Häiriöitä lähetyksessä thread

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Tuike, 07.07.2004.

 1. marlan

  marlan Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.06.2004
  Viestejä:
  2 315
  Saadut tykkäykset:
  184
  Todella nokkelaa! Olen jo aiemmin tällä viikolla lähettänyt Yleen palautetta, mutta vastausta ei ole toistaiseksi tullut.

  Enemmän kiinnostaisi kuulla, onko kukaan muu huomannut samaa ilmiötä...
   
 2. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 928
  Saadut tykkäykset:
  482
  Miksi et kirjoittanut selvästi? Vps358:n vastaus oli täyttä asiaa.

  Tänä vuonna Yle Teema lähetti konsertin väärällä kuvasuhteella. Valitin heti Ylelle ja viikon aikana tullut uusinta oli kunnollinen. Myönsivät virheensä.

  Asiallinen palaute auttaa ja toimii.
   
 3. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  3 355
  Saadut tykkäykset:
  144
  Onko vika lähetyksessä vai vastaanotossa kun MTV3HD:n ääni särisee vasemman kanavan osalta ja vaikuttaa muutenkin pakkausvikaiselta? Kun vaihtaa esim. YLE:n HD-kanaville ei moista särinää tai metallista äänenväriä ilmene. Vastaanottimeni on Wbox HD3.
   
 4. Digital Man

  Digital Man Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.06.2000
  Viestejä:
  665
  Saadut tykkäykset:
  4
  Foxilla on puuttunut jo jonkin aikaa tekstityksiä Family Guy sarjasta. Tekstitys ei näy kun kuvassa on näkyvissä jotain muuta tekstiä. Esim ohjaaja, käsikirjoittaja, yms. Näitä ohjelman omia tekstejä pomppii kuvan päälle joka jaksossa noin 5min alusta ja samalla puuttuu suomenkielinen tekstitys.
   
 5. hansolo

  hansolo Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.11.2002
  Viestejä:
  4 472
  Saadut tykkäykset:
  421
  Tämä onkin mielenkiintoinen ilmiö. En ole koskaan huomannut tuollaista ongelmaa MTV3 HD kanavalla ja valtaosan seuraamistani ohjelmista katson tai kuuntelen vielä kuulokkeiden kautta. Boksi on vanha sotaratsu Humax wbox HD PVR (wbox ykkönen) ja kaapeliverkko on DNA Oulu. Voisin vaikka vannoa, että olen joskus lukenut valituksia muillakin foorumeilla asiasta, esim. DNA:n foorumilla, mutta enpä löytänyt hau'ulla yhtään säiettä.

  EDIT:
  https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/aanenlaatu-heikko-mtv3-hd-kanavilla/
   
 6. Plisukainen

  Plisukainen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.01.2005
  Viestejä:
  1 971
  Saadut tykkäykset:
  169
 7. hhelminen

  hhelminen Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.07.2006
  Viestejä:
  884
  Saadut tykkäykset:
  14
  Niinpä, ja syy on tekijänoikeusjärjestöjen..
  Ne kun haluavat samasta lähetyksestä maksun toiseen kertaan kun se napataan ilmasta kaapelii ja jaetaan asiakkaille.
  Olisiko jo korkea aika tehdä näille lailliselle ryöstöjärjestöille jotain..
   
  =Rike= tykkää tästä.
 8. Tuike

  Tuike Käyttäjä

  Liittynyt:
  08.05.2004
  Viestejä:
  681
  Saadut tykkäykset:
  9
 9. pede

  pede Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  22.10.2002
  Viestejä:
  6 311
  Saadut tykkäykset:
  19
  Onko havaintoa onko Espoonlahden lähettimissä häiriötä YLEn kanavanipussa?

  Mulla on sisäantenni ja muut kanavat näkyvät. Ylen nipussa laite ilmoittaa no signal.

  Edit: No nyt näkyy. Saivat ilmeisesti korjattua.
   
 10. DVB-G

  DVB-G Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 281
  Saadut tykkäykset:
  30
  Olenko maan ainoa, jolla tämä vika ilmenee? Vai koskeeko vika kaikkia Elisan kaapelikatsojia?

  Vika alkoi 30.3.2017 klo 11 ja on ollut keskeytyksettä olemassa siitä alkaen.

  YLE TV2 HD Elisan kaapeliverkossa, 362 MHz muksitaajuus.

  Noin 50...200 erroria tunnissa, kertoo DVBViewer Pro kun katsoo .log- ja .txt-fileiden raportteja.
  Kiinalaisia valkokuorisia Astrometa-viritindongeleita käytän. Ajuriversio 160614.

  Droppiryöppyjen esiintymisen kellonajat ja kunkin droppiryöpyn errorimäärät ovat käytännössä identtiset eri tietokoneilla otettaessa, eli vika ei johdu tietokoneyksilöstä tai viritindongeliyksilöstä. Vika tulee antennisignaalin mukana koaksiaalikaapelia pitkin.

  Samassa muksissa olevat:
  - YLE TV1 HD toimii normaalisti ilman droppeja.
  - YLE FST5 FEM HD toimii normaalisti ilman droppeja.
  - YLE Teema HD toimii normaalisti ilman droppeja.
  - Nelonen HD toimii normaalisti ilman droppeja.  Elisan huoltomies on jo "korjannut" vian eli heidän mielestään vikaa ei ole olemassa ja mitään asialle ei tehdä. Korjaaminen mahdollisesti alensi muiden taajuuksien muksien droppimäärää, tai sitten ei. En ole vielä vertaillut muita kanavia ennen/jälkeen "korjauksen". Mutta TV2 HD -ongelmaan ei saatu minkäänlaista parannusta plasebokorjauksen avulla.

  Jos olen maapallon ainoa, joka tästä viasta kärsii, se voi johtua siitä, että:
  A) Astrometa-dongeliin on ohjelmoitu TV2-kanavan vastaanoton pilaaminen 30.3.2017 klo 11 alkaen.
  B) Lähetysstandardia on muutettu lievästi 30.3.2017 klo 11, eikä Astrometa enää ymmärrä kyseistä koodausta.
  C) Mielisairas psykopaattinaapuri lähettää kapeakaistaista häirintäsignaalia koaksiaalikaapeliin, noin 362 MHz taajuudella. Niin kapea kaista, että muut HD-kanavat eivät häiriinny lainkaan, että vain TV2 HD pilaantuu.
  D) Maan alla kulkeva koaksiaali (Elisan laitteistosta minun seinärasiaani) on vettynyt ja rotansyömä ja suolavesien hapettama. Elisa ei korjaa vikaa, koska heidän laitteistossaan signaali on terve.
  E) MINÄ olen mielisairas naapuri tietämättäni, joku minun laitteeni tuottaa häiriötaajuutta. Joka onneksi ei leviä muualle, muut eivät samaa vikaa huomaa.

  Parvekeantennini ottaa Digitan SD-kanavia ihan normaalisti eikä häiriinny minun laitteistoni mahdollisista radiohäiriöistä. Ohiajava kookas auto tuottaa droppeja, kuten sateinen sää ja lehtipuiden märät lehdet. Sen verran herkkä häiriöille antennisysteemini on, että kyllä minä itse huomaisin radiotaajuiset häiriöt jos niitä olisi. Esim. kännykkää en voi käyttää alle 3 m säteellä parvekeantennistani. Lentomoodissa jos känny on, sitten sillä saa mennä antennin lähelle, mutta ei muuten.

