Idols ja ratkiriemukkaat hetket

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat' , aloittajana shack, 28.09.2003.

 1. maverick76

  maverick76 New Member

  Liittynyt:
  20.11.2003
  Viestejä:
  60
  Saadut tykkäykset:
  0
  Harmi, että Panu tippui. Mielestäni hänellä on hyvä ääni, mutta idoliksi ei ehkä sittenkään ihan riittävän persoonallinen kaveri. Olipa surkeasti miksattu toi ensimmäinen esitys, kuulosti siltä kuin Panu olisi laulanut kaivosta ja bändi kuului liian kovaa. Täällä on aiempienkin finaalilähetysten yhteydessä mainittu, että ensimmäinen biisi on aina vähän sinnepäin.

  Kyllä mä näistä jäljelle jääneistä liputan Annan puolesta, vaikka täällä suuri osa tuntuu olevan vastaan. Mä en vaan ole Arille ja Kristianille lämmennyt missään vaiheessa. Kristiina taas vähän turhan ailahteleva.
   
 2. att

  att New Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.01.2003
  Viestejä:
  1 059
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hyvä, että Kristian pelastui ja riskinottoa näin ollen ilmeisesti arvostettiin, mutta mieluummin olisin pudottanut Annan kuin Panun, jonka esitys oli laulullisesti kuitenkin varsin mallikas. Panun kohtaloksi koitui varmaan ainakin osittain ekan esiintyjän heikko miksaus, jonka takia laulu kuulosti hieman ponnettomalta, sekä se, että biisin erittäin hyvin tuotettu ja laulettu levyversio on runsaan radiosoiton myötä vielä kansan tuoreessa muistissa.

  Ensi kerran teema antoi näköjään taas täysin vapaat kädet, toivottavasti nyt kuitenkin ainakin Anna ja osittain myös Arikin laajentavat repertuaariansa selvästi. Hyvää on se, että jokainen laulaa kaksi kertaa. Jonkun kannattaisi varmasti ottaa myös suomeksi laulettu biisi, sillä voisi hyvinkin erottua positiivisesti. Ja vierailevaksi tuomariksi olisi ollut kiva saada Simon Cowell...
   
 3. att

  att New Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.01.2003
  Viestejä:
  1 059
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vielä tuosta Queenista sen verran, että se on todella vaikeaa materiaalia. Joskus vuosia sittenhän järjestettiin Freddien muistokonsertti tms, jossa oli maailmantähtiä Elton Johnista Axl Roseen ja George Michaelista Lisa Stansfieldiin ja suurin osa esityksistä kuulosti minusta yllättävän heikoilta. Tuo mainittu nelikko taisi olla siitä kärkipäästä (paitsi ehkä Axl, muisti pätkii), siksi nimetkin jäivät tässä yhteydessä mieleen. Paul Rodgers tuntuu pärjäävän suht hyvin Queenin kanssa, mutta täytyy edelleen hehkuttaa parin vuoden takaista American Idolsia, jossa Constantine Maroulis veti hämmentävän hyvän Bohemian Rhapsodyn.
   
 4. jms

  jms Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  28.06.2002
  Viestejä:
  1 845
  Saadut tykkäykset:
  4
  Heikko miksaus on esiintyjän äänessä vailla alaa.
   
 5. Harry

  Harry Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  06.09.2004
  Viestejä:
  1 904
  Saadut tykkäykset:
  7
  Minä taas haluaisin, että kaikki joutuisivat laulamaan edes yhden biisin suomeksi.
   
 6. Thingy

  Thingy Member

  Liittynyt:
  07.09.2005
  Viestejä:
  597
  Saadut tykkäykset:
  7
  Muistokonsertti oli loistava (oliko vuonna 94 tjsp). Se täytyy sanoa että Ainakin Metallica paransi Stone Cold Crazyn potenssiin 1000 verrattuna originaaliin. ;)
   
 7. Jarkko G.

  Jarkko G. Samppa ja Hurricane :| Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.08.2001
  Viestejä:
  12 979
  Saadut tykkäykset:
  33
  No eihän se minnekään pudonnut, eikä edes harmittanut.
  Mielenkiinto on lopahtanut aika isostikin.
  Sanotaan nyt kuitenkin että ei Kristiina ollut illan heikoin, vaikka vetikin tarkalleen samalla tavalla kuin Gwen Stefani alkuperäisessä. Eli mitään omaa ei edes yrittänyt.
  Onneksi tuli lopussa sentään tuttua äätä englannin ääntämykseen .. Häsh Häsh Däälin ..

  Anna olisi saanut mennä.
  Tai Kristian.
   
