Indiana Jones IV eli Indiana Jones ja kristallikallon valtakunta

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Samppa, 04.12.2001.

 1. akomu

  akomu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.06.2005
  Viestejä:
  540
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täysin samaa mieltä tästä. Aikaa on mennyt niin paljon, ettei oikein voi kuvitellakaan, ettei mitään eroja löytyisi. Itse en hetkeäkään kuvitellut, että uusin Indy on täysin samankaltainen kuin aiemmat (joista varsinkin 2. osa poikkeaa kahdesta muusta). Ja vaikken ollutkaan etukäteen mielipidettäni muodostanut leffasta, en uskonut sen yltävän aivan parhaiden Indyjen tasolle.

  Eniten pelkäsin, ettei vanhasta Indystä ole säilynyt mitään, eikä Indy saa tarpeeksi aikaa päähenkilönä. Molemmissa (ja monissa pienemmissä asioissa) ilahduin lopputulokseen.
  Vanhaa tuttua oli tarpeeksi, että tämäkin osa sulautuu muiden joukkoon, mutta uutta kuitenkin niin paljon, että leffa hyvin istuu nykyajan vaatimuksiin.

  Toivon mukaan uusin osa tempaa myöskin täysin uutta yleisöä sen verran mukaan, että nuoremmatkin uskaltautuvat katsomaan aiemmat osat. En näe tätä ollenkaan epätodennäköisenä.
   
 2. JaySee

  JaySee swiftly and with style Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.03.2002
  Viestejä:
  1 201
  Saadut tykkäykset:
  53
  Tuon lauseesi perusteella kaikki Indyt ovat huonoja. Ilmeisesti viimeinen sana on päässyt vaihtumaan taittovaiheessa.
   
 3. M1gu

  M1gu Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.07.2005
  Viestejä:
  129
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsellänikin suurin huolenaihe oli, ettei Indy hahmona tuntuisi enää samalta. Kaipa taustalla oli pelko, että tulossa on jotain samansuuntaista kuin mitä Lucas teki Tähtien sodille, eli hienon näköistä on mutta fiilis puuttuu. Siksipä olin leffateatterin penkissä (molemmilla katselukerroilla) haltioissani kun pappa-Ford veti hienon suorituksen seniori-Indynä.

  Noista nuorista sen verran, että näytin 13-vuotiaalle veljelleni Kadonneen aarteen metsästäjät reilu kuukausi ennen Kristallikallon ensi-iltaa ja tosi hyvin tuntui uppoavan niin se kuin tämä uusikin hänelle.
   
 4. opelman

  opelman Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.10.2007
  Viestejä:
  1 593
  Saadut tykkäykset:
  56
  Kuolleita lehmiä ois voinut elokuvassa olla, mun mielestä. Tai sitten meni ohi ;)
   
 5. ReBolt

  ReBolt Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.01.2004
  Viestejä:
  309
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hyvä, että sinä et kuulu niihin jotka jo valmiiksi ovat päättäneet haukkua leffan. Mutta.. niin kuin itsekin toteat "Temple of Doom eroaa ykkösestä ja kolmosesta". Lopuksi toteat vielä:

  Eli 1 ja 3 poikkeaa 2:sesta, mutta 1,2 ja 3 poikkeavat 4:sesta. No okei, ehkä tämä ei ollut pointtisi, mutta omasta mielestäni Temple of Doom ja tämä uusin on laitettavissa samaan kategoriaan. Molemmat poikkeavat ensimmäisestä ja kolmannesta indystä, mutta ovat kuitenkin viihdyttäviä elokuvia. Olisi kyllä kiva saada ihan kunnon perustelut siitä, mikä tekee Temple of Doomista paremman elokuvan kuin crystal skull. Ei sillä, että et osaisi perustella asiaa, vaan ihan mielenkiinnosta, koska meikäläisen mielestä Temple of Doom on heikompi kuin uusin.

  Ja toi "faktaa kuitenkin on..." -lause nyt on ihan bullshittiä.
   
 6. gggolem

  gggolem Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.08.2004
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0
  OOn varmaan sitten jollain tavalla jälkeenjäänyt kun tykkäsin leffasta todella paljon. Ei se nyt tietenkään mikään paras Indy ole, tietenkään, mutta on se sentään Indiana Jones!

