Hyvät ja halvat (!) aktiivikaiuttimet tietokoneeseen

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana Pertti K, 10.10.2004.

 1. Juham

  Juham Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  100
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos oikein hyvästä vastauksesta! :thumbsup:

  Joo toi "plärääminen" voisi kuulostaa siltä, että on menty alle kaiuttimen viritystaajuuden, jolloin refleksiviritys ei enää kontrolloi elementtiä.

  Tarkoitat pöytäjalustoilla ilmeisesti näitä?
  http://www.audioengineusa.com/ads1_home.php

  Saako noita tilattua myös tuolta TSN Versandista? (en ainakaan nopealla katsauksella löytänyt..)

  Itse en ole osannut vielä päättää haluaisinko mustat vai valkoiset... Minulla on se vanhempi alumiininen MacBook Pro, jossa ei siis vielä mustaa ole (ja käytän myös esim. valkoista Mighty Mousea) ja asunnossamme on muutenkin aika valkoista, joten valkoinen olisi sinänsä luonteva valinta. Toisaalta nuo matta mustat ovat myös hyvin tyylikkäät ja enemmän "pro-tuotteen" oloiset. Ja jos/kun joskus vaihdan uudempaan Macciin (esim uusi MBP tai iMac), niin tosiaan musta "mätsää" ehkä paremmin niihin. Joo o.. vaikea valinta.. :confused:
   
 2. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 667
  Saadut tykkäykset:
  176
  Kyllä, DS1:set löytyvät täältä. Valitettavasti nuo ovat kiven takana.
  Täytyy sanoa, että niiden metsästys oli aikamoinen seikkailu -- TSN Versandilta noita ei saanut. Kävin läpi UK:n, DE:n ja US:n paikkoja, mutta suurin osa (valitettavasti myös Amazon.co.uk sekä Audioengine) ei toimita Suomeen. Muutaman paikan löysin (etenkin UK:sta), jotka noita toimittavat, mutta postituskulut olivat niissä lähes järjestään käytännössä itse jalustojen hintaluokkaa. Myös EU-hinta on noissa kovempi kuin rapakon toisella puolen.

  Viime aikojen ystävältäni, Ebay.comilta, nuo löysin kuitenkin. Eräs naishenkilö noita kauppasi Jenkeistä käsin käytettynä (hinta alkaen n. $1 muistaakseni :D). Tein ns. bidin, ja viimeisille minuuteille saakka niistä taistelin ja lopulta voitin. Tämä myyjä ei sinänsä listannut mahdollisuudeksi toimittaa Suomeen näitä, mutta olin häneen yhteydessä ja hän suostui lähettämään ne edullisimmalla netistä löytämällään lähetyspalvelulla (ei kuulemma olisi jaksanut sikäläisen Postin jonoja saadakseen oikeasti halvan lähetystavan). Taisin maksaa koko roskasta kaikkine kuluineen 30 euroa mikä on edelleen edullinen hinta, jos sitä vertaa esimerkiksi UK:n ällistyttävään £29:n plus rosvopostituskulujen hintaan.

  Minullakin asunnossani on itse asiassa vitivalkoiset seinät, mutta muuten sisustus on tummaa ja työpöytä on tummanruskea (wengemäinen), missä on mustan sävyjä. Siihen mattamustat A2:t sopivat mainiosti. Itse asiassa ne ovat niin tyylikkään näköiset, että niitä voisi pitää pelkkinä koristeina pöydällä. :D

  Mattamustat A2:t ja Imac

  Valkoiset A2:t klippi

  Minusta nuo valkoiset A2:t ovat jotenkin niin "puhtaan" valkoiset, että ne hyppäävät silmille (ellei ympäristökin sitten tosissaan ole pöytää myöten hyvin vaalea). Toki ne sinänsä ovat enemmän applemaiset (joskin Applekin on siirtynyt hopean ja mustan käyttöön) kuin nuo mustat. Ajattele asiaa myös sen kannalta, että DS1:n lisäksi aika monet jalustat ovat mustia tai yleensäkin tummia, ja mielikuvana nuo valkoiset A2:t eivät näytä kovin erikoisilta DS1:sten päällä. Päätetään ajatus siis siihen, että äkkiseltään vain säätäjä voisi niin sanotusti "pull them off" sisustuksessaan. :)
   
  Viimeksi muokattu: 19.02.2010
 3. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 667
  Saadut tykkäykset:
  176
  Tuokin ongelma on nyt selvitetty sillä sattumoisin osui silmään, että Realtek HD Audio -ajureista nimenomaan kolme viimeisintä säädintä equalizerista koskevat bass/treble -säätöä. Olin aiemmin käsittänyt, että tuo ensimmäinen säädin on se mitä pitää laskea saadakseen tuon matalien tajuuksien "pläräyksen" (ns. boomy bass -ilmiö) pois. Anyway, noita säätämällä alemmas tuo häiriöääni katosi.

  Kyllä taidan sittenkin näille USB-DAC:n hankkia, ja valinta taitaa kohdistua Nusoftin uDAC:iin.
   
  Viimeksi muokattu: 25.02.2010
 4. Kaitzu

  Kaitzu Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.07.2001
  Viestejä:
  3 459
  Saadut tykkäykset:
  30
  "rahankulutus"-vimmassa tuli niin itselle kuin vaimokkeelle tilattua M-audion AV40-kaiutinparit :)

  Vaimokkeelle just asentelin (läppärin kuulokeliitäntään) ja eikun musa pauhamaan. Ulkonäöllisestihän nuo on "jotenkin" vanhahtavat ja antavat kuvan että olisi kumisevat muovipurkit, mutta ääni on kuitenkin jotain aivan muuta :naminami:

  Nyt vaan pitäis itselle isompi tietokonepöytä hommata että pääseen välillä nauttimaan musiikista muutenkin kuin kuulokkeilla.
   
 5. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 667
  Saadut tykkäykset:
  176
  Kyllähän nuo ovat tunnetusti ja tunnustetusti erinomaiset aktiiviset kaiuttimet -- etenkin huokeaan hintaansa nähden. Minullekin nuo tai AV 30:t olisi kelvannut, mutta tosiaan tuo kokoluokka on liian suuri (omat Audioengine A2:t ovat juuri ja juuri tarpeeksi pienet ollakseen siron näköiset ja ennen kaikkea järkevän kokoiset näytön ympärille).
   
 6. Juham

  Juham Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  100
  Saadut tykkäykset:
  0
  Noniin, omalta kohdaltani kaiutinkysymys on nyt ratkennut.

  En hankkinutkaan Audioengineitä vaan päädyinkin Audio Pron Addon One -kaiuttimiin.
  http://www.audiopro.fi/tuote?kategoria=20015&id=2175963

  Perusteena sille, että valitsin Audio Prot olivat mm nämä seikat:
  -sain ne todella sopivaan hintaan paikallisesta kivijalkakaupasta, tästä myös se plussa, että mahdollisissa vikatilanteissa takuuasiat ovat helpompia
  -sub-out-liitäntä
  -voi myöhemmin ostaa usb-palikan, jolla ääni langattomasti kaiuttimiin
  -refleksikanavan sijainti kaiuttimen takapuolella
  -helposti saatavat pöytäjalustat

  Miinusta taas ulkonäöllisesti Audioengineen verrattuna on se, että tässä lukee etupaneelissa Audio Pro-merkit. :) Audioengine on ihan "blanko".

  Pöytäjalustoja en siis vielä saanut, koska niitä ei liikkeessä ollut juuri sillä hetkellä, mutta tilasin ne kuitenkin samalla, joten muutaman päivän päästä voin käydä hakemassa ne.

  Kaiuttimet ovat ihan tyylikkäät, mattamustat ympäriinsä. Pienikokoiset ovat kyllä, mutta työpöytäkäyttöön voisivat ehkä olla vieläkin aavistuksen pienemmät.

  Audioengineen vertailtaessa nämä ovat siis todella saman oloiset. Kaiuttimien ulkomitat täsmäävät ja refleksikanavan koko näyttää samalta - erona on se, että refleksikanava on tosiaan takalevyssä näissä Addoneissa, Audioenginessä ne ovat edessä. Bassokeskiääniset näyttävät, että olisivat ihan samat elementit. Elektroniikka eroaa hieman, Addoneissa tosiaan sub out, jota AE:ssä ei ja tuo usb-liitin.

  Näyttää jopa siltä, että mukana tulevat johdotkin ovat samoja, ainakin tähän kuvaan http://www.audioengineusa.com/images/full1_a2.jpg verrattuna johdot ovat näissä Audio Proissa tismalleen saman näköiset (noita harmaita pusseja ei kyllä tullut...).

  Pienen testailun tuloksena voisin sanoa, että ei näistä kyllä ihan hirveästi bassoja tule. Siis vähänkään alempia. Työpöydällä yläbassot kumisevat pahasti. Muuten soundi on ihan ok ottaen huomioon kaiuttimien koon ja hintaluokan. Itse asiassa hyvinkin pätevät nämä ovat. Kun saan jalustat, ne varmasti vähän parantavat ääntä. Mutta tuskin ihan kauheasti kuminaan auttaa. Pieni EQ:n käyttö olisi varmasti poikaa.

  Tyytyväinen olen kyllä näihin - ehdottomasti (kun siis ottaa huomioon olosuhteet: työpöytäkäyttö). Uskon, että ovat varmasti ihan yhtä hyvät äänellisesti kuin Audioenginet. Niin samanlaisilta kaiuttimet vaikuttavat. Ja molemmissa varmasti myös samat ongelmat.

