iMac - Kompaktien pöytäkoneiden kruunaamaton kuningas

Keskustelu osiossa 'Laitteet' , aloittajana ElvisThePelvis, 18.12.2009.

 1. Nietze

  Nietze Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.10.2003
  Viestejä:
  1 066
  Saadut tykkäykset:
  0
  Teho-PC:ssä SSD puoltaa todellakin paikkaansa, mäkissä se on järjettömän ylihintainen ja mäckissä ainakin käyttis on muutenkin sutjakkaampi. Eli mäckissä SSD on edelleen luksusta eikä välttämättä järkevin vaihtoehto. Hyväksytäänpä tämä ja jatketaan elämäämme. :)

  edit: Oikeastaan Mackin SSD ei edes ole mitenkään absurdin hintainen kokoisekseen. Eli tarvittaisiin pienempi vaihtoehto, esim. 200-250 eurolla intelin 80 gb.
   
  Viimeksi muokattu: 13.08.2010
 2. KMOK

  KMOK Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  21.06.2002
  Viestejä:
  1 930
  Saadut tykkäykset:
  32
  Mikä mäkissä ei ole ylihintaista?! :D
   
 3. klmake

  klmake You’ll Never Walk Alone Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.01.2003
  Viestejä:
  1 416
  Saadut tykkäykset:
  16
  Muutaman Mäkkituotteen omistajana: ei mikään ;)
   
 4. iku-tursas

  iku-tursas New Member

  Liittynyt:
  24.09.2004
  Viestejä:
  349
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sisäiseen SATA-väylään Vertex 2 50 GB ja Firewire800-väylään levy jossa pehmolinkillä Käyttäjät-kansio. Kyllä mäkkiäkin täyttyy säätää.
   
 5. Crimson

  Crimson New Member

  Liittynyt:
  03.08.2001
  Viestejä:
  3 320
  Saadut tykkäykset:
  2
  Juuri näin. :thumbsup:
   
 6. iku-tursas

  iku-tursas New Member

  Liittynyt:
  24.09.2004
  Viestejä:
  349
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuo uusi mini ainakin on liian kallis verrattuna iMac- ja MacBook hintoihin. Onneksi ne mäntit ketkä Mäkkejä ostaa ovat olleet kiinnostuneita myös minun käytetyistä, puolittaa uuden hankintahinnan vapaaseen tavaraan verrattuna.
   
 7. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 437
  Saadut tykkäykset:
  137
  Nyt tämä kompaktien pöytäkoneiden kruunaamaton kuningas on vihdoin kotiutunut työpöydälleni. Käyttöönotto oli totuttuun tapaan lastenleikkiä (Windowsia aina käyttäneenä tuo edelleenkin ällistyttää) ja ohjelmat asentuivat ripeästi kiintolevylle. Alun askareiden ainoa ongelma oli
  Logitechin USB-lähettimellä varustetun diNovo-näppiksen asentaminen: pitkään iMac käyttäytyi kuin se ei edes tiedosta USB-slotissa olevan lähetintä. Kuin vahingossa se kuitenkin alkoi toimimaan, joskin jostain syystä toisinaan (esimerkiksi kun täydellisen sammutuksen jälkeen käynnistää järjestelmän uudestaan tai kun liittää USB-muistitikun viereiseen slottiin) se heittäytyy jälleen toimimattomaksi. XP-läppärillä ko. näppis toimi välittömästi ja täydellisesti. Ehkä kyse on hieman vanhemmasta mallista ja pienoisesta Snow Leopardin tukemattomuudesta tms.

  Suurin huoli oli tietenkin se joudunko nyky-iMacejä piinanneiden vikojen uhriksi. Yksi ongelma näissä iMaceissä on ilmeisesti ollut kiintolevyjen kovaäänisyys sekä näytön sirinä. Kumpaakaan en havainnut niin kevyessä kuin raskaammassa käytössä: iMacistäni lähtee hyvin matalataajuista hurinaa, jota ei edes kuule ellei todella keskity siihen. Valovuoto, kuolleet pikselit ja, ongelmista ehkä yleisin, ns. yellow tint -kellertävyysongelma olivat seuraavat huolenaiheet. Tämän testin kautta selvisi, ettei minulla kuolleita pikseleitä ole ja kellertävyyttä on näytön alareunassa hyvin lievästi: tummanharmaat palkit ovat samansävyiset ja vaaleanharmaista alimmainen on hieman erisävyinen, muttei sinänsä kellertävä. Kun en valokuvaajakaan ole ja kun näin lievä kellertävyys mielletään lähes erittäin hyväksyttäväksi, niin se ei haittaa. Pimeässä huoneessa näyttöä katsellessa tuli myös huomattua, ettei valovuotoa ole tippaakaan.

