Iron Man (2008)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Sgt.Granite, 16.02.2007.

 1. makemich

  makemich Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.09.2002
  Viestejä:
  1 553
  Saadut tykkäykset:
  159
  Olet ehkä osittain oikeilla jäljillä, sinun sisäinen pikkupoikasi on vaan vielä paljon, paljon pienempi kuin minun. :) Olen pitänyt itseäni suorastaan genren suurena ystävänä, jopa yhden aikamme suurimman luonnenäyttelijän Keanu Reevesin tähdittämä Constantine on miellyttänyt suuresti sisäistä pikkupoikaani, ja se on sentään jo jotain!

  Paitsi nämä aiemmin kertomani typeryydet, niin kuten Jupekin kertoi tarina oli suorastaan ärsyttävän suoraviivainen ilman minkäänlaista jännitettä missään vaiheessa, oikeastaan ainoa mikä leffassa yllätti oli se että mikään ei yllättänyt, missään vaiheessa, vaan heti alusta asti oli selvää että kuka on pahis ja mitä lopulta tulee käymään vaikkei itse sarjiksesta ollut ikinä kuullutkaan. En ole sinällään "seuraillut" näitä sarjakuvafilmatisointeja sen tarkemmin mutta monta on tullut nähtyä ja kyllä tämä on ihan siellä peräpäässä, ei mahda mittään.

  Yhteenvetona sanottakoon että ehkä kielteisyyteni kumpuaa osittain siitä että koko rautamies on ideana mielestäni tosi tylsä, se ei vaan konseptina kerta kaikkiaan kiinnosta, olisi vaadittu ihmeitä että leffasta olisi kovin mielestä saatu, mutta joku roti sentään...
   
 2. Kernwaffe

  Kernwaffe Guest Guest

  Liittynyt:
  26.02.2003
  Viestejä:
  75
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mikä tästä elokuvasta tekee hyvän? Minusta leffa oli tylsähkö ja yli hypetetty.. tosin en elokuvalta mitään ihmeitä odottanukkaan , muttaah... :confused:
   
 3. Jupe

  Jupe Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  24.03.2000
  Viestejä:
  3 063
  Saadut tykkäykset:
  28
  En osallistu. Riittää kun toteaa ettei po. leffassa ole sitä jotakin, joka on niissä "top" elokuvissa ilman mitään listauksia. Minä en edes ajattelisi sijoittaa tätä mihinkään. Ohikiitävä tusinamäjäyshän tää on, viihteellinen sellainen, mega sellainen kyllä mutta tusina yhtä kaikki. Ihmettelin tässä ketjussa pääpointtina just sen saamaa hypeä. Ikäänkuin koko maailma ei tajuaisi miten pahvinen se on ja nämä kommentitkin tuntuu osoittavan miten paljon vähemmän tältä elokuvalta yleisesti on haettu.

  Makemichin kanssa olen siinäkin samaa mieltä, että todellakin sisäinen pikkupoika tarttisi olla ja tämän leffan suhteen mieluiten sellainen, joka innostuu vielä pelkästä Daavidin ja Goljatin tappelun katsomisesta. Se joka on kyynisyyttään menettänyt lapsensa, ei voi tästä leffasta täysillä nauttia. Minä kuitenkin uskon, että pikkusäädöillä pelkän dialogin ja muutaman leikkauksen suhteen elokuva olisi voinut olla lähes mestariteos myös meille sisäisesti kurtuille katsojille, koska näyttelijäkaarti on persoonallinen porukka. Oma hurtti ehdotukseni parannukseksi yllä spoilereissa. Keksippä lisää. :D
   
 4. Flash Gordon

  Flash Gordon Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.06.2008
  Viestejä:
  291
  Saadut tykkäykset:
  1
  Katsoin tämän elokuvan eilen illalla ja keskivertoa selvästi parempi Marvel-leffahan tämä oli. Juoni oli melko yllätyksetön, mutta leffan roolitukset Robert Downey Jr. Tony Starkina ja Jeff Bridges leffan pahiksena osuivat napakymppiin. Myös leffan tehosteet oli tehty loistavasti! Ehdottomasti hankinnan arvoinen Blu-ray -leffa kaikille kotiteattereiden omistajille.

