Hyvä pesukone?

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana SimoP, 30.07.2003.

 1. SimoP

  SimoP Guest Guest

  Liittynyt:
  27.01.2001
  Viestejä:
  450
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kun tuo partakone threadi jo täällä oli ja nyt on itellä pesukoneen osto edessä niin kyselläänpä nyt sitten teiltä vannoutuneilta poikamiehiltä(ja miksei niiltäkin jotka on erehdyksissään asentaneet pallon jalkaan) kokemuksia pesukoneistanne.

  Sais olla hyvä ja halpa ja helppo! jos niitä samassa koneessa nyt voi saada:D
   
 2. Burana

  Burana Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.10.2001
  Viestejä:
  1 036
  Saadut tykkäykset:
  10
  Lingotessa kierroksia vähintään 800.
   
 3. Kaitzu

  Kaitzu Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.07.2001
  Viestejä:
  3 463
  Saadut tykkäykset:
  31
  Kyllähän se kaikenkaikkiaan on helpompaa hommata se pesukoneenhoitaja :D Pääsee katos itse sitten helpommalla ;)

  Mutta sitten asiaan eli ihan noita edullisimpia ei kannate ostaa, sillä monista niistä puuttuu säädettävät jalat ja jos sijoituspaikassa on lattiassa "kaadot", niin kone ei pysy paikoillaan.

  Tällä hetkellä kellarissa on Upo Pesukarhu, mutta en suomalaisuudesta huolimatta suosittele, nimittäin kerran on jo moottori ja säätökello vaihdettu ja itse olen muutaman napin toiminnan korjannut vuosien saatossa.
   
 4. kebek

  kebek Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.01.2003
  Viestejä:
  2 623
  Saadut tykkäykset:
  9
  Siemens Siwamat plus 651 on oma valintani. Malli tosin on 20 vuotta vanha, mutta näyttää kestävän ikuisesti. Uudet Upot ja mitä näitä leluja nyt onkaan joutuvat vuoden parin sisällä remonttiin. Milloin on rumpu irti tai muut vikaa, ei ole pesukoneetkaan samaa laatua kuin ennen. Vaikka eipä niitä kannata korjauttaa kun se maksaa kuitenkin puolet uuden koneen hinnasta.

  edit: Unohtui hinta mainita, laite oli ilmainen kun kaveri muutti eikä viitsinyt roudata pyykkäriä mukanaan.
   
 5. Big Chill

  Big Chill Guest Guest

  Liittynyt:
  23.08.2001
  Viestejä:
  96
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse nostaisin tuon linkoustehon 1000 kierrokseen. Se takaa, että pyykki ei koneesta otettaessa pahemmin valuta vettä. Pyykki kuivuu sen ansiosta aika nopeasti.
  Oma koneeni on ollut yli kuusi vuotta kiitettävästi t-paidat pessyt Whirlpool.
   
 6. Kola

  Kola Guest Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  20.06.2001
  Viestejä:
  898
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllähän nuo pesukoneet yleensä kestävät pitkään.
  Meillä on vaimokkeen operoitavana joku päältä täytettävä WhirlPool.
  Malli ei muistu niin hyvin mieleen verrattuna HT-vehkeisiin!
  Merkkiä voin suositella ja Expertiltä saa noihinkin 5 vuoden takuun.
   
 7. mikael hakim

  mikael hakim Guest Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  04.04.2002
  Viestejä:
  365
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minä osti puoli vuotta sitten UPO pesukarhu 4100- mallin. Täyttömäärä 5kg, energialuokka B, pesuteho A. Linkousteho 1000 kierrosta. Hinta oli tuolloin 450 euroa. Olen ollut tyytyväinen, on siis päältä täytettävä, vie vähän tilaa, säädettävät jalat löytyy. Ostin kylläkin ensimmäisen mikä vastaan tuli. En suorittanut ennen ostopäätöstäni mitään tarkkaa vertailua pesukoneiden välillä. :)
   
 8. syyskuu

  syyskuu Guest Guest

  Liittynyt:
  10.09.2001
  Viestejä:
  597
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kannattaa tarkastaa myös koneiden erot pesuajoissa, niissä on melkoisesti vaihtelua. Mm. muutamissa Electroluxin muuten varsin laadukkaissa koneissa on pesuajat luokkaa 2-3 tuntia. Joku kertoili sen olevan "hinta" siitä, että energialuokka on saatu parhaaksi... tiedä sitten onko niin.
   