  Pois muuttaminen lienee ainoa korjaustapa, koska ei ole varaa omalla rahalla kaivatuttaa uutta koaksiaalia maan alle. Tai valokuitua mieluummin, ettei se ruostu rikki, kuten nykyinen maakaapeli on ruostunut.  Lyhyesti sanottuna: Pelkästään TV2 HD menee pilalle, WTF?

  .
   
 11. DVB-G

  DVB-G Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 281
  Saadut tykkäykset:
  30
  Vuosikymmeniä kestäneiden TV-vastaanoton (seinärasioista saatavan signaalin) häiriöiden syy on ehkä löytynyt. Etenin kohti sylttytehdasta askel kerrallaan ja löysin osittaisen vian tai jopa pääsyyllisen. Luennoidaanpas löydöksistä ultralyhyesti, yritän pitää alle 300-sivuisten luentosarjojen määrän alle 12 teoksessa per vuorokausi. Jos kaikki havaitut ongelmat kertoisin, kuolisin vanhuuteen ennen listan puoliväliin pääsyä. En luennoi aiempien kämppien ylilentävien lentokoneiden aiheuttamista ongelmista tai muista, koska ne eivät nykyiseen asuntoon liity.

  1990-luvulla kun muutin nykyiseen asuntoon (en sano asuntooni, koska en sitä omista, olen vuokralla), sen tarjoama TV-kuva oli niin huono, että oli pakko asentaa antenni parvekkeelle ja ottaa sillä kaikki. Taloyhtiön B-laatuiset vahvistimet lisäsivät kuvaan kohinaa huomattavan paljon (elettiin siis analogista PAL-lähetysten aikaa) ja haamujen määräkin oli suurempi kuin omalla antennilla. Oma parvekeantenni toisaalta kärsii ohiajavista ajoneuvoista ja nurmikonleikkureista ja mopoista ja niin edelleen.

  Aikanaan kun DVB-T-lähetykset alkoivat, oli mahdolisuus alkaa käyttää seinärasioiden signaalia, koska haamukuvat eivät digitaalisessa siirrossa haittaa. Mutta en siirtynyt pois parvekeantennistani, koska se oli edelleen luotettavin tapa, sähkökatkojenkin aikanakin se toimi ups-varmistetun laitteistoni ansiosta. Kun taas seinärasioiden signaali pimeni sähkökatkojen ajaksi.

  Muistutan tässä, että sähkökatkoja oli takavuosina todella usein, jokaisen myrskyn aikana kämppä pimeni muutamaksi sekunnksi...pariksi tunniksi. Siksipä ostinkin 12 V 150 Ah akuston upsiini, että sain VHS-nauhuriarmeijan ja myöhemmin tietokonearmeijan pysymään elossa sähkökatkojen ajan.

  Sähkökatkoilu lähes loppui kun joitakin vuosia sitten sähkölinja ilmeisesti maakaapeloitiin loppuun asti, eikä kaatuvat puut enää katko sähköjä minulta. Salamanisku voi katkaista, mutta sähköt palaavat alle minuutissa takaisin. Luovuin 150 Ah akustosta kun se kuoleentui, enää en tarvitse pitkäkestoista akkuvarmennusta, käytän modaamattomia halpoja pieniä upseja.

  Tuntemattomista syistä johtuen seinärasioissa ilmeni toistuvia häiriöitä sateen tai jäätymisen tai sulamisen seurauksena tai mistä tahansa muusta syystä. Ikinä en saanut huoltomiestä vuosikymmenten varrella paikalle juuri sillä hetkellä kun häiriö oli läsnä, vika tuli ja meni satunnaisesti. Muutamia kertoja on täällä huoltaja käynyt ja seinärasiakin vaihdettu, mutta satunnaiset viat tulevat ja menevät edelleen minun tekemisistäni riippumatta. Joten parvekeantennin varassa elämä on jatkunut ja jatkuu kunnes viikatemies noutaa minut. Luultavasti helvettiin, jossa vallitsee analoginen 320*200 pikselin resoluutio suurella kohinalla ja dropeilla. Eikun hetkinen, sellaista paskaahan yöt läpeensä lähetetään niissä visailuchattiohjelmissa, jonne pitää soittaa puhelimella palvelunumeroihin. Voitte arvata kuinka monta soittoa olen sinne soitellut ja katsonut kyseisiä kuvanlaatuja. Luku näyttää samalta kuin urheilustadionin juoksuradan muoto. Ihan mikä tahansa rata, valitkaa vapaasti.

  Olen maapallon herkimmin häiriöistä pulttia ottava paskiainen. Jokainen droppi, sen vakavuus ja kellonaika sekunnin tarkkuudella on kirjattu muistiin 12.2.2015 19:40 alkaen (automattisesti DVBViewer Pro -softa sen tekee). Sitä aiempien vuosien tallenteiden droppilogit löytyvät eri kiintolevyiltä, en kirjannut datoja vielä yhteen paikkaan muinoin, mutta datat on kaivettavissa esiin. Joka helvetin droppi on kellonaikoineen tiedossa.

  Logeista selviää, että droppisuus voi ilmestyä ja kadota vaikka minä olisin fillaroimassa eli pois kotoa, tai nukkumassa, tai ihan mitä hyvänsä. Tekemiseni ei droppisuuteen liity millään tavalla. Paitsi kun... siitä alempana lisää.  Kiinnostus seinärasian tv-signaaliin lisääntyi kun Elisa toi kaapeliteeveensä kortteliimme muutama vuosi sitten. Kahdella valokuidulla tuodaan tieto tähän kortteliin, tietoliikenne omassa kuidussaan ja tv-signaali omassa kuidussaan. Talojakamossa valo muunnetaan radiosignaaliksi ja pusketaan koaksiaaleihin, jotka luikertelevat maan alla ja nousevat ylös... minun eteisessäni. Ja monen muunkin asunnon eteisessä tässä korttelissa. Kerron tarkemmin tästä sekasotkusta alempana.

  BITTIVIRTA ON SUUREMPI kaapeliteeveelähetyksissä. Antennivastaanotossa samat ohjelmat ovat leegoisempia ja kuvassa on polttotekstitys (Elisa lähettää kaapelissa nykyään MTV3-kanavan ja SubTV-kanavan ilman polttotekstejä DVB-bittikarttatekstidatalla). Kuvanlaatuseikoista johtuen oli pakko siirtyä kaapelivastaanottajaksi ja ostaa lisää DVB-C-viritindongeleita (alle 20 euron Astrometa-valkodongeleita).

  Satunnaiset droppiryöpyt tulevat ja menevät nyt kun joudun Elisan signaalia käyttämään. Ongelma ei parane vaikka olen ottanut kaikki muut sähkölaitteet irti töpseleistä, paitsi tallentavat tietokoneet. Monitoritkin olen irrottanut. Mikään mitä minä teen, ei millään tavalla paranna ongelmaa.

  Alustus on saarnattu. Seuraavaksi luennoin niistä parannuksista, joita olen tehnyt ja vihdoin selättänyt syyllisen, puolittain ainakin. Luvattomia parannuksia luonnollisesti, eli linnaan joudun ruoskittavaksi ja pamputettavaksi luvatta tehdyistä korjauksista.

