I Spit on Your Grave (2010) (Steven R. Monroe / Sarah Butler, Rodney Eastman, Jeff Branson)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 14.07.2010.

 1. Mika

  Mika Administrator Ylläpidon jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.02.2000
  Viestejä:
  8 287
  Saadut tykkäykset:
  29
  [​IMG]

  I Spit on Your Grave on uudelleentehty versio vuoden 1978 kulttiklassikosta Day of the Woman. Elokuva kertoo kirjailija Jennifer Hillsistä, joka jättää kaupunkielämän hetkeksi taakseen ja muuttaa viehättävään mökkiin aloittaakseen siellä uuden kirjansa kirjoittamisen. Jenniferin läsnäolo pienessä kylässä herättää parin paikallisen mielenkiinnon ja he päättävät antaa tälle kaupunkilaistytölle opetuksen.

  He murtautuvat mökkiin pelottaakseen hänet. Järkyttävät ja henkisesti nöyryyttävät teot muuttuvat nopeasti uhkaavaksi hyökkäykseksi ja fyysiseksi väkivallaksi. Ennen kuin he ehtivät tappaa hänet Jenniferin onnistuu pakenemaan paikalta henkihieverissä heittäytymällä joen vietäväksi.

  Ajan kuluessa Jenniferin etsinnät lopetetaan ja miehet aikovat palata takaisin normaaliin elämään. Mutta näin ei tapahdukaan. Vastoin kaikkia odotuksia Jennifer on onnistunut pysymään hengissä. Helvetillinen kosto mielessään Jennifer palaa takaisin ja ryhtyy rankaisemaan syyllisiä...


  [​IMG] Katso elokuvan trailer

  Ensi-ilta Suomessa ? (USA:ssa 08.10.2010)
   
 2. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Niin kyllähän tuo alkuperäinenkin on tällä nimellä myös tunnettu.

  Hmm...
  Onkohan tässäkin sitten yhtä suoraviivaista raiskaustoimintaa? :rolleyes:
   
 3. Liekinheitin

  Liekinheitin Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 467
  Saadut tykkäykset:
  75
  Joo, eikös tuo DOTW ollut se alkuperäinen nimi, mutta se ei ollut tarpeeksi myyvä -> uusi nimi kehiin. Kai kaikki elokuvan tuolla uudella nimellä siitä lähtien ovat tunteneet.

  Alkuperäinen mennee aika reippaasti uusiksi. Sen kässäri (jos sellaista edes oli) kun varmaan mahtui noin puolikkaalle A4:lle...
   
 4. Blaqua

  Blaqua Sandels vahva ja pehmeä Tukijoukot

  Liittynyt:
  25.11.2003
  Viestejä:
  708
  Saadut tykkäykset:
  28
  No hyi hitto. Tarviiko tästäki tehdä re-make. Se alkuperäinenkin oli jo tarpeeks karu omaan makuun.
   
 5. flimtrick

  flimtrick Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.06.2005
  Viestejä:
  76
  Saadut tykkäykset:
  0
  Alkuperäinen ei todellakaan mikään mestariteos ole joten vaikea siitä ainakaan kovin paljon huonommaksi on laittaa...
   
 6. masterson

  masterson Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.04.2003
  Viestejä:
  416
  Saadut tykkäykset:
  18
  Milelestäni oli hyvä pätkä. Ehkä vähän överiksikin vedetty raiskauksen suhteen mutta sit taas toisaalta se varmaan oli vedetty vähän överiksi sen takia että katsojan olis helpompi sulattaa naisen älyttömän raa-at kosto toimet.
  Emmännän kanssa katottiin ja se oli ihan oksennuksen partaalla ja sit se lähti kesken leffan meneen ja sano että hyi oot ihan sairas kun tällästä kattelet, aattele nyt jos mulle kävis noin....sit se tuli takas joskus puolituntia ennen loppua kun se akka pisti ukkoja poikki ja pinoon. meiän eukko istu siinä mun vieressä, hymyili ja naureskeli kuinka äijät sai ansionsa mukaan. .
  erittäin hyvä esimerkki taas ihmis mielen hälyvästä psykologiasta.
   
 7. Jpee

  Jpee Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  02.07.2002
  Viestejä:
  322
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ihan ok leffa. Itse kun olen näiden "kosto" leffojen ystävä. Aika "tyly" leffa mutta tykkäsin.
   
