Indiana Jones IV eli Indiana Jones ja kristallikallon valtakunta

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Samppa, 04.12.2001.

 1. pasala

  pasala Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.05.2005
  Viestejä:
  392
  Saadut tykkäykset:
  5
  Sama ongelma meinasi olla muistaakseni Pirates of the caribbean: At the world's endissä. Teatterissa alkoivat silmät painua kiinni kun toimintakohtaus oli kestänyt 15 min.
   
 2. ReBolt

  ReBolt Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.01.2004
  Viestejä:
  309
  Saadut tykkäykset:
  0
  En ole. Ärsyttää vaan, kun teikäläiselle ei sovi se, että joku on sitä mieltä. Mitä väliä sillä on jos 99% on toista mieltä asiasta.
   
 3. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 667
  Saadut tykkäykset:
  176
  Niin no sultahan lähti nyt pohja alta, kun vese selvensi asian, ja piti aiempaa kommenttiaan harkitsemattomana. Näköjään ihan aiheesta olin eri mieltä. ;)

  Sitähän se foorumeille kirjoittaminen on, mielipiteiden vaihtoa. Jos on eri mieltä asiasta, niin totta kai siitä saa silloin kirjoittaa. Ja jos minä esimerkiksi tulisin tänne sanomaan vaikka että "Venäjä pelasi Espanjaa vastaan uskomattoman hyvin ja hallitsi ottelua koko ajan jalkapallon EM-kisoissa", niin olisin yllättynyt, jos kukaan ei vahvasti kritisoisi sanomaani.
   
 4. ReBolt

  ReBolt Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.01.2004
  Viestejä:
  309
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eikä lähtenyt. Sillä nyt ei ole pointin kannalta mitään väliä, mitä mieltä vese on. Leffat ja jalkapallo ei ihan ole vertailukelpoisia. Ihan sama jos haluat tänne tulla sanomaan, että olet eri mieltä ja pyydät vaikka perusteluja, mutta trolliksi haukkuminen sillä perusteella, että joku tykkää siitä mistä sinä ja valtaosa ei, on vähintäänkin idioottimaista.
   
 5. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 667
  Saadut tykkäykset:
  176
  Enpä sano mitään tuohon "idioottimaista" kommenttiin, mutta ota hyvä ReBolt huomioon, että käytin kyseisessä trolli-kommentissani ;) -hymiötä, minkä ainakin kokenut foorumilainen tulkitsee siksi, että kommentti on kirjoitettu osittain huumorilla (ns. pilke silmäkulmassa). Kuten huomasit niin eipä vesekään siitä kauheasti pillastunut.

  Tämä menee nyt kuitenkin niin OT:ksi, että eiköhän palata keskustelemaan itse leffasta.
   
 6. ReBolt

  ReBolt Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.01.2004
  Viestejä:
  309
  Saadut tykkäykset:
  0
  En minä sinua idiootikisi ole haukkunut, sanonpahan vaan, että tuolla perusteella toisen trolliksi haukkuminen on idioottimaista ja sen varmasti myönnät itsekin, koska sanot, että kommenttisi oli pilke silmäkulmassa kirjoitettu. Kyllä minä pidän itseäni suht "kokeneena foorumilaisena" jo pelkästään tätä foorumia 4 vuotta lukeneena. Kommentista vaan saan sellaisen kuvan, että et sano kommenttia trolliksi suoraan, koska pelkäät, että admini poistaa kommentin siitä syystä (varmaan siksi, että se olisi idioottimaista käytöstä?). Mutta hyvä, että kommenttisi on kuitenkin kirjoitettu pilke silmäkulmassa.

  ps. mun mielestä indy 4 on samaa tasoa kuin temple of doom (ei ole trolli)
   
 7. Butcher

  Butcher Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.01.2004
  Viestejä:
  167
  Saadut tykkäykset:
  0
  En itse ymmärrä esim. IMDB:ssä ja varmaan täälläkin tapahtuvaa whinetystä (en lukenut aiempia sivuja) leffasta, mielestäni leffa oli taattua Indyä, ihan sama vaikka olikin CGItä määrä N ja sitä ja tätä väärin ja Indylläkin kalsarit hiersi ja ukko oli wanha, ei tämä ole minun mittareilla edes huonoin sarjassa mielestäni (temple of doom on, ja on aina ollut)

  Mutta tässäkin vaikuttanee niin paljon se sama mikä Terminator 3:essakin, jos sitä vertaa edelliseen (terminator 2), niin tulee varmasti pettymään, itsessäänhän T3:nenkin oli hyvä leffa.