  :):):):)1/2/:):):):):)
   
 5. Miikka720

  Miikka720 Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.02.2004
  Viestejä:
  872
  Saadut tykkäykset:
  0
  Don Cheadle korvaa Terrence Howardin IM2:ssa:

  http://www.superherohype.com/news/ironmannews.php?id=7729

  Ei ole ollenkaan hyvä uutinen, toki Cheadle on loistava näyttelijä ja varmasti hyvä roolissaan, mutta jatkuvuus kärsii nyt pahasti. Lisäksi Howard oli todella hyvä roolissaan ja kemiat pelasi RDJ:n kanssa. Toivottavasti tämä muutos sujuu yhtä kivuttomasti kuin Katie Holmesin vaihto Maggie Gyllenhaaliin The Dark Knightissa.
   
 6. mustis

  mustis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.11.2004
  Viestejä:
  1 510
  Saadut tykkäykset:
  16
  Katselin tässä uudestaan ja musiikeista täytyy sanoa, että eivät ne nyt suorastaan pilanneet leffaa, mutta eivät kyllä erityisemmin nostattaneetkaan tunnelmaa.
   
 7. peacemaker

  peacemaker Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.11.2003
  Viestejä:
  1 450
  Saadut tykkäykset:
  10
  4+ / 5

  Oli kyllä sarjisleffojen parhaimmistoa, vaikka en ole itse hahmon fani millään tavalla.
   
 8. Rokkari

  Rokkari Guest Guest

  Liittynyt:
  23.08.2005
  Viestejä:
  2 385
  Saadut tykkäykset:
  0
  Yllätti kyllä positiivisesti, kun odottelin Daredevilin ja Spidermanin kaltaista leffaa. Rottentomatoesin 93% ja IMDb:n 8.1 kyllä lupailivat jo aika hyvää, mutta piti se itse katsoa ennenkuin uskoi :cool:. Lopun rymistely oli tosiaan ehkä vähän kliseinen ja tylsä, mutta leffan alkupuolisko oli loistokas. Pääasiassa Robert Downey Jr.n ansiosta. RDJ menossa kyllä kovaa vauhtia kaikkien aikojen suosikkinäyttelijöideni joukkoon, oli tässä kyllä yhtä hyvä kuin Kiss Kiss Bang Bangissa ja Scanner Darklyssa. Sanoisin että toisiksi paras näkemäni sarjakuvafilmatisointi heti Sin Cityn jälkeen. Vaikka Frank Millerin sarjakuvilla nyt ei ole yhtään mitään tekemistä Marvelin sarjakuvien kanssa.

  4/5 :naminami:
   
 9. sarrad

  sarrad Guest Guest

  Liittynyt:
  29.01.2005
  Viestejä:
  757
  Saadut tykkäykset:
  0
  What, ohan se Miller tehny vaikka mitä Marvelille.
   
 10. Rokkari

  Rokkari Guest Guest

  Liittynyt:
  23.08.2005
  Viestejä:
  2 385
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juu.. No en ole ollenkaan tietoinen mistään sarjakuvista, mutta yleisilmeeltään Sin City on hieman erilainen kun Marvelin sarjikset, joten ei kovin vertailukelpoinen "sarjakuvafilmatisointina", sitä tarkotin. Marvelin sarjakuviin tosin en ole edes tutustunut, Sin Cityt on kaikki luettuna.
   
 11. Miquel007

  Miquel007 Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.11.2002
  Viestejä:
  271
  Saadut tykkäykset:
  15
  Avengersia (2011) ainakin tullaan (ehkä) pohjustamaan näillä näkymin Ironman 1&2 ja Incredible Hulk elokuvien lisäksi:

  Thor (2010)
  Captain America (2011)
  Ant-Man (2010)
  Nick Fury (2010)

  Tosin ovat "Announced" ja "Preproduction" asteella joten varmuudella ei vielä pysty sanomaan tehdäänkö niitä.
   
 12. mustis

  mustis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.11.2004
  Viestejä:
  1 510
  Saadut tykkäykset:
  16
  Thorit, Kapteeni Amerikat, Furyt ja muut voimamiehet eivät juuri kiinnosta, mutta Ant-Manista voisi saada kyllä varsin viihdyttävän spektaakkelin! Kutistusaihetta on käsitelty lähinnä "kulti kutistin kakarat" komedioissa ja ihan päteväss komediajännärissä "Innerspace" 80-luvulla. Eli ei tuon aiheen ympärillä ole ruhan paljon pyöritty. Antaa tulla vaan!
   
 13. satanthresher

  satanthresher Guest Guest

  Liittynyt:
  11.07.2006
  Viestejä:
  274
  Saadut tykkäykset:
  1
  Captain America ja varsinkin Nick Fury ovat kyllä varsin kaukana voimamiehistä.
   
