Impact 500 rikki?

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana Ronineutroni, 25.04.2009.

  1. Ronineutroni

    Ronineutroni Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.08.2008
    Viestejä:
    240
    Saadut tykkäykset:
    0
    joo toki subi vokke on n: 1/4 normaalissa käytössä mutta kun kokeilin mistä mahtaa johtua niin volume oli täysillä että huminan kuulee 2m päähän selvästi. Ja kaikki virrat oli pois kun räpläilin johtoja. Joo, kaikki laitteet ovat ketjutettu 1:een jatkojohtoon ja yhteen pistokkeeseen. Kokeilen tuota subin virtakaapelin vaihtoa maadoittamattomaan versioon. Ja tuo ongelma että subi hävittää singnaalin välillä kun sen sammuttaa ja pistää päälle niin on outoa.
     
    Viimeksi muokattu: 28.04.2009
  2. Ronineutroni

    Ronineutroni Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.08.2008
    Viestejä:
    240
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nostetaan taas... Nyt subissa maadoittamaton piuha kiinni mutta vielläkin kuuluu humina, ei niin kova mutta kuitenkin. Humina on ollut siis välillä kovempi ja välillä taas hiljaisempi. Kun subbarin sammuttaa ja käynnistää parikertaa niin humina voi kadota. Voisko kuitenkin subin vahvistimessa olla jotain?
     
  3. Jussi.Mielonen

    Jussi.Mielonen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.07.2007
    Viestejä:
    282
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oletko kokeillut "heilutella" subin signaali liittimiä?
    Kyllä tuo signaali ongelmalta jotenkin kuulostaisi.
     
  4. Ronineutroni

    Ronineutroni Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.08.2008
    Viestejä:
    240
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juu, olen heilutellut, mutta ei vaikuta huminaan. Ainoastaan kun irroitan piuhan kokonaan, humina loppuu. Jatkojohdon töpselin heiluttaminen pistorasiassa muuttaa huminaa, välillä sain loppumaan kokonaan ja välillä humina voimistuu oikein kunnolla. Millään ei ole ollut kuitenkaan lopullista apua ongelmalle.
    :OI:OI:OI
     
  5. Jussi.Mielonen

    Jussi.Mielonen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.07.2007
    Viestejä:
    282
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei siellä sitten signaali vika ole jos jatkojohdon heilutus muuttaa huminaa, huoltoon laite.

    Jonkun muun luona testaamaan?
     
  6. Ronineutroni

    Ronineutroni Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.08.2008
    Viestejä:
    240
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mutta miksi humina loppuu kun ottaa singnaali kaapelin irti vahvistimesta? Virtojen pois pistäminen vahvistimista ei lopeta huminaa ainoastaan jos ottaa subista virrat pois niin humina loppuu ja sitten jos irroittaa singnaali kaapelin niin humina loppuu. Joo täytyy käydä testaas jossain muualla.
     
  7. Maverick

    Maverick Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    03.04.2002
    Viestejä:
    4 289
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voisi pikkuhiljaa alkaa valmistautua paketoimaan subbarin lähetettäväksi vahvarimodulin tarkastukseen/vaihtoon Amphionille. Jotain häikkää signaalin ottopuolella siellä tuntuisi olevan.

    Näissä hong wuan kong -vahvarimoduleissa tämä on niin tätä.
     
  8. Quinda

    Quinda Käyttäjä

    Liittynyt:
    19.09.2005
    Viestejä:
    90
    Saadut tykkäykset:
    0
    Viikon vanha otsikon mukainen subbari löytyy kotoa. Ongelma on kuvailtu humina. Kokeilessani eri piuhavaihtoehtoja yms. huomasin, että humina ilmestyy, kun kytken hdmi:n televisiosta vahvistimeen. Kokeilin myös ottaa antennipiuhan irti televisiosta, mutta se ei vaikuttanut asiaan. Olen kokeilut eri hdmi-piuhoja, mutta ei vaikuta asiaan. Olen myös kokeilut liittää kaikki laitteet samaan jatkorasiaan ja eri huoneiden töpseleihin yms. vaihtoehtoja.

    Lisäksi subbarista kuuluu ajoittain outoa "sähkösäröä". Hyvin vaikee sanoin selittää tuota ääntä...
     
  9. dexter2

    dexter2 Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.03.2008
    Viestejä:
    97
    Saadut tykkäykset:
    6
    Itsellä oli samaa ongelmaa vuodenvaihteessa(hdmi-telkkarinkautta). En nyt muista hävisikö itselläkään hurina kun antenninjohdon irroitti seinästä, mutta galvaanisen erottimen ostolla antenninjohtoon hurina hävisi. Erottimen taisi saada alle kympilla paikallisesti hifiliikkeestä.
     
