Interstellar (2014) (Christopher Nolan / Matthew Mcconaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 17.12.2013.

 1. jmo

  jmo Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  26.04.2002
  Viestejä:
  1 429
  Saadut tykkäykset:
  225
  Noh joo.

  Kovasti tätä odottelin kunnon, ehkäpä jopa älyllisempänä scifi-leffana.

  Tuntuu kuitenkin että Nolanin veljekset ovat yrittäneet kehitellä jotain ihmiskuntaa ja elokuvaa suurempaa.
  Kokonaisuutena ensimmäisenä mieleen tuli järjetön tärkeily tärkeällä asialla, josta herrat halusivat visioida.
  Selvästi haettiin jotain käsittämättömän hienoa ja elokuvateatterissa katsottuna varmaan näin visuaalisesti olisi ollutkin.

  Erittäin komean näköistä kuitenkin, kuten monilla muillakin nykypäivän tehostespektaakkeleillakin, mutta elokuvahan oli kuitenkin järjettömän tylsää katseltavaa lopun selittävään vaiheeseen saakka.
  McConaugheyn roolisuoritus oli valitettavasti erittäin tuttua ja turvallista True Detectiven jäljiltä, joten edes jotain vähän muuta olisi edes välillä kaivannut.

  Elokuva oli uskomattoman huumoriton, kuten Nolanilla on yleensäkin tapana, mutta nyt ei kyllä uponnut.
  Olen kovasti tykännyt Nolanin elokuvista, koska niissä aina kuitenkin ollut erinomainen tunnelma.
  Tässä nyt ei vaan toiminut.
  Mieshän kuitenkin hallitsee hyvin kuvallisen puolen ja ilmeisesti veljensä loput.

  Vertaukset 2001:seen ja Prometheukseen ovat kyllä paikallaan.

  Pitänee katsoa uudestaan.
  Mutta melkoinen pettymys jäi päälle.
   
 2. El Grande

  El Grande Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  25.07.2007
  Viestejä:
  3 613
  Saadut tykkäykset:
  286
  Visuaalisesti tyylikäs ja mielenkiintoinen aihe. En sanoisi ylipitkäksikään, sillä itse kyllä viihdyin koko vajaan kolme tuntisen. Näyttelijöistä kukaan ei erityisemmin vakuuttanut, mutta eivät olleet hahmotkaan kovin muistettavia. Eli osa tuosta menee ehdottomasti kässärin piikkiin. Loppupuolen tapahtumat menivät hieman yli hilseen enkä muutenkaan usko tämän aukeavan ekalla katselukerralla. Siitä huolimatta 4/5.
   
 3. Moti

  Moti Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.09.2001
  Viestejä:
  1 033
  Saadut tykkäykset:
  9
  En kyllä elänyt itse tässä yhtään mukana, oli ulkopuolinen olo katsellessa, 3/5 tähteä teknisestä toteutuksesta ja leffan alusta. Pari teknistä havaintoa, liekö yleisiä BlueRay formaatissa:
  1. Kuva vaihteli paljon 16:9 ja 2.35:1 välillä.
  2. Englanniksi ei ollut tarjolla DD- tai DTS 5.1 ääntä joten jouduin katsomaan ProLogic koodauksella kun pleikka ei anna analogista monikavaa ulos ja vahvistimessa ei ole HDMI-tuloja :(
   
 4. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 497
  Saadut tykkäykset:
  986
  Nolan tuntuu tykkäävän siitä, että vaihdellaan kuvasuhdetta eri kohtausten välillä. Onneksi tuo on kuitenkin tehty siten, että 2,35:1 -suhteella kuvasta ei tunnu leikkaantuvan mitään tärkeää pois. Leffateatterissakin katselin sen ihan normaalilla 2,35:1 -suhteella enkä olisi missään vaiheessa arvannut, että osassa kohtauksista on eri kuvasuhde.
   
 5. aheikkinen

  aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  122
  1. Kyseessä on ns. IMAX-versio. Vastaavia on muutamia, esim. Tron Legacy ja (niinikään Nolanin ohjaamat) uudet Batmanit. Lisäksi joitakin nimikkeitä missä vaihdellaan kuvasuhdetta taiteellisista syistä, esim. Grand Budapest Hotel.
  2. DTS-HD Master Audio sisältää aina myöskin legacy-coren, HD-raidan sisällä. Tuon pitäisi toimia kaikilla speksin mukaisilla soittimilla, mutta ilmeisesti pleikkari sitten soveltaa omiaan tälläkin saralla. Tai sulla oli vain joku asetus poikittain siellä. Koska tuon coren pitäisi toimia missä tahansa, niin eihän mitään erillisiä legacy-raitoja ole muutenkaan tarvetta laittaa levyille mukaan.
   
