Häiriöitä lähetyksessä thread

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Tuike, 07.07.2004.

 1. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  4 200
  Saadut tykkäykset:
  339
  Liittyypäs, kun MTV3 on 720p. Kärjistys ja yleistys meikäläisen.
  Sille minä en voi mitään. että sieltä ei tule sulle mieluisia urheiluohjelmia, ei tosin mullekaan, tosin maksupuolelta tulee tiirattua formulat, mitään muuta urheilua muistuttavaa minä en jaksa katsella miltään kanavalta, ehkä satunnaista ampumahiihtoa lukuunottamatta ja sitä en tiedä kuka tuota lähettää (sinähän tuota et voi katsoa kun et näe luotia aammuttaessa)...

  T: Vesku
   
 2. 3JJ

  3JJ Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2006
  Viestejä:
  1 567
  Saadut tykkäykset:
  275
  Oulun DNA kaapelissa pikselöityy kaikki muut HD-kanavat paitsi Nelonen HD. Onko muilla ongelmia? SD-kanavilla laatu 100% tuntumassa. Boksin nauhoituksista nähtävissä että 20:05 alkaa pikselöitymään.
   
  Viimeksi muokattu: 15.01.2016
 3. El Cohete

  El Cohete Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.12.2005
  Viestejä:
  158
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mistähän kannattaisi aloittaa seuraavanlaisen ongelman etsiminen?

  Tulin parin viikon reissulta kotiin, ja laitoin laitteet seinään. Nyt ei sitten tv:n (Sony KDL-40EX500) kautta näy Ylen sd-kanavanipun (A) ohjelmat (rivitalossa Oulun alueella Digitan antenniverkko). Humaxin vanhan sd-boksin kautta näkyy kaikkien nippujen kanavat normaalisti (boksi pistokkeen ja tv:n välissä normaalisti), ja boksissa signaalin laatu on 90 ja taso 100. Tv:n kautta kaikki muut niput näkyy, mutta A ei (signaalin laatu 0, taso 100, muilla nipuilla 90 ja 100)). Yritin virittää tv:n kanavat uudelleen, mutta sen jälkeen Ylen kanavien kanavapaikatkaan eivät enää ole käytössä.

  Ajattelin ensin, että boksin ja tv:n välisessä antennijohdossa on häikkää, mutta koska kaikki muut niput näkyvät tv:ssä, sekään ei voi olla syynä?

  E: Kokeilin ottaa boksin välistä ja virittää tv:n vielä kerran, silloin tv löytää kaikki niput (A,B,C) ja signaalin laalu on kaikilla 100. Kun boksin laittaa väliin, niin boksilla näkyy kaikki, mutta tv:llä vain B ja C, A:n signaalin laatu putoaa 0:aan ja ruutussa "Ei signaalia/Huono signaali". Ihme juttu, kun aiemmin boksin välissä ololla ei ole ollut mitään vaikutusta tv:n näkemän signaalin laatuun, ja nytkin vain A-nipun.
  E2: taitaa tämän huomion jälkeen olla väärässä ketjussa.

  Syksyllähän tuli taajuusmuutokset ja vähän aikaa oli vanhat taajuudet rinnakkain näkyvissä, mutta mielestäni jo joulukuussa, kun olin vielä kämpillä, tuon projektin piti olla ohi, ja silloin kaikki toimi uudelleen virittämisen jälkeen kuten pitikin.

  Voiko tv:ssä olla sellaista teknistä vikaa, joka aiheuttaisi yhden kanavanipun katoamisen? Tuskin virittimien laadussa/herkkyydessä noin suuri ero on, jos signaali on jostain syystä tavallista huonompi, kun aikaisemmin ovat toimineet yhtä hyvin? Tai voiko se, että Digita lopetti vuodenvaihteessa kait ko. verkossa Ylen HD-kanavien jakelun vaikuttaa jotain kautta myös SD-kanavien näkymiseen?

  Mistä päästä ongelmaa kannattaisi lähteä purkamaan?
   
  Viimeksi muokattu: 22.01.2016
 4. El Grande

  El Grande Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  25.07.2007
  Viestejä:
  3 481
  Saadut tykkäykset:
  247
  Eiköhän ongelma ole tuo Humaxin boksi, kun kerran

  Itse en huolestuisi TV:n tilasta, boksin heittäisin mäkeen. Onko se tallentava vai mikä on syy, että vielä käytät sellaista? Jos tallentava, niin tukisiko tv:si tallennusta ulkoiselle kovolle?
   
 5. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  4 200
  Saadut tykkäykset:
  339
  Ja antennikaapeloinnin heikkouksien takiako se poksi pitää mäkeen heivata?
  Tallentavien töllöjen käyttö tallennusvälineenä ei ole likimainkaan niin joustavaa kuin hyvän erillisen tallentavan poksin. Toki tuokin on voinut muuttua, mutta peruspessimistinä en usko että ovat päässeet likikään samalle tasolle.
  Noissa taajuusmuutoksissa lienee tapahtunut signaaleille jotain, joka ilmenee noin. Säätilalla voi olla myös vaikutusta.
  Isännöitsijä myös auttanee taloyhtiötä koskevissa tapauksissa, eli ruuvaavat himpun lisää vahvistusta taloyhtiön vahvistimeen A-nipulle....

  T: Vesku
   
 6. 3JJ

  3JJ Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2006
  Viestejä:
  1 567
  Saadut tykkäykset:
  275
  Kyllä edelleenkin televisioiden tallennusominaisuudet ovat käytettävyydeltään niin surkeita että kauan menee ennen kuin ulkoisen boksin voi heittää menemään. Toki jos tallenteita tulee vähän, mutta muuten niiden toistaminen valikon valikon valikon kautta ei ole käyttäjäkokemuksena kovin mahtava. Taajuuden lisäksi modulaatio muuttui ainakin HD-kanavilla 256-QAM muotoon, joka on huomattavasti herkempi häiriöille. Ilmeisesti boksin läpi vietynä häiriökynnys ylittyy. Vahvistaminen auttaa harvoin, kun ratkaisevinta ei ole sigaanin taso, vaan kohinasuhde, joka taas ei vahvistamalla parane jos vahvistetaan myös sitä kohinaa samalla.
   
 7. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  4 200
  Saadut tykkäykset:
  339
  Jep, juuri noin, lisäksi piuhojen kanssa ropatessa on aina myöskin se vaara, että ne kärsii juuri siitä ropaamisesta, niinkuin tässä tapauksessa ilmeisesti on käynyt. että joku antennikaapeli ottanut kipeää...
  T: Vesku
   
 8. El Grande

  El Grande Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  25.07.2007
  Viestejä:
  3 481
  Saadut tykkäykset:
  247
  Ei kyllä taida antennikaapeloinnista johtua, jos boksi väliin laittamalla yksi nippu pimenee TV:stä. TV:n ja boksin välistä kaapelia toki kannattaa kokeilla vaihtaa. Mutta enemminkin epäilen, että boksin ulostulopuolelta on jotakin mennyt, kun vain yhden nipun taajuuteen vaikuttaa. Boksiin liittyvään ongelmaan voisi viitata sekin, että TV ja boksi yhdesä käytettynä kertovat molemmat näkyville kanaville laaduksi 90, mutta TV yksin käytettynä 100.
   
  Viimeksi muokattu: 22.01.2016
 9. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  4 200
  Saadut tykkäykset:
  339
  Uudestaan:
  Piuhojen kanssa ropatessa on aina myöskin se vaara, että ne kärsii juuri siitä ropaamisesta, niinkuin tässä tapauksessa ilmeisesti on käynyt. että joku antennikaapeli ottanut kipeää...
  T: Vesku

  Edit: Tämä ketju alkaa muistuttaa Klipsch subbarin hurinaongelmaa, jossa hurinaan syyllinen oli juuri subbaria vaihtaessa siipeensä saanut kaapeli...
   
