Idols ja ratkiriemukkaat hetket

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana shack, 28.09.2003.

 1. Hemsley

  Hemsley Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.05.2006
  Viestejä:
  53
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hmm totta toinen puoli, mutta miksikö heidän olisi pitänyt pukeutua? Poppariksi vai? Heh se jos mikä olisi syönyt uskottavuutta, ainakin Arilta.
   
 2. skorde81

  skorde81 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.09.2005
  Viestejä:
  218
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meneeköhän voittajan levymyynnistä jonku sortin provikka formaatin keksijän taskuun, kun kisan voittanut != eniten myynyt? (Tuisku, Ylander)
   
 3. Fakiiri

  Fakiiri Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  25.08.2006
  Viestejä:
  1 463
  Saadut tykkäykset:
  9
  Ihan hyvä suosikkitrio siinä mielessä, että nuo tulevat päivän selvästi olemaan kisan kärkikolmikko. Tämä myös tarkoittaa 95 %:n varmuudella sitä, että Anna on lopullisessa finaalissa.

  Panu oli tänään(kin? En muista mitään tyypin aiemmista esiintymisistä) skeida. Huvittavinta tässä on, että kaveri pääsee levyttämään tuon kappaleen - Idols-kiekolle.

  Kyllähän äänestyksen tässä vaiheessa ratkaisuun riitti suosikkinsa esityksestä riippumatta viestittävät "vakioäänestäjät", joita kaikilla muilla paitsi Johannalla oli tarpeeksi. Siinä vaiheessa, kun porukkaa alkaa olla 5 ja alle jäljellä, päivän kunnolla tulee olemaan valtavasti enemmän merkitystä. No, eipä tule Johannaakaan ikävä.

  Missasin muuten äänestystuloksen julkaisun. Kuka oli toiseksi vähiten ääniä saanut? Vai julistetaanko niitä tuloksia enää entisellä tavalla, niin että viimeisenä on kaksi putoamisuhassa?
   
 4. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 662
  Saadut tykkäykset:
  173
  Ensin mielipiteet lopuista esityksistä (eli Kristianin jälkeen tulleista):

  Ari veti biisinsä hyvin, joskin minusta Deep Purple -klassikon vetäminen on Idols-yleisön huomioon ottaen enemmän riskaabelimpaa kuin Kristianin Leino-biisivalinta. Hevillä ei hävitä... tällä rundilla, mutta jos Ari ottaa tavaksi seuraavilla kierroksilla jatkaa saman tyyppisillä biiseillä, niin Kristian kasvattaa jo aika suurta etumatkaansa enemmän.

  Johannan biisin sovitus oli minusta pielessä. Siinä missä muille bändi soitti dramaattisesti ja stadionmaisesti, niin Johannan biisissä oli sitä semifinaalin bändisoiton tuntua (eli jotenkin pienimuotoisemmin ja "kevyemmin" bändi soitti). Kyllähän se oli aika lailla läpilaulettu esitys, eikä Johanna tuonut mitään erityistä siihen.

  Kristiinan ei olisi kannattanut valita Madonnan biisiä. Etenkin tuossa kertosäkeessä kuuli, ettei Kristiinan ohut piipitysääni ja karisma riitä tällaiseen biisiin mitenkään. Lisäksi esitys oli minusta tylsä ja mitäänsanomaton.

  Annan esitys oli samalla kertaa hieno ja kliseinen. Kyllä hän osaa laulaa ja vieläpä samaan tapaan kuin enemmistö American Idolin valkoisista pop/R'n'B -jatkoonmenijöistä (tosiasia kuitenkin on, että AI:ssa Anna ei olisi päässyt alkukarsinnoista jatkoon), mutta valitettavasti hänen esityksiään tulee aina vaivaamaan hänen nuoruutensa ja hänen teinimäinen suhtautumisensa biiseihin. Onhan hän sielukas tulkitsija, ei siinä mitään... mutta henkilökohtaisesti itse en pysty nauttimaan hänen esityksistään, vaikka hän laulaisi miten jenkkityyliin ja miten puhtaasti tahansa.

