Häiriöitä lähetyksessä thread

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Tuike, 07.07.2004.

 1. Legge

  Legge Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  666
  Saadut tykkäykset:
  0
  Perhana sama ilmesty mulle uuden boksin myötä YLE1:lle. Sellanen "tuikkiva" valkoinen piste? Näkyy vain ohjelmien aikana, ei esim. kuulutusten aikana. Ei näy telkun omalla virittimellä, eikä vanhalla Topfieldilla.
   
 2. DVB-G

  DVB-G Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 281
  Saadut tykkäykset:
  30
  Se täplä ON tallenteissa, näet sitä tai et.

  Täplä ei johdu mistään viallisen pikselin omaavasta kamerasta, koska täplä on kaikessa kuvamateriaalissa; on mahdottomuus, että kymmenissä erilaisissa kameroissa olisi täsmälleen sama viallinen pikseli.

  Vika johtuu mahdollisesti joko:
  1) Logogeneraattorista (alkoi kun siirryttiin "vasemmalla" olevaan kanavalogoon), tai
  2) Mikseristä (rauta tai softa mättää) jolla ohjelmat koostetaan eli leikataan. Siihen on varmaan unohtunut päälle jonkin tietyn videokamerayksilön (musta kuollut pikseli) vikapikselikartan korjausalgoritmi, ja kaikkeen kuvaan täten lisätään viallisen pikselin käänteisfunktio (vaalea täplä).

  Joka tapauksessa vika liimataan materiaalin päälle samalla tavalla kuin kanavalogokin. Jos näkisimme alkuperäiskameroiden datat muistikorteilla tai kiintolevyillä, ne olisivat puhtaat tästä nimenomaisesta vaalean pikselin viasta.  Se, että joku ei täplää kotonaan näe, johtuu hänen käyttämänsä laitteiston/softan kuvanparannuspiireistä. Nykyään lähes kaikki kotilaitteetkin poistavat kuvasta yhden juovan korkuisen ympäristöstä poikkeavan pikselin, eli tavallaan korjaavat viallisen kamerakennon pikseliä tai mitä tahansa kuvakohinaa huomaamattomammaksi. Samat kotilaitteet kadottavat kuvan yläreunasta myös visuaaliset aikakoodi- ja kuvasuhdetietoviivat, jotka ovat mustia ja valkoisia vaakaviivoja vaakasuunnassa vierekkäin. Nuokin koodidatat ovat olemassa joissain tallenteissa, mutta vain minä ja muutama muukin näkee ne, koska olemme kytkeneet kaikki helvetilliset kuvanpilaimet pois käytöstä.

  Jos "vika" eli ympäristöstä poikkeava pikseli-ilmiö alkaa olla 2 tai useamman juovan korkuinen, sitten sen annetaan näkyä enemmän, videonparantelussa se katsotaan jo hyötymateriaaliksi eikä enää virheeksi. Mutta jos joku on säätänyt kotonaan kohinanpoistoa tai kuvanparantelua oikein rajuksi (että myös matalataajuinen eli isorakeinen kohina sumennetaan piiloon), kookaskin vilkkuvatyylinen täplä katoaa silloin näkyvistä.  Se, miksi se pikseliotus VILKKUU, johtuu esim. siitä, että kun laadukas kaiken sisältävä studiodata erikseen häviöllisesti pakataan LÄHETYSHETKELLÄ kuluttaja-paskalaatuiseksi, silloin on jatkuva pula kaistanleveydestä, ja kuvalle suoritetaan rajua kohinan-, sävyn- ja terävyydenpoistoa. Siinä laskennassa pieni pikseli joudutaan usein kokonaan unohtamaan tai sen terävyyttä alentamaan, jotta tärkeämmät asiat kuvassa saisivat itselleen tarvitsemansa tavut. Mitä enemmän informaatiota varsinainen kuva sisältää, sitä sumeammaksi tai näkymättömämmäksi vikapikseli muuttuu.