 8. att

  att New Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.01.2003
  Viestejä:
  1 059
  Saadut tykkäykset:
  0
  Wikipedian mukaan 1992: http://en.wikipedia.org/wiki/The_Freddie_Mercury_Tribute_Concert
  No, toivottavasti pieni offtopic varsinaisesta aiheesta sallitaan.:rolleyes:
   
 9. Fakiiri

  Fakiiri Active Member

  Liittynyt:
  25.08.2006
  Viestejä:
  1 464
  Saadut tykkäykset:
  9
  No voi elämän kävyt! Onpa todella kekseliästä. Näitähän ei sitten tähän mennessä ollakaan kuultu, emmekä missään nimessä tiedä, keitä finalistien idolit ovat. Saatiinpa sitten myös lähes satasen varmuus, että yhtään suomenkielistä laulua ei kajahda - suomalaista ehkäpä, kun Kristian vetäsee Hanoi Rocksia.
   
 10. Jarkko G.

  Jarkko G. Samppa ja Hurricane :| Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.08.2001
  Viestejä:
  12 979
  Saadut tykkäykset:
  33
  Viime vuonna taisi olla paremmat aiheetkin finaaleissa mm. kasarihevi joka pudotti Ronin, joka ei sitten ollenkaan osannut vetää mitään muuta RnB:tä.
   
 11. Sabbe

  Sabbe New Member

  Liittynyt:
  14.07.2003
  Viestejä:
  736
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jokseenkin erikoisia tuloksia nyt minun makuuni näyttää tulevan. Tämänpäiväisten esitysten perusteella Panu ja Anna olivat parhaat, molemmista esityksistä sain fiiliksiä vaikka en siitä musiikista normaalisti pidäkkään. Ja kansa päättää, että Panu putoaa ja Annakin oli lähellä. Noh, ei se ole helppoa enää. Kristiania ja Aria tuntui nyt kannattelevan aikaisemmat esitykset, molemmat veti aika perusvedot ja hitaasti suohon ovat menossa. Veikkaan, että heiltä loppuu kannatus kohta ellei ensi kerralla ala palautua taas loistotasolle.

  En ole missään vaiheessa ollut Panun tai Annan suurimpia faneja, mutta nyt alkoi hiljalleen usko kääntyä heihin ja usko loppua Arilta ja Kristianilta. Tämä on minulle ihan uusi juttu, aikaisemmissa Idolseissa suosikit olivat lähes koko finaalin ajan ihan selvät. Annan esityksessä ainoa heikko lenkki oli uusi hirveä hiustyyli. Kristiinan esitys oli paras häneltä ja edelleen tykkään paljonkin, mutta ei Kristiinasta ole silti millään tämän kisan voittoon.

  Anna/Kristiina veti parhaat vetonsa tällä kertaa ja Kristian/Ari taas perusvedot. Kristiinan tie tässä kisassa on kuitenkin luultavasti aika lähellä loppua, vaikea kuvitella sen jatkuvan tästä vielä. Eipä sitä kuitenkaan tiedä, tämän päivän tulokset olivat aika yllättäviä jo. Toivon nyt erityisesti Kristianin palaavan loistoon taas, jotta ei tarvitse menettää uskoa häneen täysin. Arin on syytä myös parantaa/näyttää jotain uutta. Kristiinalta ja Annalta toivon toki myös uusia ulottuvuuksia ja yhä parempia esityksiä, mutta suhteessa tämän päiväisiin esityksiin se ei ole niin kriittistä kuin Kristianilla ja Arilla.

  Olen samaa mieltä siitä, että seuraavan kerran teema on typerä. Jatkuvastihan tässä kisassa on kuultu kilpailijoiden lempparibiisejä ja idolitkaan eivät pääosin enää ole kovin yllätyksellisiä. Toivottavasti jokainen kuitenkin valitsee biisit muilta artisteilta kun mitä on tähän mennessä kuultu.
   
 12. maverick76

  maverick76 New Member

  Liittynyt:
  20.11.2003
  Viestejä:
  60
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kerropa ihan suomeksi, mitä ihmettä tuo tarkoittaa.

  Samaa mieltä. Tänä vuonna kilpailijat saavat vetää käytännössä aina mitä haluavat.
   
 13. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 114
  Saadut tykkäykset:
  97
  Epäselkeyden mestarina aavistelisin, että tässä puhutaan siitä, että heikko miksaus ei vaikuta laulajan ääneen millään lailla -- tietenkin laulajan itsensä kannalta. Tokihan miksaus nyt kotikatsojan korviin vaikuttaa, mutta tässä haettiin varmaan sitä, että turha miksausta on syyttää, jos itse esiintyjä kuulostaa huonolta. Osuinko oikeaan?

