Iso kaiutin isoon tilaan

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana whax, 18.03.2011.

 1. whax

  whax Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.03.2011
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Uusi talo on valmistunut ja olisi aika hankkia myös asianmukaiset kaiuttimet, mutta tuntuu tarjonta ylittävän taidon valita sopivia.

  Kyseessä on kivitalo ja huone johon vermeet on tarkoitettu, on sunteellisen suuri, noin 70 neliön yhtenäinen tila, joka on myös yli 3m korkea. Tähän tilaan pitäisi löytää kaiuttimet musiikin kuutelua varten. Vaatimuksina, tai toiveina hyvän äänenlaadun lisäksi on sopivuus isoon tilaan, napakka basso ja ulkonäkö. Kaiuttimet pitävät olla lattiamalliset ja mielellään mahdollisimman korkeat, ainakin 100cm, mutta parempi jos yli 120cm. Jos hyvää bassoa ei ole mahdollista toteuttaa pelkillä pääkaiuttimilla, niin myös subwooferit ovat ok. Onko tällöin parempi hankkia kaksi piennempää subbaria kuin yksi iso? Aivan matalimpia taajuuksia ei tarvitse saada subbarista ulos, koska kaiuttimet tulevat vain musiikin kuunteluun.

  Rajoittavana tekijänä on tietenkin hinta. Kaiuttimiin on budjetoitu noin 1000-2000 euroa, oli kokoonpano sitten vain kahdella pääkaiuttimella tai vahvistettuna subbarilla/subbareilla. Jos hintahaarukka on hankala, voi ehdottaa muutakin jos vaikka syttyisin asiasta.

  Kiitos jo etukäteen asiantuntemuksesta.
   
 2. DVB-G

  DVB-G Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 281
  Saadut tykkäykset:
  30
  Iso tila vaatii isot kaiuttimet. Mikset ole budjetoinut oikeaa hintaa kaiuttimille? Vaikkapa 100 euroa per huoneen lattianeliömetri. Samalla kun taloa tai autoa tai venettä budjetoidaan, pitäisi av-tekniikka budjetoida mukaan systeemiin. Iso huone tarvitsee ison kuvan ja isot kaiuttimet.  Jotain tällaista kaiutinta tarvittaisiin: http://www.genelec.fi/tuotteet/2-way-monitors/1036a/, eikä tuokaan ole 70 neliöön vielä riittävä, minun mielestäni. Minä upottaisin tuollaiset 4...10 neliön betoniseen umpioon, että äänenpainevarat eivät heti ekan biisin alussa loppuisi kesken.

  PA-kaiuttimiin taitaa homma mennä, jos siis haluat yli 200 ilmakuutiometriä äänellä peittää tonnin hintaluokassa.

  Tavallinen hifikaiutin kuulostaa talitintin aivastukselta isossa huoneessa. Kuten 12 tuuman mustavalkotöllökään ei riitä isoon huoneeseen.


  .
   
  Viimeksi muokattu: 18.03.2011
 3. Piikki

  Piikki Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.05.2004
  Viestejä:
  478
  Saadut tykkäykset:
  0
  Taitaa tuolla budjetilla olla hankala juttu, jos pitää hyvää ääntä olla koko huoneen täydeltä. Tosiaan jotkut isot ja rumat PA-värkit. Toinen vaihtoehto on sitten tehdä itse. Kolmas vaihtoehto, jota kyllä tässä suosittelen, on etsiä käytettyjä.
   
 4. M1kko

  M1kko Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.10.2009
  Viestejä:
  176
  Saadut tykkäykset:
  0
  Miksi et suosittele käytettyjä? Käytettyjäkin on montaa sorttia, vasta puoli vuotta käytettyjä juuri sisäänajettuja ja 30v käytettyjä loppuun ajettuja :)

  Mutta itse kysymykseen. Tässä varmaan merkkaa jonkun verran käytetyt kuunteluvoimakkuudetkin? Osa tyytyy alle 110db tasoihinkin, toisille sekään tunnu riittävän kun forumia nyt jonkun aikaa seurannut :D Itselläni suoraan sanottuna ei ole mitään kokemusta noin isoon tilaan kaiuttimen hankkimisesta, mutta aivan mutu-tuntumalla voisin sanoa että subbari lienee järkevä, tai jopa ehdoton jos haluaa sitä voimaa alapäähän niinkuin toivoitkin. Ellei sitten lähde sinne PA-puolelle, mutta käsittääkseni niissä laitteissa mennään lähinnä paineen ehdoilla, ei äänenlaadun.
   
