iHerb.com

Keskustelu osiossa 'Terveys & hyvinvointi' , aloittajana KK8, 09.02.2012.

 1. tootsi

  tootsi Runkku Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.11.2005
  Viestejä:
  3 208
  Saadut tykkäykset:
  26
  Itse en noihin C-vitamiineihin koskisi, synteettisiä nääs. Luonnollinen "C-vitamiini" sisältää askorbiinihapon lisäksi kuutta eri tekijää, jotka siis puuttuvat tästä. Ja kyseinen askorbiinihappo ei ole edes aktiivisin tekijä kompleksissa, vaan sen roolina on lähinnä suojella muita tekijöitä oksidaatiolta. Eli luonnollisia vitamiineja kannattaa suosia tässä tapauksessa vaikka ovatkin hieman kalliimpia. Kärjistetysti voisi sanoa että rahan tuhlausta :)

  Ja kyseiset annoksethan otettiin suonensisäisesti, joka imeytyy ja rasittaa elimistöä eri tavalla kuin oraalisesti nautittu C-vitamiini. Oraalisesti menee kyllä 1-3g päivässä hyvin, eri asia onko järkevää yli 1g annoksissa edes urheilijoilla.
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 19.04.2013
 2. Almond1

  Almond1 New Member

  Liittynyt:
  13.08.2012
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllähän tuo askorbiinihappo on ihan sitä itseansä siinä muodossa missä se luonnossa esiintyy, sen lisäksi kannattaa tosin ottaa myös nuo citrus bioflavonoidit niinkuin sanoin. Tuo jälkimmäinen Madre Labsin vaihtoehtohan nimenomaan on se "luonnollisin" vaihtoehto noista, tosin sitä pitää ottaa sitten suhteessa paljon enemmän koska C:tä ei ole yksinään siihen konsentroitu. Mitä olen monista lähteistä tuosta lukenut, niin ei pitäisi olla lainkaan merkitystä sillä mistä lähteestä tuota C:tä (ascorbic acid) ottaa. Itsellä ainakin on ollut erittäin positiiviset efektit tuosta crystals jauheesta, ja niin on ollut todella monilla muillakin.

  Suonensisäisesti kyllä nuo satojen grammojen annokset onkin otettu, Linus Pauling otti sen sijaan annoksensa ihan oraalisesti.
   
 3. tootsi

  tootsi Runkku Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.11.2005
  Viestejä:
  3 208
  Saadut tykkäykset:
  26
  Kyllä, sama molekyylirakenne vitamiinilla on riippumatta sen luonnollisuudesta/synteettisyydestä. Pointtina oli muiden tärkeiden tekijöiden puuttuminen, mutta ilmeisesti ne saa noista bioflavinoideista.

  Minkälaisia vaikutuksia sinulla on ollut?
   
 4. Almond1

  Almond1 New Member

  Liittynyt:
  13.08.2012
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nuo citrus bioflavonoidit tekevät juuri tästä C-vitamiinista "kokonaisen".

  "Bioflavonoids such as Quercetin, Rutin, and Hesperidin are vital in their ability to increase the strength of the capillaries ( blood vessels ) and to regulate their permeability. They assist Vitamin C in keeping collagen, the intercellular "cement" in healthy condition; are essential for the proper absorption and use of vitamin C; prevents Vitamin C from being destroyed in the body by oxidation; beneficial in hypertension; helps hemorrhages and ruptures in the capillaries and connective tissues and builds a protective barrier against infections."

  http://www.online-vitamins-guide.com/nutrients/bioflavonoids.htm

  Joka kerta kun olen tuota C:tä ottanut (2,25g kerralla+bioflavonoidit) niin tulee kokolailla välittömästi yleinen hyvänolontunne, ikäänkuin keho alkaisi puhdistua :) Sillä on ollut pidemmällä aikavälillä erittäin suuri vaikutus immuunijärjestelmään, sillä en ole moniin vuosiin sairastanut flunssaa tms. Lisäksi verenkierto on yleisesti parantunut ja iho näyttää paljon paremmalta. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan! :cool:
   
 5. Arpa

  Arpa Member

  Liittynyt:
  21.12.2006
  Viestejä:
  808
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tilasin iHerbistä glutamaattia ja paketin kansi oli sulkemisvaiheessa sinetöity ilmeisen liian kuumalla raudalla. Jopa se muovinen tulppakansi oli sisäpuolelta mustunut, puhumattakaan siitä paperi/alumiini sisäkannesta mikä oli täysin hiiltynyt. Ei ollut ilmeisesti ainoa kyseisen erän epäkurantti versio kun palauttivat rahat ihan kyselemättä. Eli pojot iHerbille tästä.
   
