Hyvä pesukone?

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana SimoP, 30.07.2003.

 1. Akseli R.

  Akseli R. Käyttäjä

  Liittynyt:
  27.08.2003
  Viestejä:
  61
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pesukoneen hankinta myös edessä. Onko kukaan hankkinut tuota sanyon konetta? Kokemukset kiinnostaisi. Tai voiko joku suositella sivusta täytettävää konetta kahden henkilön talouteen, täyttömäärän ei siis tarvitse olla tolkuton ja hintaa saisi olla enintään 400€?
   
 2. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  121
  :confused: Mihin sitä kuivausrumpua sitten tarvittiinkaan?
   
 3. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 662
  Saadut tykkäykset:
  173
  Vaikkapa siihen mihin sopivasti poistamasi "myös" sana tuossa sinun versiossa kirjoituksestani viittaa. ;)
   
 4. peacemaker

  peacemaker Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.11.2003
  Viestejä:
  1 450
  Saadut tykkäykset:
  10
  Tilattiin tuollainen LG:n F1443KDS kone, pitäisi tulla tällä viikolla uuteen kämppään.
   
 5. UhVo

  UhVo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.05.2004
  Viestejä:
  37
  Saadut tykkäykset:
  0
  laitathan kokemuksia tulemaan tosta lg:stä, tällä hetkellä harkinnassa, LG, Siemens Idos, sekä miele.
   
 6. aarno2815

  aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2001
  Viestejä:
  4 381
  Saadut tykkäykset:
  71
  Minulla ainakin hyät kokemukset LG:stä, itselläni ollut 2-3 vuotta ja ostin työnantajallekin, eikä valitusta ole kuulunut.
   
 7. niksi

  niksi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.09.2005
  Viestejä:
  64
  Saadut tykkäykset:
  0
  Siemensit ja Boschit on sitten samoja koneita. Itellä Siemens ollut viimeiset 3,5 vuotta ja tyytyväinen olen ollut. Mikä toi Idos on?
   
 8. JTK

  JTK Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.12.2001
  Viestejä:
  158
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meillä on ollut Miele W375 viimeiset 9v. 10kk. Tyytyväisiä olemme olleet, toiminut moitteitta.
   
 9. UhVo

  UhVo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.05.2004
  Viestejä:
  37
  Saadut tykkäykset:
  0
  toi uusi siemensin kone joka annostelee nestemäiseen pesuaineen automaattisesti
   
 10. Ceek

  Ceek Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.12.2010
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
 11. von Atsaloom

  von Atsaloom Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.09.2005
  Viestejä:
  284
  Saadut tykkäykset:
  0
  (siirretty Kodin suunnittelunurkasta)
  Nyt on jälleen muutto tulossa uuteen asuntoon, eikä talossa ole pesutupaa. Tähän asti olen pessyt talon koneilla, eikä omaa ole tullut ostettua. Tuossa pari asuntoa sitten ketjuttelin aiemmin koneen hankkimisesta, kun en vielä ollut saanut tietoa, kuinka loistava ja käytöltään ilmainen pesutupa talossa oli. Silloin vielä kyselin italianihmeiden perään, mutta nyt olen viisastunut.

  Olen katsellut kahden edullisen Mielen välillä. Toinen on ilmeisesti vuoden 2009 malli, tässä Koneboxissa hintaan 799€ ja toinen vielä myynnissä oleva malli vuodelta 2007 Gigantissa myöskin hintaa 799€.

  Ensimmäinen on siis W 1614 ja jälkimmäinen W 3231FI. Molemmat ovat pärjänneet hyvin Kuluttaja-lehden testeissä. Vanhempi W 3231FI voitti lehden testin 3/2007 kokonaisarvosanalla 3,8/5 ja uudempi voitti tai jakoi ykkössijan toisen paljon kalliimman Mielen kanssa testissä 1/2009 pisteillä 4,0/5.

  Mikä on mielipide, kumpi mahtaisi olla fiksumpi hankinta? Onko kellään Plazalaisella kokemusta koneista? Perusominaisuudet ovat hyvin samankaltaiset: 6kg:n täyttö, 1400 kierroksen linkous. Vanhemman W 3231 luokat (energia/pesutulos/linkousteho) ovat A/A/B ja uudemman W 1614 A+/A/B.
   