  JOS näkisimme studiomateriaalin, niin silloin voisi pikselin vilkkumisesta päätellä jotain. Jos se vilkkuu jo studiokamassa, niin silloin jossain edeltävässä vaiheessa ketjua on käytetty kuvanparantelua (vika on erittäin varhaisessa vaiheessa ketjua, jopa heti kameraa seuraavassa tuotantovaihessa), joka käsittely siis pyrkii häivyttämään viallisen pikselin kaltaiset ilmiöt. Jos pikseli ei vilku ollenkaan, eli jos se käyttäytyy kuin kanavalogo, niin silloin edeltäviä vaiheita "ei ole", eli vika syntyy aivan loppupäässä tuotantoketjua, mahdollisesti jopa ihan vasta lähetyshetkellä eli logogeneraattorissa.

  Miedosti pakattu tai pakkaamaton studiokama kyllä säilyttää eli näyttää kamerakennon vialliset pikselitkin aivan selkeinä ilmiöinä loppuun asti. Kuvasta ei poisteta kohinaa niin rajusti, että yksittäiset pikselit tai muutaman pikselin ryhmät hävitettäisiin olemattomiin. Päinvastoin: pienet ympäristöstä poikkeavat objektit nimenoman ehdottomasti säilytetään ja jos häviöllistä pakkausta tehdään, kuvaa sumennetaan ihan muualta, laajojen värialueiden bittimäärää vähentämällä. Hatusta vetäen oletankin, että jos studiolaatumateriaalissakin jo on se outo valkea pikseli olemassa, se ei vilku, vaan se pysyy vakaana, terävänä, ja se häiritsee kotikatsojaa vielä pahemmin kuin nykyinen kotimateriaalissa osittain näkymättömäiin häilyvä haalea täplä.

  Studiokama siis näyttää melko kohisevalta sekamelskalta detaljirikkaaseen kuvaan tottumattoman kotikatsojan silmään. Minä päinvastoin nautin siitä, koska silmäni on tottunut erottamaan ultratarkkoja detaljeja kohinasta huolimatta. POIKKEUKSETTA, 100% tilanteista aina ja ikuisesti, joka kerta kun kohinanpoiston astetta lisätään edes lievästi, koen menettäväni paljon detaljeja kuvasta. Aivoni ovat luontaisesti hidaste ja kohinan suodattaja. Kun kohinaa ei poisteta, kohteiden liike on uskomattoman sulavaa, erottaa mikropikselin kokoiset liikkeet ja hidas panoraatio on sulava kuin kermavaahto. Kotitallenteessa sama näyttää nykivältä, objekti katkeilee ja liikahtelee yhden tai usean pikselin nykäyksinä. Tekstuurit kohteiden pinnoilla ovat jäätyneet ja liikkuvat luonnottomasti kerran viikossa. Samoin sävyt ja yksityiskohdat ovat kotona täysin kateissa. Jos studiokamasta vielä näkee jokaisen uurteen ja kohouman ja hölskymisen pinnanmuodoissa, esim. bikineissä, niin kotitallenteessa näkyy yksisävyinen sileä sumea liikkumaton pinta; kaikki oleellinen informaatio on tapettu, kuvassa ei ole enää mitään nähtävää.

  Kotoa käsin paskakuvaa katsomalla on mahdotonta sanoa mistä ilmiö johtuu. Vika selviäisi 0,5 sekunnissa jos pääsisi katsomaan miltä näyttää kuva studiolaatuisena. Mutta koska videoalan ammattilaiset ovat valkoisen kepin ja koiran käyttäjiä ja kuorsaamisesta palkkaa nauttivia idiootteja, vikaa ei korjata. Vian nimittäin näkevät vain ammatti-idiooteille palkkaa maksavat huijatut hyypiöt, siis me tyhmät katsojat, joille kelpaa kaikki skeida kultakääreessä.

  En ole tähän YLE-pikselivikaan vielä perehtynyt. En ole tutkinut ainoatakaan YLE-tallennettani. Muistelen vain niitä sekunteja, jolloin ohimennen olen livenä ilmiön nähnyt. Pystyn kyllä tarpeen tullen selvittämään sen, minä päivänä vika alkoi ja missä olosuhteissa se näkyy ja missä ei näy. Mutta toivon (turhaan?), että edes joku ammattilainen vihdoin heräisi kaljapöhnäuniltaan ja korjaisi vian ennen kuin minä alan tutkia asiaa ja löydän syyllisen ja mätkin hänen pöhnäpäänsä urheilumailalla Pasilasta Ivaloon yhdellä iskulla.
   