 8. Treach

  Treach Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.08.2005
  Viestejä:
  42
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei tule montaa näin rajua leffakohtausta mieleen, kuin tässä se raiskaus. Tosin ei tämä leffa oikein kolahtanu muutenkaan. Näistä "rajuista" kohtauksista tuli jostain syystä mieleen "The Mist"- leffan loppukohtaus, joka aikoinaan myös säväytti.
   
 9. Mookid

  Mookid Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 539
  Saadut tykkäykset:
  245
  Vai semmonen versio oli se. Suhteellisen vittumaista meininkiä kyllä, joskin muutamat epäuskottavuudet ja pikkuviat häiritsivät.

  Kun siinä tuli se 1 kuukauden aikahyppy, olin vähän että mitäs helvettiä. Jennifer vaan kuupoilee jossain ja henkilön koko muodonmuutos uhrista tuollaiseksi raa'aksi kostajaksi oli vähintäänkin hämmentävästi tehty. Kontrasti alun mallimaisen (muka joku kirjailija, ja tuon näköinen!) uhrin ja lopun säälimättömän ja mitä vinkeimpiä ja sarjakuvamaisimpia kosto/kidutus/rankaisumetodeja kehittelevät teurastajan välillä oli liian suuri, jotta hahmokehitystä olisi voinut ottaa mitenkään tosissaan. Ei kai kukaan tositilanteessa nyt ihan noin erikoisia viritelmiä keksisi? Raiskaukset olivat sinällään ihan uskottavasti toteutettuja, mutta lopun kostonkierre taas vedetty täysin yli. Koukut silmäluomiin, haulikkoa perseeseen, irtileikattu penis suuhun jne. :love: Sheriffikin oli liian kaksijakoinen hahmo, molemmat ääripäät korostuivat liiaksi.

  En tiedä, jotenkin jäin vissiin liikaa miettimään tuota.

  Ja kuinka hassunhauska lopputwisti ja märkä rätti katsojan naamalle olisi ollut se, että koko kostoruljanssi olisikin ollut vain jorpakon rantaan puolitajuttomana huuhtoutuneen Jenniferin viimeinen toiveuni oikeuden toteutumsiesta. Sheriffi + co olisivat löytäneet etsimänsä eukon, tuikanneet kukin vuorollaan vielä kerran, tappaneet ja nakanneet ruhon takaisin veteen. Höhöhöhö.

  Kolme tähteä tjtn.
   
 10. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  10 977
  Saadut tykkäykset:
  425
  Hyviä kostoleffoja nää uudet I Spit on Your Gravet!

  2:sen loppu tuntuu vieläkin kiveksissä! :)
   
 11. ColdAsIce

  ColdAsIce Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2007
  Viestejä:
  771
  Saadut tykkäykset:
  3
  Professionalille kiitos hyvästä nostosta [​IMG]
  Tämän ketjun innoittamana katsoin tuon vuoden 2010 remaken. Hyviä näyttelijäsuorituksia ja kaikin puolin reipasta meininkiä. Tosin Sarah Butler oli uskottavampi avuttomana uhrina kuin kylmäverisenä koston enkelinä.

  En saa tämmöisistä leffoista mitään sen kummempia kiksejä. En jaksa kovin montaa tällaista leffaa katsoa elämäni aikana. Tämä oli kuitenkin kohtalaisen tehokas kaksituntinen täynnä raiskausta ja kidutusta. Ihan mielenkiintoinen ja mukaansatempaava kuriositeetti. Ehkä jatko-osa tulee joskus tsekattua.
   
 12. sokka

  sokka Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.10.2003
  Viestejä:
  5 692
  Saadut tykkäykset:
  294
  Omasta mielestä tämä ensimmäinen on todella toimiva. Kakkonen ei sitten iskenyt ollenkaan. Kaksi hyvin erilaista elokuvaa.
   
 13. Liekinheitin

  Liekinheitin Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 467
  Saadut tykkäykset:
  75
  Saa tarkentaa. Millä tavalla eroavat, miksei kakkonen iskenyt?
   
  Viimeksi muokattu: 13.07.2014
 14. sokka

  sokka Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.10.2003
  Viestejä:
  5 692
  Saadut tykkäykset:
  294
  En mä osaa oikein selittää. Se ei vaan ollu mun makuuni. Eka toimii ehkä sen takia paremmin, että se on yhdessä paikassa jne. Katsomalla sen itse voi sitten todeta. Ykkösen ostin kiekolle ja kakkonen jää kauppaan.