  Näin ensi-ihmettelyjen ja pienen kuuntelutuokion jälkeen voin kyllä suositella Audio Pron Addon Oneja, jos jollain muulla on tarvetta tällaisille kaiuttimille. Täytyy tossa myöhemmin raportoida lisää, kunhan saan jalustat itselleni.
   
 7. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 667
  Saadut tykkäykset:
  176
  Hieno homma. Kieltämättä itseäkin on kutkuttanut millaiset nuo Audio Pro:n vastaavat ovat. Tuo pienoinen estetiikkaongelma sekä Audioenginen arvostelumenestys (ja sen kautta saatava varmuuden tunne laadusta) olivat kuitenkin asioita, jotka saivat minut katsomaan poispäin noista. Kappas, nuo Addon Onen jalustatkin ovat aika identtiset Audioenginen A2:sen vastaaviin. Onkohan Audio Pro suoraan sitten matkinut Audioengineä vai mikähän tämän samankaltaisuus-jutun takana oikein on?

  Se bassojen kumina kyllä korjaantuu ainakin A2:ssa niillä työpöytäjalustoilla (ehdoton hankinta!) sekä EQ:n säätämisellä. Minä kun postausmäärästä huolimatta en ole mikään hifin asiantuntija mitä tulee tekniseen puoleen, niin kieltämättä aluksi Realtekin HD Audio codecin EQ:n kanssa oli sormi suussa. Oikeastaan eilen kuitenkin hoksasin miten sitä oikeaoppisesti säädetään: netistä löytyy googlaamalla A2:n "äänikäyrä" ja EQ:ta säädetään siten, että se mikä käyrällä on "nollatason" yläpuolella säädetään EQ:ssa alemmaksi ja toisinpäin.

  A2:sten kanssa selvisi myös yksi toinen ongelma. Olin aiemmin kirjoitellut siitä, että tiettyjen biisien kohdalla kaiuttimet (tai ehkä pelkästään vasen kaiutin, jossa on siis vahvistin) rätisee matalien taajuuksien kohdalla. Toki EQ:n säätö auttoi tähän, muttei poistanut ongelmaa kokonaan. Tuo rätinä saattoi joskus ilmetä ja seuraavan kerran samaa biisiä toistaessa se loisti poissaolollaan. Päätin lopulta kokeilla välikaapelin vaihtoa -- olin tähän asti käyttänyt QED:n 3.5mm jack to 2 phono- kaapelia, joka kieltämättä jo aikoineen kuulokevahvistimen kanssa käytettynä oli jostain syystä kumman häiriöinen (vaikka on laatukaapeli). Vaihdoin sen sitten siihen 3.5mm:n mustaan piuhaan mikä näiden kaiuttimien mukana tuli (ja samalla siis kytkin välikaapelin siihen yhteen reikään kahden vieressä olevan sijasta). Tämä kaapeli jostain syystä ei ota häiriötä ollenkaan eikä tuota rätinää ole toistaiseksi kuulunut.

  Nyt kun tuo häiriöherkkyyskin parani, niin taidan jättää Nusoftin uDAC:n oston toistaiseksi väliin -- varsinkin kun varmuutta ei näytä olevan voinko säätää EQ:ta iMAC:lla kaiuttimien ollessa yhdistettynä ulkoisen DAC:n kautta. Kuitenkin näiden kaiuttimien kohdalla EQ saa paljon enemmän aikaan jo muidenkin arvioiden perusteella kuin ulkoisen DAC:n lisääminen -- mitä nämä kuulemma eivät välttämättä edes tarvi.

  Pakolliset lisävarusteet taitavatkin olla juuri nuo pöytäjalustat sekä EQ. Tosin tilasin A2:siin myös paremmat kaiutinkaapelit banaaneilla, kun jossain arviossa todettiin, että vakiokaapelin vaihto parantaa ääntä suhteellisen huomattavasti ja samalla poistaa häiriöherkkyyttä.
   
  Viimeksi muokattu: 03.03.2010
 8. Juham

  Juham Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  100
  Saadut tykkäykset:
  0
  Luulen, että Audioengine on aikoinaan suunnitellut kaiuttimet, aloittanut valmistuksen ja alkanut myymään niitä jenkeissä. Koska ne ovat ilmeisen onnistuneet kaiuttimet, niin maine on kirinyt yli rapakon vanhalle mantereelle asti. Saatavuus on kuitenkin ollut heikohkoa. Ainakin täällä pohjoisessa. Audio Pro on nähnyt tässä kohdin markkinaraon ja varmaankin tehnyt jonkun diilin Audienginen kanssa ja lisännyt pari extraa (esim sub-out), kääntänyt refleksikanavan suunnan ja muuta pientä ja valmistaa nyt samanlaisia kaiuttimia omalla merkillään ja myy niitä pääosin täällä Skandinaviassa. Tämä ei ole siis tietoa, vaan yksinkertainen arvaus. :)