 5. Herode

  Herode Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.01.2011
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Enemmän mua huolestuttaa akustiikka.

  Parilla tonnilla saat vaikka Gradient Revolutionit, jotka tarvitsevat tilaa toimiakseen kunnolla, subia et tarvitse. Tosin hyvän vahvistimen kylläkin...

  Hyvästä hifiliikkeestä saat kaiuttimia kuunneltavaksi kotiin ja todennäköisesti saat sieltä jo osviittaa, millaiset tulisi hankkia ja mitä ottaa huomioon akustiikassa.

  Mitään PA-värkkejä ei kuunteluun tarvita. 70m2 EI ole stadion.
   
 6. JustSonic

  JustSonic Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.08.2008
  Viestejä:
  220
  Saadut tykkäykset:
  0
 7. DVB-G

  DVB-G Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 281
  Saadut tykkäykset:
  30
  Audiovehkeiden kustannusten ja huonekoon yhteydestä hieman.

  Liitekuvassa ja spoiler-napin alla arvioidut huonevasteet korvan kohdalla tulevassa "ei-niin-kovin-suuressa" huoneessani.

  Jonka tilavuus on suunnilleen yksi kuutiometri. Kahteen kuutioon se ehkä lipsahtaa, enintään kolmeen. On runsas kuukausi aikaa rakenteluille, sitten ulkoliikunta vie aikani ja nikkarointiin palaan vasta seuraavana talvena. Jotain rumaa pitää saada äkkiä pystyyn, muuten tämäkin projekti taas viivästyy vuodella.

  Eniweis, käytän bassoilla kahta 15 tuuman kartiota, noin 150 euroa kappale. Ja vahvistintehoa 400...1000 wattia riippuen tarpeesta. Sanotaan vaikka, että 300 euroa vahvistimeen menisi rahaa jos kaupasta joku pitäisi nyt ostaa.

  Siispä mitä saa aikaan 600 eurolla kun itse nikkaroi?
  Viivasuora vaste suunnilleen nollaan hertsiin 120...123 dB äänenpaineella.

  Sama lopputulos samalla rahalla 200 kuution huoneessa ei onnistu. Hintalappuun alkaa tulla ylimääräisiä nollia useampia.

  Umpikeltainen pinta-ala kuvassa kertoo taajuuskorjatun tilanteen Bessel-koteloinnilla, jota käytän musalla stereobassokuuntelussa. Elementtien liikepoikkeama sallii vain 250+250 watin käytön alle 20 Hz taajuuksilla, joten tyydytään noin 120 desibeliin sub-taajuuksilla. Yli 20 Hz taajuuksilla liikepoikkeama ja terminen kesto sallii tuplatehot ja tuottaa noin 123 dB äänenpainetason.

  Ohut keltainen viiva ylempänä näyttää korjailemattoman akustisen vasteen 500+500 watilla, siinä on ikävä pullistuma väärällä alueella, en halua hyödyntää mitenkään niitä paria lisädesibeliä. Kun kuuntelu tapahtuu max 120 dB tasolla, vaste tosiaankin saadaan viivasuoraksi kaikilla taajuuksilla. Tai no, en ole simuloitut alle 5 Hz juttuja, todellisuus kertokoon sen tulevaisuudessa. Ja tämä simulaatio muutenkin on varsin karkea, koska softa ei osaa mallintaa minikoppeja pätkääkään, huonekorostuksen olen hatusta vetänyt. Autohifistit kertokoon omista vasteistaan. Mutta muistettakoon se, että minun koppini on autoa huomattavasti jäykempi ja tarvittaessa täysin painetiivis+hermeettinen. Sitähän voi leikkiä koppisukeltajaa ja hengittää letkujen kautta raitista ilmaa.

