I Am Legend

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Jorse, 02.07.2006.

 1. scented

  scented Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  1 568
  Saadut tykkäykset:
  97
  Ehkä se, että moni odottaa elokuvalta liikaa kauhuelementtejä. Leffahan ei tosiaan ole sinänsä tavallinen zombigenren edustaja, vaan hieman rankempi jännitysleffa. Itse odotin leffalta hienoa yhden miehen selviytymiskertomusta synkässä tulevaisuudessa ja tuli nautiskeltua teatterissa täysin mitoin.

  Yleensäkin nautin paljon elokuvista, joissa kuvataan ihmisen käytöstä äärioloissa tai muuten vain poikkeavissa tilanteissa. Muutenkaan en lähde teatteriin asenteella, että "leffaonvarmaantäysisusiarvostelujenperusteellajasiksietsinkatsellessaleffastaepäkohtia", vaan pyrin heittämään aivot täysin vapaalle ja pyrin vain eroon todellisuudesta hetkeksi. Popkorniviihteenä I am Legend on yksi vuoden 2007 parhaimmistoa, mitä on teatterissa tullut katsottua.
   
 2. mr.hat

  mr.hat Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.01.2005
  Viestejä:
  754
  Saadut tykkäykset:
  0
  Melko keskinkertainen pläjäys. Ihmettelen miksi zombit oli tehty niin huonosti,, kun New Yorkin raunioihin oli panostettu niinkin paljon, että ne näyttivät vakuuttavilta. Huonosti tehdyt CGI-hamot eivät olleet kovin pelottavia. Mukaan oli taas yllättäen saatu kohtaus, jossa Smith pääsi esittelemään hikisiä lihaksiaan (vrt. I Robot). Myös todella pahoja juoniaukkoja oli leffaan eksynyt:
  Miten zombit osasivat laittaa tielle juuri sen Smithin tunteman mallinuken, eivähän zombeilla voinut olla mitään hajua siitä, että Smith kävi päivisin videovuokraamossa?
   
 3. winterland

  winterland Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2004
  Viestejä:
  5 248
  Saadut tykkäykset:
  2
  Se mikä leffassa eniten häiritsi oli se, että materiaalia ja ideaa olisi ollut reilusti yli kaksituntiseen leffaan, nyt loppu tuli hieman tyhmästi ja yllättävästi. Leffan parhainta antia olikin Nevillen arkiset askareet kaupungissa. Plussaa siitä ettei viruksen leviämistä varsinaisesti selitetty, kaikki varmaan tajusivat heti leffan ensimmäisillä minuuteilla mikä aiheutti tuhon.
   
 4. Coppola

  Coppola Guest

  Liittynyt:
  18.04.2006
  Viestejä:
  526
  Saadut tykkäykset:
  0
  Winterlandin kanssa samoilla mielin tässä leffassa. Leffan idea oli mainio ja siitä oltaisiin voitu kehittää noin 3h onnistuneesti, mutta heti kun leffa alkoi se jo loppuikin. Alku tunti oli siis hyvää, mutta sitten parissa vartissa leffa loppuikin kuin seinään. Silti antaisin leffalle 3+/5, vaikka mahdollisuudet olisivat olleet vuosituhannen siisteimpään leffaan. Mutta ei niin ei.. :mad:

  Kertoisiko joku miten yksi nainen jollain taskulampulla hoiteli läjän näitä ns. zombeja? Toiseksi: minne katosi Shelby? Heitti varmaan roskikseen, olisi kiva ollut nähdä 200mph vauhtia alle ja päin zombeja :p
   
 5. MikkiHiiri

  MikkiHiiri Do It Yourself Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.10.2003
  Viestejä:
  3 765
  Saadut tykkäykset:
  14
  Tuleekohan tästä joskus sitten se 1h pidempi Director's Cut..?
   
 6. Jazo

  Jazo Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  24.10.2004
  Viestejä:
  4 416
  Saadut tykkäykset:
  3
  Eipä tämä kyllä mikään hyvä leffa ollut. Alku kyllä oli ihan hyvä, mutta homma läsähti heti kun zombit astuivat kuvaan. "Jumala käski" lausahduksesta lähtien leffa oli sitten jo täyttä kuraa. Smith veti kyllä roolinsa tuttuun tapaan, eikä siitä nyt mitään huonoa sanottavaa ole, ei kyllä mitään hyvääkään. Muut hahmot olivat täysin merkityksettömiä.