  Mutta kun eivät lainausmerkeissä ammattihuoltajat eivätkä ilman lainausmerkkejä Elisan amatöörikorjaajat ole saaneet vikaa korjattua, se pitää korjata ITSE, keinolla millä hyvänsä. Kaikki pitää tehdä itse, jos haluaa että vika oikeasti korjaantuu. Seuraava luento paljastaa tämän maan tv-asennusammattilaisten "ammattitaidon". Hyi helvetti, puistattaa jo etukäteen mitä joudun kohta kertomaan.

  .
   
  Viimeksi muokattu: 18.04.2017
 12. DVB-G

  DVB-G Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 281
  Saadut tykkäykset:
  30
  Kerron vielä tähän väliin "mittalaitteistani". Niille saa nauraa vapaasti. Laitteiden laatu on jopa suurempi kuin on DVB-häiriömittauksen koulutukseni määrä. 18 euron arvoinen mittarikalusto ja nollan euron arvoinen koulutus, eli mittausjärjestelmän yhteisarvo = 18 euroa.

  Yritin löytää mittaamalla vikaa, epäonnistuin. Kalustoni on liian huono ja minä olen liian huono. Siis mittaamalla vian löytämisen kannalta tulos oli huono. Minä olen silti maailman paras, koska löysin sen vian ja tein korjauksenkin, mutta siitä lisää vasta alempana.

  Häiriön luonne on/oli niin mystinen, että vaikka häiriötilanne oli päällä ja droppilogifileet kertoivat milloin mikäkin droppikasa ilmestyi, en koskaan saanut häiriötä mitattua tai silmällä huomattua.

  Tuntikausia tuijotin tietokoneen nestekidenäytöllä SDR#-softan vesiputous-värimattoa vajaan 2 MHz kaistanleveydellä kerrallaan, kun vajaan 8 MHz kanavanippua useammassa palassa piti nuuskia. En omista 10 MHz leveää kaistaa reaaliajassa näyttävää spektrianalysaattoria, ja ehdoton pakko on käyttää reaaliaikaista seurantaa. Mutta alle 20 euron dongeli ei tämän parempaan pysty.

  Kerran taisin huomata spektrikäyrässä mutkittelua droppien ilmestyessä, mutta sekään ei ilmennyt millään tavalla vesiputousmatossa eikä toista kertaa spektrissäkään mitään näkynyt.

  Ja tämä viimeisten kuukausien vika siis ilmeni ainoastaan TV2 HD -kanavalla 362 MHz muksissa.  Kännykälläkin olen ilmiötä tutkinut samalla valkoisella Astrometan (DVB-T/T2/C+FM+DAB) dongelilla, sekä Verkkokauppacomin yhtä kookkaalla mustalla vanhalla (pelkkä DVB-T) dongelilla, sama piirisarja niissä näemmä on eli sama ajuri kelpaa monille dongelimerkeille. Kännysoftana (ehkä piraattityylinen klooniohjelma) SDRoid sekä maksullisen version ilmaismalli SDRTouch, jolla näkee spektriä muutaman sekunnin ajan kerrallaan. Maksun jälkeen näkisi rajattoman kauan.

  En omista mitään dongelityyppiä, jolla saisi mitattua konstellaatiokartan näkyviin ja muita nimenomaan DVB-mittauksia tehtyä. Harmi. DVB-mittaukseen tehdyt softat varmaan paljastaisivat virheet nopeasti. Uuden dongelin saapuminen kiinasta kestäisi liian kauan, on korjattava ongelma pikaisemmin.

  En omista laajakaistaista reaaliaika-spektrianalysaattoria. Se maksaa enemmän kuin asunto tai ainakin enemmän kuin auto. Miksi minun pitäisi ostaa kymppitonnien mittalaite hutiloivien asentajien vikojen löytämiseksi? Minä olen syytön droppiongelmiin. Minä vain kärsin niistä. Eivätkä ne ökymittareita käyttävät ammattilaiset ikinä tätä vikaa löytäneet. Opetetaanko korjaajille lainkaan mittalaitteiden käyttöä?

  Minulla on huikea yhden vuorokauden "ammattitaito" eli etsin netistä ilmaisia softia kännyyn ja PC:lle ja asensin niitä ja sitten etsin häiriölähteitä niin kaapelisignaalista kuin ilmasignaaleistakin.

  Kävelin miniantennin kanssa ympäri kämppää ja etsin eri taajuisia häiriköijiä, taaskin vajaan 2 MHz kaista kerrallaan, laite kerrallaan miniantennilla nuuskien. Keskityin toki 362 MHz (+-5 MHz) taajuuksiin, koska nimenomaan siellä se häiriö minua kiusasi, ei millään muulla taajuudella.

  Jokaisen tietokoneen jokainen liitin nuuskittiin alkupäästä ja loppupäästä, kuten tietokoneiden etupaneelit ja takapaneelit ja pääkoneen sisäkalutkin. Tökin mitta-antennia emolevylle sinne ja tänne. Yllättävän vähän kone häiriösäteili, vaikka luulin tietokonetta häirikköpommiksi.

  Jokainen monitori ja monitorin poweri samoin nuuskittiin, kuten niiden verkkojohdot molemmista päistään.

  Mitään poikkeavaa häirikköä ei löytynyt useiden kymmenten laitteiden mittauksissa, paitsi tämä kenkkuilija:

  Löytyi 360 MHz radiosäteilijä: USB 2.0 HUB A-Link 4-antoinen. Verkkokauppacomin halpislaite. Heti kun hubi herää eloon, se alkaa radiohäiritä ympäristöään. Häiriö ei onneksi pilaa parvekeantennikoneiden TV-signaalia eikä vaikuta kaapelivastaanottoon mitenkään, mutta joka tapauksessa mittakalustollani LÖYTÄÄ kaikki poikkeavat radiotaajuiset ilmiöt noin 25...1700 MHz alueella. On vain käytännössä mahdotonta koko kaistaa tutkia alle 2 MHz palasissa, mutta tiettyjä kriittisiä taajuuksia kyllä ehtii tutkia ja paljastaa häiriköivät laitteet.

  Palautin ikälopun USB1.1-hubin hoitamaan hiirtä sun muuta hidasta vehjettä. Tämäkin hubi häiriköi 360 MHz taajuudella, mutta huomattavasti hiljaisemmalla tasolla.

  Häiriköivä USB2-hubi poistettiin käytöstä odottamaan metallikotelointia ja piuhojen ferriittiklamppauksia. Ennen modauksia en sitä huoli häiriköimään ilmaani ja galvaanisia reittejäni.  Sen voin sanoa yleisesti ottaen, että 18 euron mittavehkeilläkin huomasin, että Elisan lähettämä signaali on amplitudin osalta ERITTÄIN LAADUKASTA. Spektri on tasainen, kunnes 8 MHz kaistan reunoilla käyrä putoaa taustakohinaksi ja taas nousee uuden muksin kohdalla kauniin tasaiseksi kumpareeksi. Vesiputousmatto on tasaista kohinaa, ei poikkeavuuksia.

  Radiolähetykset samoin erottuvat kauniisti Elisan kaapelissa, tosin spektrikumpare pomppii hassusti sen mukaan miten kovaa puhetta tai musaa lähetetään. Ihan normaalia.