  Samoin myös tämä Indy, eli jos joku tätä threadia lukee ennenkuin leffan käy katsomassa niin kannattaa lähteä puhtaalta pöydältä leffaan, niin siitä nauttii parhaiten :thumbsup:
   
 8. 71 dB

  71 dB Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  11 026
  Saadut tykkäykset:
  625
  Minusta tuntuu että porukkaa vaan ottaa hatusta se että heistä on tullut kyynisiä eivätkä pysty nauttimaan tällaisista leffoista. Harmitus puetaan sitten tällaisen whinetyksen muotoon jolloin se vika näyttääkin olevan Spielbergissä (maailman menestynein elokuvaohjaaja) ja Lucasissa (kaikkien aikojen elokuvavisionääri). Jos he olisivat nuorina olleet yhtä kyynisiä niin eivät pitäisi yhdestäkään Indystä.

  :rolleyes:
   
 9. akomu

  akomu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.06.2005
  Viestejä:
  540
  Saadut tykkäykset:
  0
  Paljolti syytän myös hypeä. Varsinkin isomman luokan leffoista tiedotetaan vuosia ennen kuin yhtään mitään konkreettista on kasassa. Tässä vaiheessa porukka alkaa jo haaveilemaan siitä uudesta ja hienosta indysta ja muistelee kaiholla edellisten osien kullattuja muistoja.

  Pikkuhiljaa sitten uutisoidaan kässärin teosta, tekijätiimistä, näyttelijöistä jne. Aletaan julkaista näyttäviä mainoskuvia ja hehkutetaan, miten mullistava leffa on tekeillä. Faniporukan odotukset leffan laadusta senkun kasvavat. Kuukausia ennen ensi-iltaa mukaan astuvat trailerit, joita niitäkin pitää nykyään olla useita. Hienoja yksittäisotoksia, joissa saadaan parhaat herkut fanien eteen.

  Voiko leffa, jota ollaan odotettu vaikkapa 3 vuotta, olla mikään muu kuin pettymys?
  Ei hypetys nyt varmasti ainoa syy ole ja onhan indyssa yhä ne virheensä. Toisaalta myös etukäteen hypetetyt leffat voivat silti räjäyttää tajunnan. Varmaa kuitenkin on se, että moni hypetyksen "pilaama" leffa olisi paljon parempi, jos se oltaisiin menty katsomaan täysin mistään tietämättä ja etukäteen haaveilematta.

  Itsekin olen hypetyksen uhri. Toisaalta hyppään kelkkaan yleensä vasta viikkoja, korkeintaan kuukausia ennen ensi-iltaa ja silloinkin katselen korkeintaan pari promokuvaa. Arvosteluita en koskaan lue, pahimmassa tapauksessa ne nostavat silmiin kaikki pikkuvirheet, mitä muuten ei välttämättä olisi edes huomannut. Tiedostaen yritän suhtautua leffoihin ilman turhia ennako-odotuksia, toisaalta mitään väheksymättäkään. Joskus se onnistuu paremmin, joskus ei niinkään hyvin. Dark Knight tulee oleman pirun kova leffa :)
   
 10. peacemaker

  peacemaker Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.11.2003
  Viestejä:
  1 450
  Saadut tykkäykset:
  10
  Itse pidin kyllä. Mukavat näyttelijät ja indimäisyyttäkin on saatu kivasti mukaan. Ärsyttäviäkin/epäloogisia kohtia kyllä löytyy, mutta overall ihan jees leffa. Seikkailuleffat on kyllä itsellä muutenkin suosikki-genre, joten saanee siitä plussaa. Krapulassa helposti katsottavat leffat = win.

  4/5
   
 11. kebek

  kebek Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  13.01.2003
  Viestejä:
  2 623
  Saadut tykkäykset:
  9
  Ehkä hitusen myöhässä kommentit kun ensi-illastakin on jo tovi.

