Hyvä pesukone?

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana SimoP, 30.07.2003.

 1. JiiPee77

  JiiPee77 Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.12.2008
  Viestejä:
  250
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vastasin kysymykseesi tuolla toisessa ketjussa. Unohdin mainita selvänä plussana vielä erittäin hiljaisen käyntiäänen.
   
 2. von Atsaloom

  von Atsaloom Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.09.2005
  Viestejä:
  284
  Saadut tykkäykset:
  0
  -Kiitos! :thumbsup:
   
 3. Kaitzu

  Kaitzu Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.07.2001
  Viestejä:
  3 453
  Saadut tykkäykset:
  29
  10 kk ollut tuommoinen Mielen päältätäytettävä W143 - peruskone ja kyllä koneenkäyttäjän mielestä on huomattavasti parempi kuin aiemmin olleet Upot / Electrolux:t / ym:t.

  Kyllähän tuon asennuksessa "auttaessa" huomasi laatueron. Painoakin on 91kg :eek: ja kun tarkasi kone vaaterissa, niin hyvin on kone pysynyt paikoillaan vaikka välillä on rummussa ollut jotain epätasapainoistakin.

  Kalliitahan nuo on ja aika näyttää onko nuo pitempi-ikäisiä kuin nämä perusmerkit :confused:
   
 4. DVB-G

  DVB-G Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 281
  Saadut tykkäykset:
  30
  Kuivaava PESUkone on syytä olla täysautomatiikalla varustettu. Manuaalinen, kuten vanha omani, poltti pyykit pilalle herkästi. On vaikea päätellä etukäteen sopivaa kuivausaikaa/lämpötilaa ihmisen järjellä, ja koska luukun avaaminen kesti aina 3 minsaa, ei tehnyt mieli tutkia pyykin olemusta kesken kuivauksen. Siis: pitäisi olla automaattinen kuivauksen lopetuslogiikka, pyykin jäännöskosteusprosentin perusteella koneen sammuttava.

  Kuivaava kone jättää pyykkiin valtavasti irtopölyä. ENEMMÄN kuin narulla kuivaaminen. Kun kuivaa pyykkiä koneesta poistaa, koko kämppään leviää nenää kutittava pölypilvi. Kuuma kuiva tekstiilipöly leijuu kaikkialle, kattoon asti nousee. Siispä edes jonkinlainen pölynkeruufiltteri kuivaavassa koneessa saisi olla. Mitään filtteriä ei vanhassa kuivaavassa koneessani ollut.

  Kuivaaminen kestää kauan huonolla koneella. 2-3 tuntia jouduin jurnuuttamaan kuivausohjelmaa, koska kyseinen kone oli suunniteltu vain 1,5 kilon pyykin kuivaukseen. Jos yli 1,5 kiloa yritti kuivata, pyykki jäi laikukkaan märäksi. Suosiolla otinkin kaikki pyyhkeet pesun jälkeen pois koneesta ja kuivasin koneella pelkät sukat ja paidat ja muun pikkutavaran, jolla oli kiire. Pyyhkeet kuivukoon itsekseen narulla. Lakana+pussilakana, tämän verran koneellani sai kerralla kuivattua. 2 pussilakanaa oli jo liikaa.

  Kuivauskapasiteetin pitäisi vastata pesukapasiteettia. 6,2 kg pesukoneen pitää kyetä kuivaamaan se sama 6,2 kiloa. Ellei kykene, joutuu poistamaan tavaraa koneesta ennen kuivaamista, tai pesemään vajaita satseja.

  Kuivaava kone on sinänsä melko laadukas esine, hintalapustakin sen jo huomaa (lähes tupla hinta verrattuna vastaavaan pelkkään pesukoneeseen). Tavallisessa koneessa lienee nykyisin muovinen kaukalo, jossa rosterinen pesurumpu pyörii. Kuivaavassa koneessa kaukalokin lienee rosteria, koska sen pitää sietää kova kuumuus. Ainakin sähkövastuksella tuotettua kuumuutta ja kylmää vettä hyödyntävä kondensoiva kuivausmetodi vaatii metalliset osat ja se maksaa enemmän kuin muoviosilla tehty matalassa lämpötilassa elävä kone.