  iMaciä on ollut ilo käyttää: kaikki toimii, kaikki on selkeämpää ja järjestelmällisempää ja yleensäkin tuntuu kuin olisi sijoittanut johonkin laadukkaampaan. Oikeastaan siirtymistä XP-läppärin käytöstä iMaciin voisi verrata siihen, jos muuttaisi raihnaisesta ja epäsiististä poikamiesboksista vastarakennettuun ja moderniin asuntoon, joka on siisti ja jossa on otettu huomioon nykyajan ihmisen tarpeen (eikä rakennettu perinteiseen timpuri-tapaan). Tämän +30 tunnin käyttöajan sisällä merkittävin mukavuustekijä on ollut multitaskauksen helppous: Snow Leopardin Expose-toiminto nopeuttaa tietokoneen käyttämistä todella paljon, etenkin kun se aukeaa Performance Mouse MX -hiiren peukalon sivustan alla olevasta näkymättömästä napista.
   
 8. Maverick

  Maverick New Member Blokattu

  Liittynyt:
  03.04.2002
  Viestejä:
  4 289
  Saadut tykkäykset:
  0

  Windows-asennuksesta muodostuu käyttäjänsä näköinen koska Winkkari antaa käyttäjälle vapauden kustomoida asioita. Jos on ns. tampio, tästä voi tulla ongelmia kuten muistakin vapaan valinnan piirissä olevista asioista tiedetään.

  Suljetun pehmokoppisysteemin kuten OS X:n salaisuus on tampparinkestävä no-customize -arkkitehtuuri.  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 20.08.2010
 9. Knuttila

  Knuttila New Member

  Liittynyt:
  14.04.2010
  Viestejä:
  132
  Saadut tykkäykset:
  0
  XP windows ja uusi mac vertailu keskenään on todella typerää.

  XP on julkaistu se 10 vuotta sitten ja uusi mac tänä vuonna? tms. Sama kun vertaisi uutta ledlcdtelevisiota ja mummon vanhaa putkitelkkaria keskenään.

  Itse en hauku Mac:ia. Sillekkin on käyttäjäkuntansa ja itsekkin joudun välillä käyttämään. Töissä esim. Ei minulla ole pahaa sanottavaa Macista mutta mielummin käytän PC:tä kun sitä voi niin helposti customoida ja tehdä juuri semmoisen kuin itse haluaa. Niin itse kone kuin käyttöjärjestelmä ja ohjelmat.

  Mac on taas tämmöinen perus helppo osta paketti.

  Vähän sama asia kun joku ostaa anttilan pakettistereot ja toinen menee hifiliikkeeseen ja ostaa kaiuttimet ja vahvistimet jne erikseen. Mac on Anttilan hyllyn pakettistereot. Toki vähän laadukkaammat semmoiset.

  Eniten minua ihmetyttää Mac käyttäjien homogeenisyys. Vaikka olisi mitä vikoja Macissa niin niistä ollaan hiljaa ja kehutaan vain tuotetta ja haukutaan pc:tä. Sitten salaa kun muut nukkuu avataan se pc läppäri tms ja mennään kaappiin säätämään.

  PC käyttäjänän minun ei tarvise Maccia haukkua, kuten sanoin sille on oma käyttäjäkuntansa. Joku Mac toimisi itselläkin ihan vain selainkoneena ihan hyvin. Onhan niissä ihan tyylikäs ulkomuoto.

  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 20.08.2010
 10. Maverick

  Maverick New Member Blokattu

  Liittynyt:
  03.04.2002
  Viestejä:
  4 289
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oikein pidetty XP on täysi käyttöpeli vielä tänäkin päivänä.
   
 11. Knuttila

  Knuttila New Member

  Liittynyt:
  14.04.2010
  Viestejä:
  132
  Saadut tykkäykset:
  0
  Varmasti. Niin on varmasti vanha 8bit Nintendokin mutta en mä silti sitä alkaisi vertailemaan PS3:seen.
   
 12. Maverick

  Maverick New Member Blokattu

  Liittynyt:
  03.04.2002
  Viestejä:
  4 289
  Saadut tykkäykset:
  0
  No ihan tämän tason erosta ei ole tässäkohtaa kysymys. XP:tä voi vertailla ihan mihin tahansa nykyaikaiseen käyttikseen. Koska se on niitten kaikkien esikuva & foredad. Aero-ikkunoista yms. silmäkarkista tai sen puutteesta ei pidä hämääntyä.

