[Arkistoitu] IPTV -foorumi tai alafoorumi?

Keskustelu osiossa 'Kierrätyskeskus' , aloittajana erep, 02.04.2008.

Keskustelun tilanne:
Keskustelu on suljettu.
 1. erep

  erep New Member

  Liittynyt:
  28.11.2006
  Viestejä:
  1 559
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olisiko jo aika laittaa IPTV-foorumi tai alafoorumi?

  Alkaa jo tulla operaattoreilta näitä, broadcastereeilla on omat, Areena, Bonanza jne. Sen lisäksi on "virallisia" ohjelmallisia kuten Joost, Miro jne. sekä epävirallisia TVAnts, TVU jne. p2p virityksiä.
   
 2. DVB-G

  DVB-G Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 283
  Saadut tykkäykset:
  30
  Ennemminkin jako pitää tehdä stream when operator forces you / download whenever you want -filosofioihin, eli kaikki nykyiset tv-ohjelmat, myös netistä virallisesti saatavat, ovat vanhanaikaista ärsyttävää streemiä, joka orjuuttaa ihmiset (ja/tai koneet) olemaan tiettyyn aikaan hereillä tallentamassa bittejä. Ja jos siirron aikana bittejä katoaa taivaaseen, ne ovat lopullisesti menetetyt, datadroppiryöppy pysyvästi pilannut tallenteen. Ja kuvanlaatu vaihtelee voimakkaasti, multipleksin muiden (myös liian ahtaasti pakattujen) streemien takia.

  1) Silloin kun minä itse haluan:
  Vasta sitten kun saa itse valitsemanaan hetkenä imuroida sen ohjelman minkä itse haluaa, vasta sitten tapahtuu ihmiskunnan historian suurin orjuuden poistuminen, kellon orjuuden kumartelu. Ja samalla jokainen bitti saadaan perille ehjänä. Eli:

  2) Jokainen bitti perille asti:
  Tähän ei striimissä kyetä. Jos siirtoverkossa tai vastaanottajan laitteissa tapahtuu tilapäisiä ylikuormituksia tai muita häiriöitä, striimidata menetetään. Tallenne on pilalla ainakin hetkittäin.

  Siispä "epävirallinen" p2p-verkoitse toimiva fileiden jakelu saa minulta niin syvät kumarrukset, että kieleni on hiekkaa täynnä. Vastaavasti pyllistän kaikille reaaliaikastreemiä tarjoaville, heidän nenäänsä päätyy ruskeaa tahnaa, ja saisivat kuolla sukupuuttoon joka taho.

  Tulevaisuus on vapaasti ajoitettavan imppauksen, joka siirtää jokaisen bitin sellaisenaan paikasta A paikkaan B. Jos siirto takkulee, paketteja siirretään niin monta kertaa uudelleen, että ne saapuvat hengissä perille. Latausaika vain pitenee, mutta siltikin lataaminen on nopeampaa kuin streemin imppaus. Eli 1 tunnin kestoinen 2 gigatavun SD-resoluutoinen tv-ohjelma kestää striimi-impattuna 60 minuuttia tallentaa omalle kiintolevylle, mutta fileen imurointina kestää nanosekunnin (tulevaisuuden valokuitunetti) tai 45'31" eli kolme varttia 6 Mbps modeemilla eli 8-megaisen liittymän käytännön nopeudella. Rajaton adsl tms. antaa noin 15 megabittisekuntia, eli tunnin file saapuu kotiin 18 minuutissa.

  3) Jokainen bitti perille asti liikaa kompressoimatta:
  Kolmas etu on siinä, että kuvan- ja äänen laatu pysyy kiinteänä, sellaisena millaiseksi se enkoodaajan taholta on määrätty. Ei olla riippuvaisia muksissa asuvien maksullisten juppikanavien varastamista isoista biteistä (lmaiskanaville annetaan vain pienet raihnaiset+kuraiset jäännösbitit väylän laidoilta eli käytännössä ojan pohjalta). Saadaan maksimi määritelty kaista käyttöön joka hetki.

  Jos tv-ohjelmassa oleva toimintakohtaus edellyttää hetkellistä 100 megatavusekunnin bittivirtaa, sellainen voidaan fileeseen tallentaa vaivatta, hitaissa kohtauksissa ollaan gigatavu per tunti -tahdissa. Keskiarvona 2 gigatavua/tunti. Kuva pysyy hyvänä joka hetki. Poistuu kokonaan leegopalikka-ilmiö, joka vaivaa kaikkia nykyisiä streemejä toimintakohtauksissa.
   
  Viimeksi muokattu: 05.07.2008
 3. erep

  erep New Member

  Liittynyt:
  28.11.2006
  Viestejä:
  1 559
  Saadut tykkäykset:
  0
  no et nyt ottanut kantaa tähän foorumiasiaan.

  käsittääkseni nämä areenat, bonanzat, play ja nett-tv , eli ainakin pohjoismaiset ovat fileitä lataavia. esim tuo tanskan bonanza lataa myös 544x720 flv:tä, josta otin puuttuvan matadorjakson, tosin ilman tekstejä, joutuu keskittymään ;)

  ne toimivat tosin tarkoitetulla tavalla streamimäisesti, mutta jos ei pysy tahdissa jää soitin täyttämään puskuria. WM Recorder softalla sitten noista saa alas haluamansa fileinä. Orjuus on poistunut!

  Nuo "viralliset" ohjelmat ovat myös filupohjaisia, kun taas ne epäviralliset ovat p2p streamingiä.

  -----------------

  Eli kysymys oli tarvitaanko näihin asioihin foorumia tai alifoorumia. Mielestäni kyllä.

  IPTV:hän voi sitten jakaa mainitsemallasi tavoin ;)
   
 4. nzip

  nzip New Member

  Liittynyt:
  25.04.2005
  Viestejä:
  36
  Saadut tykkäykset:
  0
  IPTV palveluita ja bokseja on jo:

  * saunavisio
  * maxinetti
  * sonera laajakaista tv
  * elisa viihdekaista
  * tvkaista.fi

  Selainpohjaisia videovuokraus/"osto"/ilmais palveluita netissä:

  * sf-anytime :)sick:)
  * appletv/ITMS
  * mtv3 anytime
  * nelonen nettitv
  * youtube
  * YLE areena
  * jne

  Nämä kaikki sopisivat hyvin IPTV-foorumille alle. Eli kaikki ratkaisut joissa saa LAILLISESTI sisältöä netin kautta.
   
Keskustelun tilanne:
Keskustelu on suljettu.