 14. mustis

  mustis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.11.2004
  Viestejä:
  1 510
  Saadut tykkäykset:
  16
  No Fury ehkä kuuluu eri porukkaan, mutta kyllä Kapteeni Amerikan sankaritehtävät yleensä aika fyysisiä ovat. Oikeastaan yritin sanoa sitä, että tulevaa elokuvaa ajatellen Ant-Man kiinnostaa henk.koht. eniten. Sen tyyppisen hahmon ympärille rakennettu seikkailu voisi olla suurimmalla todennäköisyydellä (siis näihin muihin verrattuna) jotain sellaista, jota toimintaelokuvissa ei ihan joka kerta näe.
   
  Viimeksi muokattu: 18.01.2009
 15. Nestori

  Nestori Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.12.2003
  Viestejä:
  370
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täysin samaa mieltä!!

  4½/5
   
 16. Jarkko G.

  Jarkko G. Samppa ja Hurricane :| Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.08.2001
  Viestejä:
  12 994
  Saadut tykkäykset:
  37
  Kirjoitetaanpa ennen kuin katsellaan mitä mieltä muut ovat olleet ..

  Iron Man oli kamala elokuva.
  En voi syytää Downeyn poikaa, enkä myöskään hienoa Bridgesiä tästä synnistä. Sormi osoittaa sinne käsikirjoittajien suuntaan, jotka tätä tusinaviihdettä jaksaa kirjoittaa. Kiva asia oli että Paltrowin uivelo osoitti Oscar-kirouksen paikkansa pitävyyden (Shakespeare in Love on silti hyvä elokuva) ja jotenkin tuntui hyvälle katsoa miten ankeaan rooliin entinen kehuttu naikkonen oli joutunut.

  Viihtenäkään en osaa ottaa elokuvaa, joka ei tarjoa mitään uutta. Jokaisen käänteen pystyi ennustamaan (jos vähän valehtelee) ja tämä teki katselukokemuksesta todella puuduttavan. Humoristiksi tarkoitetut tilanteet vaivaannuttivat. Kaiken kukkuraksi taas nähtiin se miten CGI pilaa tunnelman, kun liian selvästi Iron Man muuttui tietokonehahmoksi.
  No pitää vetäytyä katsomaan Norjalaisia mykkäelokuvia, kun ei mulle näköjään kunnon elokuvat kelpaa.

  edit: jaa no onneksi oli ennakko-odotukset kohdillaan jo 2007.
   
  Viimeksi muokattu: 04.05.2009
 17. The_Daywalker

  The_Daywalker Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  01.03.2003
  Viestejä:
  1 003
  Saadut tykkäykset:
  2
 18. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  11 144
  Saadut tykkäykset:
  503
  BD:ltä tuli tämä nyt vasta katseltua ja tykkäsin kyllä kovasti. Hyvät näyttelijät, toimiva tarina, näytti ja kuulosti hyvältä. Ei mitään valittamista mistään. Plussaa vielä huumorista. Varsinkin se sammutushommiin valjastettu robotti oli mainio... :)

  Pitääkin hankkia tuo jatko-osa hetimiten!

  ****½
   
 19. x_jmt_x

  x_jmt_x Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 593
  Saadut tykkäykset:
  503
  Varaudu pettymään. Pidin ensimmäisestä aivan suunnattomasti, syistä joita on turha toistaa tässä, mutta jatko-osa oli toivoton sekamelska, joka ei johtanut juuri mihinkään. Lähteestä riippuen syy oli mikä sattuu, mutta epäonnistunut se oli juonellisesti. On väitetty, että Marvelin pamput tunkivat omia vaatimuksiaan joka halvatun väliin ja käsikirjoitusta rukattiin uusiksi moneenkin kertaan (ennakkotiedoissa puhuttua Black Widow/Tony Stark/Pepper Pots ei näkynyt missään, osaa trailerin kohtauksista ei nähty elokuvassa jne - nämä antavat uskottavuutta) eikä Favreau saanut tehdä, mitä olisi halunnut (ja ei muuten ohjaa kolmatta, hmm?).

  Oli miten oli, ei se huono ole, mutta todella keskinkertainen ensimmäiseen verrattuna.
   
 20. Vole

  Vole Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  16.03.2010
  Viestejä:
  1 927
  Saadut tykkäykset:
  81
  Iron Man 2 on kumminkin mestariteos, kun sitä verrataan pahimpiin Marvelin räpellyksiin ja on ihan viihdyttävä rytinä, jonka voi katsoa pienessä nousuhumalassa.