  Se täytyy kuitenkin sanoa, että Indy ilman natseja on kuin jugurtti ilman marjoja. Hajuton, mauton ja väritön. Fordin ikä huomioiden ei olisi voinut olettaakaan tarinan sijoittuvan 30- tai 40-luvuille, mutta eiköhän tässä ollut pohjimmainen tarkoitus vaan tehdä kunnon tiliä puitteista välittämättä.

  Seikkailuelokuvana ihan messevä, mutta em. puutteesta johtuen putoaa aika pitkälti sinne Mummy, Romancing the stone yms. hötön sekaan eikä erotu edukseen. Syitä on turha kaivella, Spielberg tekee tasaiseen tahtiin hittejä ja huteja tämän ollessa jälkimmäinen. Jos unohtaa kyseessä olevan Indy-sarjan jatkumon, niin uskaltaa antaa 7/10 ja nauttia menosta. Sarjan parissa kasvaneena ja groteskeja kuolemia odottaneena pudottaisin vielä pisteen pois.
   
 12. akomu

  akomu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.06.2005
  Viestejä:
  540
  Saadut tykkäykset:
  0
  Anteeksi nyt vaan... Vaikka mielipiteet yleensä sallittakoon, niin elä nyt kuitenkaan mihinkään Muumioon uusinta Indya vertaa.
  Vaikka leffa ei kaikille tuttua Indy-huumaa nostakaan pintaan ja joitain asioita olisi voinut toteuttaa paremmin, niin kyllä kokonaisuudessaan nyt kuitenkin voidaan puhua jonkinlaisesta laatuleffasta.
  Aikaa projektiin on käytetty, näyttelijät ovat vähintäänkin OK-tasoa (eivät tietenkään kaikki) ja muutenkin peruselementit ovat ihan kohdillaan.

  Joku Muumio taas....

  Tuo natsiaihe on mielenkiintoinen ja tässä voidaan hyväksyä eriävät mielipiteet ;)
  En tuttuun tapaan ottanut oikeastaan mitään selville leffasta etukäteen, enkä ollut valmistautunut natsien vaihtumiseen neuvostolaisiin. Alussa iski kieltämättä kouraisu, kun tilanteen tajusi, mutta kaikesta huolimatta ratkaisu osoittautui minusta oikeaksi. Natsien tunkeminen väkisellä noin myöhäiseen ajanjaksoon olisi tuntunut paljon hölmömmältä.
   
 13. Onni

  Onni Guest Guest

  Liittynyt:
  07.01.2006
  Viestejä:
  455
  Saadut tykkäykset:
  0
  Krapulassa tämä menee samaan sarjaan formuloiden kanssa, eli uni tulee varmasti. tehokkaampi kui nuijanukutus.

  Ah niitä aikoja kun leffa SAI kestää 90 min.

  Mutta oli tässä leffassa alku ihan kiva ja valmiiksi pessimistinen asenteeni sai huutia. Ikävä kyllä loppu oli aivan liian pitkä ja booooringggg.

  2/5
   
 14. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 667
  Saadut tykkäykset:
  176
  Minusta taas juuri aiemmin mainitut Romancing The Stone ja The Mummy (1999) hassuttelevaisuudestaan huolimatta olivat parempia seikkailuelokuvia kuin Indy IV. Ei Indy nyt sentään Mummyn jatko-osille sitten häviä, mutta eiköhän tämä ketju ole osoittanut erittäin jyrkästi jakautuvine mielipiteineen, että kyllä Indy IV:ssa jokin mättää, ja se on katsojasta kiinni antaako sen vaivata vai ei.
   
 15. Rooky

  Rooky Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.06.2004
  Viestejä:
  3 723
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minunkin mielestäni on näin. Romancing The Stone kuitenkin jo selvästi parempi...
   