  Sininen käppyrä kertoo korjailemattoman vasteen kun halutaan lisää herkkyyttä ja siirrytään refleksikoteloon. 400 wattia tehoa tällöin käytetään. Ylipäästöfiltteri on käytössä, ei mitään muita korjailuja. Tuo vastemuoto sopii luukuttamiseen kuin nyrkki pöytään. Päästään 125 desibeliin jytinätaajuuksilla. -6dB piste (119 dB) eli alin hyödyllinen kuultava nuotti on taajuudella 12,5 Hz.

  Ja nyt siis puhutaan jatkuvasti bassoelementeistä, joilla potkitaan myös niitä 200-300 Hz taajuuksia. En tarvitse erillistä subbaria, huone on tosiaan niin pieni.

  Teen säädettävät bassokotelosysteemit, että voin nopeasti vaihtaa suljetuista refleksikoteloiksi ja muutenkin vaihdella koteloinnin viritystä kesken kuuntelun. Korvakopelolla pitää etsiä paras kotelokoko ja viritystapa.

  Yläpää hoidetaan wanhoilla 8 tuuman Tannoy-studiokoaksiaaleillani, jahka kaivan ne naftaliinista. Jos niissä on vaurioita, pitää mennä kaupasta ostamaan jotain korvaavaa. Koaksiaalia tai torvia. Mitään piipittävää hifiä en kämppääni huoli savuamaan. Minulla on tapana rikkoa kaikki hifikaiuttimet huoneakustiikan mittauksissa tai musalla luukuttaessa.

  Studiokaiuttimissa on "miljoona kertaa" parempi dynamiikka, potku, voima. Hifikaiuttimet alkavat kompressoida ääntä heti kun volumenuppia edes unissaan kuvittelee kääntävänsä myötäpäivään. Eli kun tarvitaan 120 dB äänenpaineita, hifikaiuttimet (etenkin isossa huoneessa) kuulostavat ruman säröisiltä ja sitten niistä savuaa puhekela rikki ja kartiomuovitkin sulavat muodottomiksi möykyiksi.

  Jos taas tykkää kuunnella tarkoituksella hiljaa, noin 90 dB maksimipaineilla (metrin päästä mitattuna), silloin nauhakaiuttimet ja -paneelit ovat poikaa. Dipolit siis. Niistä lähtee kaunis ääni, jota huone ei pilaa. Mutta jo yksi paneelikaiutin maksaa monta tonnia, ja kaiuttimia tarvitaan ainakin 2 kpl.

  Isossa huoneessa kaiuttimen yksi tärkeimmistä ominaisuuksista on suuri suuntaavuus. Mitä kauempana korvasta kaiutin on, sitä suuntaavampi kaiutintyyppi tarvitaan. Muuten huone tuhoaa äänen.

  Montakos kymmentä tuhatta euroa on jo pantu akustointiin? Kai jokainen seinä- ja kattopinta sentään on nyt jo akustoitu?

  Sähköinen huonekorjain EI pysty pelastamaan ääntä jos huone liuskoittaa vasteen. Bassot voi jotenkin vielä pelastaa, mutta musiikissa muistaakseni esiintyy ajoittain muitakin kuin bassotaajuuksia. Ja ne muut taajuudet vaativat akustointia. Keskiäänet ovat ikävin asia, niihin ei ohut naisten suosima (plasebo-)akustiikkalevy tepsi. Jos ei haluta metrin paksua villaa ja huonekorjainkaan ei riittävästi pelasta, sitten on pakko siirtää kaiuttimia lähemmäksi korvaa, jotta heijastuneen äänen aikaviive kasvaa riittävän suureksi, ettei korva enää ärsyynny heijasteesta.  Miten olisi yksi 1500 euron LFE-monosubbari huoneeseen ja 500 euron kuulokkeet jokaiselle kuulijalle? Tai jotain vastaavaa halvemmalla/kalliimmalla. Ettei pala 20000 euroa akustointiin+kaiuttimiin.


  .
   

