iPhone

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet' , aloittajana Raymond, 10.01.2007.

 1. Gambit

  Gambit Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.12.2000
  Viestejä:
  1 019
  Saadut tykkäykset:
  6
  Entäs iPhone Suffle? Puhelin valitsee randomilla numeroita.:thumbsup:

  Monella keskustelupalstalla on saanut nauraa nokian fanipoikien itkuraivareille. Aivan paska, mutta toista sen Nokian puhelimissa...:rolleyes: Ominaisuuksia dumatessa kannattaa muistaa, että nykyistä kunkkukännykkää, Reiseriä, myydään edelleen kuin häkää vaikka se ei teknisesti yllä nykyisten puhelimien tasolle.

  Kannattaa huomioida, että Ipod on ominaisuuksiinsa nähden ylihinnoiteltu MP3-soitin, mutta silti markkinajohtaja. Ipodin käyttistä on ylistetty ympärimaailmaa ja jos puhelin toimii yhtä loistavasti, on kehässä uusi todella kova pelaaja...joka taitaa imagopelin. Ipod sai vuodessa viidesosan markkinoista, vaikka markkinointiin upotettiin rahaa 0 taalaa. Nokialle tämä on kova paikka. Jos iPhone ottaa kunkkuluurin tittelin on nokia jo kolmatta kertaan tilanteessa, jossa sillä ei yhtään tuotetta ykköspallille ja se on markkinajohtajalle todellinen nöyryytys. Jos Apple saa myytyä 10-20 miljoonaa iPhonea Applen nykyiselle asikaskunnalle ja tähän päälle 50 miljoonaa Rzr:n omistajaa vaihtaa puhelimensa iPhoneen, voidaan Keilaniemessä olla hieman paskat housussa.
   
 2. juhilus

  juhilus Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.01.2005
  Viestejä:
  227
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täytyy muistaa, että Reiseri maksaa nykyään aika paljon vähemmän kuin Iphone. Esim. Cingularilla, jossa 2-vuoden kytkyllä Iphone tulee maksamaan 499 ja 599 saa Reiserin 79 taalalla. Reiseri tietysti maksoi myyntiin tullessaan paljon enemmän, mutta sen valtti tyylikkään muotoilun lisäksi oli se että oli huomattavasti kilpailijoiden luureja ohuempi, joka oli juuri sitä mitä kuluttajat sattumalta(?) halusivat. Onko iPhonessa jotain sellaista mitä kilpailijoilla ei ole ja jota kuluttajat puhelimilta nyt toivovat?

  Kannattaa huomioida, että mp3-markkinat oli aika kehittymättömät silloin kun Apple niille tuli. Kännykkämarkkinoilla näin ei asiat ole.
  Mitenkäs tuo ykköspalli mutten määritellään? Jos kysessä on pelkät myyntimäärät niin väitän, että Nokian halpissarjan luurit ovat myyneet enemmän kuin esim. suurta mediahuomiota saanut Reiseri. Ne kun myyvät perkuleesti jossakin Kiinassa ja Intiassa ja eivät ole mitenkään "seksikkäitä" tuotteita, joten jenkkikeskeinen it-media ei paljoa niistä puhise. Nokia kun ei myöskään juuri ilmoittele yksittäisten luurien myyntimääriä, joten varmuutta asiasta ei tietysti ole. No oli miten oli, niin Applen kyky menestyä puhelinmarkkinoille riippuu paljon miten nopeasti saa tuotantonsa siihen kuntoon, että voi tiputtaa hintaa. Nykyisillä hinnoilla en mitenkään jaksa uskoa ilmoitettuun 10 miljoonan vuosimyyntiin.
   
 3. kvesti

  kvesti Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.02.2004
  Viestejä:
  1 133
  Saadut tykkäykset:
  4
  On paha puhua käytettävyydestä, mutta jos Applen sivujen demo pitää paikkansa todellisuudessa, on tuon laitteen käytettävyys ihan toista luokkaa kuin muilla puhelinmalleilla. Erityisesti tekstiviestien toteutus miellytti. Juuri noin se pitää toteuttaa. Ei vaan ole tullut muille mieleen. Veikkaampa, että Noksullakin ollaan aika kiinnostuneita tästä laitteesta. Ainakin suomenkielisillä sivuilla asiaan on reagoitu, kun puhelinmalleja katsoessa pääsee tälle sivulle ennen kuin pääsee tälle sivulle. Kyseessä voi olla sattuma, mutta hieman epäilen :rolleyes:
   
 4. Raymond

  Raymond Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  1 885
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kaikin puolin itseä vähän harmittaa tuo Applen jenkkikeskeisyys ja se kyllä näkyy tässä iPhonessakin selvästi. Odotin vähän keynotessa, että olisi ollut jotain sanaa Euroopan leffamyynnistä, mutta eipä ollut. Edellisessä keynotessa muistaakseni puhuttiin, että "toivottavasti vuonna 2007",

  Odottelin keynotessa myös, että ilmoittaisivat innovoineensa naarmuuntumattoman näytön :). Jos tuo naarmuuntuu iPod-tyyppisesti, ei sitä tohdi kukaan käyttää koskaan. Onneksi on invisible shield, mutta se tietysti syö kosketusnäytön mukavuutta.
   