 10. El Grande

  El Grande Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  25.07.2007
  Viestejä:
  3 481
  Saadut tykkäykset:
  247
  Varsin epätodennäköistä, että vika juuri yhden nipun taajuuteen vaikuttaisi. Kyse on kuitenkin Mhz-tason sellaisista, aika pientä aallonpituutta. Todennäköisesti vaikuttaisi muihinkin nippuihin. Mutta TV:n ja boksin välisen kaapelin vaihdollahan se selviää.

  Tuona aikana boksikin on voinut kuivua. Varsinkin, jos on aiemmin käytetty about joka päivä ja sitten onkin pari viikkoa käyttämättömänä.

  Ja tuossahan sanotaan vain, että kytki laitteet takaisin rasioihin. Jos antennirasiasta boksiin tuleva kaapeli toimii TV:lläkin ja TV:n ja boksin välinen kaapeli on ollut koko ajan kiinni, niin tuskin se jälkimmäinen noista paikallaan ollessaan on hajonnut...
   
  Viimeksi muokattu: 22.01.2016
 11. El Cohete

  El Cohete Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.12.2005
  Viestejä:
  158
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitoksia vastuksista. Sen verran paljon oli keskustelua, että alla oleva on vain pikaisen lukemisen perusteella.

  TV:ssä ei ole tallennusominaisuutta, ja tähän asti tuo 5-6 vuotta vanha boksi on ollut käytettävyydeltään ja varmuudeltaan vähintäänkin riittävä. Oikeastaan ensimmäinen ongelma sen kanssa tämä, jos ei oteta lukuun niitä sekoamisia kun kovalevy on ollut täynnä.

  Kokeilin vielä piuhat, ja molemmat ovat kunnossa. Eli kun pistää piuhat peräkkäin antennipistokkeen ja tv:n väliin ilman boksia, niin signaali on sama (100 ja 100) kuin yhdellä piuhalla. Boksi oli n. 3 viikkoa poissa seinästä reissun aikana, joten olisiko tosiaan joku konkkaongelma (E: tästä näköjään yllä olikin. Pitää antaa olla virrat päällä, ja katsoa mitä tapahtuu. Vanhan pöytätietokoneen kanssa oli joskus selllaista, että kun oli poissa seinästä kesti vähän aikaa, tunteja-päiviä, että elpyi). Toinen on sitten tuo taajuusmuutosten mahdollinen vaikutus siihen miten signaali menee boksin läpi.

  TV ja piuhat on suljettu pois, joten boksi yhdessä signaalin muutosten kanssa on varmaankin on syyllinen. Asunto on ensimmäinen talon antennivahvistimen jälkeen ja joskus kun vahvistin on pimennyt, on tässä huoneistossa tv näkynyt normaalisti, vaikka seuraavissa asunnoissa kuva on pimennyt. Poikkeuksellinen sää voi tietysti vielä jotain vaikuttaa. HD-kanavien loppuminen Digitan verkossa sijoittuu tälle aikavälille, oliko siinä tehty mitään, joka voisi vaikuttaa SD-kanavien signaaliin? Sen Oulun alueen marraskuun alun suuremman taajuusmuutoksen jälkeen kaikki niput näkyivät, ja tarkistin silloin vielä uudelleen virityksen jälkeen, että ottaa kuvan uudesta taajuudesta, eikä rinnalla vielä kait mahdollisesti olleesta vanhasta lähettimestä.
   
  Viimeksi muokattu: 22.01.2016
 12. El Cohete

  El Cohete Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.12.2005
  Viestejä:
  158
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt A-nipunkin kanavat näkyvät normaalisti. Boksissa oli virrat päällä vuorokauden ja eilen katselin sielä pari tallennetta. Tänään siirsin varmuuden vuoksi pari siirtämättä ollutta tallennetta tietokoneen kovalevylle talteen. Nyt sitten kun liitin boksin uudelleen antennipiuhojen väliin, niin yllättäen A-nipun signaali on tv:n kautta katsottaessa 100 ja 100.