  En tiedä millaisia lämpötiloja moderneissa lämpöpumppukuivureissa vallitsee. Ehkä muoviosat ovat niissä sallittuja jos kuumuutta ei prosessissa synny. Samoin tyhjiökuivauksessa ei kuumuutta synny, mutta en tiedä onko kuluttajakoneissa tyhjiökuivausmetodia, jossa vesi siis "keiteteään pois pyykistä" matalassa lämmössä tyhjiön avulla.
   
 5. von Atsaloom

  von Atsaloom Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.09.2005
  Viestejä:
  284
  Saadut tykkäykset:
  0
  -Ok, toi riitti jo. Ei ole mun juttu. Huonepöly-yliherkkyys kas. Muutoinkin kotona sänkyä lukuun ottamatta on kaikki huonekalut nahkaa tuon vuoksi ja pyrin pitämään kaikki pakolliset tekstiilit (vaatteet) poissa pölyttämästä kaapissa.

  Kiitos kuitenkin yksityiskohtaisesta vastauksesta! :thumbsup:
   
 6. von Atsaloom

  von Atsaloom Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.09.2005
  Viestejä:
  284
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt näyttää siltä, että olisin päätymässä tohon Mielen W5829 WPS XL -malliin, jonka listahinta Koneboxissa on 1149e. Siellä on sunnuntaihin asti -5% alennuskampanja kanta-asiakkailla kertaostoksesta, eli pesukoneen sais noin 1090 euroon. Prismassa tuli myös juuri äsken kampanjatarjoukseen (999€) W3245-malli, mutta koska hintaeroa tähän pykälää parempaan malliin on vain yhdeksän kymppiä, niin valitsen mielummin mallistossa seuraavan.

  Jos on antaa vinkkiä, jos ton voi löytää jostain vielä halvemmalla, niin opiskelibudjetilla elävä kiittää. Rakennusmessujakaan, missä voisi olla kodinkoneita esille ja saada tarjouksen, ei tietääkseni ole lähiaikoina näköpiirissä. Ellei ole vinkata tolle edullisempaa hintaa, niin saattanenpa laittaa viikonlopun aikana tilaukseen.
   
 7. von Atsaloom

  von Atsaloom Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.09.2005
  Viestejä:
  284
  Saadut tykkäykset:
  0
  Taisi vissiin sitten nuo useampaan pesukoneenostokyselyyni saamani vastaukset "Osta Miele" tehota, kun tuli tilattua ja ostettua tämä edellisen postin kone. Alkuviikosta selvinnee minkälainen tai kuinka hyvä kone kyseessä on. Ihan innokkaana odotan, että pääsee parin kuukauden käsipyykkaamisen jälkeen vähän korkealiitoisemman pyykinhoidon pariin.
   
 8. Jani_p

  Jani_p Käyttäjä

  Liittynyt:
  28.09.2005
  Viestejä:
  309
  Saadut tykkäykset:
  2
  No mitkä on fiilikset?
   
 9. von Atsaloom

  von Atsaloom Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.09.2005
  Viestejä:
  284
  Saadut tykkäykset:
  0
  -Ihan hyvät. Tämä on ensimmäinen oma koneeni, joten siinä mielessä ei ole vertailukohtaa. Kone vaikuttaa kaikinpuolin laadukkaalta ja luotettavalta teolta. Ohjelmavalikoima on monipuolinen ja hyödyllinen, eikä mitään näennäisen tarpeellisia turhia ominaisuuksia oikeastaan ole. Hillittyä ja tyylikästä laatua. On ollut sitä, mitä toivoinkin ja tämän on tarkoitus olla pitkäikäinen hankinta.

