Inverto IDL 7000M (dvb-c, 160 Gt kiintolevy)

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Aviator, 29.07.2007.

  1. Harri_M

    Harri_M Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.05.2009
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    ei ole mäkkiä vaikka sellainenkin tuolla vintilla on tuolta 90-luvun alkupuolelta. koneita kyllä on vaikka kuinka mutta ne joissa portti olisi on rikki yllättäen. :hitme:

    nykyisissä ei ole muita kuin jotain usb ja valokuitu jne. haistapaska kytkentöjä.
     
  2. taurus-x

    taurus-x Käyttäjä

    Liittynyt:
    02.11.2005
    Viestejä:
    99
    Saadut tykkäykset:
    0
    Miksi uusimmassa firmwaressa (alkuvuodesta -09) tallennuslista-sivulta on hävinnyt sininen Descramble nappi (ainakin antennimallissa)? Nytkö ei sitten enää puretakaan salauksia tallennuksista?
     
  3. JuicyMan

    JuicyMan Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.08.2011
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
  4. HD-DVD

    HD-DVD Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.02.2007
    Viestejä:
    70
    Saadut tykkäykset:
    0
    Todennäköisesti tuo boksi katkaisee antennisignaalin syötön virrankatkaisun/kytkemisen yhteydessä TV:lle. Jos Boxi on sammuksissa ei TV saa boksin kautta antennisignaalia. Haaroittimella tuon boksin ominaisuuden voi ohittaa.
     
  5. jmaja

    jmaja Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.08.2006
    Viestejä:
    22
    Saadut tykkäykset:
    0
    Analogisten lähetysten loppumisesta saakka tuollainen digiboksi (kaapeliversio 250 MB levy) on palvellut kohtuu hyvin. Viimeisien kuukausien aikana se on kuitenkin jumitellut ja välillä ei ole suostunut käynnistymään lainkaan. Koska tämän palstan kokemusten ja pikaisen kauppakierroksen perusteella kehitys ei ole mennyt eteenpäin, päätin korjata boksin. Virtalähteestä ei löytynyt selkeää vikaa. Jännitteet olivat kohdillaan (tosin 12 v oli n. 12,5 V) ja konkat ulkoisesti ehjän näköisiä. Löysin kuitenkin vinkin, että kiintolevyn alla on ollut hajonneita konkkia. Sieltä paljastuikin 6 kpl Capxon-merkkisiä konkkia, joiden päät olivat selvästi pullistuneet. 4 kpl 330 uF 16 V ja 2 kpl 470 uF 16 V. Vaihdoin nuo Panasonicin 25/35 V vastaaviin (vajaan euron kappale Yleiselektroniikassa, halvemmallakin voi saada) ja boksi näyttäisi toimivan, tosin pitää vielä odotella varmistusta kaikkien ongelmien poistumisesta. Ko. konkkien vaihtaminen vaatii emolevyn irroittamisen eli kaikki paitsi virtalähde ja etupaneelin piirilevyt on poistettava.

    Yllätys oli suuri kun mittasin yleismittarilla poistamieni konkkien kapasitanssit. Ne olivat vain 2-5 uF eli sadasosa alkuperäisestä! Yleensä kapasitanssi ei edes muutu, kun ongelmia jo on. Ihme, että laite kuitenkin vielä toimi pääosan ajasta. Mittailin muita kiintolevyn alla (iso kasa 1 ja 10 uF jne) muuallakin emolevyllä olevia konkkia ja niiden kapasitanssit olivat OK.
     
  6. jkv12

    jkv12 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.12.2012
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos jmajalle vikakuvauksesta! Oma boksini oireili samankaltaisesti, käynnistyi "vaikeasti" kunnes lopetti toimintansa. Samat 6 vihreää Capxon-kondensaattoria löytyivät helposti irroittamalla muutaman ruuvin, ja olivat pullistuneet. Harmi vain, että itse korjausoperaatio ei onnistunut omalla osaamisella.

    Pikaisen kartoituksen perusteella päädyin myös samaan johtopäätökseen, että sopivaa HD boksia ei ole vieläkään saatu markkinoille. Näin ollen päätin suolaisesta hinnasta (100e) huolimatta viedä boksin paikalliseen tv-huoltoon.
     
  7. mate_1974

    mate_1974 Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.12.2005
    Viestejä:
    296
    Saadut tykkäykset:
    0
  8. Ratty

    Ratty Käyttäjä

    Liittynyt:
    17.02.2006
    Viestejä:
    34
    Saadut tykkäykset:
    0
  9. xantagnan

    xantagnan Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.10.2005
    Viestejä:
    53
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla ääni häviää Invertosta tallennetta toistaessa välillä kokonaan. Ääni tulee takaisin, kun käy pois tallennuslistasta ja jatkaa toistoa. Onkohan tuokin konkkavika vai mikäköhän ja mitenkähän sen korjaisi? Vehje on ollut niin hyvä ja järkeväkäyttöinen, ettei huvittaisi uutta, huonompaa ostaa tilalle.
     
  10. mate_1974

    mate_1974 Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.12.2005
    Viestejä:
    296
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kurkkaa kovalevyn alle, siellä porsii ne 6 konkkaa, yleensä vika näkyy ihan päällekin päin.
     
  11. mjarkko

    mjarkko Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.08.2006
    Viestejä:
    59
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vanha ketju ja vanha laite.

    Vika: ei käynnisty, valmiustilan merkkivalo vilkuu.

    Virtalähde irti, mitattu HDD-virtaliittimestä 5V-> 5.05V ja 12V -> 13,5V

    Kun laitetaan virtalähde kiinni emolevyyn ja mitataan HDD-liittimestä, jännitteet = 0V, tuuletin nykii, eli ei jaksa alkaa pyörimään.

    Konkat ei ole pullistuneet.

    Edit: Löysin tietoa netistä muualta ja tuli kuntoon vaihtamalla ensiöpuolen elkot.
     
    Viimeksi muokattu: 25.08.2014
  12. --=Laiz=--

    --=Laiz=-- Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.10.2003
    Viestejä:
    79
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moi, voitko laittaa tietoa mitkä elkot vaihdoit? Esim. kuva tai jotain?
    Omassa ihan sama vika...