 5. Raymond

  Raymond Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  1 885
  Saadut tykkäykset:
  1
  Steve Jobs mun mielestä pisti tavoitteeksi 10 miljoonaa myytyä vuoden 2008 loppuun mennessä ja tuo tarkoittaa 1 % prosentin markkinaosuutta. Eli tuskin täällä Suomessakaan ollaan vähään aikaan hätää kärsimässä. Mutta ompahan pistetty vähän potkua markkinoille.

  Tuli mieleen, että mahtaakohan olla mahdollista, että Nokia pääsisi jarruttamaan iPhonen varsinaista rantautumista Suomeen esim. hankaloittamalla operaattoridiilejä? Istuuko hallituksissa pelkkiä Nokia pamppuja.

  Yksi iso jarrupala on Google Mapsin torsous Suomen kohdalla. Joku sanoi, että kuka tarvitsee GPS navigaattoreita Suomessa, mutta kyllä itsellä on monta monta kertaa ollut hiki kainalossa, kun on etsitty missä se seuraava palaveri nyt olikaan. Eihän sitä tietysti tarvita helsinki-tampere matkalle, mutta kun pitäisi joku pieni firma löytää..
   
 6. Gambit

  Gambit Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.12.2000
  Viestejä:
  1 019
  Saadut tykkäykset:
  6
  Jos iPhone myy kuin Rzr, on se Nokialle todella kova imagotappio, vaikkei markkinoita muuten radikaalisti heiluta. Nokian CMO:n johdossa ei olla kovin tyytyväisiä nykyiseen tilanteeseen.

  Nokian suurin ongelma (minkä nimeen fanipojat vannovat) on liiallinen ominaisuus keskeisyys. Tauno tavalliselle myy pääasiassa kiva ulkonäkö, mistä kertoo karua kieltä tappio Samsungin simpukoille ja seuraavassa vaiheessa Rzr:lle. Puhelimet saattavat olla teknisesti edelläkävijöitä, mutta muotoilu on perseestä...se ei yksinkertaisesti istu räpylään enää entiseen malliin. Nokia oli aikoinaan muotoilun edelläkävijä, aikana jolloin ominaisuuksia oli vain kourallinen. 2110 ja 8110 olivat maailmalla ylistettyjä kapuloita juuri muotoilunsa takia. Ominaisuuksiltaan maailmasta löytyi kymmeniä samanlaisia malleja, mutta se muotoilu. Mikään ei ole muuttunut kuluttajien keskuudessa viimeisen 10-vuoden aikana. Ulkonäkö on edelleen se joka myy ja sen Apple tietää.
   
 7. Gambit

  Gambit Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.12.2000
  Viestejä:
  1 019
  Saadut tykkäykset:
  6
  Moutoilu, muotoilu ja muotoilu. Härpäkkeet ovat fanipojille.

  Kannettavien soittmien markkinoilla oli tuolloin Walkman brändi, joka nyt on mielestäni aika kova tekijä.

  Yksikään nokian yksittäinen puhelin ei ole 2000 luvulla myynyt kuin Rzr. Kiinassa ei myydä nokian puhelimia merkittävästi, vain Hong Kongissa nokialla on huomattavat markkinat. Kiinassa halpismerkit ja kopiot ovat markkinajohtajia, eivät suuret nimet.
   
 8. Maky

  Maky Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.04.2000
  Viestejä:
  871
  Saadut tykkäykset:
  14
  Miten tuohon vaihdetaan akku? Matkapuhelimista ja läppäristä kokemuksena akut kuluu ja yllättävän nopeastikkin. Toisaalta jos kesto on 3v tietämissä, niin sitten ei väliä, kun menee vaihtoon kuitenkin ja voi olla tarkoituksella niin?
   
 9. Mama

  Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot

  Liittynyt:
  29.11.2003
  Viestejä:
  2 686
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eikös iPodin suosio perustunut pitkälti sille että tuli ensimmäinen kunnollinen musiikin nettikauppa. Ilman turhaa säätämistä, ja oli edes jonkunlaisia takeita että samat musiikit soivat laitteessa myös parin vuoden päästä. Sitä ennenhän noilla markkinoilla oli jos jonkinlaista yrittäjää eikä kunnon takeita pysyvyydestä.