  Kun lopputekstit alkoivat vyörymään ruudulle, niin tunnelma oli sellainen että "tässäkö tämä nyt oli?". Ehkä tämä tosiaan toimii paremmin +1h pitempänä ja uudella lopulla varustettuna, sitä odotellessa tämän tekeleen voi kyllä ihan suosiolla unohtaa.

  2/5
   
 7. winterland

  winterland Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2004
  Viestejä:
  5 248
  Saadut tykkäykset:
  2
  Samaa ihmettelin itsekin. Noh, kasvoipahan leffan budjetti Fordin sponsorirahojen ansiosta huomattavasti. :rolleyes:
   
 8. Vekka

  Vekka Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  13.02.2004
  Viestejä:
  1 022
  Saadut tykkäykset:
  8
  Olipas yllättävän heikko esitys, vaikka osasin jo melkein odottaa jotain tällaista. Lähinnä kai tätä voisi kuvailla vaisuksi "koko perheen versioksi" 28 days/weeks leffoista. Will Smithin suosio on ollut itselleni aina suuri ihmettelyn aihe. Legendissä mies ei onneksi sentään onnistunut ärsyttämään enemmälti (fani en ole edelleenkään). Samaan hengenvetoon voi myös todeta, että ilman miehen starastatusta tuskin kukaan muistaisi tätäkään rainaa kuukauden päästä.

  Kuten täälläkin on jo useaan otteeseen todettu, leffa toimii jälleen myös yhtenä varoittavana esimerkinä siitä, kuinka CGI onnistuu latistamaan tunnelman lähes täysin. "Zombiet" eivät yksinkertaisesti missään vaiheessa tuntuneet aidoilta fotorealistisilta hahmoilta.

  I am Legend tappelee vahvasti Pirates of Caribbean kolmosen kanssa vuoden heikoimman teatterileffan tittelistä. Indyllä on edelleen hyvät saumat pelastaa Hollywoodylainen Blockbuster-elokuva kurimuksesta. Taso ei ole häävi tällä hetkellä.

  2/5
   
 9. Hynkel

  Hynkel Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.12.2004
  Viestejä:
  235
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olipa kyllä todella karvas pettymys, kun tästä ideasta olisi voinut saada aikaisiksi erittäin hienoa lisää zombie-genreen. Kyllähän alkuun leffassa sai jännittääkin, mutta heti kun CGI-möllit tulivat esiin, tunnelma lopahti täysin. Huomattavasti paremmin olisivat toimineet zombit tyyliin 28 Days Later, eli oikeita näyttelijöitä ja (ei liikaa) maskeerausta. Elokuvan alkupuoli oli kyllä selkeästi vahvinta osa-aluetta ja loppupuolisko olikin melkoista keskinkertaisuutta. Ei voi mitään... 2½/5
   
 10. Bennett

  Bennett Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.09.2005
  Viestejä:
  38
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kylläpä oli keskinkertainen leffa.

  Alun seikkailu tyhjässä Nykissä toimi hyvin, mutta toimintakohtaukset olivat todella heikkoja. CGI-zombit olivat lähinnä naurettavia, oikeasti, miten ne on onnistuttu tekemään noin epäaidoiksi?

  Silti ihan viihdyttävä pätkä, mutta vain alkuosan takia. Loppu oli aikamoista diipadaapaa, onneksi ei ollut yhtään pidempi, ei sitä olisi jaksanut.

  Will Smith veti tosin ihan hyvän roolin.

  2/5 annan arvosanaksi.
   
 11. Hattori Hanzo

  Hattori Hanzo Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  28.02.2004
  Viestejä:
  1 140
  Saadut tykkäykset:
  4
  Jospa ne "zombit" pystyi katselemaan jostain hämäristä huoneista Will Smithin touhuja. Toisaalta siinä tapauksessa zombit olisivat pystyneet myös jäljittään Smithin asunnon. Tai sitten ne haistoi että Wilperi käy joka päivä heruttamassa videovuokraamossa.

  Ehkä zombit ajatteli että jos vaan tällää jonkun nuken keskelle katua missä se ei ennen ollut ollut niin Wiltsun mielenkiinto herää.

  Kelvollista popcorn viihdettä aika normimäärällä juoniaukkoja. Fiksuksi mieheksi aika tollo kuten joku spoileritageissaan mainitsi. Ainesta olisi kunnon ohjaajalla ja käsikirjoittajalla ollut paljon parempaankin. Aina välillä harmittaa että hyvät ideat vesitetään kaupallisuuden alttarilla.