 9. HesusNis

  HesusNis Guest Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  29.09.2002
  Viestejä:
  1 766
  Saadut tykkäykset:
  2
  Laadukkaita pesukoneita:

  - Miele (pirun kallis, paras)
  - Siemens (hyvä laatu, kohtuullinen hinta)
  - Bosch (samasta tehtaasta kuin Siemens)
  - AEG

  Itse valkkaisin tällä hetkellä joko Siemensin tai Boschin, laitteet on tehty Saksassa paria halvinta mallia lukunottamatta. Tosin ko. merkkien halvimmatkin mallit (Espanja) pesee kestävyydessä yleensä kaiken mikä on valmistettu Ranskassa, Italiassa tai itä-euroopassa.

  Tiedoksi kotimaisia merkkejä harrastaville. Tällä hetkellä ei Suomessa valmisteta yhtään pesukonetta, Upo ym. nimistä huolimatta!

  Edit. Nykyisissä pesukoneissa on lähes kaikissa pikaohjelma (kestoltaan 30-70min.), joka riittää hyvin normaalilikaisen pyykin pesuun.
   
 10. Martti

  Martti Guest Guest

  Liittynyt:
  10.09.2001
  Viestejä:
  257
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meillä on ollut yhteisessä pesässämme kaksi Whirpoolia (toinen Ex-Philips) jotka kestivät kumpikin huikeat viisi vuotta (tähän Expertin takuu juuri riittääkin). Yhtään Whirpoolin tuotetta emme enää osta.

  Muuten merkillä ei sinänsä ole niin paljon väliä, tehtaita ei ole montaakaan maailmassa jotka noita oikeasti kasaavat ja koneisiin osia toimittavia alihankkijoita vielä vähemmän.

  Jos haluat että kone kestää ja pysyy paikallaan osta edestä täytettävä. Linkousteho on yhdentekevä, koska et kuitenkaan voi lingota kaikkea pyykkiä 1000000 kierrosta/minuutti. Paitsi jos sinulla on/aiot hankkia kuivausrummun silloin tarvitset pesukoneen joka linkoaa 650 kierrosta/minuutti. Se riittää.

  Merkeistä voin suositella Mieleä (kallis mutta kestää), AEG:tä, Siemensiä ja kannattaa katsastaa myös "Italian ihmeet" Zanussi ja Ignis (vai olikohan se Indesit, samapää kesättalvet).

  Pysy kaukana Uposta ja Rosenlewista (ovat yksi ja sama vehje eri kuorissa).

  -mara
   
 11. syyskuu

  syyskuu Guest Guest

  Liittynyt:
  10.09.2001
  Viestejä:
  597
  Saadut tykkäykset:
  0
  No tuo on kyllä ihan bullshittiä, linkousteho on ihan tärkeimpiä ominaisuuksia heti sen jälkeen, että kone tekee puhdasta jälkeä. Ei monellakaan ole kotonaan pyykin kuivaamista varten sellaisia tiloja, että niitä voisi päivätolkulla kuivattaa. Lisäksi huonosti lingotun pyykin kuivaus edellyttää hyvin ilmastoidun kuivaustilan, muuten pyykki alkaa helposti tuoksahtaa pahalta.

  Mitään 600-kierroksen konetta ei kannata ostaa, paitsi jos pesee vain muutamat tennissukat silloin tällöin.
   
 12. MMyllyri

  MMyllyri Guest Guest

  Liittynyt:
  29.08.2001
  Viestejä:
  419
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meillä on ollut pari vuotta Candy Alise. Muuten ihan hyvä vehje mutta kuivauksen kanssa oli alkuun ongelmia. Korjaaja kävi 3 kertaa vaihtamassa kuivausyksikön lämpökytkimet uusiin ja nyt tuntuu pelaavan. Tuo on siis ihan tavallinen kone joka myös kuivaa pyykin (käytännössä ½ koneellista kuivuu ihan ok..) eli siis laiskalle hyvä kone =) Tuota sai Veikolta 5 vuoden takuulla aikoinaan eli siksi päädyimme siihen malliin.

  Kuivausrummuksi valitsimme tämän Candyn heikon täyden koneen kuivaustehon takia.

  http://www.veikonkone.fi/tiedot/index.asp?id=1151&ryhma=420&ylaryhma=400&s=&haku=ryhma

  Tuohon ei voi olla muutakuin tyytyväinen, joskis vehje on polttanut jo kaksi sisävaloa. Vehje on myös sopivan hiljainen vaikka se on makuuhuoneen vieressä sijaitsevassa WC:ssä ja usein yöllä päällä.
   
 13. Martti

  Martti Guest Guest

  Liittynyt:
  10.09.2001
  Viestejä:
  257
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos vaatevarastoon kuuluu muunlaisiakin vaatteita kuin farkut, t-paidat, tennissukat ja Suomi-verkkarit niitä kaikkia_ei_voi_pestä_ja_lingota_miten_sattuu. Suurista linkousnopeuksista on iloa vain jos on pyykkiä jota voi käsitellä (joka siis kestää, esim. liinavaatteet) suurilla linkousnopeuksilla.