  Ensimmäiseltä finaalikierrokselta olisi kuulunut pudota ihan selvästi Panu. Johanna ja Kristiina olivat myös heikkoja, mutta Panun esitys oli jo lähtökohtaisesti pielessä siinä missä tyttöjen esityksistä uupui tulkinta. Tosin... jos ollaan ihan rehellisiä, niin kun tuli sitten katsottua tuo Pop-musiikkia -musavideo, niin kyllä siinä Johanna oli selvästi heikoin lenkki. Eli siinä mielessä tämä ei ollut täysin väärä valinta Suomen kansalta. Sekin täytyy muistaa, että aivan kuin on Annan kohdalla, niin myös Panu saa paljon anteeksi pärstäkertoimensa perusteella. Sitä musavideotakin kun katsoi, niin voin hyvin ymmärtää, että siellä taas kirkuvat teinit kuolasivat kännykkänsä näppäimille äänestäessään Panua.

  Huomioida täytyy myös Toivolan pinkit housut. No sentään ei bootseja enää ollut, mutta voi niitä homoseksuaalikliseitä silti ihan välttääkin. Periaatteessa näyttihän ne housut ihan hyviltä, mutta kun Toivola on kliseisesti koko ajan käyttäytynyt, niin toivosi, että hän sitten olisi sen kliseisimmän jättänyt tekemättä. Läpinäkyvää paitaa odotellessa...

  EDIT: Täytyy sanoa, että tämän ensimmäisen kierroksen jälkeen ja kun olen nähnyt tuon musavideon, niin jotenkin alan olemaan koko ajan enemmän Mian takana. Siinä naisessa on sitä asennetta ja munaa.
   
 5. vemkki

  vemkki Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 620
  Saadut tykkäykset:
  216
  Jaaha, taisi Johanna pudota ainakin puoliksi ulkonäön takia. Edellisissäkin Idols-finaaleissa sotanorsu pudotettiin ensimmäisenä. Jos ulkonäköä ei ole tarpeeksi, niin pitäisi laulaa hemmetin hyvin. Semifinaaleissa se onnistui, mutta nyt tuli aika tylsä esitys ja tosiaan ääni, tyyli ja biisi eivät sopineet mitenkään yhteen.

  Mutta joo, ne muut.
  Mia: Ihan pirtsakka esitys. Mialla ei kyllä ole kovin hyvä ääni. Saa nähdä, että miten pitkälle riittää.

  Panu: Joo, aika hirveä esitys. Luulen että Panu pysyi jatkossa sen takia, että hän on ainoa ns. poikabändityyppi.

  Kristiina: Ei pärjännyt alkuperäiselle, mutta mä tykkäsin kyllä silti. Kristiinalla on kiva ääni ja hän on erittäin herkullisen näköinen. :) Sen takia olen valmis antamaan paljon anteeksi.

  Kristian: Olihan tuo hieno esitys joo, mutta tuon tyylinen musa ei meikäläiseen niin kolahda, niin en osaa ehkä arvostaa tarpeeksi. Lopussa kun neiteilyt jäi vähemmälle, niin alkoi olla jo vähän potkua, mutta biisi tietty loppui sitten.

  Ari: Oli selkeesti Arin lempparibiisi. Hyvinhän Ari veti ja tää oli jo youtubesta tuttu, mutta mun mielestä tuo biisi ei ole sellainen, joka toisi laulajan parhaat puolet esiin. Liian tasapaksu siihen.

  Anna: Hemmetti. Annassa olisi potentiaalia vaikka mihin, mutta jotenkin hän vetää aina pikkasen överiksi. Ei sitä ääntä aina tartte huudattaa kybällä, vaikka hänen äänensä kestääkin sen (toisin kuin monien muiden). Olisi kiva kuulla Annalta joku herkempi tulkinta. On kyllä vahvin kandidaatti naispuoliseksi edustajaksi viimeiseen finaaliin. Se on melko varmaa että kahta hevaria ei siellä ole.
   
 6. johnspawn

  johnspawn Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  02.10.2001
  Viestejä:
  1 015
  Saadut tykkäykset:
  3
  Kristian ja Ari rokkaa ja kolmantena tulee pissis-Anna. Muilla ei ole mitään saumaa.
   
 7. anttha

  anttha Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.01.2006
  Viestejä:
  415
  Saadut tykkäykset:
  0
  Neljä hyvää laulajaa (IMHO):

  1. KRISTIAN: hieno veto, upea saundi ja mies on koko ajan parantanut, kommenteissa alkaa olla vaan jo liikaakin uhoa vaikka olisi kuinka rock. Kenties peitelee tuolla pientä epävarmuuttaan?

  2.ARI: Mies on varmaan toiselta planeetalta, käsittämätön heviääni, nimenomaan B.Dickinson on tullut mullakin mieleen alusta lähtien, esiintyminen tosin hieman vaisua. (Ihmeellisen mokan myös teki aloittamalla bändin soolon jälkeen muutaman tahdin ennakkoon - jännittäjäkö?)

  3.KRISTIINA: Hieno saundi äänessä, mielellään kuuntelisi levyltä, laulu jotenkin rehellistä. Tosin vähän ylävireiseksi meni koko ajan.

  4.JOHANNA: Semien melkeinpä paras esitys, nyt ei onnistinut: huono kappalevalinta, käsittämätön sovitus bändillä ja liian nopea tempo. Harmi kun putosi.

  Kolme huonompaa:

  5. ANNA:Ihan kohtuullinen ääni ja varmasti hyvä parin vuoden kuluttua, mutta laulu oli kliseistä, päälleliimattua ja teennäistä. Ei tule sydämestä. Saa ulkonäköpisteitä. Kun ääni on pienellä tytöllä iso, se vaikuttaa hienommalta mitä onkaan.

  6. MIA: Laulu tavanomaista ja epäpuhdasta. Itku näyttää auttavan toistaiseksi näillä markkinoilla.

  7. PANU: Selkeästi väärässä seurassa. Alavireinen ja täysin ponneton esitys. Pitäisi jo pudota.
   
 8. Caporegime

  Caporegime Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.04.2004
  Viestejä:
  1 587
  Saadut tykkäykset:
  3
  No Arilla oli ainakin aivan dorka stailaus. Jotkut ihmeen hopparihousut. Perinteinen farkut (& Iron Maiden) t-paita toimisi paljon paremmin. :) Oon itsekin ehkä sitä mieltä, että jos Ari jatkaa samalla linjalla niin ehkä sen "skaala" on jo sitten nähty. Toisaalta se Piano Man oli sen verran nappivalinta silloin semifinaalissa, että ehkäpä tämä Perfect Strangers (minkä se mielestäni veti hyvin, Kristian oli kyllä silti parempi) oli vain sen takia, koska kaikki siltä "heviä" kumminkin vihdoin halusi ja odotti, itsekin se sitä lupasi. Vaikka jostain ihmeen syystä Ari putoaisi niin job is done, eiköhän joku vokalistia vailla oleva kellaribändi käy sen joka tapauksessa pian noukkimassa pois.
   
 9. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 662
  Saadut tykkäykset:
  173
  Jos Mia vielä tulisi lavalle sairaalamekko päällä maaten sairaalasängyllä jalat levällään hikisenä ja itkuisena, niin menestys voisi olla vieläkin huimaavampaa... :hitme:
   
 10. kotka

  kotka Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.12.2004
  Viestejä:
  512
  Saadut tykkäykset:
  0
  Voin kokemuksesta sanoa että ikävä kyllä se nuoruus ei ihan koko elämää tule esityksiä häiritsemään. ;)
   
 11. Euso

  Euso Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.03.2006
  Viestejä:
  640
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täysin samaa mieltä. Komea on ääni, mutta sen ylikäyttö särähtää aina ajoittain korvaan. Ja jotenkin muutenkin huokuu jonkinlainen ylimielisyys koko tytön olemuksesta. En tiedä johtuuko se pelkästään äänenkäytöllä elvistelystä, vai onko siinä jotain muutakin, mutta en tykkää. Ehkä mun kohdalla osaltaan vaikuttaa tuo pissiyskin :D

  Kristian veti kyllä kympin arvoisen suorituksen ainoana illassa. Alkuun olin todella epäileväinen biisivalinnan suhteen, mutta kunnialla veti kyllä läpi. Tosin siihenhän nyt ei paljon vaadita, että laulaa paremmin kuin Loiri :D

  Ari veti nyt sen hevibiisin, ja toivottavasti ensi kerralla taas jotain muuta. Ei tuo mitenkään huono esitys ollut, mutta mielestäni tuollaisilla biiseillä ei Idolsia tulla voittamaan.