 6. Marauder

  Marauder Guest Guest

  Liittynyt:
  11.07.2012
  Viestejä:
  37
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olipa aikamojen pettymys jos sitä pettymykseksi voi laskea kun en edes tietänyt etukäteen yhtään mitään leffasta ja kuvittelin että pääosassa olisi Tom Cruise. Sekoitin ilmeisesti edegeoftomorrowiin. Anyway aluks runtui aika laimealta keskinkertaiselta tv-sarjalta, mutta hyppy madonreikään palautti vähän fiiliksiä mutta visuaalisesti leffa oli varsin vaatimaton, no äänet kyllä tärisyttti huonetta kiitettävästi. Sinänsä ok että visuaalisia tehokeinoja käytetään säästeliäästi mutta kun Avaruuseikkaluteki ne jo vuonna 2001 paremmin. Loppua en edes muista mutta masentavaa oli että joku hypiä haluaa päästä gravitaatiohypyllä takas maahan. Ziisus.
   
  Viimeksi muokattu: 10.04.2015
 7. Kristian

  Kristian Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2002
  Viestejä:
  2 676
  Saadut tykkäykset:
  74
  Kaunis ja vaikuttava elokuva, vaikkakin loppuratkaisun arvasi jo kaukaa edeltäkäsin. En oikein keksi mitä tästä olisi puuttunut.

  5/5
   
 8. Plisukainen

  Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.01.2005
  Viestejä:
  1 971
  Saadut tykkäykset:
  169
  Keskinkertainen elokuva, jonka visuaalinen hienous sekä muutamat onnistuneet otot nostavat arvosanaa hieman, mutta Nolanin heikoin leffa tämä selkeästi on.

  2,5/5
   
 9. Moti

  Moti Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.09.2001
  Viestejä:
  1 033
  Saadut tykkäykset:
  9
  PS3:n kuvasäätövalikossa oli äänimix-valinta, josta sai valittua DD5.1-äänet optiseen. Epäloogista imo. Piti selailla ulkomaisia foorumeita ennen kuin tämä löysin.
   
 10. opelman

  opelman Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.10.2007
  Viestejä:
  1 632
  Saadut tykkäykset:
  61
  Hieno elokuva. Tippakin lilarahti vasemmasta silmästä. 4/5
   
 11. Sonystikko

  Sonystikko Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.03.2013
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  0
  Katsoin Interstellarin viikonloppuna ja pidin tuoreeltaan siitä todella paljon,mutta leffaa hieman tarkemmin ajatellen...tämä "NASAn osoite binäärilukuna"kohtaus,joka käynnisti elokuvan tapahtumat,tekee samalla mahdottomaksi tapahtumien toteutumisen siinä esitetyn perheen osalta.Leffalta katosi pohja pois ja aluksi kun niin pidin siitä.
   
 12. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 497
  Saadut tykkäykset:
  986
  Kerrotko tarkemmin?
   
  Make tykkää tästä.
 13. monkeyalert

  monkeyalert Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.01.2005
  Viestejä:
  436
  Saadut tykkäykset:
  1
  Itse kävin aikoinaan elokuvateatterissa katsomassa Interstellarin ja ehkä vähän samanlaiset tuntemukset jäi. Alkuun draama, visuaalisuus, musiikki ja näyttelijäsuoritukset tekivät vaikutuksen. Mutta muutama päivä leffan katsomisen jälkeen juonikuvio alkoi tuntumaan.. jotenkin ristiriitaiselta ja jopa huonolta.

  Elokuva pohjasi kaiketi paljon tieteeseen ja reaalimaailman fysiikkaan. Mustia aukkoja oli mallinnettu, fyysikko Kip Thorne mukana jne. Jotenkin sitten nuo fysiikan "mielikuvitus"-jatkeet kuten mustan aukon sisään matkustus ja viestien lähettäminen menneisyyteen loi häiritsevän kontrastin.