  Miele W5829 WPS Gala Grande XL
  [​IMG]

  edit: Tässä lähikuva ohjauspaneelista (ohjekirjan mukaan näytön kirkkautta ja kontrastia voi säätää alivalikosta, kuvassa oletusvalintana pisin puuvillapyykin ohjelma):
  [​IMG]

  Vinkkinä voin kertoa, että mukaan ostamani kumitassut (Xavax pesukone "jarrut" 4-pack) oli turha ostos itselleni tämän koneen kanssa. Kone huojui ja heilui linkouksessa niiden kanssa sen verran, että vähän hirvitti. Otin ne ensimmäisen pesun jälkeen pois ja tasapainotettuani koneen huolellisesti luotisuoraan linkous on paljon tasaisempaa. Kokeilin, että kynä pysyy koneen päällä pystyssä 1600 kierroksen linkouksessa, koko pesun ajan. Paras kun kone lepää mahdollisimman kovalla alustalla ja painopiste mahdollisimman alhaalla (jalat mahdollisimman sisään kierrettynä tasapainotus huomioiden).

  Allergisena pesutulos on tärkeä, eikä siitä ole minkäänlaista moitteen sanaa. Uskoisin, että koneella tulee niin puhdasta pyykkiä, kuin nyt ylipäänsä pesukoneelta voi vain odottaa. Olen pesu-lisävalinnoista yleensä valinnut päälle Lyhyt ja Vesi plus, jolloin ohjelman kesto lyhenee noin puolella tunnilla ja kone käyttää reilummin vettä.
   
  Viimeksi muokattu: 11.03.2011
 10. Make73

  Make73 Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  3 404
  Saadut tykkäykset:
  130
  Hyvästä en tiedä, ehkä Miele, mutta UPO on täysi paska kuten varmasti monet ovat netistä muiden kokemuksia lukeneet.

  Köyhän ei tietysti kannattaisi ostaa halpaa mutta ostin kuitenkin kolme vuotta sitten UPO WT5005 koneen Gigantista hintaan 350€.

  Kone hajosi kuukausi sitten ja Gigantti ei ottanut asiaa hoitaakseen koska takuuaika on kaksi vuotta.

  Otin yhteyttä UPOon ja suostuivat osatakuuseen eli minä maksoin kuljetukset ja työn osuuden (69€), he maksoivat osat.

  Koneeseen vaihdettiin ohjelmakortti, ohjelmavalitsin sekä hidastuskytkin (kannen lukitus), pari eri kertaa korjattiin eikä kone tullut kuntoon.

  UPO ei suostunut että sitä "korjataan" enempää eli siis vaihdetaan osia arpomalla ja tarjosivat vaihtokonetta hintaan 150€. Kyseinen malli maksaa Teknisillä 499€.

  Tein asiasta valituksen Kuluttajavirastoon ja heidän kantansa oli ainoastaan se että myyjän olisi pitänyt kantaa vastuu eikä valmistajan. Yritin kyllä selittää että asiaa on jo hoidettu valmistajan ja heidän edustamansa kodinkonehuollon kanssa, mutta ei se vaikuttanut asiaan...olivat edelleen sitä mieltä että asian kuuluu korjata Gigantti joko korjaamalla kone maksutta, vaihtamalla se samankuntoiseen koneeseen tai perua kauppa josta vähennetään kolmen vuoden käytöstä hyödyksi saatu summa (jota en tiedä).

  Olen yli kuukauden ollut ilman pesukonetta, joten ei ole enää pinintäkään kiinnostusta lähteä asiasta enempää kampeamaan Gigantin kanssa vaikka ilmeisesti asia sitten kuitenkin heille kuuluisi vaikka heti alussa kun otin heihin yhteyttä kännyttivät he ottamaan yhteyden maahantuojaan/valmistajaan eli UPOon.

  Suostuin siis tuohon vaihtokoneeseen, joka oletettavasti kestää 2-3 vuotta (negatiivista ajattelua?) ja sitten ollaan taas puimassa mitä tehdään, korjaillaanko taas ja sitten vaihdetaan uuteen.

  Kyllä jotenkin niin v*tuttaa nämä uusien koneiden kestoikä :OI

  Seuraava kone on luultavasti Miele koska taitaa olla ainuita joiden kestoiäksi voi miltei varmuudella olettaa yli kolme vuotta, maksaa sitten tosin 2-3 kertaa enemmän kuin nämä halpisrimpulat.
  Kuulemma myös asiakaspalvelu on heillä ihan omaa luokkaansa verrattuna vaikkapa UPOon, näin kertoivat huollossa.

