Hyvä hiustenleikkuukone?

Keskustelu osiossa 'Terveys & hyvinvointi' , aloittajana niksi, 06.12.2010.

 1. niksi

  niksi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.09.2005
  Viestejä:
  64
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nykyisin ajelen hiukset omin käsin Philipsin halpiskoneella 1-2 mm mittaan. Ok jälkeä tuolla on tullut mitä nyt joskus meinaa vähän hyytyä ja alkaa kiskomaan hiuksia päästä. Ja akkukin kestää vain pari-kolme leikkuukertaa.

  Nyt siis haussa hyvä hiustenleikkuukone, jolla saisi tuon 1-2 mm sängen edelleen ilman vaimokkeen apua ajeltua.

  Monet paremmista kohtuuhintaisista koneista näyttävät olevan johdollista mallia. Vähän mietityttää häiritseekö johto pahastikin. Onko kokemuksia?

  Kaikki aikaisemmat koneeni ovat olleet mallia, joissa leikkuupituus on säädetty erillisellä tallalla (sillä muovikammalla). Mitenkäs näiden "ammattilaiskoneiden" 0,1-3 mm leikkuuterän säätö oikein toimii? Ajellaanko koneella silloin ilman minkäänlaista tallaa vain leikkuuterä päänahkaa vasten? Eroaako kovastikin tallan kanssa ajelusta ja vaatiiko enemmän tarkkuutta, jotta tulee siistiä jälkeä eikä nirhaise vaikkapa korvaa, kun talla ei ole suojaamassa?
   
 2. niksi

  niksi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.09.2005
  Viestejä:
  64
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eikö kellään ole vinkkejä hyvistä koneista?
   
 3. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 662
  Saadut tykkäykset:
  173
  Itse olen luottanut tällaisissa laitteissa paremman luokan Philipseihin ja Gigantista löytyy esimerkiksi tällainen. Valikoimahan nyt ei muutenkaan noissa ole yleensä suuri. Toki voit alkaa jostain kyselemään niitä ihan pro-malleja, mutta pahaa aavistelen, että hinta sitten pompsahtaa 2-3x, ja hinta-/laatusuhde muuttuu surkeaksi.

  "Ässä hiassa" -valinta voisi olla Panasonic. Partakone-ketjussa hiljattain kävi ilmi, että siinä missä Philips ja Braun ovat monelle ne ainoat tunnetut merkit, niin Panasonicilla onkin itse asiassa joidenkin mielestä jopa parempia malleja. Suomesta niiden löytämisen kanssa voi olla niin ja näin, mutta Saksan Amazon.de:stä löytyisi esimerkiksi tällainen, joka saattaisi olla paremman luokan malleista hyvä. Amazon.de:hän on hyvä paikka, jos haluaa esimerkiksi tuollaisia laitteita löytää hieman halvemmalla -- ja luonnollisesti seinäpistoketyyppi on sama kuin Suomessa. Mikäli murhe saksan kielestä nousee mieleen, niin kannattaa muistaa, että Saksan Amazon on täysin identtinen muidenkin maiden Amazoneihin ja sitä paitsi Google Translate on keksitty.

  Itseltäni löytyy tuota linkittämääni Gigantin mallia vastaava vuosia vanhempi malli, jota tosin en päätynyt käyttämään paljon. Sen sijaan käytössä on noin yleiseen trimmaukseen Philipsin erinomainen (uudempi) Bodygroom, joka ei ole varsinainen kotiparturi, mutta joka voisi tuon sängen päähäsi hoitaa myös.
   
 4. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 933
  Saadut tykkäykset:
  775
  Itse olen erilaisilla parin kympin masiinoilla leikannut. Viimeisin ostos on Halpahallista ostettu mikälie laite, joka ei laadullaan häikäise, mutta siinä on kuitenkin toistaiseksi paras leikkuupituuden säätö. Yleensä laitteiden lyhin säätökin on meikän mielestä liian pitkä, jolloin vaihtoehtoina on kokokalju (ei hyvä) ja hieman liian pitkä (ei hyvä).

  Tuossa Halpahallin koneessa on just hyvä pituus, mutta muuten se tahtoo repiä ja raastaa. Sen vuoksi tukkaa ei saa liian pitkäksi päästä, kun sillä ajaa.

  Itsekin laittaisin mielelläni vaikka hieman enemmän rahaa sellaiseen koneeseen, jossa leikkuupituutta voi säätää kuten haluaa ja jolla leikkaaminen olisi sujuvaa.

