, kunhan tietokoneisiin ja kännyköihin alkaa tulla enemmän HDR-näyttöjä. Kyllä kameroilla saa matalilla ISO-luvuilla kuvattua varsin korkean dynamiikan kuvaa. Kohinaa toki tulee, mutta vähemmän se haittaa kuin tukossa oleva musta.
   
 7. Snäckby

  Snäckby Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.04.2016
  Viestejä:
  1 263
  Saadut tykkäykset:
  60
  Nikonin kennoilla ja pro-videokuvauksella ei ole kovin paljon yhteistä. Halpispäässä jotkut käyttää Canonin 5-sarjaa.
  Red, BMD, Arri yms. tekee itse kennonsa. Ja parhaat pystyy 17 aukon valotukseen.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Red_Digital_Cinema.
  Dolby Visonin saliversion kontrastisuhde on muuten yli 1.000.000:1 eli noin 12.500 x IMAX:n suhde.
  USA:ssa jo 75 salia, Briteissä kohta kymmenen, Saksaankin on tulossa...

  12-bittisiä 40" LCD-kennoja on olemassa värimääritykseen.
   
 8. latexii

  latexii Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 849
  Saadut tykkäykset:
  403
  Dolby visionilla on muuten aneemisen kokoset screenit (4x-6x pienemmät).. surkee immersio.
   
 9. Electron

  Electron Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  09.05.2003
  Viestejä:
  1 170
  Saadut tykkäykset:
  44
  Ei nyt mennä kovin syvälle kameramaailmaan mutta se jutun juoni on siinä paljon biteistä on oikein ja paljonko bittejä voi olohuoneen valodynamiikassa hyödyntää.
   
 10. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 939
  Saadut tykkäykset:
  778
 11. RedAlert

  RedAlert Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.05.2004
  Viestejä:
  997
  Saadut tykkäykset:
  33
  Jos 200-300 nitsin kirkkaus riittää niin mikä ettei...
   
 12. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 939
  Saadut tykkäykset:
  778
  Toki. Hinnassahan se näkyy. Mutta kyllä tuollakin pääsee suht samoihin lukemiin kuin projektoreilla ja jos sellaisen kuvaan on tottunut, niin mikä jottei tuo ole ihan ok. Toki taas HDR on sitten hankalaa katsottavaa. Jos ilman pärjää, niin värit, kotrasti ja musta pitäisi olla ihan hyvälllä mallilla tuossa.
   
 13. spaguman2

  spaguman2 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  25.10.2012
  Viestejä:
  241
  Saadut tykkäykset:
  34
  Onkohan kellään tuota TCL 70":stä, oledia ei raaskisi hommata, philips 65 8102 kävi kääntymässä, johon en ollut ihan tarpeeksi tyytyväinen. Edge led on kirosana. Isoa 4k hdr kuvaa kaipailen ei sonyn 320 hdr oikein kunnolla toimi-> liian mustaa.
   
 14. vemkki

  vemkki Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 618
  Saadut tykkäykset:
  216
  Olen odottanut Black fridayta kuin kuuta nousevaa, että parempia 75-tuumaisia töllöjä tulisi tarjoukseen. Toivottavasti Hullut päivät ei ole esimakua tästä. Itseäni kiinnostaisi erityisesti Sonyn KD75XF9005. Hulluilla päivillä sekä 55- että 65-tuumainen malli ovat tarjouksessa, mutta ei tuo isompi malli. :( Samsungin NU8005:tä saisi kyllä 75-tuumaisena hyvään hintaan, mutta siinä on reuna-LEDit. Pitää toivoa, että Black friday tuo tarjouksia myös vähän kalliimpiin malleihin.
   
 15. Tepim

  Tepim Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.12.2002
  Viestejä:
  16
  Saadut tykkäykset:
  4
  Hommasin tuon Sanyon PL-V Z700 tykin seuraajaksi ajatuksella, että on 50 päivää aikaa kokeilla, ja palauttaa sitten jollei miellytä. Haeskelin VA paneelilla varustettua Android televisiota 70-75 tuumaisena, ja niitä ei turhan paljon ole tarjolla.
  Telkku ollut nyt viikon päivät, ja mitään muuta yllättävää ei ole vastaan tullut kuin melko karmeahko haju muoviosista. Haju rupeaa pikkuhiljaa haihtumaan, joten sekin korjaantuu.

  Odotukset laitteesta olivat sen mukaiset, mitä rtings.com sivustolla oli C807 mallista kerrottu. Ymmärtääkseni kyseessä on sama televisio, käyttöjärjestelmä vain eri (Android vs. Roku). Lisäksi netistä löytyy infoa C2US mallista, joka sekin on kait sama vehje.