  Viimeksi muokattu: 16.11.2012
 3. DVB-G

  DVB-G Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 281
  Saadut tykkäykset:
  30
  Riitti kun katsoin 5 sekuntia yhtä YLE-ohjelmaa, sen alun ja lopun:

  Valkea täplä ilmestyy ja poistuu samalla hetkellä kun kanavalogokin.

  YLE-logogeneraattorissa on "likatahra", eli kun vasemman ylänurkan logo on skannattu kopipaperilta, skannerissa tai paperissa on ollut likatahra. Tai sitten vastaava moka on digitaalisesti osattu generoida tavalla, jonka ymmärtämiseen aivoni ei kykene. Minä en tuollaista mokausta kykenisi tekemään (en digitaalisesti enkä analogisesti) edes miljardin euron palkalla, niin suurta idiotismia se vaatii. Vaaditaan sellaista oman työn jäljen laadusta piittaamattomuutta, että sellaiseen kyetään nykyään vain TV-yhtiöissä sekä niiden keppiä+koiraa käyttävien kaduntallaajien luona, jotka katsovat nettiteeveetä tai muuta kolmen pikselin kuvanlaatua. Ne oliot, joille (704 tai 720) * (576) pikseliä on minimivaatimus, niiden otusten silmillä kyllä huomataan usean pikselin kokoinen möllykkä ja reagoidaan siihen tavalla tai toisella. Meitä pikselin huomaajia on 2 kpl tässä maassa viimeisten laskujen mukaan.
   
 4. El Cohete

  El Cohete Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.12.2005
  Viestejä:
  158
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oletko DVB-G huomannut viime aikoina Ylen kanavien kuvaan ilmestyneen lomitusvirheen (tai mikä oikea termi onkaan)? Virhe ei ole yleensä koko ohjelman pituudella, vaan esim. jos ohjelmassa on erikseen ulkokuvaa, sisäkuvaa ja vaikkapa arkistomateriaalia (vaikkapa MOT tai vastaava), niin usein ulko- tai kenttäkuvassa on kuva kaameaa viivaviidakkoa, ja muu osa ohjelmasta saattaa olla ilman ko. ongelmaa.

  Yllä kirjoitin Teeman viime viikon Taloraati-ohjelmasta, joka oli tästä pahin esimerkki tähän mennessä. Tänään 20.00 tulee seuraava jakso, ja mainoksen perusteella tänään odotettavissa sama vika. Sama ongelma oli hieman pienempänä kun äsken vilkaisin ohimennen TV1:n Parittomat ja Muisti: Akat asialla -ohjelmia, ensimmäisessä ulkona tehdyissä haastatteluissa oli kuva karmeaa sahalaitaa, muuten tavallisen huono, jälkimmäisessä taas uusi täytteeksi kuvatut uudet maisemakuvat olivat sahalaitaa, mutta arkistomateriaali taas ok.

  Yleltä on vastattu että kyseessä on lomitusongelma ja luvattu korjata, mutta eipä näytä menneen viesti perille asti. Olisiko niin että Ylen tai alihankkijoiden "kevyissä" ulkokuvauksissa käytettävä kamerakalusto on sekundaa ja kuvalle ei huomata tehdä mitään, vaan se editoidaan sellaisenaan parempilaatuisen materiaalin sekaan? Jos ohjelma on kokonaan kuvattu kentällä (esim. Taloraati), niin sitten koko ohjelma on pilalla. Sanoivat vastauksessa palautteeseen että editointi-/käsittelyvaiheessa editointityöasemissa ei ko. virhettä huomata kun ei tarkisteta miten normaalissa tv:ssä kuva näkyy.

  Edellisessä Taloraadissa kuvaongelma oli niin paha että se näkyy jopa Areenan rajusti pakatussa versiossa: http://areena.yle.fi/tv/1698188

  E: On tuo pikseli havaittu täälläkin. Jollain toisellakin kanavalla oli viime viikkoina vastaavanlainen animoituun kanavalogoon/mainokseen liittuvä härö, jossa puolikas o jäi kurkistamaan aina kun animoitu teksti liukui pois.