  Sitä, kun on syntynyt suomalaiseksi suomalaisella vaalealla, erittäin harvalla ja kaljuuntuvalla päällä, niin ei voi kuin haaveilla kunnon tukasta. :)
   
 5. JS83

  JS83 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.12.2006
  Viestejä:
  2 563
  Saadut tykkäykset:
  0
  Avatarisi kertoo sinun kateudestasi :p
   
 6. jarpster

  jarpster Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.12.2008
  Viestejä:
  111
  Saadut tykkäykset:
  1
  Mulla on ollut kaksi vuotta käytössä Moser Primat, voin kyllä varauksetta suositella; Leikkaa hyvin ja on vankkarakenteinen verrattuna markettikoneisiin.
  Terän säätö onnistuu ruuveilla, itse ajelen ilman talloja eikä ole vielä nirhaumia tullut.

  Omani hankin tuolta: http://www.villikihara.fi/cat/product_details.php?p=159
   
 7. Kicker

  Kicker Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.03.2006
  Viestejä:
  247
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jes! Kerrankin jostakin ihan pro-konetta! Kiitos! Olen nimittäin jo aika kypsä näihin marketti Hilipsiin.. Ei tuo hintakaan paha ole kun maksaa itsensä takaisiin n. neljällä leikkuukerralla.. kunhan leikkaaminen sujuu..
   
 8. Topias

  Topias Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.02.2003
  Viestejä:
  212
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kuinka lyhyeksi tuo leikkaa lyhyimmillään? Onko se oikeasti tuo 0,1mm? Itse kun viimeistelen normaalisti ihan sliksiksi partakoneella. Tuo 0,1mm kuulostaa jo siltä, että yksi kone riittäisi pään ajeluun.
   
 9. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 933
  Saadut tykkäykset:
  775
  Ei kyllä se oli tuommoinen vielä 80-luvulla. :p

  Jarpster, tuo Moser Primat vaikuttaa aika laatupeliltä. Menee kyllä vakavaan harkintaan. Ei tuota olisi akkukäyttöisenä saatavana?
   
 10. jarpster

  jarpster Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.12.2008
  Viestejä:
  111
  Saadut tykkäykset:
  1
  En ole kokeillut, itse ajelen n. 0,5-1mm säädöillä. Tuon saa kyllä tarkka kaveri varmasti säädettyä tuohon 0,1mm:iin.
  Samaa mallia ei taida olla, mutta Moserilta saa ainakin ulkomailta jotain johdottomia tilattua, esim. Moser ProfiLine ChromStyle
  Itse pidän enemmän verkkokäyttöisestä koneesta. On muuten myös hiljainen tämä Primat.
   
 11. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 933
  Saadut tykkäykset:
  775
  Verkkokäyttöinen on sen takia epämiellyttävä, että kun kylppärissä ajelee suihkun alla niin on aina pieni pelko persiissä siitä, että jos laitteessa onkin jokin vika ja sähköisku tulee päähän, jos sattuu vesiputkeen koskemaan tai jos on märkä lattia.

  En tiedä onko tuossa oikeasti mitään pelättävää ja verkkokäyttöisillä olen useasti ajellut, mutta nyt kun on akkukäyttöinen niin se on jotenkin vain turvallisemman tuntuinen.

  Mutta ehkä tuo verkkokäyttöinen on kuitenkin parempi, koska tuolla akkukäyttöisellä on tuplahinta.
   
 12. niksi

  niksi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.09.2005
  Viestejä:
  64
  Saadut tykkäykset:
  0
  Bodygroomeihin en olekaan missään aikaisemmin törmännyt. Pitää käydä tuossa naapurissa sijaitsevassa Gigantissa katsastamassa. Jos samalla reissulla ei tartu mitään matkaan, niin tilannen tuolta Villikiharasta Moserin.
   
 13. saikkuli6

  saikkuli6 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.02.2017
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mikäli tarvitset apua kotiparturin valitsemissa suosittelen tutustumaan tähän artikkeliin: paras kotiparturi :)
   
 14. DVB-G

  DVB-G Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 281
  Saadut tykkäykset:
  30
  Vanhan leikkurini tuotanto on jo loppunut, mutta käyttökokemuksia voi silti kerrata, jotta osaa vaatia samaa/parempaa/huonompaa laatua uudeltakin koneelta.

  Parin millin sänkeä koneeni jättää; ei leikkaa niin lyhyeksi kuin moderni kone.

  Verkkovirtakäyttöinen Rowenta Perfect Line (tummansinivioletti) noin 20 vuotta käytössä on ollut. En muista tarkempaa vuosimallia.