  No mutta toivon mukaan tuo uusi "laadukas Puolan tekele" saapuu pikimmiten kotiini (maksavat sentään kuljetuksen tällä kertaa) että saa vihdoin pyykit pestyä, uusia kun ei ole varaa ostaa aina kun likaantuvat.
   
 11. von Atsaloom

  von Atsaloom Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.09.2005
  Viestejä:
  284
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kurja tilannehan tuo, ei siitä mihinkään pääse. Itse kävin kanssa vastaavanlaisia ajatuspolkuja läpi konetta hankkiessa, ja tulin samaan tulokseen, mitä itsekin sanoit, että köyhän ei ole varaa ostaa halpaa. Toisaalta ymmärrän miksei Gigantti suostu ottamaan rikkoutunutta konetta heille hoidettavakseen. Takuu on mennyt selvästi umpeen ja aiheutuneet kulut jäävät todenn. 100% heidän itsensä katettavaksi. Sellaisella bisneksellä kun vain ei ole nykyisten halpakoneiden maailmassa pohjaa.

  Tiedän kuluttajaviraston suositukset, että kodinkone se ja se pitäisi kestää niin ja niin monta vuotta ja niin edelleen. Nämä suositukset koskevat vanhoja hyviä aikoja, jolloin koneet olivat ehkä suhteessa kalliimpia, mutta ne tehtiin laadukkaammin laadukkaammista osista ja kestivät pidempään. Nykyisessä markkinataloudessa jossa asiakkaat juoksevat sokeasti halvimman hinnan perässä ja näin ollen laatua myyvät jäävät paitsioon ja kuolevat pois, markkinat on vallannut "kaikki tyhjät ilmat" hinnan suhteen pois puristetut halpistuotteet, jotka kestävät vähemmän aikaa ja joiden katteet, sekä myyjien keskinäisen kilpailun vuoksi että tavaran itsensä halvan hinnan vuoksi, ovat niin pienet, ettei se jätä varaa myyjälle hoitaa takuut ylittävät huollot, vaan niistä on pidettävä asiakkaan kannalta valitettavasti entistä joustamattomammin kiinni.

  Valitettava kehityssuunta - näin olen toteamassa ensimmäisten joukossa itse. Mielen pesukoneen ja nyttemmin myös erinomaiseksi laitteeksi osoittautuneet jääkaapipakastimen ostettuani kokemukseni on entisestään vahvistanut sitä ostosuunnittelua ja -käyttätymistäni, että ostan mieluummin laatumerkkejä - vähän kalliimmalla.

  Mielen mukana tuli tällainen tarra koneen kylkeen liimattuna. Antaa mukavasti kuvaa siitä, että kone on suunniteltu kestämään ja toimimaan luotettavasti. Olen pari kertaa ollut yhteydessä tuonna Mielen asiakaspalveluun, mm. kysyäkseni ohjekirjaa PDF-muodossa, laitteen teknisistä ominaisuuksista tarkemmin jne. ja olen saanut pelkästään erinomaisia asiakaspalvelukokemuksia: Nopea vastaus ja asiakkaaseen suhtaudutaan niin kuin kuuluu, eikä asenteella "mitäs tänne soittelet meitä vaivataksesi".

  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 26.09.2011
 12. Make73

  Make73 Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  3 404
  Saadut tykkäykset:
  130
  Valitut Palat valitsi UPO:n luotetuimmaksi merkiksi 2009 :rolleyes:
  Sivu 16
  Tosin ihan kuin sillä olisi jotain merkitystä...

  Koneita tulee luetun perusteella eri tehtailta, Merlon ja Brandt (sama mistä Bosch tulee), mutta myös samalta Merlonin tehtailta hyviä ja huonoja.
  Liekö tuo Suomi24:ssä kirjoittanut joku kodinkonemyyjä...

  Vanhat Suomessa valmistetut UPO:n pesukarhut ovat olleet hyviä, mutta niissäkin "tyyppivikana" veden korkeutta mittaava säiliö joka etenkin zeoliittipohjaista pesuainetta käytettäessä tukkiutuu ja sen jälkeen kone joko tulvii tai ei linkoa. Sen saa tosin vaikka itse puhdistettua jos pysyy ruuvimeisseli kädessä. Kaverilla ja vanhemmillani oli juuri tuo vika heidän Suomi Pesukarhuissaan.
   