  Sain jalustat tänään. Ääni todellakin parantui huomattavasti! Ei poistanut koko basso-ongelmaa (joten EQ:n säätö olisi poikaa), mutta paransi tilannetta. Suosittelen minäkin kyllä (jos hankkii nämä työpöydälle), että panostaa samalla näihin jalustoihin. Suuri merkitys ääneen on myös sillä, että jalustat suuntaavat kaiuttimia ylöspäin - tämä paransi stereokuvaa ja selkeytti ääntä huomattavasti.
   
 9. Finmovie

  Finmovie Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.12.2008
  Viestejä:
  466
  Saadut tykkäykset:
  1
  Viimeksi muokattu: 14.07.2010
 10. Finmovie

  Finmovie Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.12.2008
  Viestejä:
  466
  Saadut tykkäykset:
  1
 11. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 667
  Saadut tykkäykset:
  176
  Ostin Audioengine A2:sten ja iMacin väliin Nuforce uDAC-2 -DAC:n -- kämpässä kun ei ole erillisiä äänentoistolaitteita juuri musiikille, niin halusin panostaa tietokoneen äänentoistoon. Vaikka iMacin sisäinen DAC on ihan kelvollinen (suhteutettuna siihen millaisia tietokoneiden DAC:t/äänikortit yleensä ovat), niin uDAC toi enemmän selkeyttä ja munaa A2:sten äänentoistoon. Yhdistin uDAC:n iMaciin USB-kaapelilla ja A2:sten ja uDAC:n väliin laitoin 3.5mm stereo jack to 2 phono -kaapelin. Ilmeisesti tällaisessa virityksessä on suotavaa säätää iMacin äänenvoimakkuus maksimille ja säätää sitten äänenvoimakkuuta DAC:n tai aktiivisten kaiuttimien kautta. Näin olen minäkin menetellyt.

  Tässä virityksessä näkyy olevan myös se kiva puoli, että jos suljen iMacin ja A2:set ovat päällä, niin ne eivät poksahda -- näinhän minulle kävi XP-läppärin kanssa A2:sia käytettäessä. Yleensä kyllä suljen kaiuttimet ennen tietokoneen sammuttamista, mutta joskushan se (etenkin kiireessä) unohtuu.

  Vaikka iMacin kanssa pärjää mainiosti ilmankin DAC:ia, niin äänentoistoon panostaville erillinen paremman luokan DAC on hyvä hankinta. uDAC-2 on todella pieni (hieman pienempi kuin korttipakka), tyylikäs (sopii täydellisesti esim. puhdaslinjaisen iMacin tyyliin) ja kovin kehuttu. Hintakaan ei ole paha sillä tätä saa muun muassa Verkkiksestä alle 130 euron (tulee halvemmaksi kuin tilata Amazon.comista). uDAC:n kakkosversio on vasta ilmestynyt malli ja esimerkiksi Nuforcen EU-kauppa myy vain ykkösversiota. Bonuksena uDAC:sta löytyy vielä paikka kuulokeplugille, mikä poistaa tarpeen kurkottaa iMacin taakse mikäli haluaa kuulokkeita käyttää.
   
 12. Vortex

  Vortex Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.12.2008
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nostellaampa tätä hieman. Pitäisi siis saada musiikin kuunteluun jotkut aktiivikaiuttimet 200e hintaluokassa. Nuo yllä mainitut Audioengine A2:set on noussut esiin monissa keskusteluissa ja ilmeisesti hyväksi todettu. Onko kenelläkään vielä suositella jotain muita vaihtoehtoja tuossa hintaluokassa?
   
  Viimeksi muokattu: 17.09.2012
 13. E-mies

  E-mies Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.04.2005
  Viestejä:
  345
  Saadut tykkäykset:
  2
  Käytetyt Genelec 6010:t?
   
 14. lglg

  lglg Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.01.2004
  Viestejä:
  117
  Saadut tykkäykset:
  0
 15. Vortex

  Vortex Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.12.2008
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nämä olisi ehdoton ykkösvalinta, jos sattuisi jossain kohdalle. Ei vaan ole tullut vastaan vielä missään käytettynä sopivaan hintaan.

  Täytyy harkitä näitäkin. Nyt on ilmaantunut näiden lisäksi muutama muukin mielenkiintoinen kaiutin.
   
 16. kasafi

  kasafi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.05.2012
  Viestejä:
  209
  Saadut tykkäykset:
  0
 17. kommunisti

  kommunisti Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.11.2006
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0
 18. jusky

  jusky Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.09.2006
  Viestejä:
  1 854
  Saadut tykkäykset:
  0