Idols ja ratkiriemukkaat hetket

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana shack, 28.09.2003.

 1. tpi

  tpi Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  4 391
  Saadut tykkäykset:
  29

  "melody is a series of linear events or a succession, not a simultaneity as in a chord. However, this succession must contain change of some kind and be perceived as a single entity (possibly gestalt) to be called a melody. Most specifically this includes patterns of changing pitches and durations, while most generally it includes any interacting patterns of changing events or quality"


  Ainakaan niissä useissa minuuteissa räppiä ja vastaavaa musiikkia jotka olen pystynyt kuntelemaan ennenkuin päänsärky ja pahoinvointi iskee ei ole vähäisintäkään merkkiä mistään yllämainitusta. :D
   
 2. HopeinenQ

  HopeinenQ Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.09.2004
  Viestejä:
  64
  Saadut tykkäykset:
  0
  No, ei sitä countryakaan tarvi mollata. Sieltä löytyy monta helmeä. :love:
  Esimerkkinä George Strait - All My Ex's Live In Texas :king:
   
 3. tsinivuo

  tsinivuo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.03.2002
  Viestejä:
  3 907
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ibi (Miksei Ibby?) Love:n taiteilijauskottavuus lisääntyy? :)

  Muron keskustelija on tavannut Ibin...

  hehhe, rupesin kattelemaan että mistäs tuo ibilaav on jotenkin tutun näkönen. "Tutustuin" siihen ruisrockissa kun se tuli multa kyselemään kokaiinia. :D
   
 4. Mama

  Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot

  Liittynyt:
  29.11.2003
  Viestejä:
  2 686
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos verrataan maalaustaiteeseen, niin niitä teknisesti päteviä lehmänpiirtelijöitä löytyy, mutta entäs sitten niitä jotka haluavat ilmaista taiteellaan itseään. Henk.koht en oikein ymmärrä näitä idolseja, siis että ovat sitten valmiita laulamaan mitä tahansa jotta ihailijat ihailee. Saahan siitä rahaa, ok. Vau. Luin jostain että peräti neljä viidestä rock-tähdestä ei saa öisin unta kun heillä ei ole oopperalaulajan koulutusta.
  Kähisevät kammotukset pistävät itseään tutkitusti 127% enemmän likoon kuin valmiita popbiisejä laulavat sähköjänikset. Täytyy myöntää että esim. pahin örinähevi menee minulla vähän mun sensoreista ohi, eikä sitä voi hymyilemättä kuunnella mutta en lähtis väittään ettei ne tee sitä tosissaan ( kun siitähän saa turpiinsa ). Toisaalta jos lasket sen musiikin määritteeksi että pitäisi olla melodia ( vaikkapa tii-taa-tii-taa-taa-taa-tii-tii-ti-taa tai jotain muuta taiteellisesti uskaliasta) niin eihän tuo voi muuta sanoa kuin ROCKROCK!
   
 5. Sinihammas

  Sinihammas Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.04.2005
  Viestejä:
  178
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ymmärrän mitä tarkoitat. Samaahan nuo oopperalaulajat tekevät eli lurittavat toisten tuotoksia ja näin ollen heitä pidetään taiteilijoina. Jos oikein aletaan vänkkäämään, niin mitä eroa on sillä, että joku opetetaan poplaulajaksi ja toinen koulutetaan oopperalaulajaksi? :hitme:
   
 6. pede

  pede Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  22.10.2002
  Viestejä:
  6 311
  Saadut tykkäykset:
  19

  no netissä voi heittää mitä tahansa.
   
 7. niiles

  niiles Sugar plum fairy Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.10.2003
  Viestejä:
  3 969
  Saadut tykkäykset:
  1
  Allekirjoitan tämän puheenvuoron, samoja asioita ajattelen usein itsekin, mutta en osannut tuoda asiaa esille.
   