 13. von Atsaloom

  von Atsaloom Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.09.2005
  Viestejä:
  284
  Saadut tykkäykset:
  0
 14. Make73

  Make73 Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  3 404
  Saadut tykkäykset:
  130
  Joo tuota katselin jo aiemmin ja siitähän tuo Puola selvisikin :)
  UPO:n edestä täytettävät kasataan näemmä Sloveniassa.

  Mielen päältätäytettävät kasataan Tsekissä ja edestä Saksassa.

  Kasataan kirjoitin siksi, koska ei voi tietää missä kaikkialla ne osat valmistetaan.
  Esim. elektroniikan sopimusvalmistajalla töissä ollessani loppukasattiin Nokian puhelimia Suomessa jotka oli tehty Virossa, päälle voitiin pistää "Made In Finland" koska ne kasattiin ja pakattiin Suomessa.
  Monissa piirilevyjen komponenttien laadussa tasapainoiltiin hinnan ja laadun suhteen, moni huonommista osista tehty kortti ei toiminut edes tehtaalla.

  Reader's Digestin 2009 luotetuin merkki UPO:lle koski keittiökodinkoneita ei pesukoneita. Tutkimus taitaa kuitenkin pohjata enemmänkin mielikuviin kuin faktoihin kestävyydestä ja laadusta.

  Tuo mikä vaihtokoneena nyt tulee 150 euron hintaan (uutta Mieleä ei ole tällä hetkellä varaa ostaa) on UPO Pesukarhu 2620D.

  edit:
  Pistivät sentään pykälän kalliiman koneen eli kotiin tuotiin 2630D joka edullisimmin Koneboxissa hintaan 569€
  150€ ei sitten ehkä kuitenkaan ihan paha väliraha.
  Valmistusmaaksi Helsingin Energian kodinkoneopas kertoo Italia.
  Tiedä sitten onko parempi vai huonompi kuin tuo Puola, edellinen Italian kone kesti sen kolme vuotta...toivottavasti nyt kestäisi edes tuon kolme vuotta...

  Hintaseurannan arvostelu ei kyllä lupaa hyvää :eek:
   
  Viimeksi muokattu: 28.09.2011
 15. Make73

  Make73 Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  3 404
  Saadut tykkäykset:
  130
  Noin 10-15 pesun jälkeen on tämä uuden karhea UPO Pesukarhu 2630D alkanut haisemaan palaneelle muoville tms. pesun aikana ja kun pesu (normaali 60 asteen) on päättynyt on rumpu miltei kuuma reunoiltaan ja samoiten pyykit todella lämpimiä.
  Saas nähdä koska tämä Italian aparaatti ottaa savut, toivottavasti ei pala koko kämppä samalla :eek:
  Tuossa em. linkatussa arvostelussa myös samoja havaintoja ja kone olikin sitten hajonnut...
   
 16. von Atsaloom

  von Atsaloom Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.09.2005
  Viestejä:
  284
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eipä kuulosta hyvälle, tosin juuri sellaiselle mitä noilta nykyajan parinsadan euron tarjouskoneilta voi odottaa. Lähes kaikki testit ja tuotevertailut jättävät siinä paljon toivomisen varaa, että niissä harvemmin otetaan kantaa tai arvioidaan kaikkein tärkeintä eli luetettavuutta ja kestävyyttä - ja toisaalta miten kovin perusteellisesti ainakaan voitaisinkaan, kun vasta aika kertoo, kestääkö kone yli sen vuoden tai kahden takuuajan yli. Hirvittää vain, miten kaatopaikat ja kierrätysjärjestelmät kestävät tätä halparomua ja -tekniikkaa.
   
 17. DVB-G

  DVB-G Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 281
  Saadut tykkäykset:
  30
  Onneksi Halpa Musta Sanyoni edelleen raksuttaa kiltisti. 2 koneellista vuorokaudessa sillä pesen nyt kylmänä vuodenaikana kun paljon vaatteita ulkona liataan. Kesällä pesin vain yhden koneellisen päivässä. Yli 14 kuukautta kone on toiminut virheettömästi. Mitähän lie 400-500 pesua koneella on nyt tehty tähän mennessä. Ostokseen olen ollut tyytyväinen.