  P.S. Elokuvan alussa tuli Lordi-elokuvan mainos ja kun en aluksi tiennyt mikä elokuva oli kyseessä niin kyllähän viimeisetkin kauhutunnelmat ja uskottavuus katosi siinä vaiheessa kun monsterit oli Lordi-bändin jätkiä ja mimmi.

  Olisi tosiaan rakennellut uv-valoista eikä normaaleista valonheittimistä sen suojamuurinsa. Samoin kämppään sisälle uv-valoja jos möröt pääsee sisälle. Autoon uv-valoja ja miksei aseeseen ja vaikka vielä haalareihinkin.

  Lisäksi metsästäjänä mies oli täysin tumpelo.
   
 12. anidabi

  anidabi Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2007
  Viestejä:
  1 676
  Saadut tykkäykset:
  2
  Se kai tässä elokuvassa lähinnä eniten vitutti kun oli kaikki mahdollista eikä mitään mielikuvitusta oltu käytetty. Jos itse olisin joutunut samaan tilanteeseen niin olisin tehnyt kaikein ihan toisin heti asumisesta lähtien. Kuten monet jo sanoneet, CGI mörköt olivat perseestä ja niin epäaitoja. Sen verran ymmärrän CGI:n käyttöä että kai olivat ajatelleet että ei onnistu aidoilla ihmisillä se niiden mörköjen ylivoimaisten voimien esittäminen(toisaalta halvalta ratkaisulta se siltikin olisi tuntunut).

  Mielikuviteksittomuus, vajaavaiset flashbackit ja kiirehditty loppu(pääjuonen ns. pakettiin saanti) sai minut pettymään. 30min lisää materiaalia ja parempi käsikirjoittaja, olisi voinut tehdä tästäkin leffasta vuoden yllättäjän.
   
 13. h3mb3

  h3mb3 Digital and smoke-free. Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.04.2006
  Viestejä:
  1 889
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kävelin kavereiden kanssa leffaan - uskomatonta kyllä - tietämättä edes että pätkä oli zombileffa. :D Selvisi vasta jossain vaiheessa, juntti olen ilmeisesti...

  Noh, mitä tuosta sanoisi. Vähän väliä ärsytti, mutta ihan kivasti siinä minuutit kuluivat. Tyhjässä CGI-NY:ssä oli hyvää tunnelmaa ja se oli nätin näköinen, mutta zombit olivat etenkin toiminnan keskellä käsittämättömän rumia. Juonessa oli pari kohtaa jossa otsa mutristui (Jeesustelut ynnä muut).

  3/5
   
 14. Drokk

  Drokk Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.11.2001
  Viestejä:
  1 576
  Saadut tykkäykset:
  4
  Niin no, aika kaukana zombeista, elleivät sitten ole vampyyreiden, zombien ja ties minkä sekoituksia.. Kai tämä jotenkin siirtyi zombieleffaksi, kun mainoksissa kerrotaan Romeron tehneen night of the living deadin alkuperäisteoksen innoittamana.

  Mutta itse leffaan. Alkaa pikkuhiljaa ottamaan päähän nämä yli-ihmismäiset loikkijat, joita tuntuu olevan kaikissa leffoista Casino Royalesta alkaen (alkukohtaus). Mikäli ei aina haluttaisi päästä sieltä missä aita on matalin, olisi tässäkin voitu tehdä normaaleilla ihmislihaksilla varustetuista hahmoista huomattavasti ahdistavampaa materiaalia. Juoni on aukkoja täynnä ja CGI on kuin kymmenen vuoden takaa. Erittäin suuri pettymys autioitunutta New York tyylittelyä lukuunottamatta.
   
 15. Laakeri

  Laakeri Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.06.2006
  Viestejä:
  74
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko sitä kirjaa, johon leffa perustuu niin mahdollisesti suomennettu?
   