  En voi käsittää miten jotkut arvostelevat leffaa sen epärealistisuudesta. En tiedä olenko katsonut samoja Indyjä kuin osa teistä, mutta esim. Tuomion temppelin sydämenrepimiskohtaus ei ole omasta mielestäni kovinkaan todenmukainen. Eikä kukaan voi selvitä hengissä hypättyään kumiveneellä lentokoneesta ja tömähdettyään vuolaasti virtaavaan jokeen. Jos haluan realistisuutta niin katson sitten kyllä mielummin Schindlerin listan.

  Itse antaisin elokuvalle 4/5. Mukana oli kaikki vanhat tutut, toimiviksi todetut elementit. Näyttelijät olivat hyviä rooleissaan, eikä Shia ollut yhtään ärsyttävä (kaikki jostain syystä inhoavat kyseistä poitsua), päinvastoin hän oli oikein hauska. Harrison veti roolinsa samalla antaumuksella kuin aina aiemminkin, ei kyllä sitä miestä ikä paina! Kaiken kaikkiaan onnistunut leffa. Parempi mitä 2008 vuonna olisi odottanut näkevänsä.
   
 7. Simo81

  Simo81 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.02.2007
  Viestejä:
  177
  Saadut tykkäykset:
  0
  Parhaiten tienaava pisti meidän kaveriporukalle liput tähän leffaan. Mentiin asenteella, että lapsuuden sankaria kunnioitetaan ja nautitaan aivot narikkaan viihteestä. Jep, kolme kahdeksasta lähti kesken bisselle. Minä tuskailin loppuun saakka, mutta vittu että Lucas ja Spielberg sais maksaa mulle! Yli kaksi tuntia MUN elämästä meni täysin hukkaan. Ja leffan loputtua ei keskusteltu siitä, me vaan haukuttiin. Tässä ei ollut mitään hyvää. Tai no, viinaa maistui tämän kärsimyksen jälkeen, kun otti niin päähän, ja kaverihan nekin tarjos.
   
 8. LOP

  LOP Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.02.2001
  Viestejä:
  4 057
  Saadut tykkäykset:
  49
  Tuli käytyä vihdoin katsastamassa eilen. Paljon hyvää, aika paljon huonoa. Ehdottomasti huonointa oli juoni, sen jälkeen törkeästi ja turhasti käytetty CGI.
  Mutta ei tämä nyt niin kauheasti huonompi ollut verrattuna Tuomion Temppeliin. Jos Tuomion Temppelille annan 3/5 tähteä, niin tämä ansaitkoon 3-/5.
   
 9. opelman

  opelman Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.10.2007
  Viestejä:
  1 593
  Saadut tykkäykset:
  56
  Mikäs vattu se on jotta täällä on kaikki alkaneet haukkua tuomion temppeliä? Sehän on hyvä elokuva. Jos kysyy joltain mitä sulle tulee indystä mieleen? niin eiköhän heti hatun ja ruoskan"pervot" jälkeen tule se kaivoskohtaus ja isoa pyörivää kiveä pakoon juokseminen. On kyllä niin klassikko kohtauksia että. Ja mukavasti rulettaa ne sivu hahmot. Nainen on ihan kohtuullisen näköinen ja poika kanssa ihan mukava. Indyhän olisi itse kuollut siellä temppelissä jos ei apureita olisi ollut mukana. Itse jos johonkin järjestykseen indyjä pistän niin 2.3,1, ja sitten kaakana takana ei vielä ihan tässä vaan kohta melkein tuossa kohta puoliin


  se nelonen.
   
 10. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 940
  Saadut tykkäykset:
  778
  Eikös se kivi ole ykkösessä. :) Vai oliko temppelissäkin omansa?
   
 11. LOP

  LOP Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.02.2001
  Viestejä:
  4 057
  Saadut tykkäykset:
  49
  Joo kyllä nyt Indyt on menny eräältä sekasi. Tuomion temppelissä syötiin apinanaivoja ja juostiin vettä karkuun.
  Noh se poika ja akkeli -apurit osuivat kyllä oikeaan.
   
