Hyvä ja halpa 2.1 + tv-asiaa

Keskustelu osiossa 'Aloittelija kysyy' , aloittajana miikkaa, 17.10.2011.

 1. miikkaa

  miikkaa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.12.2009
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Omistin ennen 2 zipaletta Genelecin 8030b kajaria ja 7050b subbarin vain todetakseni että ne ovat aivan liian hyvät omaan käyttööni/ylimitoitettu tilaan jossa niitä käytettiin... :)
  Luovuin niistä keväällä ja rahoitin kesän reissut voitoilla, nyt kuitenkin iltojen pimetessä kaipaisin vähän jytinää olohuoneeseen. Tällä hetkellä omistan vain Procasterin vahvarin (AV-4337) ja sen kaveriksi haluaisin nyt jotain edullista ja toimivaa. EN siis etsi mitään vastaavaa mitä aiemmin omistin, vaan budjetin alapäästä. Käyttö on musiikki/leffat/PS3 ja toivomuksena olisi että räjähdykset peleissä/leffoissa aiheuttaisi pientä jytinää penkissä.

  Eli ehdotuksia otetaan vastaan, hintahaarukka mieluiten 500e pintaan. Ulkomaisilla foorumeilla on kehuttu Onkyon HTX-22HDX:ää ja se on budjetinkin puolesta hyvä (verkkokauppa 329e). Voisin myydä tuon vahvarin sitten pois koska tuossahan se on sisäänrakennettu. Onko tuosta kokemuksia kenelläkään?
   
 2. prootus

  prootus Käyttäjä

  Liittynyt:
  02.01.2009
  Viestejä:
  116
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mua kiinnostas itseasiassa sama asia,eli olen myös vaihtamassa noita parempia vehkeitäni tannoy + chorus johonkin tuollaiseen settiin.

  Eli laittakaa kokemuksia noista muovi sarjoista,kai niitä joltain löytyy vaikka onkin "hifi" foorumi?

  Tuo onkoyn sarja kyllä vaikutti mielenkiintoiselta..
   
 3. LSA_Vinnie

  LSA_Vinnie Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.02.2010
  Viestejä:
  236
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jospa marssitte johonkin kierrätyskeskuskseen tai ekotorille ja katsotte sieltä hyllyltä jotain edullista? Ääni ei taatusti ole parhaasta päästä, muttei ole hinnallakaan pilattu. Tämä lienee ainakin se ääripää hinnassa.
   
 4. prootus

  prootus Käyttäjä

  Liittynyt:
  02.01.2009
  Viestejä:
  116
  Saadut tykkäykset:
  0
  ihmeeliinen vastaus, se on kyllä tiedossa että ääni ei ole parhaassta päästä kertomattakin.

  Jospa jotkut hakee vaan pientä parannusta telvision ääniin, niin näillä sarjoilla se onnistuu ihan tarpeeksi hyvin.toisille kun riittää ne telkun äänetkin.
   
 5. ALeC

  ALeC Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.01.2011
  Viestejä:
  62
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mainitsemasi onkyon paketti vaikuttaa ihan hyvältä: hyvät liitännät ja voi vaikka myöhemmin laajentaa 5.1 ilmeisesti!

  Tosin en oikein tahdo uskoa, että tollaisesta subista oikein mitään kunnollisia jytinöitä saisi aikaiseksi.

  Jos sinulla on mahdollisuus kuunnella tota onkyon pakettia jossain, siitä on varmasti eniten apua.

  Itse suosittelen kuitenkin, että hankit lähes mitkä tahansa pienet ja halvat kaiuttimet ja panostat oikein kunnolla subbariin, kun kerran jo erillisvahvistimen omistat. Jos haluat peleihin ja leffoihin pientä jytinää penkkeihin niin refleksi putkella varustettu aktiivi subbari sopii tähän tarkoitukseen parhaiten, mielellään mahd. isokokoinenkin.

  Kerran kun budjetti on tota luokkaa niin kannattaa vilkaista käytettyjä subeja mitä on tarjolla. Tätä settiä on sitten helppoa parantaa myöhemmin, esim. ostamalla paremmat kaiuttimet. :thumbsup:
   
 6. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  122
  :confused:
  Ihmeellinen vastaus. Sillähän (prootuksella) on jo hyvät kaiuttimet, mutta haluaa tarkoituksella ostaa huonommat tilalle. Ihmeellinen se on tosin tuo aikomuskin..
   
 7. ALeC

  ALeC Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.01.2011
  Viestejä:
  62
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tarkoitus lähinnä pitää vaihtoehdot auki, jos esimerkiksi uudet kaiuttimet ovatkin "liian huonoja" :hitme:, helpompi lähteä etsimään haluamaansa vaihtoehtoa!

  Ja vastaushan oli ketjun aloittajalle Miikalle joka oli myynyt omat Genelecit pois, ja pitää niitä "liian hyvinä" :)
   
 8. prootus

  prootus Käyttäjä

  Liittynyt:
  02.01.2009
  Viestejä:
  116
  Saadut tykkäykset:
  0
  No ei siinä mitään ihmeellistä mun mielestä ole ,työn puolesta tällä hetkellä yli 200 matka päivää, ja viiknlopuusin kun kotona niin eipä noita kerkiä paljon kuunteleen tällä hetkellä ja siis elokuva käytössä nuo on ollu 100%.

  Että sen minkä noita parempia ääniä tarvitsen kuin telkussa on saan ihan tarpeeksi
  tollasella market sarjalla.

  Jos laitan paremmat kaiuttimet jossain vaiheessa on ne genelecit.
   