  Elisan kaapelissa ei ole häiriköiviä piikkejä tai resonoivia kuoppia, vaan signaali on periaatteessa erittäin puhdas. Signaalia on niillä taajuuksilla millä sitä lähetetään ja muu on pohjakohinaa.

  Ilmassa vellovat tv-lähetykset ja radiolähetykset poikkeavat Elisan kamasta. "Likaisempaa" ovat niin tv- kuin radiolähetteetkin. On hyötysignaaliin kuulumattomia piikkejä siellä täällä ja ne piikit tulevat ja menevät sen mukaan miten joku kävelee antennin lähellä tai jos jokin sähkölaite lähestyy antennia. Yleiset radiosaasteet ja kipinähäiriöt vaikeuttavat omalla antennilla vastaanottamista ja droppien määrä riippuu niistä ulkoisista häiriöistä. Ei riipu "kaapeliverkon" asennusvirheistä, koska itse olen piuhani parvekkeelta sisään vetänyt ja tiedän mitä teen, siis tällä 0 euron koulutuksellani. Taito on kerätty itse opiskelemalla.

  Eniweis, mittaukset paljastavat millaista tavaraa velloo ilmassa ja kaapelissa, mutta etsimääni vikaa ei näillä saatu esille.

  Seuraava luento kertoo mitä tein juotoskolvilla ja miten vian korjasin.

  .
   
  Viimeksi muokattu: 18.04.2017
 13. DVB-G

  DVB-G Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 281
  Saadut tykkäykset:
  30
  Aloitin jokunen vuosi sitten parannukset seinärasiasignaalin huonouden vuoksi. Ei ole ollut hauska elämä minulla tässä paskatalossa. Signaaliopillisesti paskassa talossa. Vain itse rakentamani järjestelmät toimivat kunnolla.

  Uudemmasta eli asentajan taannoin vaihtamasta rasiasta tuleva signaali katoilee sen mukaan MISSÄ ASENNOSSA pitää IEC-pistoketta. Wot Tö Faking FAK? Ihan sama minkä merkkinen on pistoke, jos pistokkeen kääntää väärään kulmaan, signaali katoaa. Vain Jesse Thö Taivaanisän Poika tietää mitä siinä rasiassa oikein tapahtuu. Se rasia hylättiin pois minun käytöstäni jo kauan sitten, mutta olen toki kokeillut silloin tällöin mitä se rasia tuottaa. Paskaa edelleen, eikä edes kultaisessa paketissa vaan ihan sitä itseään.

  Siispä toisesta seinärasiasta otan signaalia, vaikka tarvitsenkin 10 m pitkän kaapelin, joka osaltaan huonontaa signaalia. Mutta eipä sentään ole pistokkeen asennolle herkkä se rasia.

  Mutta minäpä olenkin ilkeä oppiva elukka, eli opin miten "hyvä" on tämä mummojen suosima IEC-pistoke. Siihen loppui IEC-elämä minun kohdaltani. En nimittäin jäänyt odottamaan milloin tämä toinenkin rasia alkaa katkoa signaaliaan pistokkeen asennon muuttuessa.

  Kaikki rasiani ovat onneksi "päättyviä" eli niistä ei signaali ketjutu yhtikäs mihinkään muualle, paitsi rasiassa puoliksi näkyvillä olevaan 75 ohmin päätevastukseen. Huitsin nevadaan mars se 75 ohmin vastus pois otettiin. Odottamaan sitä päivää kun muutan pois ja palautan alkuperäisen katastrofaalisen romutilanteen ennalleen, seuraavan asukkaan huoleksi, tai jotain. Pitäisi varmaan kaivertaa seinään varoitus, että antenniasiat ovat tässä asunnossa päin pers
  ialasta mattoa, jos uusi asukas on itämainen.

  75 ohmin vastuksen tilalle ruuvasin 8,2 mm paksun PentaShield-koaksiaalin ja se on ruuvattu 10 m päässä F-liittimellä siniseen isoon vaippavirtaerottimeen ja se on ruuvattu F-uros-uros-adapterin avulla kiinni jakoblokkiin, joka ruokkii dongeleitani. Hyväksyttyjä laitteita kaikki nämä "ruuvatut", joten teknisesti ottaen laillinen kytkentä, vaikka sen tekikin amatööri, joka tosin on ennen eläköitymistyään toiminut asennustöissä elektroniikkateollisuudessa.

  Yllätykselliset Dropit eivät kadonneet vaikka IEC-liittimet hävitettiin välistä. Oi voi.

  Koska olen netissä lukenut miten "laadukas" oli Liiterissä myytävä halpa antennirasiasarja, että koaksiaalikaapelin kiinnitysruuvi pääsi halkaisemaan rasian sisäisen piirilevyn, ja että juotokset oli muutenkin tehty päin vit
  sikirjasta löytyvää huumorilausetta: huonosti juotettu, sanoi Antero kun pyysi eukkoa kaatamaan lisää kossua suuhunsa kun oma käsi oli jo sammunut eikä jaksanut kossupulloa nostaa.

  Päättelin, että minunkin seinärasioissani voi olla sisällä juotokset päin vit- sekä kiinnitysruuvit halkaisseet sitä ja tätä kriittistä. Mars mars, koko antennirasia pois paikaltaan ja odottamaan myöhempää tutkimista. Kiireellä kuorin tervettä koaksiaalia esille seinän uumenista tulevasta kaapelista, jotta "75 ohmin puute"-tilanne ei kestäisi kauan. Jossa yhteydessä...

  Seinäkoaksiaalin kuparifolio TIPAHTI ITSESTÄÄN POIS ydinmuovin päältä. Noin tuuman pituinen pätkä foliota oli ollut irti murtuneena ties miten monta vuosikymmentä. Folion päällä toki on ollut vaatimattoman oloinen ei-täyspeittoinen kuparikudos, ja yksinään sen vastuulla on maajohde ollut viime vuosikymmenet. Olisko tämä foliokatkos ollut syypää ongelmiini...

  Muutamassa minuutissa kaapelit oli käsitelty ja JUOTIN kummankin koaksiaalin keskipinnit toisiinsa kupariseostinalla, lyijyllisellä. Juotospallukan päälle käämin (muutaman sentin pituisen kapean V-muotoisen palan) vaahtoteippiä, muodostaen kumpareen, jotta korjausliitoksen impedanssi edes auttavasti muistuttaisi 75 ohmia. Ilman tämä eristepullistumaa juotospallukka olisi liian lähellä suojafolioita ja sukkia.

  Amatöörimodaaja varmaan vetää sähköteippiä tiukasti juotoksen päälle ja siihen tulee kuoppa, joten sukat+foliot pääsevät 0,5 mm päähän juotoksesta, joka on tyhmä tapa lähettää puolet signaalista takaisinpäin heijasteena ja vieläpä eri taajuuksilla piikikkäästi resonoiden. Ei, ei ja ei. Ei saa olla juotoksen päällä eristemonttu vaan pitää olla eristepullistuma.

  Sitten ladoin foliot ja sukat koaksiaaleista huoltoalueen päälle (noin 5 cm pitkät kaistaleet, jotta ylettyisi alueen ylitse). Koristeeksi vielä kiedoin muusta omasta koaksiaalista pöllittyä kuparisukkaa ympärille puristamaan sidosta hieman napakammaksi. Lopuksi liimapohjaista alumiiniteippiä muutama kaistale sidostamaan paketti liikkumattomaksi, koska "liikkuva liitos rahisee". Pintaan vielä kirkasta pakkausteippiä sähköiseksi eristeeksi.