 12. DVB-G

  DVB-G Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 281
  Saadut tykkäykset:
  30
  [​IMG]

  [​IMG]

  Uploaded with ImageShack.us

  (tietolistauskuva on kuivaavasta valkoisesta mallista, mutta muut kuin kuivaavat parametrit ovat mustassa koneessa samat)

  Itsellä on edullisempi ei-kuivaava eli Musta Otsonipesuri-Sanyo hyrissyt kesästä asti kiltisti. Kätevä se otsonointi on silloin kun on pirullinen kiire eikä ole aikaa vesipesuun eli kuivumisen odotteluun. Tunkkainen vaate muuttuu 45 minuutissa... pistävän kitkerän otsonin hajuiseksi, mutta se haju onneksi poistuu lähituntien kuluessa. Ja mikä tärkeintä, alkuperäinen tunkkainen/hikinen/homeinen/karmea likahaju ei kiusaa. On parempi kiusata kanssaihmisiä otsonilta haisten kuin... joltain muulta.

  Otsonipesu on näillä kuluttajakoneilla kuitenkin vain hätäapu, lievä pesuteholtaan. Kannattaa pestä vain yksi vaate kerrallaan, tai pieni määrä pikkuesineitä. Saa yhden lisäkäyttöpäivän vaatteelle. Likahan ei mihinkään otsonipesussa poistu, vain eliöperäiset pöpöt sun muut ökkömönkiäiset heittävät veivinsä nurkkaan. Likamassa siis pysyy paikallaan ja alkaa pian uudelleen haista heti kun uusia pöpöjä ihmisestä likamassaan siirtyy pesimään.

  Mutta mutta, miksi nimenomaan otsonikoneen halusin itselleni? NAHKAISET esineet ja ylipäänsä kaikki lenkkarit/hanskat/kirjat/jne. eli kaikki sellainen tavara, mikä normaalissa vesipesussa tuhoutuu, voidaan otsonilla pestä hygieenisempään kuntoon.

  Ultraäänipesurilla pesen optiikkaa ja fillarikomponentteja, niitä ei pyykkikoneeseen vesipesuun voi panna, eikä otsonipesu niitä mitenkään auta. Joka pesutarpeeseen on olemassa oma pesumenetelmänsä, ja otsonipesu on yksi hyvä menetelmä muiden joukossa.

  Loppuikäni aion ostella otsonikoneita, tai mitä lie madonreikä-gammasädepesureita tulevaisuus keksiikään. Koska vesipesu ei todellakaan sovellu kaikille esineille, edes kaikille tekstiileille/nahoille.

  Muistutan erikseen: otsonipesussa pestävä tuote ei liiku, vettäkään ei käytetä. Eipä tule kalliin lenkkarin maalipintaan kolhuja. Melutasokin on niin pieni, ettei kukaan naapuri häiriinny otsonipesun takia. LASIAKIN VOI PESTÄ. Vaikka sellaisia tunkkaisia maljakoita ja kattokruunuja, jonne ei pesuharja tai painepesurin suutin mahdu/tepsi. Lika ei esineestä mihinkään poistu, mutta tunkkainen haju poistuu.  Entäs Sanyon vesipesuominaisuudet? Minulla ei ole kokemuksia juppien ökykoneista, mutta kaikki entiset koneeni tämä kone hakkaa joka ominaisuudessa.

  Tärkeimmät asiat koneessa:

  1) Ei mekaanisia vääntimiä/kytkimiä. Kalvokytkimet. Sileä pinta, ei kerää vääntimiin tai muuallekaan koneeseen likaa kuten vanhanaikaiset koneet.

  2) itse saa määrätä pesuajan, lämpötilan, huuhteluiden määrän, linkousajan, lingon kierrosnopeuden. No ei portaattomasti, mutta annetuista askelmista voi valita sen minkä haluaa. Käytän päivittäisessä lenkkivaatepesussa 40 lämpöasteen ohjelmaa, 4 huuhtelua, 1200 rpm linkousta 9 minuutin ajan. Tosin vasta lopussa kone kiihdyttää tuohon maksiminopeuteensa. Ei se 9 minuuttia tuolla nopeudella linkoa, se kiihdyttää portaattomasti vauhtiaan, kuulostaa hieman suihkuturbiinilta (hiljaiselta).

  3) Luukun saa auki milloin haluaa, käytännössä viiveettä. Entinen konepaska pakotti odottamaan 3 minuuttia ennen kuin sai luukun auki. Teki pesemisestä epämiellyttävän kokemuksen. Sanyosta saa luukun auki heti kun rumpu on seisahtunut, eli 0,1 sekunnissa jos rumpu jo on paikallaan. Käytän tätä kikkaa mm. siten, että pesen koneessa mikrokuitupyykkiä ja sekalaista kamaa samalla kerralla, ja otan mikrokuidut ulos hetki ennen viimeistä huuhtelua, jolloin huuhteluaine koneeseen menee. Mikrokuitu ja GoreTex eivät huuhteluaineesta tykkää.