 8. Mama

  Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot

  Liittynyt:
  29.11.2003
  Viestejä:
  2 686
  Saadut tykkäykset:
  0
  Makuasioitahan nämä ovat, vänkätä voi loputtomiin. Oopperaa kävin kerran kuuntelemassa, onhan siinä kuitenkin treenit ihan eriä kuin poplaulajilla ja kyllähän minä hyvää oopperalaulua arvostan, siis teknisesti. Mutta se kutittelee sitten eri makunystyröitä kuin savuisessa kuppilassa soittava rokkibändi. Mozartin Requiem soi toisinaan kotona. Toisinaan CMX, toisinaan Autechren Clipper. Turha lähteä minun pohtimaan miksi joskus toinen kuulostaa paremmalta kuin toinen.
  Vähän sama kuin skottiviskien kanssa: en osaa erottaa kovinkaan montaa single malttia toisistaan mutta en kestä enää juoda huonoa viskiä. Sama huonon musiikin kanssa.

  Otetaan nyt vaikka tuo Ibby Love. En tiedä millainen tuo on persoonana, ja sillä saattoi olla oikeasti jokin vaihe elämässä menossa joten en vedä siitä isompia johtopäätöksiä. Mutta jos se oikeasti haluais tehdä musaa, niin kaipa sitä hakeutuisi paikkakuntansa muusikoiden pariin ja minusta aika monessa pikkubändissä se puute on nimenomaan osaavasta laulajasta. Siitä sitten särmiä hiomaan omasta käytöksestä kun joutuu muiden kanssa tekemään taiteellisia kompromisseja. Aivan varmasti jos pistäisi ilmoituksia paikallisiin musiikkiliikkeisiin että laulaja vapaana, niin tulisi yhteydenottoja. Ei kaikissa bändeissä laulajan tarvitse tehdä niitä biisejä. Ongelma on tietenkin sitten se että jos on jo polttanut sillat takanaan paikallisissa piireissä. Siinä mielessä ihan ok näyttää ovea tuolle, koska kyllähän tuossa haetaan sellaista joka varmasti pystyy ainakin vuoden hoitamaan duuninsa. Naispuolista mattinykästä ei tuossa haeta.
   
 9. Johann

  Johann Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.10.2002
  Viestejä:
  642
  Saadut tykkäykset:
  0
  Noin ajattelee suurin osa siitä suuresta karjalaumasta. Ne, jotka hyväksyvät olevansa osa karjalaumasta, ovat itse asiassa niitä leijujia...
   
 10. Wile E Coyote

  Wile E Coyote Suurmufti Tukijoukot

  Liittynyt:
  16.11.2004
  Viestejä:
  2 345
  Saadut tykkäykset:
  8
  Se että osaat ottaa englanninkielisen lainauksen, ei tarkoita että ymmärrät mitä siinä lukee. Ja vaikka ymmärrätkin, niin tuo todistaa ainakin sen että korvasi eivät tunnista melodiaa ts. sinulta puuttuu melodianlukutaito. Mutta ei se mitään, olet silti yksilönä arvokas ja silleen.
   
 11. sukellusvene

  sukellusvene Käyttäjä

  Liittynyt:
  28.05.2005
  Viestejä:
  154
  Saadut tykkäykset:
  0
  Metallimusassahan melodiat tulee muualta kun laulusta, toisin kuin oopperassa yleensä. Ja räpin ansiot tosiaan yleensä ovatkin sanoissa. Se on usein enemmän lyriikkaa kuin musiikkia niin kuin sinä sen ymmärrät. Näin siis yleensä. Yleensä.
   