  Liitetyt tiedostot:

 8. Sinth

  Sinth Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.02.2005
  Viestejä:
  219
  Saadut tykkäykset:
  0
  No huh, kyllä taas ammutaan hieman yli. Kaiuttimien hankintaan vaikuttaa aika paljon minkälaisat musiikkia kuuntelet ja kuinka "kokenut" kuuntelija olet. Normaaleista Boomblaster stereoista saadaan joka tapauksessa huima parannus erilliskauittimilla, toisaalta jos ennen on ollut laadukas setti pienessä tilassa niin voi olla vaikea päästä samaan. Joka tapauksessa 1000-2000€ pääset varmasti vähintään kohtuulliseen lopputulokseen (lähtökohdista riippuen jopa erinomaiseen)

  Tässä muutama ehdotus:

  Cerwin Vega:
  http://www.hifikulma.fi/epages/Kaupat.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/FOHI/Products/CerwinVegaXLS215
  Koko ja melua riittää isoonkiin tilaan, ja äänelaatukin on kohtuullisella tasolla. Hifilehdessäkin näitä malleja on joskus ollut testissä. Suurin miinus omasta mielestäni on ulkonäkö, moderniin sisustukseen eivät välttämättä sovi helposti. Myös muita potentiaalisia malleja kuin linkitetty löytyy.

  Klipsch:
  Keskimäärin isompia ja herkempiä kaiuttimia, muutenkin oikein laadukkaita toki mallista riippuen.
  http://www.klipsch.com/na-en/products/floorstanding-speaker/
  Maahantuoja http://www.loudgroup.fi/

  Äläkä hylkää myöskään näitä (vaikka eivät isoja lattiakaiuttumia olekkaan)
  Genelec:
  vaikkapa http://www.stpaulssound.fi/kauppa/index.php?main_page=product_info&cPath=3_4_5&products_id=2415
  Sirot, aktiiviset kaiuttimet. Nämä ovat tietysti suunniteltu lähikuunteluun ja pienempää tilaan mutta toisaalta ovat sisustusystävälliset ja tehokkaasti suojatut, eli eivät mene rikki äärirajoillakaan luukutettaessa. Vaativat ehdottomasti subbarin, eli valitettevasti menee kyllä budjetin yli.

  Muita:
  Dali http://www.mareks.fi/dali-ikon-7-lattiakaiutin-pari.html
  Monitor Audio http://www.mareks.fi/monitor-audio-rx8-lattiakaiutin-pari.html
   
 9. Bowser

  Bowser Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.03.2007
  Viestejä:
  111
  Saadut tykkäykset:
  0
  Käy hakemassa erilaisia kaiuttimia kotikuunteluun ja päätä sitten. Kannattaa mun mielestä kuunnella B&W:n CM9:t.
   
 10. whax

  whax Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.03.2011
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Omista kuuntelutottomuksista ja toivomuksista sen verran, että en välitä kuunnella musiikkia korvat punaisina, joten äärimmäiset desibelit eivät ole haussa. Kaiuttimien on kuitenkin tuotettava tarpeeksi ääntä, jotta musiikkin kuunteluun ei tarvitse keskittyä, jotta sen kuulisi hyvin. Korvani ovat myös aivan maatiaissukuiset, joten kultakorvien vaatimat todelliset hifit eivät pääse oikeuksiin minun käytössä.

  PA-laitteet, hifit, käytetyt, kaikki käyvät minulle kunhan osat loksahtavat kohdalleen. Riittäviä PA-laitteita taitaa saada minun budjetilla, mutta olisiko joitakin tiettyjä käytettyjä kaiuttimia mitä pitäisi metsästää? Eräs tuttavani on tyrkyttämässä minulle kymmenvuotiaita OR-410hi kajareita. Osaako joku sanoa näistä jotain? Kajarit tulevat erittäin näkyvälle paikalle, joten niiden ulkonäkö on myös tärkeä tekijä. Kaikki muu muin kantti kertaa kantti on plussaa ja mielummin korkeat kuin pönäkät. Sen olen huomannut tutkiessani eri vaihtoehtoja, että silmää hivelevät kaiuttimet ovat usein lompakkoa hyvin keventäviä. Taitaa tähän päteä vanha viisaus: siinä missä silmä lepää, raha palaa.
   
 11. Sinth

  Sinth Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.02.2005
  Viestejä:
  219
  Saadut tykkäykset:
  0
  OR-410Hi on mielestäni oikean tyyppinen kaiutin tuohon tilaan ja noilla tiedoilla, mutta nykyään on tosiaan saatavilla myös hieman paremman näköisiä malleja. Muistaakseni tuo on melko epäherkkä eli isossa tilassa voi olla että vahvistimesta kaivataan jo tehoja.