  Muuten ominaisuudet vaikuttivat riittäviltä minun käyttööni, ainoastaan valovuodot ja katselukulmat arveluttivat testin perusteella. Valovuotoja on kulmissa, mutta nehän näkyvät vain täysin mustalla kuvalla, tai silloin kun keskellä on kirkasta, ja kulmissa mustaa. Näitä tilanteitahan nyt ei normaalissa katselussa kovin paljoa tule. Letterbox kuvallahan mustien palkkien valovuodot voisivat ärsyttää, mutta ainakaan minun silmään ne eivät iske. Eli en noteeraa niitä mitenkään.

  Katselukulmat eivät testin perusteella ole hääppöiset, mutta ainakaan minun katselutilassani (3 istuttava sohva 2.3m päässä ruudusta) ei ole mitään valittamista. Toki muutosta tapahtuu kulman kasvaessa, mutta täytyy mennä reilusti sivuun sohvan päädystä, että se alkaa selvästi näkyä ja haitata. En huomaa tässä mitään kummempaa eroa 2015 vuoden IPS paneelilla olevaan 49 tuuman LG televisiooni.

  Mustan taso on mielestäni erittäin hyvä, ja värit mainiot. Tämän värien toistoahan on kehuttu hyväksi myös testissä. (tähän löytyy Puolalaiselta keskustelupalstalta 10 pisteen kalibrointiasetukset pienemmästä yksilöstä, mutta en ole niitä kokeillut). Liikkeentoistossa ei mitään isompaa valitettavaa, en tosin katso urheilua enkä pelaa. Heijastukset ruudusta on ihan hyvin kurissa.

  Testailin tätä 4K HDR materiaalilla, ja kyllä siinä selkeä ero on SDR:ään verrattuna. Värit ja kirkkaus on mukavat. Ihmettelen sitä, että joka puolella toitotetaan, että pitää olla 1k NIT, jotta HDR toimii kunnolla. Itselläni ei ainakaan silmät kestä edes tätä ajaa täysillä (350 NIT), koska katselen joko täysin pimeässä, tai vähän valaistussa tilassa. Eli kertokaapa viisaammat, että täytyykö sen muistuttaa aurinkoon tuijottamista, että siitä saa jotkut kunnon kiksit? Vai mikä siinä nyt on niin huikeata kun on päässyt katsomaan "oikeata" HDR:ää? Myönnän että en ole päässyt näkemään HDR pätkiä kunnolla missään, ainoastaan liikkeissä OLED ja QLED huippumalleilla, mutta ei niissäkään nyt niin huikea kuva ole, että maksaisin 3-7 kertaa enemmän kuin tästä. Itseasiassa olisin aika helkkarin pettynyt, jos toisin kotiini QLED mallin, ja vertaisin kuvaa tähän, sillä sen verran pieni parannus siinä on.

  Androidkin toimii ihan mukavasti, eikä töki mitenkään ihmeellisesti. Itseasiassa ennakko oletukseen nähden olen positiivisesti yllättynyt, sen verran porukka vinkui netissä tuon hitautta. Ensimmäisenä päivänä oli jonkun verran tahmaamista, ja luulinkin jo, että onhan tämä takkuinen. Seuraavina päivinä ei sitten olekaan ollut vastaavaa, vaan toimii ihan sulavasti. Olisikohan aluksi päivitellyt jotain taustalla, ja siksi tökki. Itse arvostan sitä, että kaikki haluamani sovellukset löytyy suoraan telkulle, eikä tarvitse ulkoista purkkia erikseen. Positiivista oli, että ainakin tässä 70 tuuman mallissa tuli 2 kauko-ohjainta mukana, eli se perus ja älyohjain, jossa mikrofoni puheen tunnistusta varten. Netistä ei oikein saa selkoa, koska joissain maissa ja kokoluokissa on perus kaukosäädin, ja joissain sitten molemmat. Vaikutti TCL suomen sivuilla siltä, että Suomessakin olisi vain perussäädin. Tosin tämä 70 tuumainen on muutenkin outolintu, koska sitä ei listata TCL:n sivulla, mutta hakukone sen sieltä löytää.

  Äänen laadusta en sano mitään, vaikka JBL etureunassa lukeekin. Ääniä en ole kuunnellut kertaakaan telkun kaiuttimista.

