Iso kaiutin isoon tilaan

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana whax, 18.03.2011.

 1. tuplaturpo

  tuplaturpo Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.11.2006
  Viestejä:
  273
  Saadut tykkäykset:
  1
  No jos tosiaan se ulkonäkö ei ole tärkeä seikka, niin CV:tä kehiin vaan.

  Alle kahteen tonniin saat tuon 215-parin sekä behrun EQ:n. Käytät muutaman päivän foorumin lukemiseen tuolta mittauspuolelta, jotta osaat equttaa pahimmalta tuntuvat yläpassohuiput pois, ja voilá, erittäin järeää toistoa alle kahteen tonniin, eikä todellakaan ala ääni kompressoitua vaikka volaa olisi paljon.

  Tosin huonetta tietämättä sekä kuuntelijan mieltymyksiä myöskään tuntematta, jakari ei välttämättä ole tarpeen, who knows.

  Ps. Näillä tuskin tarvitset subbaria
   
 2. Mikko81

  Mikko81 Käyttäjä

  Liittynyt:
  19.10.2004
  Viestejä:
  257
  Saadut tykkäykset:
  2
  Dynavoice Finale 10 Twin
  Tässä olis kunnon kaiuttimet ISOON tilaan. Äänenlaadusta ei tietoa, mutta uskon sen olevan vähintäänkin Cerwin Vega tasolla. Ulkonäkö on ainakin omasta mielestä:love: Hinnastosta katsoin, että tuolla isoimmalla mallilla olis 1190e pari:eek:.

  Sivun lopusta:
  http://www.musiikin.com/Dynavoice.htm
  [​IMG]
   
 3. Sinth

  Sinth Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.02.2005
  Viestejä:
  219
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos nuo tuohon 1000-2000€ hintaluokkaan uppoaa ja ne miellyttävät omaa silmää niin anna mennä vain. Parannus tässä hintaluokassa verrattuna mihin tahansa "pakettistereoon" on erittäin joka tapuksessa huomattava. Joltain ulkomaan foorumeilta voit metsästää käyttäjien kommentteja tarkemmin.

  Huomaa kuitenkin että mikäli sijoitus tulee olemaan kauniimman puoliskon suosima (eli mahdollisimman kiinni takaseinässä) niin bassoalue voi kumista melkoisen kuultavasti ja ikävästi. Nuo kaiuttimet on kuitenkin suunniteltu jo toistamaan bassojakin joten isosta tilasta huolimatta ne pitäisi sijoittaa edes hieman irti seinistä. 0,5-1 metrin etäisyydellä kuminasta pääsee kokonaan eroon. Tämä siis vain yleisenä neuvona isoja kaiuttimia etsivälle.
   
 4. nugent

  nugent Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.10.2008
  Viestejä:
  713
  Saadut tykkäykset:
  98
  Tuolta löytyy Polkit:

  http://www.audioimport.fi/?uutinen&id=77

  Kovasti ovat aina itseään kehuneet mutta jos oikein muistan
  niin Hifi-lehden loppukommentti aikoinaan testin jälkeen oli
  suurinpiirtein: Tämäkö hifiä? Ei kiitos...
  Samansuuntaista muistelen itsekin tuumineeni kun kävin
  niitä tyyppäämässä silloisessa Hifi Klubissa. Joten älä misään
  tapauksessa osta näitä kuuntelematta.
   
 5. whax

  whax Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.03.2011
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kaiuttimien paikan ei pitäisi tuottaa ongelmia, sillä takana on tilaa noin 3 metriä, eikä kaiuttimien sivutkaan ole kiinni seinässä. Kuten avisio oli lukenut rivien välistä, kyseessä on tavallinen olohuone, jossa musiikkia ei kuunnella yhdessä tietyssä paikassa, vaan tarkoitus on tuottaa kuunneltavaa musiikkia koko huoneeseen.

  Jos koekuuntelu ei tee pahaa korvalle ja päätän hankkia tällaiset kapistukset, on seuraava ongelma sopiva vahvistin. Tällä hetkellä hyllyssä on Pioneerin VSX-1015, jonka olen ajatellut valjastaa näille kaiuttimille. Valmistaja ilmoittaa sopivaksi vahvistimen tehoksi 50-500w, mutta ei mainitse onko 500w jatkuva vai piikki. Ulkomaisilla palstoilla mainitaan moneen otteeseen, että kyseiset kajarit ovat nälkäisiä teholle ja soivat paremmin jos sitä on tarjolla riittävästi.

  Onko minun VSX-1015 (120wpc) liian heppoinen laite näille kajareille? Jos on, niin erillisellä päätevahvistimella saa asian ilmeisesti korjattua? Behringerin päätteiden hinnat eivät päätä huimaa, mutta onko näissä jotain erityistä huomioitavaa verrattuna huomattavasti hintavampiin vahvistimiin, joita täällä usein mainitaan. Jos tarvetta on niin mikä olisi sopiva pääte minun tarkoitukseen?
   
 6. Sinth

  Sinth Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.02.2005
  Viestejä:
  219
  Saadut tykkäykset:
  0
  Melkeinpä suosittelen (koekuuntelun jälkeen) ostamaan kaiuttimet ja koittamaan niitä tuolla vahvistimella. Mikäli homma tuntuu toimivan, ei ole lisätarvetta vaihtaa vahvistinta jos se muutoin miellyttää. Olen vahvasti sitä mieltä että ei ole aivan helppo tehtävä tavalliselle kaduntallaajalle (siis ei-hifistille) kuulla eroa kahden eri vahvistimen välillä.

  Mikäli kaiuttimet ovat normaali-impedianssilla varustettuja, homma toiminee Ok, ja ääntäkin saat varmasti tarpeeksi. Tehon tuplaaminen vaikkapa 100W ->200W tuo kuitenkin vain 3dB lisää ääntä vaikka ero tehossa näyttääkin isolta. 500W lienee maksimitehonkesto, mutta siitä ei kannata juuri välittää.

  Jos nyt kuitenkaan et keksi rahoille parempaa tekemistä, suosittelen katsomaan kaksikanavaisia viritinvahvistimia (siis mikäli tarvitset radiota, muutoin integroituja vahvistimia) sopivalla teholla. Päätevahvistimen yhdistämisestä kotiteatterivahvistimeen en pidä suositeltavana jos on takoitus vain kuunnella kaksikanavaista musiikkia.