 12. scented

  scented Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  1 588
  Saadut tykkäykset:
  101
  Aika kultaa muistot. Tulipahan huvikseen digiboksin kiintolevyltä katseltu vanhoja indyjä. Eipä nuo niin hirveästi enää säväytä. Onhan vanhat Indyt hyvin tehtyjä ja rytmitykseltään parempia kuin uusin tekele. Rytmityksellä tarkoitan juonen kehittelyä hieman eri tyyliin kuin tämä uusi MTV-sukupolvelle suunnattu rymistely, jossa kuva vaihtuu sekunnin välein eri kuvakulmaan - jos hieman liioitellaan. Ehkä juuri kiire pilasi uuden indyn, kun siinä tuntuu olevan hirveä kiire vain rymistellä etiäpäin. Tosin nykyäänhän on muotia olla kiire jonnekin, eikä aikaa ole pysähtyä hengähtämään lainkaan...
   
 13. opelman

  opelman Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.10.2007
  Viestejä:
  1 593
  Saadut tykkäykset:
  56
  No jos hyviä indyjä keskenään sotkee se mitään haittaa. Nelosta en sotke. ;) Joo uusinta kierros menossa 3 katoin 1 melkeen lopussa ja sitten myöhemmin katon sen tuomion temppelin.
   
 14. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 662
  Saadut tykkäykset:
  173
  Mikäs siinä nyt niin bs:ää on? Jopa 71db on yhtynyt kyseiseen mielipiteeseeni -- joskaan hän ei näe asiaa negatiivisena kuin minä. Edelleen kyllä vaan olen sitä mieltä, että jos joku näkee Indy IV:sen samankaltaisina elokuvina kuin aiemmat Indyt (edes se Temple of Doom) mitä tulee yleiseen tyyliin (ei siis pelkästään käsikirjoituksen outouteen tms.) niin silloin taitaa jonkinlainen puolueellisuus vaivata.

  Mitä tulee sitten tuohon Temple of Doomin erilaisuuteen, niin kyse on vähän eri asiasta. ToD eroaa kahdesta muusta trilogian osasta mustan, paikoitellen "hassunhauskan" huumorinsa, kautta ja myöskin käsikirjoitus on paljon enemmän "mielikuvituksekkaampi". Kuitenkin se "yleinen meininki ja tunnelma" ja Indyn vakavastiotettavuus pysyvät samoina (kuin niissä kahdessa muussa elokuvassa). Indy IV:ssa ainakin minun mielestäni kaikki on sitten erilaista (sidonnaisuus aikakauteen, elokuva etenee hätäisesti, typerät sivujuonet ja -hahmot jne. jne.).

  En tiedä. Ehkä sitten katsoin Indy IV:sen huonosti, koska aiempia Indyjä rakastan, ja tästä totta kai halusin pitää. Edelleen kuitenkin täytyy muistuttaa, että enpä ole ainoa mielipiteideni kanssa, ja kyllä tämä on PALJON ristiriitaisempaa palautetta saanut kuin vaikka se Temple of Doom -- jota jotkut vihaavat sen takia, kun eivät olisi halunneet huumoria ja tietynlaisia sivuhahmoja (kuten naista ja kiinalaispoikaa) Indy-elokuvaan.

  Nyt tiedän... Nyt kun Tarantinon huhutaan tekevän jatkoa Kill Billille, niin mitä jos pyydetään häntä paljastamaan siinä, että Beatrixin opettaja, Pai Mei, olikin ufo. Tällainen juonenkäänne ei ilmeisesti sitten veisi uskottavuutta tippaakaan pois. :hitme:
   
 15. Kristian

  Kristian Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2002
  Viestejä:
  2 578
  Saadut tykkäykset:
  55
  UFO = Unidentified Flying Object eli tunnistamaton lentävä esine. Juonellisesti voisi olla epätoivoinen yritys käsikirjoittaa jotain tuollaista... Mutta muukalaiseksi tai alieniksi kaveria voisi tietenkin väittää (ja pilata jatko-osat)... :)

  Nyt muutamia päiviä Indy IV:n katsomisen jälkeen tuntuu siltä, että yhdyn tuohon LOPin arvioon, eli jos Tuomion Temppeli saa 3/5 niin tälle pykäistään arvosanaksi 3-/5.