  Koneen mukana sai huippusakset, joiden mikrosahalaita leikkaa kaikkea materiaalia erinomaisesti ja pitää suuntansa eikä leikkuu lähde vaeltamaan tai pullauta materiaalia saksien väliin. Kynnet leikkaan niillä saksilla, samoin paperit ja pahvit. Ohuet kuparilangat myös. Parhaat sakseni ovat ne. Ohutta rautalankaakin joskus leikkelen, mutta vain pehmeää rautalankaa, ei vaijeria tai terästä.

  Leikkaan KAIKKI KARVANI kyseisellä "kotiparturi"-koneella:

  - Silmäripset, koska muuten ripset osuvat silmälaseihin. Leikkuu kutittaa hassusti silmäluomia, mutta siihen olen tottunut. Sokkona leikkaan silmät kiinni. Terillä uskaltaa mennä silmiä lähelle, ei ole kertaakaan 20 vuoden aikana jäänyt terien väliin silmäluomi tai silmämuna.

  - Tukka hoituu mainiosti, vaikka hiuslaatu on ultraohutta ja liukasta, johon ei tepsi kuin ammattisakset. Kone leikkaa tukan täysin moitteetta. Vasta tästä topikista luin, että on olemassa koneita, jotka KISKOVAT karvoja, en ole ikinä moiseen ilmiöön törmännytkään. Tai hetkinen, nuorena käytin partakoneen "hiustenrajainta" ja se romulaite taisi nipistellä, koska ohut hiustyyppi jää terien väliin jumiin ja siis kiskoo karvoja. Yksikään karva 20 vuoden aikana ei ole kiskomalla Rowentalla irronnut, vaan 100% jokainen on katkaisemalla lähtenyt. Ja nopeasti. Koneen liikuttamisen nopeuden rajoittaa pääkallon muotojen seuraamisen hitaus. Jos nopeammin liikuttaisi, kone pomppisi kallomuhkuroiden yli menemättä laaksokohtiin.

  - Korvakarvoihin tämä kone ei yletä. Jos siis korvakäytävään olisi tarve mennä. Korvalehden pinnoille tietysti pääsee, mutta eipä läpysköissä mitään puskia ole meikäläisellä. Karvakorvat joutuvat ostamaan jonkun muun koneen.

  - Nenäkarvoihinkin yltää jollain perverssillä tavalla, mutta ei kovin syvälle. Ostin kerran alle kympin hintaisen nenäkarvatrimmerin, joka repi nenäkarvoja eikä leikannut, eli tuotti kipua. Roskiin onneton lelu heitettiin. Rowenta trimmaa kivutta nenän.

  - Partakarvat koneella katkeaa hyvin. Mikään partahöylä ei minulla toimi, vaan terien välirako menee parissa sekunnissa tukkoon ja siis pitäisi käyttää 100 terää per leikkuukerta. Onneksi Rowenta leikkaa jokaisen karvan yhtä hyvin, oli se ultraohut läpikuultava tai tönkköpaksu pikimusta.

  - Kainalot sama juttu, ei ongelmia.

  - Rintakarvat helppoa kauraa.

  - Häpykarvat helposti leikataan siellä missä iho on sileä, mutta suurin työvaiva tulee ryppyisen ohuen ihon alueella, jossa on pakko lisätä koneeseen muovinen lisäkampa, ettei päästetä metalliosia koskemaan ihoon. Joskus laiskuuttani en muovia viitsi lisätä ja saan pari haavaa, jotka sitten kirvelevät kun suihkuun menen pesemään irtokarvoja pois ihosta. Tämä kirvely motivoi seuraavalla leikkuukerralla taas käyttämään muovilisuketta koneessa.

  Sanoisin, että kone ei sellaisenaan kelpaa miehen kaiken karvan poistoon, mutta muovilisukkeen kanssa kelpaa. Haluaisin toki mieluiten koneen, jolla voisi ihan kaikki paikat leikata ilman lisukkeita.  Erityishuomioita:

  1) Koneesta hajosi värinöitä vähentävä vastapainojärjestelmä jo varhain, ehkä ekan vuoden kohdalla. Sou Wot, revin ylimääräiset hilut pois sisuksista ja kone toimii jopa alkuperäistä hiljaisemmin ja paremmin ilman niitä kuluvia heliseviä osia. Kone kylläkin värisee, eli leikkaava käsi saa tavallaan hieromasauvahoitoa samalla kun konetta käyttää.

  2) Koneesta kului loppuun huopainen roskatiivistepalanen, joka estää karvojen pääsyn koneen sisuksiin. Otin sen pois ehkä 17 vuoden käytön jälkeen, mutta ihan hyvin kone toimii ilman sitäkin. En viitsi leikellä tilalle korvaavaa palaa huopakankaasta tai muusta, koska kappale voisi mennä ryppyyn ja jumittaa mekanismin. Enkä osta alkuperäistä varaosaa. Ilman huopakaistalettakin pärjää.