  Ei ollut kupariteippiä talossa, piti toimia kiireellä niillä välineillä ja aineilla mitä oli käsillä. Kuten sanottu: on häiriön korjaus käynnissä ja droppisuus pitää saada pois jollain konstilla. Korjataan asioita kunnes oikea vika löytyy (64864465 riviä alempana tässä romaanissa ehkä päästään lopulliseen vikaan käsiksi, ellei kirjailija ehdi kuolla vanhuuteen kun kaikki korjausvaiheet välissä luennoidaan).

  Nyt siis seinäkoaksiaali on juotettu minun koaksiaaliini hätäkorjausmetodilla. Asennan lähitulevaisuudessa juotoksen paikalle F-liitokset, jotta liitoksen saa helposti auki jos tarvetta ilmenee. Ollaan hätäjuotoksen varassa toistaiseksi.

  HUOM: minulle kelpaa ainoastaan täyskupariytimiset koaksiaalit, jollainen asunnon koaksiaalikin on. Umpikuparisen signaalipinnin voi juottaa ja muutenkin tehdä sille mitä lystää, taivuttaa lenkille ruuvin ympäri vaikkapa. En ota edes ilmaiseksi kuparihuurrettuja teräsjohteita, joita 99,9999% ihmisistä nykyään ostaa. Umpihopeakin kelpaa jos ei ole umpikuparia. Umpihopeaa käytän kaiutinjohtimena.

  Koska oma koaksiaalini on suojan osalta viisinkertiasta alumiinia (muovikalvossa tyhjiöhöyrysteenä sekä lankaverkkona sukassa, tai mitä lie), enkä osaa alumiinia juottaa seinäkoaksiaalin kupariin, liitos on nyt pelkkä hennosti puristuva kosketusliitos. Mutta se ei haittaa, koska vaippavityaerottimeni vuoksi minkäänlaisia maavirtoja liitoksen läpi ei kulje. Liitos riittää signaalin suojaamiseksi toistaiseksi. Kompressioliittimet asennan joskus myöhemmin, että saadaan tukevampi maaliitos.

  Olen juotosliitoskaapelialuetta heilutellut ja tarkastin, että yhtäkään droppia ei tallenteisiin tullut, joten juotokseni on jo tälläkin hetkellä parempi kuin 7 miljoonan muun käyttämät rahisevat liitokset. Menkää heiluttelmaan omia antennipistokkeitanne sinne seinärasian luokse niin ymmärrätte mistä puhun. Minun liitokseni sallivat koaksiaalin liikuttelua. Ei dropin droppia ilmesty.

  En tässä yhteydessä luennoi siitä, miten dongelin IEC-liittimen keskipinni katkotaan ja tinaimetään piirilevyltä nevadaan, ja minikoaksiaali (RG179, koska sitä mahtuu kieputtamaan ferriittirinkuloille tietyllä metodilla) juotetaan suoraan dongelin antenniottosignaalin juotostäplään, ja miten dongelin usb-liittimen käyttö lopetetaan ja juotetaan laadukkaan usb-kaapelin 4 johdinta suoraan dongeliin, mutta EI LIITETÄ usbikaapelin suojasukkaa mihinkään, vaan annetaan kaapelivaippaan indusoituneiden häiriöiden imeytyä tietokoneen maahan vakiopistokkeen reunakehyksen avulla, etteivät ne imeydy dongelin häiriöherkkään maahan.

  "Dongelien liittimien hävitys" on oma juttunsa eikä liity asunnon surkeisiin antennijärjestelmiin. Dongelien takuu toki katoaa heti kun sitä juotellaan. Maadoitusasiat ovat superkriittisiä kun esim. usbivaippa päästetään irti toisesta päästä. Laitteiden on ehdottomasti oltava samassa potentiaalissa tukevasti maattaen. Ei saa maa-tasausvirtoja päästää kulkemaan hentoa 0 voltin usbijohdinta pitkin mihinkään suuntaan. Älä modaa ellet tiedä mitä teet. Minä olen maattanut tietokoneet ja jakoblokin samaan potentiaaliin lyhyillä johtimilla, joten maavirrat tasataan sitä kautta, ei signaalijohtimien kautta.

  Lyhyesti: JUOTOS ON PARAS LIITIN. Ei irtoa kun hiplaa pistoketta, kun ei sitä pistoketta edes ole. F-liitin ja muut kierrettävät liittimet mös kelpaavat.

  Bajonettimaisia liittimiä en itselleni huoli, esim. BNC on ihan kelvoton. Menkää vaikka hiplaamaan skooppinne BNC-liitintä niin käppyrät pomppivat himalajaa skoopin näytössä. Vaikka olisi pietsoelektroniset monikerroskonkkien mikrofonisuudet poistettu yhtälöstä, eli käytettäisiin BNC-jatkojohtoa, että mekaaninen tärinä ei pääse skoopin ottopuskurin konkkia kiusaamaan. Liikkuva metalliliitos sinällään rahisee aina, ja DVB-vastaanoton tapauksessa se tuottaa droppeja tallenteisiin.

  Vaan eipä vika vieläkään poistunut.

  Mitä tässä enää tekisi? Pitääpä miettiä.

  Avasin pois ottamani antennirasian peltikotelon. Laadukas rakenne, ei voi kiinnitysruuvi osua yhtään mihinkään, joten ruuvia ei voi syyttää. Ja muutenkin näyttää laadukkaalta tuotteelta, eli vika ei ollut tässä rasiassa, sen voi asentaa takaisin seinään kun muutan pois.

  Nyt olen tehnyt kaiken sen, mitä maallikkokin voisi ajatella tekevänsä. Ja vika on silti olemassa.

  Vaihdetaan Beast-Moodi päälle ja ruvetaan rumiin töihin. Sukua Stealthille, eli homma on hys hys tästä eteenpäin.

  Seuraavaksi Sukelletaan SYVEMMÄLLE Signaalihelvettiin. Saksalaisilla oli sodassa pelkkä SS. Minulla on SSSS ja aion etsiä häiriölähteen ihan muulla tavalla kuin kutsumalla lisää "ammattikorjaajia" apuun...

  .
   
  Viimeksi muokattu: 19.04.2017
 14. DVB-G

  DVB-G Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 281
  Saadut tykkäykset:
  30
  Tarkkoja detaljeja en aio jaaritella, mutta listaan tiettyjä kriittisiä asioita, jotka ovat pöyristyttäviä niiden mielestä, jotka arvostavat signaalin integriteettiä edes etäisesti kunnioittaen. Ammattiasentajilta puuttuu kunnioitus signaalin terveyttä kohtaan. Heille riittää että hutiloivat piuhat ruttuun pikavauhdilla ja saavat siitä rahaa.

  Tämä talo on rakennettu niin, että väliseinissä ja betonissa luikertelevia johdotuksia EI VOI vaihtaa muuten kuin repimällä väliseinät auki ja levyttämällä pinnat uudestaan. Ja timanttiporaamalla betoniin uria, joihin upotetaan uusi kaapeli. Jos joku omalla rahallaan tällaisia haluaa teettää. Toivottavasti teettäjä osaa olla hieman viisaampi eli remontissa käytetään avaria putkituksia ja mahdollistetaan kaapeleiden helppo uusiminen esim. tulevaisuuden valokaapeliasennuksen tapauksessa.