  E2: Tämän illan Taloraati näyttääkin olevan uusinta viime vuodelta, ja yllätys yllätys, siinä ei ole vastaavaa ongelmaa kuin viime viikon jaksossa, ainakaan yhtä pahana.
   
  Viimeksi muokattu: 18.11.2012
 5. DVB-G

  DVB-G Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 281
  Saadut tykkäykset:
  30
  Yritin katsoa sitä pilattua Taloraatia, jossa on purjelautailijatar mukana. Kuvanlaatu on niin karmea, että EN VOI katsoa sitä. Otin uusintalähetyksenkin talteen, toivoen sen olevan parempilaatuinen. Mutta ei mitään eroa, en voi sitäkään katsoa!

  Joudun ensin kehittämään kuvankäsittelyfiltterin, joka muuttaa kuvan sellaiseksi, että voin katsoa nämä pilatut Taloraadit. Taloraati on helvetin hyvä ohjelma minulle. Runoraatia en voi sietää sekuntiakaan (en tajua runoutta), mutta VHS-raati puolestaan oli ihan mukava ohjelma, ja Taloraati se kaikista kiinnostavin.

  Lähden kuvanparanteluun sellaisesta ideasta, että resamplaan kuvan vaakasuunnassa pienemmäksi, skaalauskerrointa en osaa vielä sanoa, kokeilu kertoo enemmän. Siksi, että YLE:n käyttämä resamplaus "vilkuttelee pikseleitä" kun pikseli siirtyy viereiseen pikseliin esim. panoroinnissa. Kuvasta puuttuu antialiasointi. Kun kuvan skaalaa itse, se synnyttää jonkinasteista antialiasointia, ja sitten kuvan voi skaalata takaisin isommaksi, joka edelleen pehmentää tulosta ja toivottavasti poistaa vilkkumisen. On pakko luopua vaakaterävyydestä.

  Pystysuunta vaatii vastaavan toiminnan, mutta se onkin vaikeampi asia, jos kyseessä on esim. väärävaiheisten juovien tapaus tai ylipäänsä lomitukseen liittyvä asia. Eniweissön, yritän aluksi pudottaa pystyreson puoliksi, se periaatteessa tekee interlacekuvasta progea, etenkin jos pudotus tehdään hävittämällä puolet juovista kokonaan. Hävitys tapahtuu kun resamplataan "raakametodilla" ilman mitään parannusfunktioita, silloin puolet datasta jätetään kokonaan huomioimatta. Ja taaskin kuva lopuksi skaalataan isommaksi, joka pehmentää sitä ja toivottavasti häivyttää ikävää vilkuntailmiötä eli aliasoitumista.

  HUOM: IHAN ALUKSI pitää tehdä se pystyreson käsittely eli kuvan progeksi muuttaminen (50% datan tuhoaminen), vasta sen jälkeen aletaan vaakaresoa manipuloida. Listasin asiat yllä väärässä toimintajärjestyksessä, helposta vaikeampaan operaatioon luetellen.  Nyt ei ole aikaa alkaa YLE-pulmien kanssa tapella, olen menossa ostamaan uutta käytettyä tietokonetta ja sen kasaamiseen menee lähipäivät.  Joka tapauksessa nämä tyypilliset YLE-kuvaongelmat (lomitus- tai skaalausviat) ovat niin ankarasti kuvan tuhonneet, ettei Radeonin kuvankäsittelyrauta kykene mitenkään kuvaa parantamaan henkiin. Hieman laimeammat virheet se pystyy kumoamaan, mutta ei näin pahoja. Itse pitää ne parannusfiltterit väsätä, siis käyttää playersoftaa/DS-filtteriä, joka sallii eri algoritmeilla tehtäviä skaalauksia.

  Siis totta se nyt vain on, että suunnilleen 3/4 videon datasisällöstä joudutaan kotona hävittämään pois ja hyödyntämään vain noin 1/4, että kuvanlaatu muuttuisi riittävän stabiiliksi silmällä katsoa. Niiden silmillä, jotka ovat täysin allergisia noille epäluonnollisille vilkkuville ja väpättäville kuvaobjekteille.