 16. kuparipää

  kuparipää Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.03.2008
  Viestejä:
  46
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo, käväisin Vanhan kunnon Indyn itsekin katsastamassa viikko sitten ja menoahan tuosta elokuvasta löytyi. Muttei paljoa muuta. Paljon aikaisempia indy-elementtejä tästäkin löytyi: sankari on aluksi jossakin tilanteessa, selviää, päästään varsinaisen idean jäljille, reissataan, joudutaan tilanteisiin, ja todistestaan jotakin suurta ja ihmeellistä, loppu. Nämä löytyvät kaikista aikaisemmista indyistäkin(ainoastaan Tuomion Temppeli vähän harmittaa, koska Indy ja kumppanit jumittavat koko leffan samassa paikassa). Olin kuullut
  ufojen/alienien
  ajavan osaa tässä elokuvassa, ja sitähän ei meinannut sulattaa. Todistaahan jo ensimmäiset kolme Indyä Jumalien ja Jeesuksenkin olemassolon. Jotenkin Ristiriitaiseksi vetää. Monet Kriitikot ovat kokeneet Indy IVn viittaukset edellisiin Indyihin turhiksi Nostalgia-yrityksiksi, mutta minusta ne toimivat ihan hyvin ja ainakaan omaa katselukokemustani se ei häirinnyt. Päinvastoin.

  Harrisonille vain istuu tuo hattu päähän, ruoska käteen, ja virne naamaan. Ei kaveria ainakaan yhtään ikä hidasta(stuntit korkeintaan). Mutta eipä hän rooliinsa paljon uutta tuonut(on eri asia kaipasinko mitään uutta). Tuntui, että Viimeinen ristiretki oli
  sinetöinyt jo tämän hahmon.

  Positiivinen tapaus iteselleni oli Cate Blanchett Roisto-Spalkon roolissa. Blanchett on oma suosikki-naisnäyttelijäni, ja ei neito ole roiston roolia ennen tehnytkään. Spalko oli myös paljon fyysisempi, kuin aikaisempien osien Villainit, joka mielestäni siirtää hänet indyjen roistolistan kärkeen. Aksentti oli myös kohdallaan.

  Spielberg näköjään on alkanut käyttää Shia Leboulfia enemmän Produktioissaan. Miekkonen teki milestäni ihan hyvän roolisuorituksen,heilui mukana, muttei varastanut Indyn valokeilaa.

  John Hurtin käyttö mielestäni hukattiin. Laittamalla noinkin hyvä näyttelijä tuollaisen sekopää- rooliin on tuhlausta.

  yliampuvia ja toiminnallisia kohtauksia, hassuja kohtauksia, sähläämis- kohtauksia, käärme kohtauksia: niistä on Indyt tehty. Aina. Nyt vain suuremmalla Budjetilla ja paremmalla tekniikalla. Olisi silti luullut Spielbergin ja Lucasin pystyneen parempaankin.

  3/5
   
 17. koneistaja

  koneistaja Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.05.2006
  Viestejä:
  178
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eniten itsellänikin tässä elokuvassa tökkii tuo rytmitys. Toimintaa on aivan liikaa ja toimintakohtaukset venyvät liian pitkiksi ja tylsiksi. Huumoria oli mielestäni myöskin liikaa, vaikka ainahan Indyissä on huumori ollut keskeisessä osassa, niin silti Kadonneen aarteen metsästäjissä ja Viimeisessä ristiretkessä oli sellainen vakava taustavire joka puuttui tästä - vaikka yritystä ehkä siihen suuntaan vähän olikin. Venäläisistä ei oltu saatu oikein mitään irti pahiksina - pääpahis Irina Spalko jäi alun taustoituksen jälkeen aika ohueksi hahmoksi.

  Mutta ei tämä missään nimessä mikään huono elokuva ollut, hyvin viihtyi teatterissa sen pari tuntia. Harrison Ford on aina loistava Indynä, vaikka käsikirjoitus olisi millainen. Elokuva ei myöskään muistuta liikaa edeltäjiään, mikä on usein tällaisten jatko-osien kirous.
   
 18. 71 dB

  71 dB Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  11 026
  Saadut tykkäykset:
  625
  Ai että Romancing The Stone ja The Mummy parempia kuin Indy IV? :D

  Kaikkea sitä saa lukea mutta kuten niin monasti on nähty niin makuja on monia.
   
 19. Rooky

  Rooky Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.06.2004
  Viestejä:
  3 723
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lucas fani.... :D
   
 20. 71 dB

  71 dB Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  11 026
  Saadut tykkäykset:
  625
  Ite oot Stephen Sommers fani... :D