  4) Luukku on ISO. 45 cm kokoinen ulkoisesti. 33 cm kokoinen esine mahtuu reiästä sisään koneeseen. Siis 33 cm pyöreä uunivuoka vaikkapa.

  Luukku ja koko rumpu on takakakenoon kallellaan, joten koneen käyttö ahtaassa tilassa on helppoa, ei tarvitse kumarrella kuten vanhanaikaisilla koneilla pitää. Rätit voi heittää koneeseen selkä täysin suorana, jota tapaa käytänkin kipeän selkäni kanssa. Luukku myös pysyy auki halutussa asennossa, eikä se ei mene aivan kiinni asti itsekseen, joten kone tuulettuu levätessään.

  HUONO puoli on luukun 90 asteen aukeama. Monissa nykykoneissa luukku aukeaa 180 astetta. No, kaikkea kivaa ei samaan koneeseen ikinä saa mahtumaan.

  5) Pesee ja linkoaa mielestäni hyvin. Entinen kone ei saanut lenkkivaatteista hienhajua pois, ja sen linkouskin jätti pyykin selvästi kosteammaksi kuin Sanyo jättää. Sanyossa on iso rumpu ja silloin 1200 rpm linkousnopeus tuntuu riittävän. Lingottu vaate (1200 rpm) on KUIVEMPI eli kevyempi kuin hiestä litimärkä vaate lenkin jälkeen. Lenkkivaate kuivuu muutamassa tunnissa kuivaksi. Gorevaatteella menee vajaa vuorokausi kuivumiseen, mutta huomiseksi sekin kuivuu kämpässä roikottaen. En siis kuivuria ole tarvinnut toistaiseksi, pyykkiä ei synny niin paljon. Lapsiperheessä kuivuri lienee pakollinen, tai helvetin iso talo, jossa roikkuu tuhansia rättejä kuivumassa joka huoneessa.  HUONOT PUOLET:

  1) Veden otto on meluisa. Peseminen sinänsä ei naapureita kiusaa, mutta kun kone ottaa vettä, se pitää kovaa kohinaa. Vettä otetaan alussa sekä huuhteluvaiheissa.

  2) Linkous täristää ja kone juoksee karkuun. Tietynlainen pyykki (GoreTex-päällysvaate) saattaa koneen epätasapainoon, jolloin se tärisee ja linkouskierrosluku ei nouse maksimiin. Vinolla lattialla (wc, pesuhuone; lattiassa lakisääteiset kaadot) kone lähtee alamäkeen. Pitäisi liimata lattiaan jotkut esteet, joilla 2 etutassua pidettäisiin kurissa, se estäisi koneen karkailun. Öky-turbojuppikoneet ilmeisesti pysyvät aloillaan vinoillakin lattioilla, tämä otsoniveikko taas juoksee minua pakoon. Ihan kuten ei-symmetroidut subbarini, joten kokemusta asiasta on, kunto kasvaa kun juoksen karanneita kodinkoneita kiinni.

  3) Käyttöikä ei taida olla pitkä. Kone on halvalla tehty ja luultavasti hajoaa jo takuuaikanaan, viimeistään muutamassa vuodessa. Aiempi kone kesti noin 20 vuotta, mutta sellaisiahan ne koneet ennen muinoin olivat; kestäviä. Ei se mitn. Ostan uuden otsonikoneen kun tämä lopulta hajoaa esim. 4-5 vuoden päästä. Kun on tottunut kuivapesun avaamiin mahdollisuuksiin, ei enää voi palata entiseen märkään elämään.  HUOM: kone myös steriloi itsensä otsonilla. Tunkkaisen pyykin syy voi joskus olla koneessa itsessään. Kuten eräällä kaverillani kävi. Miele hänellä keräsi hometta tai muuta pöpöä onkaloihinsa ja tuotti haisevaa pyykkiä. Samaa kohtaloa Sanyolle ei voi sattua.

  .
   