  Kannattaisi katsastaa nuo Monitor Audio RX8 ensin, niihin on saatavilla useita eri pinnoitteita, herkkyys on isoon tilaan sopiva ja ääntä sekä bassoakin lähtee hyvin jos ei korvia tarvitse halkoa. Korkeutta on "vain" 960mm, mutta näyttävät hyvältä. (sivuhuomatuksena hifikaiuttimissa yleensä diskantti on 900mm korkeudella, eli korvan korkeudella tuolissa istuttaessa. Siksi valtaosa lattiakaiuttimista on 900-1000mm korkeita. Jos 1000-1200mm korkeusvaatimus on ehdoton, niitäkin toki löytyy useita) Eri viimeistelykuvia löytyy esim. tuolta http://www.hifiverkko.fi/monitor-audio-rx8pari-p-149.html

  (edit: tarkennetaan sen verran että en omista enkä ole RX8 myymässä, mutta henkilökohtaisen mielipiteeni mukaan ovat hintaluokassaan parhaimmistoa ja lisäksi näyttävän näköiset. Näillä kaiuttimilla ei [eikä kyllä monella muullakaan tämän hintaluokan] haittaa vaikka vaikut putoaa korvista, ääni on miellyttävä sangen vaativallekkin kuulijalle)
   
  Viimeksi muokattu: 18.03.2011
 12. MacZon

  MacZon Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.02.2004
  Viestejä:
  843
  Saadut tykkäykset:
  0
  Myös Dalin Ikon kannattaa katsastaa. Rs6 oli kyllä pätevä vehjes kun sitä pääsin kuuntelemaan. Tuskin RX8 on siitä huonompi. Myös B&W CM7 ja CM9 kannattaa testata, kuin myös Amphion Argon 3L. Tuossa hintaluokassa on jo paljon vaihtoehtoja.
   
 13. Piikki

  Piikki Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.05.2004
  Viestejä:
  478
  Saadut tykkäykset:
  0
  Missäs kohtaa viestissäni näin luki?

  Tietysti jos vaatimustasolla on vain sellainen asia, että ääni kuuluu ja menee jokseenkin alas, niin kaipa tuolla parilla tonnilla jotain saa aikaan. Äänen kyllä kuulee. Mutta jos koko huoneeseen pitäisi saada muitakin tällaisia "hifihyveitä" kuten stereokuvaa yms. niin voi olla tonnilla paha homma hankittavaksi. Tai itse ajattelin, että esim. kuuntelukolmiosta tulee aika iso. Ja vaikkana normaaleja pikkupönttöjä kuitenkin pitäisi kuunnella melko läheltä.

  Yksi vaihtoehto on tilaan pienennettävä kuuntelukolmio, mutta silloinhan ei enää etsitäkkään kaiutinta koko 70 m2 tilaan.

  Itse luen nuo Cerwing Vegat tuonne PA-puolelle, viimeistään ulkonäöllisistä seikoista. Luultavasti tuo Klipsch saattaisi olla hyvä merkki. Siinähän kuitenkin on torvikuormitteinen diskantti. Myös tällaisia perinteisesti pieneen huoneeseen hankalasti sijoittuvia merkkejä etsisin, kuten esimerkiksi Dynaudio.
   
 14. avisio

  avisio Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.03.2007
  Viestejä:
  62
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oleellista tilan koon ja kuuntelutottumusten lisäksi on kuunteluetäisyys, eli kuinka kaukana kajarit ovat kuuntelupaikasta.
  Jos etäisyys on enintään 4 metriä ei iso tila aseta mielestäni mitään erityisvaatimuksia kajareille, ellei halua kovia äänenpaineita aikaiseksi.
  Jos kuunteluetäisyys on tuota reilusti suurempi, ei normikaiuttimilla saa kunnollista äänentoistoa, koska huoneheijastukset (etupäässä katto- ja lattiaheijastukset) sotkevat äänen täysin. Pitemmällä kuunteluetäisyydellä kaiuttimen pitää olla suuntaava, jos haluaa kunnollista äänenlaatua.
  Omakotitalosta (ja budjetista) päättelen, ettei kyseessä ole mikään poikamiehen kuuntelustudio ratkaisu, vaan aivan tavallinen olohuone kotikuuntelu. Jos näin on, ei äänenpaine tule ongelmaksi millään kunnollisella kaiutin vahvistin yhdistelmällä.
   
 15. jusur

  jusur Uusi jäsen

  Liittynyt:
  31.10.2004
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  0
 16. jpop

  jpop Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.12.2001
  Viestejä:
  693
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täällä on tullut ainakin pari mielestäni erittäin hyvää suositusta tuon kokoiseen tilaan, erityisesti tuolla budjetilla.

  1. Käytettynä saat paljon enemmän samalla rahalla - samoin itse tekemällä, jos vain viitseliäisyyttä ja kädentaitoa löytyy

  2. Se mitä tarvitset, riippuu aika paljon mieltymyksistäsi. Mikäli sivistynyt äänentoisto kiinnostaa, niin tuon kokoisessa tilassa dipolit kyllä pääsevät oikeuksiinsa (mutta mieltymyksistäsi riippuen voit tarvita subbarin)

  Muistan nähneeni lähiaikoina jossain QUAD ESL 63:t myynnissä käytettynä budjettiisi sopivalla hinnalla, jos elektrostaatit kiinnostavat. Jos ei haeta kauneutta, voi yrittää etsiä hifi C1 kaikattimia käytettynä (jonkin aikaa sitten oli ainakin myynnissä). Jos Revoihin ryhdyt, niin suosittelen tuohon tilaan kyllä Gradientin lisäbassoja - oikeastaan myös sekä ESL:n että C1:n kanssa. Voi tietysti olla, ettet tarkoita napakalla bassolla aivan samaa kuin minä, jolloin jonkinlainen muunlainen subbari on on tarpeen. Toki tuohon voi saada jonkun sivistymättömänkin subbarin sovitettua, mutta jo pelkästään riittävän laadukas subi näille kaiuttimille menee helposti budjettisi yli.

  Edit: Kaikki mainitsemani kaiuttimet ovat jo niin hyviä, että olisi todennäköisesti (en tiedä muuta laitteistoasi) edullista päivittää myös muita osia äänentoistoketjustasi.
  Edit 2: Samaan sarjaan lisää kaikattimia. Tuo ESL oli näköjään myynnissä hifimaailman myyntipalstalla. Siellä on myynnissä myös Magnepan MG1.5:t (ja jäisi vielä vähän rahnua subiinkin)
  Edit3: Ja jos päädyt hieman suurempaan budjettiin, samaisella palstalla on myynnissä myös Dunlavy 4-A:t - budjetti tosin kasvaa jonkin verran, mutta... ei muuta kuin netistä arvioita selaamaan.
  Edit 4: Lisää paneelia: Hifiharrastajat.orgissa on myynnissä Magnepan MG-3.5/R:t vain hieman budjettisi yli...
   
  Viimeksi muokattu: 18.03.2011
 17. att

  att Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.01.2003
  Viestejä:
  1 059
  Saadut tykkäykset:
  0
  Triangle Genèse Lyrr taitaa täyttää monet asetetuista vaatimuksista - paitsi hintahaarukan, ellei jostain löydy sopivaa paria käytettynä. Ja onhan samassa sarjassa myös hieman halvempi (ja pienempi) Quartet.
   
  Viimeksi muokattu: 18.03.2011
 18. moppe

  moppe Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.11.2003
  Viestejä:
  295
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hifigurussa on Magenpan 1.6 demopari 1500 eurolla. Tuohon lisäksi BK Monolith tai SVS tai vastaava. Menee budjetin ylärajalle, mutta ääni on upea.
   
 19. marduk

  marduk Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.11.2002
  Viestejä:
  361
  Saadut tykkäykset:
  0
 20. whax

  whax Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.03.2011
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nettiä on selailtu ja jopa muodon puolesta hallituksen hyväksymät kaiuttimet löydetty: Polk Audia RTi A9. Kovasti omilla sivuillaan kehuvat näitä, niinkuin pitääkin, mutta onko kellään kokemusta näistä tai koko merkistä, sillä en löytänyt yhtään liikettä, joka Suomessa tarjoaisi näitä? Kommentteja sopivuudesta meidän tarkoituksen otetaan vastaa.