  Kun vaikkapa siinä Taloraadissa kuva pysyy paikallaan, mikään ei liiku, silloin kuva on "vain pilalla", ei sen pahempi. Sen korjaamiseksi riittää pieni pieneksi-isoksi skaalailu ja lisäpehmentely. Mutta siten kun alkaa panoraatio tai muu liike, silloin kuva muuttuu sietämättömäksi, virheet ylikorostuvat ja vilkunta iskee päin naamaa.

  Ne, jotka pelaavat autopeliä matalalla resoluutiolla ilman antialiasointia, omistavat sellaiset silmät, että voivat katsoa Taloraatia eivätkä ymmärrä mistä nyt vouhotetaan. Mutta minun on pakko käyttää antialiasointia myös 2560*1600-resolla, koska olen täysin allerginen vilkuville pikseleille. Silmistä mene suorat piuhat aivoihin ja se vilkunta aiheuttaa välittömän ylikuormituksen. Ihan kuin katselisi lumisadetta ja yrittäisi käsittää jokaisen pikselin liikkeet ja tärinän.

  KOKO KUVAN vilkkuminen ei ole niin häiritsevä ilmiö. Esim. 50 Hz kuvaputkea voin katsoa ihan mainiosti. Osaan poistaa 50 Hz välketaajuuden aivoissani. Mutta suuritaajuiset pikkudetaljit eli pikselit, ne eivät saa välkyä, niistä tulee paniikkinen olotila. Eräs kaverini taas ei voi katsoa 50 Hz putkea, hän vaatii 100...120 Hz putken. Erilaisia ovat aivot juu.

  Aivojeni luonteesta johtuen olen oletettavasti allerginen plasmakohinallekin, eli LCD:stä on siirryttävä OLEDiin tai mikä teknologia nyt tuleekaan järkihinnalla vastaan. Pasmaa katsomalla sekoaisin pahemmin kuin kissa mikrouunissa.
   
 6. DVB-G

  DVB-G Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 281
  Saadut tykkäykset:
  30
  YleLeaks on ohjelmasarja, jossa kuvanlaatu on aina ollut huono. Joudun sitäkin katsomaan skaalaillen pehmemmäksi, tai etääntymään monen metrin päähän kuvasta, "etten näe mitään", mutta kuulen mistä puhutaan.

  Varsinaisesti kuva ei ole pilalla tai standardien vastainen, se vain näyttää siltä, kuin kamerakalustona olisi 256*256 pikselin tyylinen nettikamera. Jos kamerat ovat parempia, jopa Full HD -resolla, niin sitten videomateriaali on jossain vaiheessa editoitu "nettilaatuiseksi" ja sen jälkeen se skaalataan isommaksi ja lähetetään mukamas 720*576 pikselin materiaalina, jota SE EI OLE!

  Ei ole tallessa YleLeakseja, että voisin alkaa sarjan kuvaongelmaa analysoida. Yritän päästä niistä eroon nopeasti, lähes katsomatta kuvaa, sen verran surkeaa laatua kuva edustaa.  ----------------------------------------  Pannaan huvin vuoksi pari demokuvaa (videoplayeristäni kaapattuna) Taloraadin Huippukuvanlaadusta verrattuna 30 euron videokameraani. Kumpikaan ei ole vertilineaarisella optiikalla, ja kumpikin on kiinnitetty fillariin. Kameroiden hintaero on kymmenkertainen, mutta kuvanlaadusta päätellen arvaus menee väärin. Halvempi kamera tosiaankin toistaa vinot viivat nätimmin kuin kallis kamera. Eikä ole pallovääristymää, kuten on kalliissa MeneAmmattilainenSankari-kamerassa. Ainakin arkkitehtuurikuvaukseen 30 euron kamera sopii paljon paremmin. Kuka kertoisi tämän YLE-huippuammattilaisille...

  No juu, ymmärrän kyllä, että kun sitä Taloraadin Full HD -raakakuvaa editoi ja kaikki näyttää hyvältä, mahtaa editoijaa itseäänkin pänniä kun näkee miten YLE sitten ryssii sen loppuskaalauksen lähetyksessään. Kallis kamera kyllä osaa kuvata nätimpääkin kuvaa (jos optiikka vaihdetaan parempaan tai käytetään sitä tuoretta uusinta noin 500 euron kameramallia, jonka minäkin myöhemmin ostan, se on ylivertainen kuvanlaadultaan), mutta jossain myöhemmässä vaiheessa se mahdollisesti alunperin hyvä videolaatu tuhotaan peruuttamattomasti.