  Viimeksi muokattu: 15.01.2011
 13. DVB-G

  DVB-G Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 281
  Saadut tykkäykset:
  30
  Muistakaa, että minä armottomasti haukun paskaksi kaikki paskan arvoiset esineet. En nuole minkään esineen takapaneelia, vaikka itse sen esineen omistaisin. Heti kun löydän pesukoneestani jotain ikävää, paljastan sen välittömästi. Minä en näitä koneita mainosta, mutta olen silti toistaiseksi ollut tyytyväinen koneen ominaisuuksiin, kun halpa hinta huomioidaan.

  Siispä kertaan huonot puolet, joihin haluaisin parannusta tulevissa malleissa, vaikkapa korkeamman myyntihinnan avulla:
  - ei ole hiljaisin mahdollinen kone.
  - ei pysy lingotessa paikallaan.
  - ei tule kestämään pitkään.
  - kone valehtelee jäljelläolevan pesuajan.

  Liitteenä pimeässä otettu kuva koneesta. Josta tulikin mieleeni, että koneessa tosiaan on jäljelläolevan pesuajan näyttö. Joka on hyvä asia. Mutta siihen ei voi luottaa. Joka on huono asia. Pesuaikaa menee ainakin 15 minuuttia enemmän kuin alussa luulee. Ja lopussakin voi "9 minuutin linkous" viedä vaikkapa 20 minuuttia. Ehkä epätarkkuus johtuu liian kylmästä vedestä (sen lämmitys on hidasta) tai huuhteluiden hitaudesta (sumea logiikka huuhtele lisää ja lisää kun likavesi ei meinaa tarpeeksi kirkastua). Oli syy mikä tahansa, aika-arvio on aina liian optimistinen. Mutta viitteitä antava silti, voi edes jotenkin päätellä ehtiikö pesu valmiiksi ennen taloyhtiössä määrättyä hiljaisuutta. Eikä se sitten ehdi.

  Aikanäytöstä ja infopaneelista pystyy silti hienosti seuraamaan ohjelman etenemistä ja voi ajoittaa omat modifikaationsa haluttuun vaiheeseen. Minä mm. heitän koneesen lisää vettä tietyssä vaiheessa, koska kone pesee aivan liian pienellä vesimäärällä, ja jos pyykki on erittäin imeväistä sorttia (pikkuvauvoja?), osa pyykistä pyörii koneessa täysin kuivana!

  Kone ei siis ole kovin älykäs. Sen verran viisas sentään, että se osaa sammuttaa itsensä jos ei saa halutessaan vettä (hömmm..., kokeiltu on, suojaus toimii), tai jokin muu ongelma ilmestyy. Tämä kone tuskin polttaa taloa kuten tyhmemmät koneet tekevät vikatilanteessa kun jyystävät 2 tuntia pyykkiä ilman vettä tms.

  .
   

  Liitetyt tiedostot:

 14. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 544
  Saadut tykkäykset:
  263
  OK... olisiko niin että tuosta veden lisäyksestä johtuen se koneen arvio pesuajasta ei pidä paikkaansa? Vaikka onkin vielä suuntaa-antava, niin se on varmaan tehty sen vesimäärään mukaan mitä kone itse on sisuksiinsa imaissut.

  Mutta joo, eihän se pyykki kuivana peseydy, joten lisäys voi olla tarpeen. Olisiko mahdollista että siinä koneessa on jotain vikaa?
   
 15. DVB-G

  DVB-G Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 281
  Saadut tykkäykset:
  30
  Aika-arvio valehtelee aina, teen modauksia tai en. Vika vai ominaisuus, paha sanoa kun ei ole vertailukonetta. Oletan ominaisuudeksi ja säästän aikaa ja rahaa kun en joudu kuskaamaan laitetta huoltoon ja maksamaan siitä kun vikaa ei löydykään.

  Kaikki A-energialuokan koneet pesevät "liian vähällä vedellä". Muuten A-luokitusta ei myönnetä. Mutta jos kerran A-pesutulos saavutetaan, pesköön liian vähällä vedellä. Erikoisen imukykyinen pyykki silti kaipaa lisävettä.

  Jos pyykin esikastelee litimäräksi ennen koneeseen panemista, kone saattaa huomata huijauksen ja ei enää ota uutta vettä letkun kautta kovin paljon. Parempi huijaustapa on siis se, että annetaan koneen ottaa ensin se määrä vettä minkä se parhaaksi katsoo, ja sen jälkeen heitetään sisään vielä muutama lisälitra omakätisesti, jolla loputkin rätit saadaan kasteltua.