  Olisiko sitten sään muuttuminen (täälllä -25C --> -3C) parantanut signaalia niin, että menee nyt täydellä laadulla boksista läpi tai sitten boksi pitempään päällä ollessaan on herättänyt viimeisillään olevat konkat (mitään konkkaongelmiin liittyvää boksissa ei kyllä ole koskaan ollut). Läpiviennin teknisestä rakenteesta en tiedä, että onko siellä edes mitään konkkia matkalla silloin jos boksi on off-tilassa ja signaali vain menee läpi? Täysin passiivinen tuo läpivienti ei kait ole, koska jos boksista on takana olevasta pääkytkimestä kokonaan virrat pois ei signaali mene läpi. Korkeapaine ja erittäin kova pakkanen taitaa olla aika random-radiokeli?
   
  Viimeksi muokattu: 23.01.2016
 13. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  4 200
  Saadut tykkäykset:
  339
  On mahdollista, säätilalla voi olla rajatapauksissa suuri digitaalinen vaikutus (näkyy/einäy). Omassa kotona kesällä sateella saattaa randomisti olla ko. häiriötä, mutta kuivalla kelillä ei yhtään, (kerrostalo ja digitan paikallisalilähetin).
  Täällä Parkanossa kun ei HD:tä saa ja kun tuo kerrostalon antenniverkko on noin surkea, eikä isännöintifirmaa kiiinnosta palan vertaa laittaa sitä kuntoon, niin Maxivision onneksi toimii...

  T: Vesku
   
 14. El Grande

  El Grande Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  25.07.2007
  Viestejä:
  3 481
  Saadut tykkäykset:
  247
  Kova pakkanen ainakin. Vanhemmilla ilmeni muutama vuosi sitten ongelmia TV:n kanssa kovilla pakkasilla, kuva pysähteli ja hajosi atomeiksi. Nyt vasta muistinkin, että siinäkin oli erillinen digiboksi välissä.
   
 15. El Cohete

  El Cohete Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.12.2005
  Viestejä:
  158
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tässä ihmetytti ja ihmetyttää tuo on/off, eli ongelmat olivat vain A-nipussa, muissa ei mitään, ja vielä niin, että signaali oli siinäkin koko ajan voimakkuudeltaan boksin läpi 100, mutta laatu oli silloin kun ei näkynyt tasan 0, ja nyt sitten kun toimii tasan 100 myös boksin läpi. Tietysti digi on luonteeltaan enemmän on/off kuin analoginen, mutta yleensä tulee näissä tilanteissa palikoitumista ta räpsymistä.

  Nyt on toiminut eilisestä asti ilman yhtäkään häiriötä. Boksin konkkaviaksikin aika on/off. Itsellä ei riitä tietämys tai mielikuvitus tämän ratkaisuun, pitää jatkossa seurata onko mitään logiikkaa jos vastaavaa ilmenee.
   
 16. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  4 200
  Saadut tykkäykset:
  339
  Samanlaista se mullakin on/oli B-nipun kanssa kesällä sateella, C ja E eivät ole yli vuoteen oikeastaan näkyneetkään ollenkaan.

  T: Vesku
   
 17. julli100

  julli100 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.07.2007
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olisiko signaali liian hyvä ja boxin vahvistin alkaa yliohjata?
   
 18. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  4 200
  Saadut tykkäykset:
  339
  Ei ole, jos sateella alkaa tökkiä ja joka tapauksessa nykyään triviaalia, kun isännöinti ei tee mitään ja Maxivision toimittaa puuttuvan HD:n....

  T: Vesku
   
 19. marlan

  marlan Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.06.2004
  Viestejä:
  2 261
  Saadut tykkäykset:
  162
  En keksinyt parempaa paikkaa tälle valitukselle: Yle Fem HD on esittänyt Mammona-sarjan kaksi viime jaksoa monoäänellä (tiistaisin klo 22). Mitähän siellä oikein pelleillään?
   
 20. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  4 200
  Saadut tykkäykset:
  339
  Samu81 tykkää tästä.