 16. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 652
  Saadut tykkäykset:
  173
  I Am Legend oli minullekin pettymys. Paperilla elokuvasta olisi pitänyt tulla erittäin hyvä; vakavahenkisempi, syvempi ja kaikin puolin mukaansatempaavampi kuin vaikkapa Resident Evil -elokuvasarja. Käytännössä kuitenkin jäätiin puolitiehen. Ohjaaja Francis Lawrence osasi kyllä ohjata toimintaa ja tunteita, ja Will Smith oli pätevä pääroolissa, mutta tuntui kuin elokuvaa olisi alettu tekemään suurella kunnianhimolla, mutta sitten väsähdetty täysin, kuvattu vain kolmas osa käsikirjoituksesta, ja huitausta elokuvan loppu puolivillaisella otteella. Tosin minäkään en kaivannut lisäselvittelyjä viruksesta tai kuvamateriaalia miten ihmiset kuolivat/mutautuoituivat.

  Cgi oli minunkin silmääni todella amatöörimäistä (suorastaan 90-lukumaista), mutta toisaalta ei se loppujen lopuksi häirinnyt niin paljon. Kysehän on tietyllä tavalla ajateltuna myös makuasiasta ja ohjaajan visiosta.

  Mielestäni I Am Legend omaa elokuvana sielun eikä siinä ole pahimpia puutteita siinä mitä se on. Itse asiassa uskallan myöntää sen, että kaksi kyyneltä vieri poskiani pitkin alas siinä surullisessa koira-kohtauksessa. Valitettavasti vaan sitä ei ole riittäväksi, ja se tuntuu kaikin puolin (tarinaltaan) vaillinaiselta. Tuskinpa edes Director's Cut auttaisi asiaa, sillä minusta elokuvasta puuttuu kaksi kolmannesta.

  2.5/5 (Jos elokuvaa olisi jatkettu samalla meiningillä 2/3 enemmän, niin arvosana olisi todennäköisesti ollut 4/5) :naminami::naminami::)
   
 17. Drokk

  Drokk Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.11.2001
  Viestejä:
  1 576
  Saadut tykkäykset:
  4
  Pari kuukautta sitten ilmestyi ensimmäinen suomennos nimellä Olen Legenda. Kannattaa kuitenkin muistaa, että kirja on kirjoitettu jo 50-luvulla, vaikka olikin silloin aikaansa edellä, niin ei välttämättä iske enää. Onhan suurinta osaa kirjan oivalluksista käytetty jo 50 vuotta.
   
 18. MikkiHiiri

  MikkiHiiri Do It Yourself Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.10.2003
  Viestejä:
  3 765
  Saadut tykkäykset:
  14
  Aika lailla samoilla linjoilla kuin moni muukin. Alku oli lupaavan tunnelmallinen, mutta keskivaiheilla lässähti ja loppu kuivui kokoon. Mutantit olivat todella epäonnistuneet - siis CGI. Tunnelma lässähti heti kun ensimmäisen mutantin pärstä näkyi. Pakko venyttää suu hehtaarin kokoiseksi. :hitme: Liikehdintä oli myös ärsyttävän yliluonnollisen vauhdikasta. Huoh.

  Nykyhetken nais- ja lapsinäyttelijä olivat jotenkin poissaolevan tuntuisia. Eivät tuoneet elokuvaan mitään mitä ilman ei olisi pärjätty. Will Smith oli ihan kelvollinen roolissaan ja koira myös. Koirakohtaus oli myös yksi surullisimmista pitkään aikaan...

  2/5
   
 19. gideon2kjoe

  gideon2kjoe Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.03.2005
  Viestejä:
  95
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ettei vaan olisi niin että Smith itse laittoi nuken sinne ja ansoitti sen, unohti tehneensä niin, ja täten astui omaan ansaan? Zombiethän paikalle toi lätäkköön pudonnut veri
  Alku oli hyvä: NY, arkirutiinit, kaapit täynnä ruokaa... Ensiks tunnelma latistui zombie-CGIn myötä. Toinen oli kaikki mitä tapahtui
  koiran kuoleman jälkeen. Äiti&poika odottaa Nevilleä koko päivä laiturilla, piiloutuu jonnekin, ja pelastaa sitten hänet parin tusinan mutantin kynsistä. Sitten syödään pekonia, katsotaan reaaliajassa puolet Shrek-elokuvasta, räjäytetään kellari ja viedään vastalääke mormonikylään.
  Ainekset parempaan oli... 2 tähteä, mutta annetaan puolikas tähti lisää ennen elokuvaa näytetystä Dark Knight trailerista :thumbsup:
   
 20. mr.hat

  mr.hat Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.01.2005
  Viestejä:
  754
  Saadut tykkäykset:
  0
  Melko huono muisti kaverilla.