  Älkää tuijottako selaimen pienennöksiä vaan 2560*1440 pikselin kuvakokoa:

  [​IMG]
  Uploaded with ImageShack.us

  [​IMG]
  Uploaded with ImageShack.us


  .
   
  Viimeksi muokattu: 19.11.2012
 7. janilxx

  janilxx Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.08.2004
  Viestejä:
  3 174
  Saadut tykkäykset:
  0
 8. Digital Man

  Digital Man Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.06.2000
  Viestejä:
  661
  Saadut tykkäykset:
  4
  "ongelmallisen pisteen poisto kesti kauan, koska logogeneraattorien varaosien saannissa oli ongelmia"
  Siis täh? Onko ylellä jossain nurkassa puhisemassa joku erillinen logogeneraattori-laite jolla muodostetaan logo ylen kanaville? :) Ja tietysti laite on vielä niin eksoottinen ettei siihen tahdo saada mistään varaosia? Ilmeisesti myös ylen tekstigeneraattori-laitteessa oli eilen jotain vikaa kun ainakin "onnea onkimassa" sarjan loppupuolella tekstitys lähti niin sanotusti käsistä ja meni reilusti kuvaa edellä.

  Jotenkin tulee taas mieleen, että joka firmalla (myös ylellä) on erillinen osasto joka keksii selityksiä kaikille vioille ym. Näitä selityksiä sitten ladellaan medialle ja välillä nauretaan kun kaikki menee läpi...
   
 9. +sp+

  +sp+ Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.08.2005
  Viestejä:
  249
  Saadut tykkäykset:
  2
  DNA:n (antenni) kautta UrhoTv ei näy, muut kanavat näkyy....Signaali on loistava, mutta ruutu mustana. Tilaus on voimassa.
   
 10. El Cohete

  El Cohete Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.12.2005
  Viestejä:
  158
  Saadut tykkäykset:
  0
  DVB-G:ltä mielenkiintoista juttua Ylen kuvaongelmista. Itse olen tehnyt tosiaan aivan samoja havaintoja, mutta ehkä kipukynnys on hieman korkeampi ja toisaalta mahdolliset tekniset syyt ei ole yhtä tarkkaan hanskassa. Yllä analysoitu Taloraadin jakso on ollut kaikkein kauhein esimerkki, mutta tuntuu että ko. kuvavirhettä alkaa olemaan joka toisessa Ylen itse tuottamassa ohjelmassa, viimeksi tänään Mestarienliiga-pelin jälkeen Tv2:lta tullut Sisu oli samanlaista virhettä täynnä. Tosin tuossakin tuntui vaihtelevan kuvauspaikan ja kamerakaluston mukaan.

  Ylellä lomitusvirhe tuntuu olevan pääosin niissä ohjelmissa jotka ovat Ylen itsensä tai alihankkijoiden tuottamia, esim. Ylen lähettämissä ulkolaisissa dokumenteissa, sarjoissa tai elokuvissa ei vastaavaa näy (tosin on ollut myös poikkeuksia). Omasta mielestä tuo viittaisi siihen että moka tehdään jo aikaisemmassa vaiheessa kuin lähetyksessä, koska esim. samassa ohjelmassa saattaa olla selvästi viallista ja aivan ok kuvaa sekaisin.
   
 11. Sherukka

  Sherukka Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  17.05.2005
  Viestejä:
  1 063
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos asia vaivaa niin ei se muutu täällä itkemällä. Itse olen aina saanut nopeasti vastauksen ylen tekniikan sähköpostiosoitteesta.
   
 12. El Cohete

  El Cohete Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.12.2005
  Viestejä:
  158
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos olet lukenut yllä olevat viestini (esim. tämän sivun ensimmäinen viesti), niin juuri noin olen useampaankin kertaan tehnyt ja myös vastaukset saanut. Toinen asia on se että ongelma toistuu edelleen, vaikka ovat sen vastausten perusteella Ylen tekniikassa itsekin todenneet. Ja mistä asti asiallinen keskustelu on ollut "itkemistä"?
   