  10. Quinda

    Quinda Käyttäjä

    Liittynyt:
    19.09.2005
    Viestejä:
    90
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pitää tänään käydä hakemassa Elfalta. Ilmoittelen miten miehen käy :)
     
  11. mehuk

    mehuk Käyttäjä

    Liittynyt:
    29.09.2003
    Viestejä:
    201
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla oli sama juttu Impact 500:n kanssa. Ihmettelin (voimakasta) hurinaa kunnes huomasin, että se katosi laittamalla galvaaninen/vaippavirtaerotin vahvistimeen menevän antennipiuhan (radio) väliin.
     
  12. Quinda

    Quinda Käyttäjä

    Liittynyt:
    19.09.2005
    Viestejä:
    90
    Saadut tykkäykset:
    0
    Galvaaninen erotin ostettu Clas Ohlsonilta, mutta ei auttanut huminaan :( Jatkuu edelleen...
     
  13. Jontte79

    Jontte79 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.02.2009
    Viestejä:
    25
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen tapellut samojen hurinaongelmien kanssa jo pitkään. Vanhassa asunnossamme hurina alkoi vaihdettuani Audio Pron 1.35:en Impactiin. (Ihmetyttää, että miksi AP ei pitäny mekkalaa?)Tällöin galvaaninen erotin auttoi heti. Muutettuamme upouuteen kotiin erottimesta ei ollutkaan enää iloa. Galvaaninen erotin muistaakseni vain voimisti hurinaa ja kun liikutteli tv:n antennikaapelia, niin ääni hieman muuttui. Sain hurinan lopulta loppumaan yhdistämällä pistorasiasta maaliuskat vahvistimen maadoitusruuviin.

    Puoli vuotta sitten vaihdoin subbarin paikkaa ja hurina alkoi jälleen. Silloin maadoituksen irroitus taas poisti ongelman.

    Pari viikkoa sitten tein joitain muutoksia järjestelmään ja taas se alkoi. Ja ei kuin maadoitus uudelleen paikalleen. Nää on vissiin niitä henkimaailman juttuja. :p

    Impactin Rca-liitin on myös pirun herkkä, eikä tunnu kovin helposti saavan puhdasta kontaktia. Johdon saa oikein runnoa voimalla paikalleen, muuten subi alkaa pitämään häijyä sähköistä häiriöääntä. Ja sama ongelma on R & L- liittimissä. En tiedä mahtaisiko Y-haara auttaa tuohon ongelmaan...
     
  14. Jontte79

    Jontte79 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.02.2009
    Viestejä:
    25
    Saadut tykkäykset:
    0
    Noniin nyt ei enää hurise, eikä pidä muutakaan ääntä. Subbari kyllä käynnistyy automaattisesti saadessaan signaalin kun pistän vahvistimelta mölyä, mutta ei päästä pihahdustakaan. Rca-liitintä liikuteltaessa ei myöskään kuulu ennen kuuluneita häiriöääniä. Koitin myös eri piuhaa, mutta ei auttanut. Eli ilmeisesti ongelma on subbarissa... Onko jollakulla mitään käryä mikä mättää? Huoltoon vissiin vaan vai? :confused:
     
  15. Jontte79

    Jontte79 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.02.2009
    Viestejä:
    25
    Saadut tykkäykset:
    0
    Käytin huollossa. Pari kondensaattoria oli "möllähtänyt". Vahvarimoduli huollettiin ja nyt pelittää niin kun pitääkin. :thumbsup:
     
  16. Quinda

    Quinda Käyttäjä

    Liittynyt:
    19.09.2005
    Viestejä:
    90
    Saadut tykkäykset:
    0
    Noniin, uusi asunto ja uudet impact 500 ongelmat. Video kertonee enemmän kuin tuhat sanaa http://www.youtube.com/watch?v=5BDq3rQT_88&feature=youtube_gdata_player

    Tämä ääni kuuluu vaikkei subbaria ole liitettynä vahvistimeen. Kokeilin myös niin, että otin kaikki av-laitteet irti seinistä jolloin Impact oli ainoa laite, silti sama ääni kuului. Ääni on aluksi vaimea ja sitten se pikkuhiljaa voimistuu. Kun ääni on kerran ollu kovaa, niin äänentaso jatkuu siitä mihin se viimeksi jäi vaikka subbarin sammuttava välillä. Kun subbarin pitää pois päältä noin 20min, niin ääni alkaa alusta eli hiljaisena kunnes taas voimistuu pikkuhiljaa. Talo on vanha kerrostalo, rv 1959