  Minusta se että kyselen ominaisuuksia ei tee minusta fanipoikaa. Luultavasti minulla menisi hermot iPhonen kanssa jos se tosiaankin on noin helppokäyttöinen kun minulle helppokäyttöisyys yleensä tarkoittaa sitä että laitteen sisäisestä toiminnasta on vaikea saada selkoa eli jos jokin ei toimikaan, niin olen kusessa kun en voi mitenkään diagnosoida mikä on pielessä.

  Epäilin aluksi tuota näytön tarkkuutta mutta tuossa demossahan on itse asiassa huonompi resoluutio kuin tulevassa puhelimessa. Omassa E70ssa ongelma on että resoluutiota löytyy, mutta teksti on sitten melko pientä.
  Kosketusnäyttö tuo sitä intuitiivisuutta käyttöliittymään, mutta niinkuin täälläkin on kommentoitu niin ei ole ensimmäinen yrittäjä. Ellei sitten ole tehnyt jotain todellisia innovaatioita pinnan suhteen.

  Ei pidä ymmärtää väärin, tottahan minä toivon että ovat onnistuneet. Ei se minulta ole pois, jos ovat saaneet hyvän laitteen aikaiseksi esim. tekstiviestien näyttäminen oli hyvin selkeää.
   
 10. Olisivat vain nimenneet iPod-P:si tai jotain... olisivat säästyneet käräjiltäkin.
  Tuohan on vain iPod karvalakki puhelin ominaisuuksin. Kaikissa puhelimissa on jo MP3 soitin mutta harvassa MP3-soittimessa on puhelin.
  Sexiä aparaattiin tuo kosketusnäyttö, eikä sekään nyt mikään mullistava uusi keksintö ole.
  Minusta tuo tuntuu vain iPod päivitykseltä köykäisin extroin. Ei vain säväytä minua mitenkään. Tiedä sitten muuttuisiko mieli jos tuota pääsisi räpläämään ihan livenä ja jos sen vähäisille ominaisuuksille keksisi jotain käyttöä. Varmaan olisi houkuttelevampi jos minulla jo olisi joku iPod härpätin ja haluaisin päivittää sen johonkin uudempaan ja hienompaan.

  Ei tuo 10milj. vuosimyynti maailmanlaajuisesti ensimmäisenä vuonna nyt niin mahdoton ole. En nyt ole tutustunut sen kummemmin puhelimien myyntimääriin mutta tuskin tuolla määrällä kovin suurta kakkua markkinoista haukataan.
   
 11. Hara

  Hara Käyttäjä

  Liittynyt:
  02.08.2004
  Viestejä:
  293
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nokialla 30% markkinaosuus Kiinassa vuoden 2005 lopussa. Onhan se teoriassa mahdollista että halpismerkit ja kopiot kattavat loput 70% mutta epäilenpä vahvasti.
   
 12. juhilus

  juhilus Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.01.2005
  Viestejä:
  227
  Saadut tykkäykset:
  0
  Totta, mutta jos Apple haluaa päästä tuohon 10 miljoonan myyntiin on hinnan tultava alas vähintään jonnekin 300-400 taalaan. Tuota kalliimmat luurit kun eivät juuri myyntilistojen kärjessä juhli. Tietysti Apple voi tämän säännön murtaa jos porukka esim. laskee, että se todella korvaa iPodin ja kännykän.

  Juu oli, mutta Sonya ei tainnut juuri kiinnostaa mitkään mp3-soittimet vaan yritti vain tunkea cd ja md-soittimiaan. Kuluttajat olivat aivan toista mieltä asiasta.

  Yksittäisten mallien myynneistä on turha sanoa mitään varmuudella, kun Nokia ei niitä julkaise, mutta Kiinassa ja Intiassa Nokia on nykyään markkinajohtaja yli 30% osuudella. Paikalliset halppisvalmistajat ovat viimeiset 18 kuukautta ottaneet pahasti nekkuun kun Nokia ja Motorola ovat saaneet hommansa toimimaan Kiinassa.
  http://www.digitoday.fi/page.php?page_id=12&news_id=200612204
   
 13. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 057
  Saadut tykkäykset:
  22
  Nokia on Kiinan toiseksi suurin ulkomainen yritys ja kiinalaiset yritykset mukaanlukien koko maan 12. suurin firma (linkki). Luulisi siis jotain myyvän.
   