  Eli kaiken kaikkiaan ihan oiva peli. Ei tietenkään sisällä kaikkia viimeisiä pillejä ja viheltimiä, mutta peruskäyttöön minulle täysin riittävä. Varmasti löytyy parempaa kuvaa kalliimmista malleista, mutta hinta-laatu suhteeltaan voi olla vaikea löytää parempaa varsinkin tuohon alle 1keuro hintaan, johon tätä Gigantista tarjouksesta saa. Aion katsella leffoja ja sarjoja, ja jättää ylimääräisen mutkuilun ja hinkkaamisen pois. Sitä on aikanaan HIFI vehkeiden kanssa tullut tehtyä ihan tarpeeksi, enkä jaksa vääntää niiden pikselin tuijottajien kanssa joka yksityiskohdasta. Toki laitan värit kohdalleen jos jaksan lyödä Spyderin tulille, mutta toistaiseksi ei ainakaan iske niin pahasti silmään, että välittömästi pitäisi alkaa säätämään.

  Mielensäpahoittajaa lainaten, "keskinkertainen riittää hyvin". Taidan pitää vehkeen itselläni.
   
  vemkki, nepa, spaguman2 and 1 other person like this.
 16. Electron

  Electron Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  09.05.2003
  Viestejä:
  1 170
  Saadut tykkäykset:
  44
  Nyt pukkaa jo Suomessakin 8k ruutuja. Tämä tarkoittaa että pian 4K Dolby Vision telkkujen hinnat putoaa ja tulee lisää tarjontaa.
  En kyllä itse ymmärrä mihin tuota tarvitaan. Itsellä on pöytäkoneessa 43" monitori 4k tarkkuudella enkä 50cm etäisyydeltä erota pikseleitä erillisinä. Miten ne erottuisi 3.5m päästä... no hyvä että riittävä 4K HDR tekniikka ja isot ruudut halpenee kun 8K tulee huippumalliksi.

  Muutes, aika mielenkiintoista tieto Verkkiksen sivuilta eri telkkujen huollossa käyntiprosentit. Samsungit ei kovin hyviltä näytä tuossa valossa.
   
  Viimeksi muokattu: 07.10.2018
 17. spaguman2

  spaguman2 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  25.10.2012
  Viestejä:
  241
  Saadut tykkäykset:
  34
  Hei, Tepim, saako tuossa tlc jalat kääntymään sisäänpäin? Aika leveää tasoa voisi muuten tarvita. Entä oliko sinulla pilveilyä tuossa?
   
 18. vemkki

  vemkki Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 618
  Saadut tykkäykset:
  216
  Mä luulen, että 8k-telkkuja tulee markkinoille ennen kaikkea siksi, että se on yksi tapa, jolla LCD-töllöt voivat erottua OLEDeistä. Vähän sama kuin kaarevat telkut. Ei mitään hyötyä, mutta erotutaan markkinoilla.

  Yksi hyvä puoli noissa kyllä on, nimittäin tietokonekäyttö. Jos mennyt on tae tulevasta, niin kunhan 8k-telkkarit yleistyvät, niin ennen pitkää alkaa tulla samoista paneeleista leikattuja ultraleveitä tietokonemonitoreja korkealla resoluutiolla. Nykyään yli 4k-vaakaresoluutiota monitoreihin ei saa kuin Delliltä törkyhintaan.
   
 19. Electron

  Electron Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  09.05.2003
  Viestejä:
  1 170
  Saadut tykkäykset:
  44
  Kaareva telkku voisi olla hyvä sitten kun ruudulla on kokoa lähemmäs 100". Monitoriksi ottaisin kyllä nyt kaarevan. Tämä 43" ei-kaareva ei ole kovin käyttökelpoinen kun katseluetäisyys vaihtelee rajusti sen mukaan katsooko keskelle ruutua vai reunalle.

  Pidin 75" telkkua seuraavan koneen ominaisuutena mutta nyt kyllä alkanut kiinnsotamaan 82"-86" koneet niiden hintojen pudottua.
  Itse annan paljon anteeksi kuvan ominaisuuksissa kunhan kuva on iso. Ei ne kuvat elokuvateattereissakaan kovin kummoisia ole. Pilveilyä ja nykimistä on tämän tästä.
  Kun uusia kuvatkeniikoita kehitetään niin olisi kyllä toivonut että nykimisestä olisi päästy eroon kokonaan. Se vaan ei myy, päin vastoin kuin resoluutio. Ihmisiä on vaan niin helppo viilata linssiin mainonnalla.
   
 20. vemkki

  vemkki Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 618
  Saadut tykkäykset:
  216
  Jos tarkoitat leffojen toistonopeuden nostoa 24 fps:stä, niin siinä ongelma lienee siinä, että sen jälkeen leffat alkavat näyttää harrastajateatterilta, koska kuva on niin realistista. Ala ei ole ilmeisesti löytänyt tähän oikein ratkaisua.