  Johanna olisi mielestäni ansainnut mennä jatkoon, vaikka ei tuolla esityksellään mitään kylmiä väreitä saanutkaan aikaan. Mutta silti ehdottomasti parempi esitys kuin Panulla, joka kusi kyllä niin totaalisesti oman biisinsä. Eye of the Tiger pitäisi laulaa paljon voimakkaammin ja enemmän tunteella, että se miltään kuulostaisi. Nyt Panu oli panostanut enemmän laseihin kuin lauluun.

  Kristiina ja Mia eivät jääneet mitenkään erityisesti mieleen. Kristiinalla on kyllä jännä ääni, mutta en osaa päättää pidänkö siitä vai en. Mia lauloi lapsuuden suosikkiani ihan kohtalaisesti, mutta ei mitenkään erikoisen hyvin. Mutta biisivalinta pelasti esityksestä melko suuren osan.

  Ensi kerralla toivon hartaasti, että se Panu tippuu. Ei ole mies onnistunut tässä vaiheessa missään muussa, kuin olemaan ulkonäöllisesti Jääskeläisen kopio. Jos Panu jostain kumman syystä voittaisi, tulisi mies todennäköisesti seuraamaan Ilkan jalanjälkiä myös levynmyynnin osalta.
   
 12. JTX

  JTX Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  28.09.2001
  Viestejä:
  5 796
  Saadut tykkäykset:
  14
  Mia veti hyvin, biisi ei tuonut kaikkia laulunlahjojaan esille. Esiintyminen kuitenkin erittäin varmaa.

  Panu lauloi teknisesti ihan ok, mutta esitys oli järkyttävän flegmaattinen. Parantanee paljonkin jatkossa. Suomeksi laulaessaan kuulostaa hyvältä. Mielenkiintoista nähdä seuraava esitys.

  Kristiina ei pelkällä ulkonäöllä pääse seuraavaa finaalia pidemmälle. Jotain on tapahduttava. Vaikka Kallonen kuolaa niin jatkopaikka on uhattuna.

  Ari - mitäs tähän sanoisi, upea oli veto. Toivottavasti vetää seuraavaksi jotain muuta kuin heviä ja mieluiten suomeksi.

  Kristian veti todella makeasti, alussa ei niin säväyttänyt mutta loppupuolen komeat kiekumiset kylläkin. Biisivalinnasta huolimatta tosi hyvä.

  Johanna meni sitten valitsemaan maailmanhistorian toiseksi kamalimman kappaleen heti One Of Usin jälkeen. Enpä kyllä pidä äänestäänkään yhtään. Ii-äänteet menevät omituiseksi ininäksi, nenäänsä lauloi ne ainakin eilen. Ei ole putoaminen kamalan suuri vääryys. Noh, Kristiina ois saanut mennä ensin.

  Anna. "pocket rocket" valitsi vaikean kappaleen ja selvisi siitä kohtuullisen hyvin. Ja mitä tähän huutamiseen tulee niin sehän on tämän Annan kohdalla melko hillittyä. Se toinen Anna, sen apulanta-hemmon nainen, se vasta huutaakin. Vai oliko sen nimi edes Anna?
   
 13. Jarkko G.

  Jarkko G. Samppa ja Hurricane :| Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.08.2001
  Viestejä:
  12 991
  Saadut tykkäykset:
  36
  Toivottavasti tulee, sillä eihän kukaan enää edes pidä Ilkasta.
   
 14. eddie63

  eddie63 Eddie Tukijoukot

  Liittynyt:
  16.01.2003
  Viestejä:
  1 574
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jees. Mun suosikki on Kristian, saas nähdä kuin hemmon käy...
   