  Elviksen XP oli päässyt ylläpitäjätahon tyypillisten laiminlyöntien seurauksena ilmeisesti hieman tai jopa melko paljonkin raihnaiseen kuntoon. Mikä tietenkin tekee aivan liian jyrkän kontrastin juuri paketista vedettyyn uudelta tuoksuvaan invakäyttikseen experience-levelillä.
   
  Viimeksi muokattu: 20.08.2010
 13. RBV

  RBV Surprise, cockfags! Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.09.2001
  Viestejä:
  1 859
  Saadut tykkäykset:
  7
  Ensimmäinen PC tuli hankittua kesällä -93. Sen jälkeen niitäkin tuli vaihdeltua/päivitettyä/mitälie ja ennen kaikkea käytettyä aina vuoteen 2006.
  Alkuvuodesta 2007 hankin 2x iMac (17" ja 24") ja hankkiuduin PC maailmasta kokonaan eroon.
  Enkä ole takaisin katsonut.

  Nuo kyseiset iMacit toimivat vieläkin ja ovat päivittäisessä käytössä. Uusi MacMini tuli viikko sitten ja 27" iMac i7 Quad Corella on tilattu.

  Voin sanoa suoraan että eivät nämäkään täydellisiä ole, kaatuilevat joskus ja jotkut softat välillä bugaavat. Jopa koko vekottimenkin olen saanu muutaman kerran jumiin.
  Mutta.
  13-14 vuotta Windows -maailmassa seikkailleena, en takaisin halua, en sitten millään. Vaikka Applet ovatkin suljettu arkkitehtuuri ei se minua haittaa. Päinvastoin, hankin laitteet aina käyttötarkoitusta varten. Tarvittavan "kustomoinnin" suoritan laitetta ostaessani.
  Tuo uusi 27" on tulossa pääasiallisesti videoeditointikäyttöön ja varsinkin HD matsku vaatii vääntöä. Toki löytyisi supertehoikkaita MacPro -koneita mutta 27" iMac tehokkaimmalla paketilla on vaan niin hyvä kompromissi ettei paremmasta väliä.

  Lisäksi taskussa on iPhone, jota joskus käytän jopa puhumiseenkin! Minulle sekin on käytännössä vain taskutietokone, jolla voin tarvittaessa soittaa.
  :) 

  Ai niin, mitä on spyware, malware, ym. oudot termit? :confused:
   
 14. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 437
  Saadut tykkäykset:
  137
  Eipä sen XP:een vertaaminen Snow Leopardiin ole minusta typerää. Win7:aa jonkin verran käyttäneenä se ei kyllä minusta ole sinänsä kuin XP:n kaunistellumpi versio. Tietenkin voidaan myös pohtia sitä kuinka aikanaan Vistan julkaisun jälkeen suurin osa porukasta suosi edelleen XP:tä -- ja siitähän uutisoitiin paljon kuinka suuri osa yrityksistäkin jätti Vistan ihan suosiolla väliin.

  Olen kyllä siinä samaa mieltä, että OS X jättää käyttäjälleen suhteellisen vähän säädettävää -- eikä anna siihen paljon mahdollisuuttakaan. Toisaalta herää kysymys ovatko ne Windowsin ominaisuudet, joita voi paremmin säätää, sellaisia, jotka ovat OS X:n vastaavia huonommin toteutettuja ja joita sen takia juuri joutuu säätämään. Tietenkin tämä nyt on melkoinen yleistys, mutta varmasti näin asian laita merkittävissä määrin on.

  Windows-käyttäjälle OS X:ään siirryttäessä tulee usein tunne, että OS X:ssä kaikki on automatisoitua eikä eteen voi koskaan tulla minkäänlaista "erroria" tai muuta estettä. Tämä nyt ei ole koko totuus, mutta sen verran paljon tästä ilmiöstä kirjoitetaan, että varmasti siinä on perää -- kuten itsekin voin todistaa. Toki Windowsillakin saa samat asiat toimimaan, kunhan vain osaa. Toisaalta kaikille ei konffaaminen yms. ole itsestäänselvyys ja toisaalta sitä voisi kysyä pysyvätkö jotkut Windowsin parissa vain sen takia, että saavat säätää säätämisen takia.

  Kyllä minä olen tehnyt silloin tällöin täydellisiä XP:n uudelleenasennuksia ja eräs fetisseistäni on jatkuvasti pitää huolta siitä, että jokaikinen ajuri ja ohjelma on ajan tasolla (sisältäen viimeisen päivitysversionsa). XP (ja Seiska) ovat minusta vain epäselvempiä ja vähemmän automatisoituja kuin OS X, ja vaikka noista Microsoftin käyttiksestä varmasti yhtä selkeät ja automatisoidut saa, niin sen eteen pitää nähdä vaivaa. Sen verran jouduin kuitenkin tuon läppärini kanssa säätämään ja opiskelemaan ko. koneen sisintä olemusta, ettei yksinkertaisesti huvittanut enää säätää. Senpä takia Mäkkiin päädyin ja säätöjä tarvitsevan koneen aiheuttamat stressitekijät loistavat poissaolollaan.
   
 15. Knuttila

  Knuttila New Member

  Liittynyt:
  14.04.2010
  Viestejä:
  132
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vista olikin todella paska. xp:tä suosin itsekkin enemmän. 7ultimate 64 bit on taas todella vakaa ja nopea ja kaikin puolin parempi ja nopeampi. Ei todellakaan mikään "nätimpi xp"

  indeksointi, kaikki löytyy hetkessä (vaikka muutenkin minulla kaikki löytyy järjestyksessä) ja esim jos asennat uudet ajurit vaikka näytönohjaimeen enään ei tarvitse bootata ja käynistää konetta uudestaan jne.. muutoksia ja parannuksia on satoja.

  Niin ja itsellänikin on iPhone joka on loistava laite. Mutta se on tätä mac maailmaa kanssa että oikeastaan mitään ei voi säätää tai tehdä mieluisakseen. Tosin en puhelimella semmoista jaksaisikaan, riittää kun kaikki (melkein) toimii. Flash puute vituttaa ja muutamat muut suoraan sanoen typeryydet mutta ei kuulu varmaan tähän threadiin.

  Tosin iTunes sai minut taas vakuuttuneemmaksi että en halua Mac tietokonetta, bugisempaa, hitaampaa, vaikeakäyttöisempää ja paskempaa softaa saa hakea. Tosin olen kuullut että toimii macilla paremmin.
   
 16. Burana

  Burana Active Member

  Liittynyt:
  12.10.2001
  Viestejä:
  1 027
  Saadut tykkäykset:
  9
  Tämähän kuulostaa ihan OS X:ltä. Tosin Tiger-versiolta joka tuli ulos jo jokunen vuosi sitten ;-)
   
 17. Knuttila

  Knuttila New Member

  Liittynyt:
  14.04.2010
  Viestejä:
  132
  Saadut tykkäykset:
  0
  Totta. Muutenkin monessa pienessä asiassa menty mac suuntaan. Siksi minusta olikin typerä verrata uusinta mac käyttöjärjestelmää 10 vuotta vanhaan pc:n käyttöjärjestelmään. Tottakai kumpaakin pitäisi verrata uusinta versiota keskenään.

  Kyllä mäkin voin sitten verrata Windows 7 64 bit versiota vaikka Mac OS 7:aan tai vaikka 8:saan ja sanoa että ompa Mac ankea.
   
 18. Burana

  Burana Active Member

  Liittynyt:
  12.10.2001
  Viestejä:
  1 027
  Saadut tykkäykset:
  9
  Tässähän verrattiinkin uutta Windows 7 64-bittistä vanhaan Max OS X Tigeriin joka julkaistiin 2005.
   
 19. Hippo

  Hippo Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  28.07.2004
  Viestejä:
  1 905
  Saadut tykkäykset:
  92
  Mitä ihmettä siinä Windowsissa tarvitsee aina säätää? Varsinkaan seiskassa, senkun käyttää. No toki jos säätää säätämisen takia niin varmasti joku menee joskus rikki...(jokos oot säätänyt sen näppiksen toimimaan, etp?)

  Mac minin "hinnantarkistusten" jälkeen päätin jatkaa edelleen vanhalla pönttö-PC:llä, tunnen saavani paljon paremman vastineen rahoille. Muutenkin se nyt on melkein yksi ja sama mikä käyttis on alla, kun suurin osa käyttöä on selain + digikuvien kanssa pelleily + joku officepaketti. Ja kokemusta löytyy kaikista kolmesta suuresta (win, linux ja osx)

  Kiitti muuten elvikselle tuosta exposen hiirinäppäin vinkistä, tein saman ctrl+alt+tabille. Kätevää.
   
 20. Knuttila

  Knuttila New Member

  Liittynyt:
  14.04.2010
  Viestejä:
  132
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minä viittasin siihen kun ElvisThePelvis vertasi uusinta MacOS järjestelmää Windows XP:hen.