  Kun asiaa mietin, niin mielestäni leffa olisi toiminut paremmin jos tuo "yliluonnollisuus" olisi jätetty pois. NASA:n osoite olisi voinut löytyä vaikka siitä lennokista. Mustaan aukkoon ei olisi menty, mutta draaman kaarellisesti olisi voitu käsikirjoittaa niin, että sille viimeiselle (elinkelpoiselle) planeetalle pääsy olisi vaatinut läheltä aukkoa lentämisen, jolloin McConaugheyn roolihahmo olisi joutunut uhraamaan (aikavääristymän vuoksi) kotiin paluun ja mahdollisuutensa nähdä lapsensa tämän eteen. Tämän uhrauksen ansiosta ihmiselämä olisi pelastunut uudella planeetalla. Yliluonnollisuuksista ainoana olisi voinut jättää ihan loppuun twistin, jossa viimeisessä videolähetyksessä Cainen esittämä proffa olisi kertonut, että joku "laittoi" Saturnuksen takaa löytyneen madonreiän paikoilleen tarkoituksellisesti..
   
 14. temeksi

  temeksi Guest Guest

  Liittynyt:
  07.05.2003
  Viestejä:
  1 754
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vika on sinun ahdasmielisyydessä eikä elokuvassa. Miellät madonreiät mahdolliseksi koska niistä on puhuttu jo ajat, mutta et mustaan aukkoon menoa, vaikka ne ovat yhtä "tieteellisiä". Varsin hyvä että elokuva avartaa tieteen maailmaa kaikille.
   
 15. Sonystikko

  Sonystikko Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.03.2013
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jäsen monkeyalert osui tuossa "NASA:n osoite lennokissa" asiassa naulan kantaan,eli tuolla tai vastaavanlaisella ratkaisulla tarinalta ei olisi hävinnyt pohja.
  Elokuvassa tapahtumat käynnistyvät McConaugheyn roolihahmon saamasta NASAn osoitteesta.Tarinan pohjan vievä seikka on se,että osoitteen antaa hänen myöhempi minänsä,sillä eihän tämä myöhempi minä olisi edes alkujaan joutunut NASAan,avaruuteen,mustaan aukkoon,lähettämään osoitetta.
  Yliluonnollinenkin voi olla mahdollista mutta elokuvan esittämä yliluonnollinen ratkaisu täysin mahdoton ja vaatii todella anteeksi antavaa fantasiontia.
  Muilta osin musta aukko kohtaus oli komeaa/jännittävää katsottavaa ja NASAn osoitetta lukuun ottamatta sopi elokuvan tarinaan.
   
  Viimeksi muokattu: 06.10.2015
 16. mustis

  mustis Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.11.2004
  Viestejä:
  1 510
  Saadut tykkäykset:
  16
  En edes muista nasan osoitejuttua. Oliko se tarinan kannalta olennainen asia?
   
 17. monkeyalert

  monkeyalert Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.01.2005
  Viestejä:
  436
  Saadut tykkäykset:
  1
  Missä kohtaa viestiä saa käsityksen, että miellän madonreiät mahdollisiksi? Enkö nimenomaa viittaa tuossa toisin? Esitin edellä mielipiteenäni, että elokuva olisi ehkä toiminut paremmin vielä "realistisempana" ja olisi jätetty vain ripaus mystiikkaa kakun päälle. Jos asioista eri mieltä oleminen tulkitaan ahdasmielisyydeksi, niin järkevältä keskustelultahan katoaa kaikki pohja.
   
 18. temeksi

  temeksi Guest Guest

  Liittynyt:
  07.05.2003
  Viestejä:
  1 754
  Saadut tykkäykset:
  0
  Loogisesti avattuna, jos olet lähellä mustaa aukkoa, ja kaikki on hyvin siihen saakka? Vai miten ajattelit näin "maallisesti" päästä aukon lähelle?

  Ei minulla ole mitään hinkua asiasta keskustella, kunhan nyt vain mainitsin epäloogisuuden kritiikissäsi.
   
 19. V12

  V12 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.06.2006
  Viestejä:
  374
  Saadut tykkäykset:
  1
  Hmmm... Elokuvassa astronautit ovat planeetalla, joka on niin voimakkaassa painovoimakentässä, että se vääristää aikaa ihan homona... Painovoimakenttähän vääristää aikaa, mutta se, että vääristymä on niin suuri kuin elokuvassa, vaatii aivan mielettömän painovoimakentän. Ja nämä astronautit kuleksivat siellä ihan muina miehinä (ja naisina)...
   
 20. temeksi

  temeksi Guest Guest

  Liittynyt:
  07.05.2003
  Viestejä:
  1 754
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meinaat Millerin-planeettaa?

  "Miller is a water world, covered in a seemingly endless, shallow ocean. The planet's gravity is described to be "punishing" at 130% of Earth's, forcing human astronauts to move slowly and with some difficulty while on its surface."