 14. Mama

  Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot

  Liittynyt:
  29.11.2003
  Viestejä:
  2 686
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tässä saattaa vailittaa myös Sonyn osa levybisneksessä eli hannasi vastaan niinkuin kaikki levyfirmat. Apple sen sijaan pystyi lähtemään puhtaalta pöydältä, tietenkin levy-yhtiöiden myötäavustuksella.

  Sonyhan taitaa vieläkin yrittää tunkea omaa Atrac-koodaustaan mp3-soittimiinsa. Ainakin oli jossain juttua että vaatii Sonyn soittimilla mp3:n siirto Sonyn omaa softaa ja se samalla tekee mp3-kappaleille konversion atraciksi. Näin saadaan ainakin akkujen kestoa nostettua, kun ilmeisesti soittimissa on Sonyn omat vähävirtaiset atrac-prosessorit.
   
 15. Capirex

  Capirex Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.09.2005
  Viestejä:
  63
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ihmettelen ettei kukaan ole kommentoinut juuri tätä seikkaa. Laitteelle luvataan käyttöajaksi 5 tuntia video/puhminen yms muu häröily ja 16 tuntia browsing. Eli mitä tekee kännykällä jota pitää ladata melkeen päivittäin ja sen lisäksi siihen ei voi vaihtaa lennosta ns. vara-akkua? :sick: sanon minä
   
 16. Ize

  Ize Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  13.12.2002
  Viestejä:
  2 273
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt taisi Apple hassahtaa pahan kerran, en ole perehtynyt spekseihin kuin vasta nyt Säätäjän hoksauttamana, iPhonessa ei ole juuri mitään kenellekään.

  Ulkonäössä häviää Motorolalle (ja Korean ihmeille).
  Toiminteissa häviää Nokialle (ja Ruotsi-Japanin ihmeelle).

  Ja lisäksi molemmissa tapauksissa häviää hinnassa. Pelkkä käytettävyys ei (eikä brändi minusta) riitä hinnan perusteeksi. Ei ne Nokiat, Motorolat ja kumppanit niin vaikeita ole käyttää, että maksaisi noin paljon korkeampaa hintaa luurista.
   
 17. tpi

  tpi Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  4 380
  Saadut tykkäykset:
  28
  Ei taida olla kokemusta vastaavista kännyköistä, tai ainakaan niiden aktiivikäytöstä?
  Nuo ilmoitetut arvothan ovat niin hyviä, että niitä on vaikea edes uskoa, todennäköisesti ovat melkoisesti liioiteltuja.
  Ei mikään multimedia/PDA-kännykkä noin pitkää jatkuvaa käyttöä kestä ilman latauksia.
   
 18. Sherukka

  Sherukka Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  17.05.2005
  Viestejä:
  1 063
  Saadut tykkäykset:
  0
  Haluasin mun E-sarjan Nokiaan samanlaiset arvot, nyyh! :weep:

  Nimimerkillä "Nokian luuri joka päivä laturissa"
   
 19. dille

  dille Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.09.2003
  Viestejä:
  1 277
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minun 2 senttiä:
  *Suljettu softa-> Kaikista ohjelmista joutuu maksamaan Applelle
  *3G puuttuu-> Eurooppaan taitaa tulla erillinen malli ensivuonna, jolloin esim. LG KE850 on luultavasti ehtinyt markkinoille
  *Käytettävyyteen on varmasti panostettu, mutta mahdotonta sitä ei ole kopioida
  *Muistia on liian vähän multimedialuuriksi, musiikille tuo ehkä riittää, mutta entäs tv-sarjat ja elokuvat, joita Applekin kauttaa.
  *Kyllä tuo myy, mutta mikään uniikkipeli tuo ei ole, varsinkin kun tuota formaattia on aikaisemminkin kokeiltu
  *Jos hinnat kääntyvät 499$->499€ ja 599$->599€ on tuo liian kallis massoille-
  *Jos puhelin tulee markkinoille kesäkuussa, ja Jobsin mukaan tarkoitus oli myydä 10miljoonaa kappaletta vuoden loppuun mennessä on tuossa puolitoistavuotta aikaa, eli myynniksi tuliskin vain 6.6milj / vuosi.
   
 20. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  3 127
  Saadut tykkäykset:
  82
  Taitaa tulla U.S.A:ssa pitkä ja likainen oikeustaistelu "iPhone" -tuotenimestä, sillä Cisco Systems on omistanut tavaramerkin jo vuodesta 2000...

  Jos jostain syystä Apple voittaisi jutun, niin seuraavaksi saattaisi markkinoille putkahtaa vaikkapa Nokia iPhone:

  http://news.yahoo.com/s/ap/20070110/ap_on_hi_te/cisco_apple