  Neljän ihmisen taloudessa asuvana voin kertoa että koneemme suurinta linkousnopeutta (1000 kierrosta/min.) ei ole käytetty lähes koskaan.

  Ja 650 (tai yli) kierroksen linkouksen jälkeen pyykeistä ei valu vettä. Tietysti kannattaa ostaa kone, missä voi säätää linkousnopeuden, muuten kaikissa ohjelmissa ei välttämättä voi käyttää sitä lainkaan. Mutta linkousnopeus ei ole toiseksi tärkein tekijä, se on myynitargumentti. Mutta alle 650 kierrosta se ei siis kuitenkaan saisi olla.

  -mara
   
 14. tsinivuo

  tsinivuo Guest Guest

  Liittynyt:
  23.03.2002
  Viestejä:
  3 907
  Saadut tykkäykset:
  1
  Eikös töllössäkin mainostettu että LG se pitää olla, jos sattuu pesukoneen sijoituspaikka olemaan n.50m korkeudessa tolpan nokassa. :)
   
 15. syyskuu

  syyskuu Guest Guest

  Liittynyt:
  10.09.2001
  Viestejä:
  597
  Saadut tykkäykset:
  0
  Niin no lähtökohta tietysti on se, että pestään vaatteen mukaan. Tuskinpa kukaan nyt kaikkia kankaitaan sekaisin pesee. Tarpeellisia lisäkierroksia ei huonoon koneeseen saa "taiottua", mutta vähennettyä yleensä saa, jos pesuohjelmia vain on riittävästi. Asiallista tietoa ja vertailuja kodinkoneiden ominaisuuksista julkaisee Työtehoseura.

  Mutta varsinaisestihan tämä kierrosten määrä ei ole enää ongelma, koska laadukkaissa koneissa riittävän tehokas linkouskin yleensä löytyy. Halvimmat koneet voi olla tältä osin puutteellisia, mutta yleensä sellaisia hankitaankin pienempimuotoiseen käyttöön.
   
 16. SimoP

  SimoP Guest Guest

  Liittynyt:
  27.01.2001
  Viestejä:
  450
  Saadut tykkäykset:
  0
  Voi pojat tätä plazan kätevyyttä. 2h ja nyt mulla on hyvät tiedot pesukoneista:) Kiitokset ja tähän astisista!
   
 17. Huikka

  Huikka Guest Guest

  Liittynyt:
  22.01.2002
  Viestejä:
  347
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lisää kriteerejä: pesuohjelmat esim. villavaatteille on ehdoton, jos sellaisia omistaa. Myös pikapesu (~30 minuuttia) on ainakin näiden helteiden aikana osoittautunut hyväksi ominaisuudeksi.
   
 18. JiiTee

  JiiTee Guest Guest

  Liittynyt:
  06.06.2002
  Viestejä:
  107
  Saadut tykkäykset:
  1
 19. makeH

  makeH So what?! Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  14.01.2003
  Viestejä:
  966
  Saadut tykkäykset:
  4
  Ostin 1995 Pörssistä Elektro Helios pesukoneen,hinta 1790 mk,ei ole kertaakaan hajonnut tai muutenkaan temppuilut.Pesee tälläisen poikamiehen pestävät loistavasti(mutsilla on samanlainen ja toimii loistavasti edelleen).
   
 20. Sammypiru

  Sammypiru Guest Guest

  Liittynyt:
  26.12.2002
  Viestejä:
  283
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos löydät seuraavat ominaisuudet samaan koneeseen, niin iske kiinni:

  - Riittävä linkousnopeus
  - Iso täyttö (oisko ne isommat sitten jotain 6kg)
  - 5 vuoden takuu

  Pesutuloksella ja sähkönkulutuksella tuskin on mitään merkitystä, koska tuskin pesutulosta silmällä erottaa ja sähkönkulus HT -kotitaloudessa on toisarvoista.

  Itselläni on Eurotech merkkinen "UPO:n tehtailla" valmistettu halppiskone, joka linkoaa 1400rundia minuutissa ja imee pyykkiä sisäänsä 5,5 kg. Maksoi 3 vuotta sitten ihan jotain alle 3000mk. 2 kertaa on remonttimies käynyt vaihtamassa sähköosia eli vikaakin on ollut.

  Jos nyt ostaisin pyykkärin tai minkä tahansa kodinkoneen, niin ostaisin LG:n. Tilanne vähän sama kuin kännykkämarkkinoilla nousukautena, kaikkien piti ostaa Nokia, koska se oli cool, mutta ei niinkään välttämättä hyvä. (Itselläni ei ole ollut yhtäkään Nokiaa)