  Tarkoittaa sitä, että en kyennyt liikuttamaan senttiä enempää mitään signaalikaapelia, joka kulkee seinien sisällä (230 voltin asioihin en ole koskenut enkä aio koskea). Joko kaapelit on tiukasti sidottu seinärankoihin kiinni, tai valettu betonin sisään, tai liimautuneet kiinni liian tiukkaan asennusputkeensa. Vaihtokelvottomia joka tapauksessa.

  Repeytyneiden kuparifoliokoaksiaalien kanssa on tultava toimeen. Vai onko? Saisinko jostain otettua puhtaampaa signaalia, vaikkapa asuntoni sisäisestä jakoblokista, josta jaetaan signaali eri huoneisiini?

  Avasin systemaattisesti edeten erilaisia luukkuja, joita seinissä oli siellä täällä. Löysin vain kattolamppujen jakorasioita. Kansi takaisin paikalleen, koska 230 voltin jutut eivät liity mitenkään TV-signaaliin. Etsintä jatkukoon.

  Lukollisiin luukkuihin ei ole minulla asiaa, niissä kulkee puhelinlinjoja tai muuta sellaista signaalia, joka liittyy tietoturvaan. Toivottavasti ei ole antennipiuhatkin piilossa lukollisessa kaapissa.

  Mitähän tämän luukun takaa löytyykään...

  JACKPOT.

  Katastrofipaikka löytyi. Katastrofiksi se tosin paljastui vasta vähitellen, kun häärin ongelman kimpussa enemmän.

  Asuntooni saapuu/poistuu tietty määrä tuuman paksuja järeitä koaksiaaleja, ja lähtee ulos tietty määrä ohuita 7 mm koaksiaaleja. Systeemissä on useampia jakoblokkeja puristetuin F-liittimin varustettuine kaapeleineen. Ennen muinoin ei vielä ollut kompressioliittimiä olemassa.

  Tämä jakokeskus näköjään käsittelee muidenkin kuin minun antennisignaalia. Tuo lause on äärimmäisen tärkeä. Välittömästi lopetin lisäkaivamisen.

  Kun systeemin laajuus selvisi, niin "häiriön omin käsin kuoliaaksi kuristamisen" Beast-moodi poistettiin käytöstä, koska nyt MINÄ voin muuttua ongelmaksi muille. Voin pilata naapureiden TV-signaalin. Se ei ole sallittua. Minä en salli sitä.

  On edettävä äärimmäisellä varovaisuudella. Jokainen tekemäni vaihe on itselleni dokumentoitu kellonaikoineen ja operaation aikana tekemieni tallenteiden logifileineen, jotta näen millaisia droppeja mikäkin kosketus tuottaa. Muistakaa, pelkkä metalliesineen liikkuminen 0,0x millimetriä tuottaa droppeja signaaliin jos liitoksessa on jokin vika.  Ensin pitää täsmentää miksi minä olen parempi korjaaja kuin tyypillinen ammattikorjaaja:

  Eniten vihaan ammattimiehissä sitä, että POIKKEUKSETTA heidän "työnsä" katkaisee signaalin kokonaan tai pilaa sen fataalisti huollon aikana. Kaikki ne kerrat kun olen joutunut huoltomiehen kutsumaan vakavien TV-signaalivikojen takia, olen menettänyt kaikkien kanavien tallenteet huollon keston ajalta. Olen joutunut odottamaan useita vuosia, että olen saanut puuttuneen jakson TV-sarjasta ja voin alkaa katsoa sarjaa. Onneksi elokuviakin uusitaan muutaman vuoden välein.

  Jos eli kun huoltoa on tehty pääjakamossa, koko kortteli on pimennetty ja sadat ihmiset ovat menettäneet tuhannet tallenteensa.

  Vaikka tuollainen huoltaminen on juridisesti oikein eikä ketään panna linnaan signaalille tehdyistä tuhoista huolimatta, signaalin tappaminen tuottaa minulle ylivertaisesti pahimmat fiilikset ja luultavasti tapan joskus itseni nimenomaan siksi, koska minun vuokseni (vikailmoituspuhelu) on menetetty tuhansia tallenteita ties miten kriittisen tärkeistä tv-sarjoista ja elokuvista.

  Vastaavasti jonkun muun naapurin vikavalitus ja huoltomiehen käynti on ehkä pimentänyt kanavat minulta, jolloin minä olen ihmetellyt miksi kuva katoaa tai droppaa monen minuutin ajan.

  En aio olla yhtä sairas paskiainen, en siis aio pimentää tunniksi niiden naapurien kuvia, jotka ovat riippuvaisia kämpässäni olevan jakamon tekemisistä.  Jakamo kämpässäni on täysin väärin kasattu. Se on asennettu asunnon valmistuessa, päätellen siitä, että luukku oli maalattu ylitse eli asunnon seinän maali oli tavallaan muurannut luukun osaksi seinää. Maalia repeytyi irti seinästä kun avasin luukun x vuorokautta sitten. Minun täällä asuessani ei ole mitään maalauksia tehty, joten oletan asennuksen olevan peruja ajalta ennen seinien maalaamista ja ennen ensimmäisenkään asukkaan sisään muuttoa.

  Otin runsaasti kuvia ja pelkästään niitä katsomalla näkee katastrofaaliset virheet. Luetellaan muutamia kamaluuksia:

  A) 7 mm kääntösäteellä kuparifolioiset 7 mm paksut koaksiaalit tekevät 180 asteen käännöksiä eli siis 14 mm ympyrää kiertäen. Kuka arvaa oikein, ovatko foliot repeytyneet noissa mutkissa? Vastaajaksi ei kelpaa tämän tehnyt asentaja, koska ilmiselvästi hän on sairas sadisti eikä ymmärrä kääntösädeminimeistä mitään.

  B) Mitään maadoitusjohtimia ei ole. Pääjakamossa (toivottavasti) tehty maadoitus pääsee tai ei pääse etenemään jakoblokkeihin ja/tai joillekin naapureille. Pyhän hengen varassa suojavaippa elää. Jos maajohtimet olisi joka objektilla erikseen, myös jokaisella F-pistokemetallilla oma maavarmenteensa, niin seuraava karmea ongelma ei ehkä tuhoaisikaan signaalia, mutta nytpä se tuhoaa:

  C) Useat F-liitinmutterit olivat löysällä. Siis niin löysällä, että pelkällä pikkusormella pystyi mutteria pyörittämään. Luennoin tästä asiasta lisää alempana. Tästä fataalista asennusvirheestä johtuen pienikin tärähdys ja liitinmutterien hinkkaaminen peltiä tai muuta mutteria vasten on 100 % varmuudella synnyttänyt massiivisia häiriöitä. Irti kelluva peltilevy hiplatessaan mutteriin toimii häiriöimuantennina, ja maadoitettuun peltiin hiplatessaan vuoroin maattaa häiriöt pois ja vuoroin ei. Jos asentaja ei näitä asioita ymmärrä, niin edes asentajien päällikkö voisi kertoa, että MUTTERIT PITÄÄ KIRISTÄÄ TYÖKALULLA, eikä jättää niin löysälle, että pelkällä pikkusormella voi mutteria KIRISTÄÄ LISÄÄ.

  Kerron myöhemmin erikseen miten selvitin mutterien löysyyden, koska sekin temppu aiheuttaa droppeja ja tämä seikka surettaa kovasti, koska mahdollisesti tuhosin naapureiden datoja.

  Jo asetelmaa nyt katsomalla näkee miten homma on mennyt pieleen joskus silloin 1990 luvulla tai milloin asennus onkaan tehty. Kaapelit ovat lähtötilanteessa törröttäneet suorana ulos seinäontelosta, ihan normaalia. Asentaja on ruuvannut jakoblokit eräänlaiseksi blokkiklimpiksi. Sitten hän on yhdistänyt koaksiaalit blokkeihin. Tässä vaiheessakaan mitään ongelmaa ei ehkä huomaisi tai edes ollut olemassa.

  Ongelma alkaa nyt: asentaja SURVOO asetelman ahtaaseen koteloon, jolloin kaapelit joutuvat karmean tiukoille mutkille ja litistyvät osittain lyttyyn. Kyllä: joissain kaapeleissa näkyy jakoblokkien tekemiä PAINAUMIA eli kaapeliin on syntynyt kuoppa, josta aiheutuu heijastuksia eri suuntiin. Aivan liian ahdas kotelo tälle määrälle kytkentöjä.

  Minä muuten osaan asentaa vastaavat asiat niin, että koaksiaaliin syntyy vain alle 10 asteen loiva kaarros. Nimittäin 45/90/180 asteen käännökset voi tehdä kiinteillä metalliadaptereilla, ei ole missään asennuksen vaiheessa tarvetta käännellä kaapeleita mutkille. Loiva mutka kuitenkin tarvitaan joustovaraksi, ettei pakkasessa kutistuva kaapeli repeile rikki tai kesällä pullistuva kaapeli sullo itseään ryppyyn.

  Samalla kun epäpätevä asentaja survoo asetelmaa ahtaaseen koloonsa, kaapeli KIERTYY eli joko aukaisee mutterinsa, tai toiseen suuntaan kun se ei pääse lisää kiristymään niin kierto REPII FOLION.

  Asentaja ei siis ole survomisensa jälkeen edes kiristänyt löystyneitä muttereita uudelleen. Saati ampunut kuulaa kalloonsa kun ymmärsi repineensä foliot rikki puolista liitoksista.  Vain militaarimetodilla systeemi voitaisiin enää pelastaa, eli pitää tehdä uusia aukkoja seinään, jotta saadaan tervettä koaksiaalia esille kaikista niistä suunnista, jonne kaapelit menevät. Onteloon survotut osuudet kaapeleista ovat peruuttamattomasti PILALLA. Koaksiaalia, jossa on painaumia ja jonka foliot ovat halki, ei voi pelastaa.

  Minä en aio korjausurakkaan ryhtyä. Saisin entistä isommat sakot, vaikka minä siis en ole tätä katastrofia asentanut, vaan pelkästään tuon julki tämän sekasotkun. Enkä edes tuo julki, koska en halua tänne lisää pellejä sössimään asioita ja tuhoamaan miljoonia tallenteita kun kortteli pimennetään viikoksi. Viikoksi juu, koska:

  Olen 100 % varma, että korttelin KAIKISSA jakamoissa vallitsee yhtä karmea tilanne. Rikotut foliot, kuoppaiset koksit ja tietenkin F-mutterit auki. Eikä kokseja voi edes vaihtaa, koska ne ovat jumissa seinissä.  .
   
  Viimeksi muokattu: 19.04.2017
 15. DVB-G

  DVB-G Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 281
  Saadut tykkäykset:
  30
  Salaisella hetkellä salaisena päivänä menneisyydessä, jolloin minimaalisen olematon määrä teeveelähetyksiä oli käynnissä, vedin survotun asetelman selvemmille vesille huoneen puolelle ja KIRISTIN MUTTERIT. Tallenteisiin syntyi parin minuutin ajaksi droppeja, koska niitä muttereita oli iso määrä ja lähes kaikki olivat löysällä.

  Tämän tehtyäni en ole koskenut asetelmaan, koska on vielä selvittämättä se, onko muutakin vakavaa vauriota olemassa jossain muualla tai näissä koaksiaaleissa.

  Seuraan tilannetta ja reagoin jos tarve vaatii. En missään tapauksessa aio survoa asetelmaa takaisin koloonsa. Tästä esillä törröttävästä lähtötilanteesta on helpoin jatkaa korjausta, vaikkapa lisätä maadoitukset jokaiseen metalliosaan, jotta voisi yksi (toisarvoinen) liitos kerrallaan avata liitoksen, poistaa mutkainen koaksiaalipätkä ja korvata se taivutusta paremmin sietävällä lisäpätkällä, joita tekisin etukäteen; juuri oikean pituisena kutakin korjausta varten. Mutta en tee yhtään mitään ennen kuin on saatu lupa siltä henkilöltä, jota kyseinen koaksiaali koskee. Tai jos julistetaan maanlaajuinen TV-lähetyskatkos vaikkapa lakon vuoksi. Silloin olisi aikaa korjata tämä sekamelska. Siis minä korjaisin. Ammattiasentajat eivät näemmä näitä asioita ymmärrä.

  Minun toimintatapani on siis se, että: millä kellonlyömällä annat minulle luvan korjata TV-ongelmasi; katkos kestää 5 minuuttia? Asiakas määrää katkoksen alkuajan, ei huoltajan työaika.  Miten kävi häiriöille kun kiristin kaikki F-mutterit?

  Dropit katosivat. Vika korjattu...

  ...Mutta vain tämän yhden ainoan jakokaapin osalta. Kaikki ketjussa minua edeltävät jakamot voivat edelleen olla paskana ja niistä tulevat häiriöt pääsevät edelleen pilaamaan signaalia. Samoin minun jälkeeni tulevissa jakamoissa voi edelleen olla häiriöitä.

  Minun kaltaisiani luvattomia, mutta signaalia kunniottavia, korjaajia tarvittaisiin tähän kortteliin kymmenittäin, jokaiseen jakopaikkaan oma asukas, joka osaisi korjata viat pimentämättä koko taloa. Ammattilaisia ei saa päästää pimentämään koko lääniä parhaseen katseluaikaan, tuottaen maksimaalisen määrän menetettyjä tallenteita.

  Mutta minun kaltaisiani salaisia korjaajia on vain yksi per maapallo, ja sekin tuntuu olevan liikaa, koska 999999 ammattiasentajaa haluaa tälläkin hetkellä kuristaa minut, koska paljastin totuuden, joka on kymmeniä vuosia ollut piilossa. TeidänKIN Seinissänne. Löysät mutterit. Rikotut Foliot. Monttuiset koksit.

  Tämä on bisnestä. Johtavan eliitin salaliitto. Kun asennetaan kaikki asiat päin vittua, riittää "huoltomiehille" (johtavan eliitin kätyrit) töitä vuosikymmenien ajaksi. Mitäänhän se kätyrilauma ei oikeasti korjaa. Minäkin kärsin TV-ongelmista kymmeniä vuosia ja kätyrit juoksivat siellä täällä muka korjaamassa jotain, kunnes päätin repiä salaisuudet esille omakätisesti.