 15. karpulk

  karpulk Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.03.2000
  Viestejä:
  262
  Saadut tykkäykset:
  0
  Voi voi, väärä ihminen putosi. Panun raiskaama Eye of the tiger ja Kristiinan epävireinen Madonna-'tulkinta' olivat selvästi heikompia. Muutenkin ihmettelen, kuinka Kristiinan nakkenakuttaja-äänestä voi pitää. No, makuja on monia.

  Mutta hyvä, että ne jo aiemmin mainitsemani kolme parasta jatkavat, Kristian, Ari ja Anna. Anna heistä on heikoin lenkki noin esiintyjänä, varmaankin nuoruutensa vuoksi, hän vain saa paljon lisäpisteitä suloisella olemuksellaan. Eilenkin laulu sujui ihan hyvin, mutta tulkinta sydänsurubiisistä oli huonohko, kun hymy pyrki välillä esiin, biisiä ei ollut oikein sisäistetty.
   
 16. ErgoWanker

  ErgoWanker Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.02.2007
  Viestejä:
  272
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hmmmm.... oletko sinä nähnyt miltä synnyttävä nainen näyttää? Yritin oikein tarkasti Permannon esitystä katsoa josko sieltä synnytysilmeitä olisi löytynyt, mutta en sellasia havainnut. Voi tietysti olla, että joku synnyttäessään näyttää samalta kuin Permanto laulaessaan, mutta tuskin toisin päin.

  Mistä moinen fiksaatio on sinulle syntynyt? Podetko vauvakuumetta?
   
 17. tpt76

  tpt76 Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.11.2001
  Viestejä:
  493
  Saadut tykkäykset:
  0
  Toimiihan ne, mutta ihan itsesi takia suosittelisin poistamaan nuo linkit.
   
 18. EskoMörkö

  EskoMörkö Guest

  Liittynyt:
  Viestejä:
  0
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eilisistä finaleista parhaimman esityksen vetäs Kristian, oli tulkintaa ja sydäntä esityksessä. Ari vetäs hienosti Deep Purplen ei mitään ihmeellistä siinä hyvä veto ja mahtava ääni jannulla. mutta tuon Annan kehut mua ihmetyttää, oli kyllä minusta niin kaksulotteinen suoritus, biisi lässähti täysin intron jälkeen kun olisi pitäny alkaa laulaan kunnolla, vähän loppuakohti parani, ei voittaja suosikki minun silmissä eilisellä esityksellä. Kristian oli paras. Ensi kerralla uudet piisit ja toivottavasti tuo teidän ihannoima Anna :sick: parantaa muuten tulee tynkä kisa Arin ja Kristianin välillä.
   
 19. Albatrossi

  Albatrossi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.09.2006
  Viestejä:
  31
  Saadut tykkäykset:
  0
  IMHO Ari ja Kristian vetivät illan parhaat esitykset, ja näiden kahden herran välillä ratkaistaan koko kisan voitto. Anna on todennäköisesti kolmas.

  Kristiinan lauluäänestä en tykkää, ja olisinkin pudottanut hänet eilisen esityksen perusteella. Panukin oli huono, mutta mielestäni Kristiina oli vielä huonompi. Johanna..noh, ei mikään hyvä, mutta olisin tiputtanut vasta seuraavassa tai sitä seuraavassa lähetyksessä.

  Mutta minähän en rahojani Idols-äänestykseen tai mihinkään muuhunkaan lähes vastaavaan (Big Brother, Euroviisut, Chatit/kännykkäpelit...) tuhlaa. :D

  Voisi kyllä tuo äänestyssysteemi olla samanlainen kuin Big Brotherissa eli voisi antaa plus TAI miinus-ääniä.
   
 20. kewli

  kewli Uusi jäsen

  Liittynyt:
  31.05.2005
  Viestejä:
  14
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos saisi antaa miinusääniä niin Mialle pistäisin tuhannen euron edestä ääntä liikkeelle. Ihan sen takia kun en voi käsittää miten tuo on täällä joidenkin mielestä niin ihana iiiik ihq!?!? Nykynuoriso...pyh