  Missä eurolukemassa menee Halvan koneen ja Liian Halvan koneen raja?

  .
   
 18. marduk

  marduk Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.11.2002
  Viestejä:
  361
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuli ostettua tämän suomituonnin LG:n F1443KDS harmaa tuontiversio LG:n F1443KDS7

  http://www.verkkokauppa.com/fi/product/35161/crkdh/LG-F-1443KDS7-11-kg-n-pyykinpesukone-hoyrytekniikalla

  Hiljainen tämä ainakin on, ei vielä osaa juuri muuta sanoa toivottavasti kestää. Vanha siemens jäi nyt parkkiin toimivakone vieläkin, mutta se rummun koko :mad:.....

  Tässä uudessa LG:n koneessa on kyllä valtava tuo tuo rumpu, siitä kovasti plussaa. Nyt mahtuu peitot ja sänkynpeitteet ilman, että jää pesuaine jäämiä tai oletan ettei jää ei ole vielä sänkynpeittoa pesty....josko huomenna. KOne painoi 70Kg siinä oli postimiehellä punnertamista.
   
 19. Make73

  Make73 Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  3 404
  Saadut tykkäykset:
  130
  Tässä UPO Pesukarhu 2630 D koneessa lienee ohjelmabugi 60 asteen normaalipesulla 1300rpm linkouksella ilman lisähuuhteluita:

  Pesuaikoja koneen näytöltä katsottuna

  Normaalipesu 40 astetta:
  -linkous 1000rpm = 2h 5min (lisähuuhteluilla 2h 57min)
  -linkous 1300rpm = 2h 6min (lisähuuhteluilla 2h 57min)

  Normaalipesu 60 astetta:
  -linkous 1000rpm = 2h 12min (lisähuuhteluilla 3h 4min)
  -linkous 1300rpm = 2h 50min (lisähuuhteluilla 3h 4min)

  Normaalipesu 90 astetta:
  -linkous 1000rpm = 2h 13min (lisähuuhteluilla 3h 5min)
  -linkous 1300rpm = 2h 13min (lisähuuhteluilla 3h 5min)

  Juuri tuolla ohjelmalla kone jurraa pitkään paikallaan jotain samaa tehden ja kuumenee pirusti, pistin UPOlle ja paikalliselle huollolle asiasta kyselyä.

  edit:
  Sain huollon kautta UPOn vastauksen asiaan:

  Moi

  Jos ohjelma menee läpi, niin todennäköisesti koneessa ei ole vikaa. 60 asteen normaalipesu on muita pidempi ohjelma, koska se on ohjelma jolla energia ja pesutulos mittaukset tehdään.
  Tarkastan vielä tuon pesuajan ja ilmoitan siitä teille.

  Terveisin
  Xxxxx Xxxx
  Tekninen neuvonta


  edit2:
  Moi

  Tarkastin vielä tuon ajan ja se on 60 asteen normaalipesulla 1300 rpm 2 h 50 min, eli aika on oikein.

  Terveisin
  Xxxxx Xxxx
  Tekninen neuvonta

  www.upo.fi
  www.gorenje.fi
  www.askofinland.fi


  SIIS vain yksi ohjelma on pidennetty sen takia että sillä tehdään pesutulosmittaukset :eek:
  Tästä syystä saa olla palosammuttimen kanssa valmiina koska kone syttyy palamaan ja toivoa ettei vaatteet mene pesussa pilalle.
   
  Viimeksi muokattu: 18.11.2011
 20. von Atsaloom

  von Atsaloom Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.09.2005
  Viestejä:
  284
  Saadut tykkäykset:
  0
  -Mielellä kuivapainoa on speksattu 97kg. Pakkauksen kanssa reilusti yli sata. Siinä sitä punnertamista vasta oli :). Tosin meitä oli kaksi (ja nokkakärryt). Jos on postimies tuon yksin tuonot, niin sitten täytyy antaa respektiä.

  Toivotaan, että LG kestää.
   
  Viimeksi muokattu: 13.11.2011