  Viimeksi muokattu: 21.11.2012
 13. Sherukka

  Sherukka Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  17.05.2005
  Viestejä:
  1 063
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olisi ilmeisesti pitänyt lisätä hymiö. ;)
   
 14. Poistettu tili 10873

  Poistettu tili 10873 Guest Guest

  Onko kellään ollut tänään häiriöitä kanavilla MTV3, Nelonen, sub tai JIM ym.? Niillä jo pidempään ollut häiriöitä, mutta tänään meni NCIS Rikostutkijat ihan palikoiksi ja signaali hyppii miten sattuu, ja ainakin äsken vielä häiriöt jatkui. Eri nipuissa häiriöt ovat erilaisia ja esim. nipussa jossa on Ylen kanavat, ei ole mitään vikaa. Tilanne sama kahdesta eri rasiasta ja eri laitteilla.

  Jos ei täältä kuulu mitään niin pitää kysellä naapureilta, epäilen talon laitteita. Verkkona kaapeli Sonera Turku.

  Edit: Häiriö näyttää pysyvältä, otanpa yhteyttä isännöitsijään.
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 28.11.2012
 15. keni

  keni Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.04.2007
  Viestejä:
  100
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko nyt telkkarissa (LG PK350N) vai lähetyksessä (YLE HD) vikaa. Omista kajareista kuuluu mutta ei tule optisesta pihalle, vahvarin näytössä UNLOCK, tai tulee mykkänä 5.0/2.0 . DVD/BD ja muut kanavat tulee normaalisti läpi.
   
 16. Jussivain

  Jussivain Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.10.2006
  Viestejä:
  38
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lappeenrannan seudulta muita DNA VHF -asiakkaita? Eipä ole taas tarvinnut kanavia katsella viikonlopun aikana vaikka pari ilmoitustakin tehtynä. Viime aikoina näitä murheita on riittänyt, ilmeisesti venäjän VHF -lähetykset sotkevat signaalia?
   
 17. Fakiiri

  Fakiiri Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  25.08.2006
  Viestejä:
  1 463
  Saadut tykkäykset:
  9
  Odottelen innolla analyysiä tämänpäiväisestä mäiggärin Mamma Mia! -kopiosta.
   
 18. DVB-G

  DVB-G Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 281
  Saadut tykkäykset:
  30
  Se menee epähuomiossa juuri nyt talteen, en halua tallennusta keskeyttää, jotta stillejä pääsisi nuuskimaan. Livenä kuvaa katsomalla kuitenkin näkee, että materiaali lähetetään lomiteltuna. Näkyy sahalaitoja liikkuvissa kohdissa, koska lomituksenpoistoa en käytä tallennussoftan DS-dekooderissa (DScaler).

  Nettikameraa ei kuitenkaan ole elokuvan teossa käytetty, lyhyt syväterävyysalue paljastaa isokennoisen digiperän tahi filmiruudun.

  Pitääkin samalla täsmentää, että yleensä kun minä puhun "nettikameralaadusta", en tarkoita nimenomaisia nettikameroita, vaan sitä, että kuvanlaatu on jostain syystä yhtä huono kuin nettikameroissa.
   
 19. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 885
  Saadut tykkäykset:
  474
  Yle Teemalta tulee Ville Haapasalon juontama ohjelmasarja Suomensukuiset 30 päivässä. Ensimmäisessä jaksossa oli osassa otoksista kuvassa jotakin ihmeellistä värivirhettä. Se näytti samalta kuin pilalle mennyt värifilmi 50 vuoden takaa. Näin siis ainakin Soneran kaapelissa. Onkohan tämä joku tarkoituksellinen efekti vai virhe?
   
 20. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 058
  Saadut tykkäykset:
  24
  Liekö Livillä nykyisin lähetyksessään (DNA:n kaapelissa) jokin lippu vinossa, sillä oma Topfield 5100 PVRc ei ole pariin viikkoon sietänyt kanavaa laisinkaan? Liville siirryttäessä kuva alkaa heti palikoitua ja hyytyä. Eilen hain kanavat uudelleen, mutta eipä auttanut.