  Pankaa tekin kämppänne atomeiksi niin ankarasti, että se vika sieltä seinien uumenista viimein löytyy, ja saatte sen korjattua itse. Kukaan huoltomies sitä ei korjaa, koska hän jäisi työttömäksi jos korjaisi vian.

  Valitan etukäteen sitä, että en enää tarvitsekaan "korjaajien" apua. Ja valitan sitä, että jos kämppäni tehnyt TV-asentaja tulee kadulla vastaan, joudun vankilaan, koska syötän sille paskiaiselle jokaisen rikotun koaksiaalin, jonka hän elämässään on sähläyksillään tuhonnut. Kukaan otus, edes kelvoton asentaja, ei jaksa syödä 6848648648 kiloa kuparia ja muovia yhdellä istumalla. Ja hänhän syö, tai itkee ja syö.


  ------------------------------------------------


  Täsmennän vikamekanismia vielä: kun maadoitukset ja suojaukset ovat aukottomat ja kunnolliset, silloin kaapeli sietää ulkopuolisia häiriöitä mainiosti. Nykyään myydään 140 dB häiriösietoisia kaapeleita, joiden vieressä uskaltaa 2000 watin pölynimuria tai pesukoneen linkoa käyttää, eikä signaali häiriinny.

  Mutta jos YKSIKIN liittimen mutteri on löysällä tai suojauksessa reikä, niin pienitehoinenkin häiriö pääsee kaapelin sisälle, koska se häiriö ei pääse maadoittumaan turvalliseen paikkaan. Mitä isompi ylimenovastus maadoituksessa on ja mitä isompi reikä suojafoliossa, sitä pienempi häiriö pilaa signaalin.

  On täysin mahdoton selvittää mikä laite on ollut näinä vuosikymmeninä minkäkin dropin alkuperäinen syypää minun tapauksessani. Mutta syy, miksi ne häiriöt ovat ylipäänsä päässeet pilaamaan signaalia tässä kirotussa korttelissa, se mekanismi on varmuudella selvitetty: kymmenissä jakokeskuksissa on lain vastaiset liitokset ja asennukset, jotka suorastaan imevät häiriöitä itseensä.

  Työvirheeksi tuollaiset asennustavat luokitellaan insinöörien keskuudessa.

  Jospa joku ökyrikas lakimies haluaa haastaa asennusfirmat oikeuteen, että saataisiin ennakkotapaus, että onko tällainen asennustapa "maan tapa" vaiko rikos signaalin integriteettiä vastaan. Johtava eliitti tulee palkkaamaan maan kalleimmat lakimiehet puolustamaan kelvottomia asentajia, se nyt on selvä.  .
   
  Viimeksi muokattu: 19.04.2017
 16. Aziz

  Aziz Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.12.2003
  Viestejä:
  211
  Saadut tykkäykset:
  0
  Espoon Järvikylän lähettinmen alueella lakkasi HD kanavat näkymästä tiistaina 16.4. Eli Ylen 1, 2 ja 3 HD ei näy. Ei myöskään MTV3 eikä Cmore max HD. Onko muilla sama ongelma? Tietääkö joku mikä on sen kanavanipun kanavanumero mistä noiden pitäisi löytyä? En löytänyt DNA:n enkä Digitan sivuilta.
   
 17. TPR

  TPR Käyttäjä

  Liittynyt:
  26.05.2003
  Viestejä:
  735
  Saadut tykkäykset:
  11
  Tallensin Subilta Sleepy Hollow'n jakson 4x09 pari päivää sitten ja ihmettelin kun tallenne sekosi kesken jakson. Siellä olikin sitten otettu DVB-tekstitys käyttöön kesken ohjelman. Jakson alkupuoli oli vielä kuvaan "poltetuilla" tekstityksillä. Voisi kuvitella, että tällainen asia tehtäisiin ohjelmien välissä tai mainoskatkolla, mutta ei näköjään.

  23:59:03 / 00:00:01 (~ 0,33 MB) PID 141: MPEG2 Video, 16:9, 720x576, 25 fps
  23:59:03 / 00:00:01 (~ 0,33 MB) PID 144: MPEG Audio Stereo, 48 khz, 224 kbps
  0:27:22 Channel update tcPMT tcVideo tcAudio tcVideotext tcPCR
  0:27:22 / 00:28:20 (~ 458,90 MB) PID 303: MPEG Audio Stereo, 48 khz, 256 kbps
  0:27:22 / 00:28:20 (~ 458,90 MB) PID 302: MPEG2 Video, 16:9, 720x576, 25 fps
  0:27:25 / 00:28:23 (~ 460,86 MB) PID 5420: DVB Subtitles
   
 18. 2x4x

  2x4x Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.03.2013
  Viestejä:
  67
  Saadut tykkäykset:
  9
  Tuohon ylen kanavien kanavanippuun lisättiin yksi maksukanava 17.5. Poista vanhat kanavat ja tee kanavahaku uudelleen. Pidit on varmaan menneet sekaisin boksissa.

  Kanava 6 taajuus 184,5 MHz, kanavarasteri on VHF:llä 7 MHz kun se UHF:llä on 8 MHz.
  Kanavat ja taajuudet löytyy tämän sivun alaosta, nappulasta ponnahtaa ärsyttävä ikkuna.
  https://www.dna.fi/tuki-antennikoti#vhf

  Aseman nimi Kunta, Kunnanosa Koordinaatit
  (KKJ-järjestelmä)
  Kanava-
  numero
  Lähetystaajuus/
  Taajuuskaista TX
  Säteilyteho
  (ERP)
  Polarisaatio Antennin
  korkeus (m)*
  Lähetysten
  aloituspvm.

  MUX-VHF A ESPOO ESPOO JÄRVIKYLÄ 3364421E / 6679551N 6 184,500 MHz 1900 W H 75 / 91 1.11.2010
  MUX-VHF B ESPOO ESPOO JÄRVIKYLÄ 3364421E / 6679551N 8 198,500 MHz 1900 W H 75 / 91 1.11.2010
  MUX-VHF C ESPOO ESPOO JÄRVIKYLÄ 3364421E / 6679551N 5 177,500 MHz 1900 W H 75 / 91 18.8.2011
   
  Viimeksi muokattu: 19.05.2017
 19. pstk

  pstk Guest Guest

  Liittynyt:
  22.08.2005
  Viestejä:
  97
  Saadut tykkäykset:
  0
  Voiko joku tarkistaa toimiiko DNA kaapeliverkossa DVB-T signaalissa EPG? Ei ole muutamaan viikkoon toiminut digiboksilla itsellä Oulussa. Boksi kyllä tallettaa viikkoajastuksia, mutta EPG-tietoihin tallentuu ilmeisesti tiedot ajalta jolloin EPG viimeksi toimi. DVB-C signaalissa EPG on kunnossa.
   
 20. pstk

  pstk Guest Guest

  Liittynyt:
  22.08.2005
  Viestejä:
  97
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vika edelleen päällä ainakin omassa laitteessa. DNA kehotti tekemään tehdasasetusten palautuksen. Tein sen, ei auttanut. DNA ei ainakaan myönnä tai aspa ei tiedä muuttaneensa mitään. Laite toimii muuten, mutta EPG-tietoja ei ole ollut kuukauteen.