 12. duderino

  duderino Uusi jäsen

  Liittynyt:
  31.03.2005
  Viestejä:
  48
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämän päivän hupaisin kohtaus oli kun tuomarit katselivat esiintyneiden ehdokkaiden kuvia ja valitsivat jatkoonmenijöitä. Joku tuomari heitti kysymyksen "entä Sarah?", johon Kim Kuusi vastasi "En kyllä ihan suoraan panisi". Tahattomalla komiikalla on paras viihdearvo. :thumbsup:
   
 13. jms

  jms Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  28.06.2002
  Viestejä:
  1 845
  Saadut tykkäykset:
  4
  Kyllä kansa tietää, äänestivät jatkoon tuon väsyneen koomikon. :hitme:
   
 14. pre-out

  pre-out Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.11.2004
  Viestejä:
  172
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllähän kansa tietää, mutta heppu pääsi jatkoon kisan aikana saamansa ylimääräisen julkisuuden vuoksi, sillä hän oli korkeintaan toiseksi paras. Se CCR:n biisin esittänyt pimu oli paras. Kyllähän ile silti hyvä oli.
   
 15. IsoArska

  IsoArska Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.07.2003
  Viestejä:
  1 794
  Saadut tykkäykset:
  4
  Vituttaa jälleen. Lammasmainen iltapäivälehden lukija äänestää juuri sitä kenet on iltapäivälehdessä nähnyt ennakkosuosikkina. On se niin kiva olla voittajan puolella. Eikös olekin. Sama se osaako laulaa, vai mitä Antti?
   
 16. nahkahuilu

  nahkahuilu Guest

  Liittynyt:
  23.04.2003
  Viestejä:
  113
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hyi vittu mikä sirkeli (se voittaja). Eipä ne muutkaan tosin säväyttäny. Miksei kisassa ole mukana yhtään laulajaa jolla olisi miehen lauluääni? Tollasia samallaisia 'sirkkeleitä' kaikki tyynni. :sick:
   
 17. dille

  dille Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.09.2003
  Viestejä:
  1 277
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei saa haukkua ennakkosuosikkieja. Nimittäin ennakkosuosikki nro. 1 on (pikku)serkkuni:D Nythän täällä ollaan jo aika julkkis.
   
 18. Sly

  Sly Dear Die Hard. You Rock. Tukijoukot

  Liittynyt:
  02.11.2003
  Viestejä:
  2 172
  Saadut tykkäykset:
  7
  Tietääkö muuten joku kuinka nuo tekstiviestiäänestyslaskurit toimii? Lähinnä sitä pohdiskelin, että ehtiikö muka kaikki lähetetyt viestit mukaan kun tulos julistettiin melkein heti, kun Ellen oli sanonut äänestysajan päättyneen. Aina tulee mieleen, että näinköhän maikkari vaan rahastaa ihmisiä vaikka ääni ei mukana olisikaan..

  Valinnasta sen verran, että eihän tässä parasta laulajaa etsitäkään vaan sitä kenen avulla myydään eniten levyjä
   
 19. trgo

  trgo Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  11.04.2005
  Viestejä:
  1 533
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tarkemmin jos seuraa, niin kyllähän Idolsissa suositaan tiettyjä tyyppejä. Heille annetaan ruutuaikaa hemmetisti, jotta äänestäjät varmasti muistaisivat ja lehdet kirjoittelisivat.

  Olen Turun koelauluja lukuun ottamatta katsonut kaikki jaksot kohtuullisen tarkasti. Silti en ollut nähnyt kuin vilaukselta eilisen finaali-karsinnan ensimmäistä esiintyjää. Missään karsintojen vaiheessa häntä ei haastateltu tai näytetty hänen lauluaan, pois lukien eilinen.

  Kaipa tuolla jotkut isot sedät ja tädit taustalla valitsevat suosikkinsa, joita sitten katsojille taotaan päähän. Muut jätetään ilman sen kummempaa huomiota. :)
   
 20. Sly

  Sly Dear Die Hard. You Rock. Tukijoukot

  Liittynyt:
  02.11.2003
  Viestejä:
  2 172
  Saadut tykkäykset:
  7
  Selvähän se on, että porukasta erottuvat saavat enemmän näkyvyyttä eikä mielestäni ole mitään syytäkään siihen että kaikille pitäisi yhtä paljon ruutuaikaa olla tarjolla.