  Ei ihan sitä mitä uudesta Indystä odotin, mutta kuitenkin _hieman_ keskimääräistä parempi leffa.

  Nyt täytyy laittaa tilaukseen pari noita kehuttuja Indy-kirjoja - ainakin ne mitkä on ilmeisesti tarkoitettu aikuisempaan makuun, eikä teini-action-innostelijoille - ja toivoa, että ne vähän auttavat tässä tilanteessa...
   
 16. ReBolt

  ReBolt Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.01.2004
  Viestejä:
  309
  Saadut tykkäykset:
  0
  Se, etteikö olisi pätevä arvostelemaan elokuvaa jos on tätä mieltä. Olisit voinut jollain muulla tavalla ilmaista tuon mielipiteen, niin siinä ei olisikaan mitään bs:ää.

  No voin kyllä sanoa, että puolueellisuus ei vaivaa. En ole todellakaan yksi näistä suurista indy faneista, hyviä leffoja muiden joukossa. Musta taas tuntuu, että porukat ei ole nähnyt Temple of Doomia vähään aikaan (okei, tuli vähän aikaa sitten telkkarista ja varmaan monet oikeasti on), koska itsekin muistelin sitä paljon parempana leffana, mutta kun sen telkkarista kattelin, niin oli se kyllä indyksi heikko. Ehkä mulla sitten leffateatteri antoi vähän lisäpisteitä viimeisimmälle, minä kun koitan mennä leffateatteriin nauttimaan elokuvista. Ja fakta on kuitenkin se, että moneen vuoteen ei ole tullut hyviä seikkailuleffoja ja kyllä jo pelkästään Harrison Fordin karisma yhdistettynä Indyn hahmoon riittää tekemään seikkailuleffasta paremman kuin 90% viimevuosina nähdyistä. Sekin ehkä osasyynä sille, että tykkäsin tästä.

  Mikä siinä nyt on, että indyleffassa saa olla sulavia laasernatseja, sydämiä irtirepiviä ja verta juovia satanisteja, mutta ei avaruusolioita, jotka ovat pistäneet pikku kylän pystyyn. Ei minusta yhtään sen tyhmempää. Ihan hyvä tämä Kill Bill -vertauksesi! Lähes sama asia! :king: (ja turha yrittää sanoa, että mun vertaukset ois jotenki huonoja!!)
   
  Viimeksi muokattu: 06.06.2008
 17. Golem

  Golem Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.11.2003
  Viestejä:
  176
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tais olla Lucasilla niin magnumikokoinen ego että kukaan ei kehdannut väittää vastaan mitä kummallisemmille juonenkäänteille. Voi tätä nykyajan meininkiä että hirveällä kiireellä heitetään paskaa seinään ja ollaan tyytyväisiä kun jotakin tarttuu. Mutta oli tämä nyt ilman muuta parempi kuin Batman: Begins tai Trashformers tai ylipaska Speed Racer. Speed Racerista muuten näkee että ihmisiä ne ohjaajatkin on ja Matrixin jälkeiset musertavat odotukset oli nollattava todella läpimädällä "teoksella" samoin kuten Peter Jackson teki King Kongilla Lotrien jälkeen.
   
  Viimeksi muokattu: 06.06.2008
 18. VisitorQ

  VisitorQ Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.06.2005
  Viestejä:
  178
  Saadut tykkäykset:
  2
  !?!?!? No on aikoihin eletty...
   
 19. ReBolt

  ReBolt Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.01.2004
  Viestejä:
  309
  Saadut tykkäykset:
  0
  Todellakin???? kato vaik IMDB:n keskiarvoja pikkase ennenku meet puhuu tollasii! Batmanil 8.3 (TOP #103!!) ja Indiana Jones vaan 7.2.
   
 20. Jakkis

  Jakkis Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.10.2004
  Viestejä:
  770
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen tosiaan kuullut, että moni ei pitänyt Batman Beginsistä, mutta se, että Indiana Jones 4 olisi parempi kuin Batman Begins on kyllä todella, todella väärin sanottu.

  Batman Begins on ehkä koko sarjan paras elokuva, ainakin tähän asti. Taas indy4 on oman sarjansa heikoin osa, kun lähdetään miettimään näitä 'uudelleenlämmittelyjä'.