 6. tootsi

  tootsi Runkku Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.11.2005
  Viestejä:
  3 208
  Saadut tykkäykset:
  26
  Miksi otat kerralla? Eihän tuollaisesta kerta-annoksesta ei imeydy kuin n. 30%. C-vitamiinihan kannattaa jakaa pienempiin osiin ja ottaa pitkin päivää jotta imeytyminen olisi tehokkaampaa.
   
 7. DVB-G

  DVB-G Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 283
  Saadut tykkäykset:
  30
  Lisäravinteen ottamisen jälkeinen "kokemus" ei ehkä liity siihen otettuun aineeseen, vaan selittyy jollain muulla tekijällä.

  Esim. minä heräämisen jälkeen otan noin 200 mg eli puolet päivän magnesiumsitraatista, ja perään 4-5 dl vettä. Jonkun ajan kuluttua keho alkaa lämmetä, poskia punottaa ja tuntuu kuin veri alkaisi kiertää kehossa kiivaasti, olo virkistyy ja aktivoituu. Jos EN tee tätä rituaalia, keho pysyy nuutuneena ja väsähtäneenä monta tuntia; herääminen pitkittyy.

  En väitä, että magnesium olisi mikään piristysaine, mutta se yhdessä runsaan veden kanssa joka tapauksessa toimii MINULLA kuin starttimoottori.

  Edelleenkään en usko mihinkään plasebohuhuihin naistenlehdissä (joita en edes lue), enkä ikinä edes ole lukenut magnesiumin olevan mikään piristeaine, tai pelkän veden piristävän yhtään ketään. Mutta jostain aivan mystisestä syystä tykkään startata valvesession tällä tavalla.

  Vasta noin tunnin päästä alan syödä jotain. Syön öljyä ja rasvaista ruokaa (juustoa/pähkinöitä) ja samalla otan öljyliukoiset pillerini, kuten A- ja D-vitamiinit sun muut, joiden purkeissa mainitaan rasvaisen sapuskan olevan hyödyksi pillerin kanssa.

  Tämän varsinaisen sapuskan jälkeen kestää MONTA tuntia ennen kuin keho alkaa lämmetä eli sapuska tuottaa energiaa ympäri kehoa. Vasta kun olen kunnolla "lämmennyt" eli tankkautunut, aloitan päivän ensimmäisen lihasvoimatreenin. Muutaman tunnin levon ja välisyömisen jälkeen toinen treeni.

  Ihmettelen nyt sitä, miksi "magnesiumvesi" lämmittää minut alle puolessa tunnissa (ei toki energiaa tankkaa lihaksiin, mutta nostaa kehon lämpötilaa), mutta tavalinen ruoka vaatii ainakin pari tuntia alkaakseen tepsiä?
   
 8. Almond1

  Almond1 New Member

  Liittynyt:
  13.08.2012
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuo on taas sitä lääketeollisuuden ajamaa potaskaa, samoin kuin se että c-vitamiini aiheuttaisi munuaiskiviä. Tuon vitamiinin on todettu päinvastoin ehkäisevän ja liuottavan munuaiskiviä. :)

  Uskoisin tässäkin asiassa henkilöä joka kyseistä vitamiinia on ylivoimaisesti eniten tutkinut eli Linus Paulingia. Hän otti 10g päivässä ja siitä eliminoitui virtsaan vain noin 15%. Ja uskoisin että meillä jotka ottavat tuota vain 2,25-4,5g päivässä suhteet ovat vieläkin paremmat.

  http://www.youtube.com/watch?v=QXiUcU3rz3s
   
 9. tootsi

  tootsi Runkku Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.11.2005
  Viestejä:
  3 208
  Saadut tykkäykset:
  26
  Saa nähdä joutuuko sitä kuseen kun tilasin DHL:llä 88$ arvoisen paketin missä on 180kpl 3mg melatoniinipurkki mukana.. Nuot DHL:n paketithan tutkitaan suuremmalla todenäkköisyydellä kuin airmailin kautta tilatut.

  Katselin vanhoja tilauksia jotka olen tilannut Airmaililla, mutta tilausten kohdalla lukee kuitenkin Global Mail by DHL. Tämä uusin tilaus on taas DHL Express- International. Mitä eroa?
   
 10. KK8

  KK8 Member

  Liittynyt:
  29.09.2010
  Viestejä:
  68
  Saadut tykkäykset:
  0
  Airmailin nimi muutettiin muotoon Global Mail by DHL.
   
 11. DVB-G

  DVB-G Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 283
  Saadut tykkäykset:
  30
  38 eurolla on minulle tulossa paketti, myöskin "DHL"-moodilla. Siis ilmaisella postituksella kun 40 dollarin ostosraja ylittyi. Nämä ilmaiset postitukset lienevät erilaisia (eri kuriirifirma) kuin juppirahti, joka tuodaan 30 sekunnissa käteen tuhannen taalan postikuluilla tai jotain. Ihan sama, kun en juppirahdeilla ikinä koskaan tilaa yhtään mitään.

  Luultavasti alan vuoden 2013 alusta tilata yhden paketin kerran kuussa postikuluineen päivineen. Aiemman vuorokuukautisen ja ilmaispostituksen sijaan. Ei kiinnosta alkaa opetella mitä se tullausvittuilu oikein tarkoittaa käytännössä. Haluan pysyä alle maksurajojen.

  Kalliimat tilaukset (yli 22 euroa tms.) kiinasta pitää pohtia uudelleen. Lopetan niiden tilaamisen tai opettelen sen saatanallisen tulliperseilyn. En opi mitään, joten alennan laatutasoa ja pysyn sitten 20 euron tuotteissa.

  Toivottavasti joku firma keksisi tuotteiden paloittelun ja ilmaispostituksen 22 euron palasissa. Tai että kiinafirmalla olisi postittamo EU:n sisällä, jolloin kama tulisi kotiin ilman tulleja ja veroja.

  Nämä tulli/alvirajapelleilyt kohdistetaan VAIN ja AINOASTAAN kaikista köyhimpien kiusaksi. Jupeilla on varaa ostaa miljardin hintaiset roinat kotimaasta tai Saturnuksesta ja maksaa niistä mitä tahansa veroja, mutta köyhällä verottomuus+tullittomuus+postikuluttomuus on ainoa teoreettinen mahdollisuus ostaa yhtikäs mitään.

  Vittu kun tulisi ne lakia säätäneet kusipäät kadulla vastaan niin kuristaisin jokaista kolme tuntia keskeytyksettä ja sitten kaivaisin niiltä riistäjiltä silmät päästä. Helppo se on 30000 euron kuukausipalkalla ja veronmaksajien rahoilla kulkevan Lexuksen takapenkillä lisätä haittaveroja köyhien niskaan. Yrittäisivät takuueläkkeellä ostella vitamiininsa ja Lexuksensa niin taitaisi jäädä ostamati.
   
 12. tootsi

  tootsi Runkku Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.11.2005
  Viestejä:
  3 208
  Saadut tykkäykset:
  26
  Onko jollain kokemusta millä todennäköisyydellä paketti jää DHL:n kautta tulliin? Vituttaa tuo paketti kun menin tilaamaan enkä tiennyt että laitonta suomessa. Onko ideoita mitä voisi tehdä kun paketti tulossa Losissa?
   
 13. Arpa

  Arpa Member

  Liittynyt:
  21.12.2006
  Viestejä:
  808
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oman kokemuksen mukaan ei jää tulliin, mutta naapurin Penan kokemuksen perusteella jää. TS. ei sitä pysty etukäteen sanomaan. Toki jos laittomat pillerit on paketin kannessa listattu niin sittenhän se varmaan jää. Jos ne lukee vaikka "luontaistuote" nimellä ja arvolla niin pakettia ei välttämättä edes avata.
   
  Viimeksi muokattu: 05.12.2012
 14. tootsi

  tootsi Runkku Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.11.2005
  Viestejä:
  3 208
  Saadut tykkäykset:
  26
  En tiedä miten iherb merkkaa paketit, mutta tuotteen nimi on "Now Foods Melatonin 3mg". Antaiskohan tulli armoa jos soittaisi sinne etukäteen että tällainen kämmi on tapahtunut tietämättömyyttään vai kannattaako vain koittaa onneaan?
   
 15. DVB-G

  DVB-G Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 283
  Saadut tykkäykset:
  30
  Toimi kuten laiska toimii, eli katso mitä tuleman pitää ja reagoi vasta sen jälkeen jollain tavalla. Älä siis mene levittelemään viranomaistahoille rikkomustasi, koska seuraavaksi ovat poliisit kotiovella takavarikoimassa 9-vuotiaan tyttäresi tietokoneita sekä pehmonalleja ja uhkailemassa 600 euron sakoilla.