  Kerran tosiaan katselin vieressä ihmetellen, miten eräskin puuvillatuote pyöri koneessa 10 minuuttia kuivana. Se ei saanut imettyä itselleen muiden vaatteiden itseensä imemää vettä. Rumpu ei edes veteen koske, sen verran kuivana kone käy. Entinen koneeni loiskutti vettä kuin potkuri, eli rummun pohjalla näkyi aina monta senttiä vettä. Sanyon rummussa vettä ei ikinä näykään pohjalla. Vettä otetaan sisään vain niin vähän kuin pyykki itseensä imee. Kumma kyllä puhdasta silti tulee. Huuhteluvaiheet varmaankin kastelevat pyykin reilummin, vettä kun ei silloin tarvitse sähköllä lämmittää ja veden määrällä ei ole niin väliä.
   
 16. von Atsaloom

  von Atsaloom Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.09.2005
  Viestejä:
  284
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mun edellisen talon pesutuvan ammattilais Electroluxit näytti kanssa liian lyhyttä aikaa. Uudemmat näytti vähemmän väärin, mutta vanhin saattoi pestä viimeistä paria minuuttia 10-15 minuuttiakin.
   
 17. Attitude

  Attitude Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.07.2008
  Viestejä:
  154
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse juuri tuota Sanyota katsonut, se valkea kuivauksella varustettu versio ilmeisesti sama paska eri lahkeessa tuon mustan perusversion kanssa? Jos mustan saisi kuivauksella ostaisin heti, pitänee tyytyä tuohon valkeaan, jos ei muilta merkeiltä löydy pätevää kuivauksella olevaa mustaa konetta. Sanyon otsonointi vaan olisi plussaa :rolleyes:

  Edit. laitoinpa sitten tilaukseen tuon Sanyon kuivauksella olevan mallin.
   
  Viimeksi muokattu: 16.01.2011
 18. peacemaker

  peacemaker Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.11.2003
  Viestejä:
  1 450
  Saadut tykkäykset:
  10
  Itsellä on LG:n F1443KDS (jos muistin mallin oikein).

  Suoraveto = hiljainen ja isompi täyttömahdollisuus versus hihna
  11kg täyttö
  höyrypesu jne helppokäyttöinen
  Linkous on aika hiljainen verrattuna edelliseen

  Miinuspuolena kallis hinta

  Itse olemme olleet kyllä erittäin tyytyväisiä
   
  Viimeksi muokattu: 16.01.2011
 19. DVB-G

  DVB-G Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 281
  Saadut tykkäykset:
  30
  Sen valkoisen kalliin minäkin olisin ostanut, jos lottovoittajan tittelin omistaisin. Edellinen koneeni oli kuivaava ja väriltään valkoinen, kuten pesukoneet perinteisesti ovat olleet.

  Ajattelin kuitenkin rahapulassa niin, että vasta sitten kun kuivuria oikeasti alan tarvita, ostan erillisen lämpöpumppu-rumpukuivurin. Kuivuri kerää nukan ja pölyn pois pyykistä, mitä pesuri-kuivuri ei tee. Oikeaa tarvetta kuivurille ei vain ole vielä ilmennyt. Haluja ja tekosyitä kyllä olisi, mutta toistaiseksi ollaan ilman.

  Oikeastaan KAKSI pesukonetta olisi minulle ideaali tilanne. Toisella pesisin huuhteluaineen kera puuvillatuotteet ja toisella urheiluvaatteet ilman huuhteluainetta. Samaan aikaan. Kaksi pesukonetta kylläkin rohmuaa niin paljon tilaa, että toisen koneen pitäisi olla kuivaava, koska kolmannelle klöntille eli rumpukuivurille ei ole tiloja. Eli seuraava koneeni lienee valkoinen kuivaava Sanyo mikäli kahden pesukoneen käytön katson tarpeelliseksi. Toisaalta... kuivurithan voi ripustaa seinälle ylös, jättää alle tilaa pesukoneille, joten se kolmaskin klöntti voisi mahtua. Entäs kaksi kuivuria ja kaksi pesukonetta? Ei saa innostua liikaa.
   
 20. von Atsaloom

  von Atsaloom Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.09.2005
  Viestejä:
  284
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kerro DVB-G valistunut mielipiteesi, kuinka hyviä tai huonoja nuo kuivaavat pesukoneet ovat? Kestääkö kuivaus kauan ja onko lopputulos vaivan ja hinnan arvoinen?

  Tuo Míele-kysymykseni on edelleenkin ajankohtainen, eli luen mielenkiinnolla mielipiteitä koneista ja valinnasta niiden välillä, mikäli sellaisia löytyy.