  Mitä tuossa kertauspätkässä kuulin lisää Panua, niin ei hän nyt huonolta kuulostanut, vaikka mielestäni hänen äänensä hukkui bändin soiton alle. Ehkä moni odotti häneltä barlowmaisempaa (=pehmeämpää ja korkeammalta laulettua) tulkintaa, ja kun hän luikautti ihan perisuomalaisella matalammalla reippaalla äänellä biisin ulos, niin se ehkä tuntui tylsältä ja mitäänsanomattomalta. Mene ja tiedä... Kyllä Kristiina on se moraalinen tippuja -- ainakin jos aiemmat suoritukset otetaan huomioon. Panu tosin olisi kai hyvänä kakkosena siinä skabassa.
   
 14. jms

  jms Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  28.06.2002
  Viestejä:
  1 845
  Saadut tykkäykset:
  4
  Niin ihan sitä ettei miksaus auta, jos ääni ei riitä.
   
 15. sirace

  sirace Member

  Liittynyt:
  03.06.2002
  Viestejä:
  226
  Saadut tykkäykset:
  0
  Miksaukset kautta Idols historin on olleet mun mielestä päin persettä, laulaja on tavallaan bändin takana kun pitäisi olla juuri toisin päin siten että laulaja erottuu omalla persoonallisuudellaan bändin jäädessä taakse. Vertailupohjaa voi ottaa vaikka jenkkiversioista. Käsittämätöntä ettei äänicheckiä ja tarkastusta osata tehdä ennen lähetyksen alkua oikein?
   
 16. karpulk

  karpulk New Member

  Liittynyt:
  29.03.2000
  Viestejä:
  262
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minäkin yllätyin; luulin, ettei Anna joudu äänestykseen ennen viimeistä koitosta. Olisiko syynä suosion katoamiseen, että iltapäivälehdistössä oli juttua, että mimmi seurustelee ja monen pojan päiväuni särkyi ;) Miten on, senkö takia jätitte äänestämättä :p
   
 17. Hurricane

  Hurricane vaikeemmil tasoil Tukijoukot

  Liittynyt:
  24.07.2002
  Viestejä:
  2 175
  Saadut tykkäykset:
  11
  Olen kiva: http://www.youtube.com/watch?v=sg9CWs4SeRA
   
 18. Gambit

  Gambit New Member

  Liittynyt:
  03.12.2000
  Viestejä:
  1 019
  Saadut tykkäykset:
  6
  Lähinnä tätä hain takaa, joku sentään ymmärtää.

  Eilen Asko taas oli niin laukeamispisteessä pikkutyttöjen vetäessä shoutaan. Kokonaisuutena eilinen oli taas sitä perusskeidaa, mitä on jo nähty kolmeen kertaan. Ensi viikolla tuskin nähdään mitään mullistavaa, kiitos taas "tee mitä haluut teeman..."

  Päivän paras oli kyllä Annan Miss Piggy lookki. Lauluissa ei ollut mitään ihmeellistä. Kristian "king of the world" Meurman haukkasi ison palan paskaa ja olisi ansainnut ulostamisen.
   
 19. NudistPriest

  NudistPriest Member

  Liittynyt:
  02.01.2006
  Viestejä:
  669
  Saadut tykkäykset:
  0
  Surkeimmat olivat eilen ehdottomasti Kristiina ja Kristian. Ihmettelen suuresti, miten se epävireisesti piipittävä vinkuheinä voi päästä jatkoon!

  Kristian puolestaan tärveli Picasson. Ei helvetti, jo pelkästään biisin sanoma vaatii voimakasta ja käskevää suoritusta sekä sitä usein mainittua munaa. Kristian tuli, lauleskeli ja upposi.

  Ari veteli taas arimaisesti, mutta tuokin biisi vaatii niitä palleja ja miehekkyyttä. Arilla oli liian niukasti kumpaakin.
   
 20. zxcv

  zxcv New Member

  Liittynyt:
  31.03.2005
  Viestejä:
  226
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kristiinahan on kisassa mukana siksi, että sillä oikeesti on mielenkiintoisin ääni koko porukasta. Itse jopa odotan hänen esityksiään. Mutta onko siitä Idolssin voittajaksi? Ei. Tekninen puoli tosiaan aika hukassa välillä. Itseä häiritsee epävireisyyttä enemmän se ajoitus.. Mutta niinku sanottu, hänen äänensävy on se juttu. Parhaiten kuului siinä One of Us vedossa.