  Muistaakseni (minun muistiini ei saa luottaa, se pettää 99,9% varmuudella, kysy tervemuististen tyyppien muistikuvia heidän IHERB-pahvilaatikoistaan) IHERB-paketeissa ei lue päällä sisältöluetteloa, vaan yksi yleistermi tyyliin: "lisäravinteita" (englanniksi). Vasta kun paketin avaa, näkee tarkan pakkauslistauksen, jossa mainitaan kaikki tuotteet nimeltä. Tämä listauksen peittely varmaan liittyy siihen, että ihmiset eivät halua, että heidän paketeissaan lukee päällä: PeräAukkoVoide, VaginaHuuhteluAine, AIDS-lääke, KemiallinenPakkoKastraatioAmpulli, HermoMyrkky sekä KumiPamppuLiukaste, kuten minun viime tilauksessani ehkä lukisi.

  Myös IHERB-pakettieni päällystiedot olen irti repinyt ja ne lappuset/riekaleet ovat yhä tallessa, mutta en silti löytänyt niitä kun äsken vartin kahlasin tiedotekasaani. Sullon samaan nippuun kaikki paketinpäällysdatat sen ihmeemmin niitä lajittelematta. Pahvinkierrätykseen siis menee vain puhtaita pahvilaatikoita ja riekaleita, joista ei minua voi tunnistaa.

  Löysin kymmenittäin kiinasta ja kotimaisista verkkokaupoista olevia pakkaustositteita. Kiinalaiset vekkulisti pimittävät tietoja ja merkkaavat paketin päälle jonkin muun asian kuin totuuden, joka on hyvä asia, koska kiinasta ei saa myydä ulos tiettyjä tuotteita, joita kuitenkin onneksi myydään.
   
 16. tootsi

  tootsi Runkku Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.11.2005
  Viestejä:
  3 208
  Saadut tykkäykset:
  26
  DHL:n seuranta näyttää tänään

  10 Clearance delay TURKU - FINLAND 10:19 AM

  9 Processed for clearance at TURKU - FINLAND TURKU - FINLAND 9:40 AM

  Mitä mahtaa tarkoittaa?
   
 17. tootsi

  tootsi Runkku Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.11.2005
  Viestejä:
  3 208
  Saadut tykkäykset:
  26
  Ongelmitta paketti perille, tänään soitettiin että neljän aikaan tuodaan!
   
 18. Almond1

  Almond1 New Member

  Liittynyt:
  13.08.2012
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämän vuoden puolella kannattaa vielä pistää mahdollisimman paljon tilauksia menemään, koska toimitukset eivät ole enää ensi vuonna ilmaisia.

  Tämänhetkiset tarjoukset: http://www.iherb.com/specials?rcode=bim072

  Ja koodilla BIM072 saa sen $10 alennusta ensitilauksesta kun tilauksen arvo on yli $40!
   
 19. aheikkinen

  aheikkinen Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 109
  Saadut tykkäykset:
  121
  Nyt tilatun paketin tullauspäivä menee väkisinkin niin pitkälle että tuo tulliraja ehtii jo laskea siihen mennessä. Kohta siis joutuu asioimaan tullin kanssa eli maksamaan ALVia jo 22 euron paketeista.
   
 20. DVB-G

  DVB-G Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 283
  Saadut tykkäykset:
  30
  16 päivää pakettini on ollut matkalla toistaiseksi ja odottelu yhä jatkuu. Liekö paketti postissa vaiko vasta laivassa Timbuktussa maailmanympärilomalla. Saapi nähdä.

  Eniweissön: globaalien jouluruuhkien takia kaikki paketit lipsuvat ensi vuoden puolelle (tähän maahan saapuminen eli tulliin jumiutuminen) vaikka ne tilaisi iiherpistä tänään. Siis sillä halvalla/ilmaisella hitaan postituksen metodilla. Tottakai pikakuriiripalveluna tuote saadaan kotiin vaikka 5 tunnissa jos panee miljardin postikuluihin.

  Odottelu vituttaa siksi, koska olen joutunut ostamaan kotimaasta 2 kpl 300 pillerin Hermesetas-Steviapilleriboxeja eli hukannut 11 euroa taivaan tuuliin. Stevianesteeni loppui kesken noin 10 päivää sitten. Nyt loppuu se jälkimmäinenkin pillerirasia, enkä kolmatta haluaisi ostaa. Noita pillereitä kuluu noin 60 kpl päivässä. Hiton kallista puuhaa. Useampi pullo iiherppeen Steviaa on matkalla tänne, niitä olen odotellut kieli vyön alla, paitsi etten käytä vyötä.

  On pakko alkaa käyttää valkoista sokeria makeutukseen huomisesta perjantaista alkaen jos stevianestepakettia ei silloinkaan ole hyppysiin saatu. Tavallinen sokeri on käytännössä ilmaista, sitä on muovipussissa piilossa komerossa puolisen kiloa. Ollut useamman vuoden, koska olen vältellyt sokerijauheeseen koskemista.