 9. miikkaa

  miikkaa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.12.2009
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitoksia asiallisista vastauksista, erityisesti LSA_Vinnie :thumbsup:

  Itsellä tosiaan hyvin sama tilanne kuin prootuksella, hienot hifit on kiva omistaa mutta käyttö on loppujen lopuksi niin vähäistä että mieluummin sijoitan rahani muualle.

  Harmikseni en ole löytänyt mistään paikka missä tuota Onkoyn kompliittia. Sen tosiaan voi laajentaa 5.1 ja senkin puolesta se kiinnostaa. Ulkomaisilla foorumeilla/arvosteluissa on kehuttu, tosin bassoa moitittu vähän ponnettomaksi. Mikä on sitten ponneton, itse loppujen lopuksi en hirveästi "luukuta" joten uskon että jopa nämä saattaisi riittää. Päätarkoitus kuitenkin olisi että räiskintäpeleissä saisi vähän jytinää alle versus telkkarin kajarit. Asun kerrostalossa joten naapurirauhan säilyttämiseksi myös ei todellakaan ole tarvetta lasit hajottavaan bassoon.
  Toisena vaihtoehtona pidin paria 6010aa ja 5040 subbaria, mutta noiden 8030 kanssa huomasin ettei nuo "suuntaavat" kajarit ole välttämättä se mun juttu. Tämän kompliitin kanssa hinta myös hyppäisi lähemmäs 1000e ellei käytettyinä etsisi... Tosin rakastin kyllä Genejen sointia joten saatanpa tähänkin vielä ryhtyä.
  Tällaiset "idioottivarmat" kompliitit on ehkä allekirjoittaneelle "helpompia" kun en juurikaan näistä kauheasti ymmärrä. Sen vuoksi en ole lähtenyt erikseen kajareita/subbaria etsimään kun aikoinaan 8030 ostin, niin painotettiin että käytät sitten vain saman valmistajan tuotteita -> ostin 7050b:n.
   
 10. prootus

  prootus Käyttäjä

  Liittynyt:
  02.01.2009
  Viestejä:
  116
  Saadut tykkäykset:
  0
 11. SLK

  SLK Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.08.2011
  Viestejä:
  14
  Saadut tykkäykset:
  0
  Haluan kanssa pienikokoisen setin ja mietin system audioita, kunnes eilen osui ikkunasta tämä

  Onko toi pätevän oloinen setti? Entä meneekö tämä Marantzin vahvistin hukkaan noiden kaiuttimien kanssa? Tuota vahvaria ajattelin alun perin käyttää SA-kaiuttimien kanssa.
   
 12. JayKay70

  JayKay70 Käyttäjä

  Liittynyt:
  01.01.2008
  Viestejä:
  574
  Saadut tykkäykset:
  0
  ^Täältä ääni Marantz NR1602:lle. Vaihdoin Onkyo TX-NR807:n tähän juurikin kompaktimman koon vuoksi ja vajaan kolme viikkoa laitetta käytettyäni en voi olla kuin tyytyväinen päätökseeni. En ymmärrä miksi jengi haluaa massiivisia hattiwatteja tursuavia kiukaita olkkariinsa, kun kohtuuhinnalla voi saada pätevän ja varmasti useimpien tarpeet tyydyttävän laitteen, jonka päällä ei edes pysty grillaamaan makkaraa :hitme: Täältä lähtee muuten tod.näk. huokeimmalla koko EU:n sisällä: http://www.mrhifi.fi/iwc/index.php4?page=advancedsearch&keyword=nr1602&x=0&y=0 ja on täydet kotimaiset takuut :thumbsup: Tuohon kun lisää jossain vaiheessa edes kohtuullisen päätteen pääkanaville, niin mielestäni puhutaan jo oikeasta hifistä kaksikanavakäytössä ;) Esimerkiksi Classic Audion sivuilla on nytkin useampi käytetty päätevahvistin tarjolla 170-330 euron hintaluokassa (esim. NAD:lta ja Cambridge Audiolta). Tosin setti sitten kasvaa sen yhden laitteen verran... MRHifiltä voisi sitten myös kysyä sopivaa kaiutinsettiä Marantzin kaveriksi ja tietenkin pakettihintaan. Heillä kun on hyvä valikoima esim. Elacin skobeja.

  Mitenkään tuota Wharfedalen kaiutinpakettia mollaamaatta, antaisin vanhan ja hyväksi koetun neuvon ja älä osta sitä. Näissä valmiissa 5.1-paketeissa on tässä hintaluokassa tehty aina (isojakin) kompromisseja ja saat hyvin todennäköisesti SA:n kaiuttimilla parempaa ääntä ulos (mallia et tosin mainitse). Näin ollen hanki "kunnon" kaiuttimet vaikka muutamassa erässä, jos budjetti ei anna heti myöten, niin ei sitten jälkikäteen harmita. Marantzissa riittää kyllä kapasiteettia jo vähän paremmillekin kaiuttimille.
   
  Viimeksi muokattu: 21.10.2011
 13. SLK

  SLK Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.08.2011
  Viestejä:
  14
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olin vähän ajatellutkin, ettei ääni ole tässä paketissa ihan huippua, mutta kompakti koko houkutteli. SA-kaiuttimet olivat edullisemmasta päästä ja ne olen kaupassa kuunnellut pareittain. SA saxo 30 eteen ja taakse 2kpl saxo 1 ja eteen keskelle saxo 10. Valitettavasti, kellään ei ole näistä hirveästi kokemuksia. Näistä sain ihan hyvän tarjouksen hifistudiolta 890€ 5.0 paketista.

  Kiva kuulla sun kokemuksia tosta vahvarista!:thumbsup: