Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana El Grande, 23.08.2018.

 1. El Grande

  El Grande Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  25.07.2007
  Viestejä:
  3 338
  Saadut tykkäykset:
  215
  https://nordiskfilm.fi/ilosia-aikoja-mielensapahoittaja/

  Ensi-ilta 24.8.2018.

  Tämä tuli nähtyä eilen Tampereen Scapessa. Teknisistä ongelmista (jotka hyvitettiin) huolimatta kokemus oli mitä mainioin.

  Toinen Mielensäpahoittaja on ensimmäistä parempi. Liekö lähdemateriaaleina olleiden kirjojen välillä samanlainen ero, en tiedä, kun en ole lukenut. Mutta ilahduttavaa oli, että Heikki Kinnuselle sopi Mielensäpahoittajan rooli kuin nenä päähän. Roolisuoritus oli mielestäni parempi kuin Antti Litjan ensimmäisessä elokuvassa. Myös Tiina Lymin (henkilö)ohjaus oli loistavaa. Suomalaisissa leffoissa näkee harvemmin näin hyvää näyttelemistä. Elokuvaan oli myös saatu kasattua moni elämänoppi ilman, että kokonaisuus olisi tuntunut ahdetulta. Tätä elokuvaa on helppo suositella melkein kaikille ikää ja elämäntilannetta katsomatta, sillä suurin osa löytänee tästä hahmon, joka muistuttaa itseään yllättävän paljon. Varaudu itkemään ja nauramaan.
   
 2. pasala

  pasala Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.05.2005
  Viestejä:
  392
  Saadut tykkäykset:
  5
  Vielä elokuvaa näkemättä pakko mainita että jo teatterissa pyörineistä "hipasupuhelimen" sammuttamiseen kehottavista mainoksista on jäänyt kuva että rooli sopii erittäin hyvin Heikki Kinnuselle. Toki Antti Litja teki hyvän suorituksen mutta materiaali on paljon lähempänä Kinnuselle sopivaa komiikkaa.
   
 3. Liekinheitin

  Liekinheitin Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 470
  Saadut tykkäykset:
  75
  Sopiiko mielenkiinnosta kysyä, miten?

  Lymi taitaa olla ihan pätevä ohjaaja, ainakin muiden kertoman perusteella. Kinnustakin olisi hauskaa nähdä pitkästä aikaa jossain ja kun tämä on kehuja kerännyt oikein mukavasti (esim. Savon Sanomissa ihan 5/5), niin täytyypä katsoa.

  Todennäköisesti tulee menestymään kivasti tämä.
   
 4. El Grande

  El Grande Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  25.07.2007
  Viestejä:
  3 338
  Saadut tykkäykset:
  215
  (Premium)leffa- ja herkkulipulla. Näitä oltiin ovilla jakamassa kaikille elokuvan katsojille.
   
 5. marlan

  marlan Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.06.2004
  Viestejä:
  2 214
  Saadut tykkäykset:
  153
  Kyllä minä niin mieleni pahoitin, kun eivät enää lättähatut osaa ottaa eläviä kuvia vilmille. Kyllä ei tsaarin aikana moiseen olisi livetty.

  Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja täytyi käydä Finnkinon teatterissa katsomassa, ja pettymyksiähän se tarjosi — missä Finnkino, siellä ongelma.
  Sopiiko mielenkiinnosta kysyä, millaisista siellä?

  Pieni yksityiskohta pisti silmään heti elokuvan alussa: koska oli käytetty video- eikä filmikameraa, Escortin etusäleikkö särisi. (Kyllä, minä kiinnitän oikeasti huomiota tällaisiin!) Finnkinon tekninen ongelma oli tietysti pahempi: Tennispalatsi 12:n esityksessä kuva ja ääni olivat selvästi epäsynkronissa. Erityisesti foley-tehosteet olivat elokuvan kanssa häiritsevästi eriparia. Mitä iloa on Dolby Atmoksesta, jos ei kuvaa ja ääntä viitsitä tahdistaa?

  Kyllä olen monta kertaa Finnkinolle tästä narissut, mutta kun vain yksi kultakorva huomauttelee, niin eipä sillä niihin lättähattuihin vaikutusta ole. Miljoona puusilmää ja tuohikorvaa ei voi olla väärässä.

  Edellinen elokuva Mielensäpahoittaja (2014) käsitteli Mielensäpahoittajan pojista toisen, Hessun (Iikka Forss) perhettä, ja nyt on toisen, Pekan (Jani Volanen) vuoro. Sukuun kuuluvat myös anoppi Katri (Elina Knihtilä) ja pojantytär Sofia (Satu Tuuli Karhu). Tapahtumat alkavat vaimon hautajaisista.

  Kirjoja tuntematta joutuu toteamaan, että kovin väkinäistä vastakkainasettelua tarinaan koetetaan luoda (Suomi vs. Belgia, vanhat vs. nuoret) ja että myös tarinankuljetus on hiukan väkinäistä ja hetkittäin jopa kömpelöä. Luonnekomiikka ei lumoa. Parissa kohdassa koheltava huumori sentään jaksaa naurattaa.

  Antti Litja on ainoa oikea Mielensäpahoittaja, mutta Heikki Kinnunen on luopunut maneereista ja luo kohtuullisen eheän hahmon.

  Minusta tässä elokuvassa on lähinnä palloteltu ideoita, joista olisi voitu kehitellä onnistunut, hauska ja koskettava tarina. Tämän ja Napapiirin sankarit 3:n perusteella en ole vielä vakuuttunut Lymin ohjaajankyvyistä.

  2/5

  PS. Haluatko teiniäidiksi? Setä auttaa!
   
 6. Maky

  Maky Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.04.2000
  Viestejä:
  871
  Saadut tykkäykset:
  14
  Kävin katsomassa, ihan ok, mutta yllätyin. Tässä ei minua naurattanut kuin aivan parissa kohtaa. Enemmän koskettava kuin hauska. Eteni kyllä siten että ei tullut kelloa katseltua. Hahmot toimi ja karrikointi ei vetänyt yli liikaa. Ehkä isä oli vähän överi. Jotenkin tuli mieleen tunnelmalta se Minttu Mustakallion leffa jossa ne on siellä retriittisaarella, mutta tämä toki parempi. Teatterina Kino Myyri, joka on oikein hyvä paikka. Ei mainoksia, penkit kuluneita ja punaisia. Popkornintuoksua. Kuva ja ääni sykassa ja hyvälaatuista. Olin näytöksen nuorin heittämällä vaikka lähentelen viittäkymmentä.
   
 7. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  10 977
  Saadut tykkäykset:
  425
  Kinnunen oli kyllä yhtä hyvä grumpynä pappana kuin Litjakin. Mainio hahmo joka kuin tehty Kinnuselle. Vaikkei ehkä yhtä näyttävä kuin ensimmäinen, niin tarinan puolesta tämä oli huomattavasti parempi kokonaisuus. Lymi onnistuu huomattavasti paremmin ohjaajana kuin vaikkapa Napapiirin sankareiden toisessa jatko-osassa. Siihen verrattuna tämä on jopa loistavaa työtä. Karhu oli kiva uusi tuttavuus. Plussaa myös naapurin ukon hyvästä kuulosta.

  ****
   
 8. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 883
  Saadut tykkäykset:
  269
  Kun oli tämä(kin) tallentunut Maxivisioniin lineaaritöllön puolelta, osin samaa mieltä ylläkirjoittavien kanssa.
  Enenemmän koskettavahko kuin hauska. Ei vaikeuksia katsoa putkeen.
  3/5

  T: Vesku