  3) Pesen+öljyän osia ehkä kerran vuodessa tai harvemmin. Ehkä 2 vuoden välein putsaan metallit esim. ksyleenillä ja jos en liuottimen hajuja halua haistella, niin pesen astianpesunesteellä+vedellä ja kuivauksen jälkeen steriloin otsonipesukoneessa. Ultraäänipesuria en uskalla käyttää, se voisi tehdä tuhoja metalliin. Suihkin hiukan sprayöljyä terään muutaman kerran vuodessa, ottamatta osia irti paikaltaan. Jos siis tulee fiilis, että voitelua kaivataan, mutta puhdistusta ei vielä.

  4) Mitä, pitääkö koneita muka teroittaa tai ostaa koneisiin varateriä? 20 vuotta on kone leikannut täydellisesti samalla tavalla ja leikkaa maailmanloppuun saakka, siltä ainakin vaikuttaa. En aio ostaa mitään varaosia. Ilmeisesti tämä laite on itseteroittava ja materiaalinpaksuudet on mitoitettu sadan vuoden käyttöön. Kulumista tai naarmuja ei näy silloin kun paloittelen osat pesua varten.

  5) "Terät pitää pestä ja öljytä jokaisen käytön jälkeen". Nuo höpötykset taitavat olla öljykauppiaan mainospuheita. Tai tarkoitettu tilanteeseen, jossa samaa konetta käytetään eri ihmisten leikkuuseen. Minä pesen vasta kun alkaa terissä näkyä törkyisen paksu likakerros. Alkuperäinen parin kuutiosentin öljypurkki on edelleen lähes koskematta, enkä sitä uskalla edes käyttää, koska se öljy lienee pilaantunut. Käytän "ruskeaa" elektroniikkasprayöljyä PRF 7-78 tai vastaavaa, joita kulutan erilaisissa elektromekaniikkahommissa. Sillä voi voidella leikkuuteriä jos tarvetta voiteluun ilmenee. Jouluna ja juhannuksena oikeastaan, ei todellakaan päivittäin.

  Lyhyesti sanoen lähes ilman huoltoa ja pesemistä Rowenta leikkaa täsmälleen yhtä hyvin jokaisen karvan vuosikymmenestä toiseen. Ihan mystinen vehje, ei huonone ikääntyessään.

  HUOM: karvani ja ihoni voi olla maailmankaikkeuden rasvaisinta sorttia, ja Rowenta tavallaan voitelee itsensä MINUN tuottamallani rasvalla. Ihminen, jonka iho ja karva on tyypiltään rasvaton ja kuiva, voi joutua voitelemaan konettaan usein.  HUONOIN PUOLI: KONE KUUMENEE. Tästä voin varmuudella sanoa, että laite EI kelpaa viralliseen ammattikäyttöön eli 8 tunnin keskeytyksettömään leikkaamiseen. Ammattikoneen täytyy kestää "ikuista leikkaamista" ylikuumentumatta ja polttamatta sormia.

  Tyypillisesti kun kerran kuussa leikkaan pois kaikki karvani, leikkuusessio kestää noin 60 minuuttia ja kone muuttuu sen aikana lähes liian kuumaksi koskettaa. Koska kone on tällaista rääkkiä kestänyt 20 vuotta kiltisti, voin sanoa (käyttöohjeessa ehkä mainitun) 15 minuutin maksimikäyttöajan olevan puutaheinää, ylivarovaista pelottelua. Ja vaikka 15 minuutin käyttömaksimi olisi totta, niin viis veisaan moisista ohjeista, koska kone toimii edelleen moitteetta.

  Viikottaiset ja pari kertaa viikossa tehtävät muut karvaleikkuut (ripset, kainalot, parta) sujuvat alle 15 minuutissa, kone ei silloin ehdi kuumentua häiritsevän kuumaksi, mutta kerran kuussa siis joutuu sormia polttelemaan kun koko keho putsataan karvattomaksi.  Koska sama kone leikkaa kaikki karvat, pidän huolen hygieenisestä leikkuujärjestyksestä. Kämpässäni ja siis leikkurissa asuu vain minun bakteerejani. Leväneeen ja steriloituneen koneen ensimmäinen kohde on silmäripset, sitten parta ja sitten kainalot. Viimeisenä leikataan peräaukon alue kerran kuussa tai jotain. Sen jälkeen kyllä otan osat putsattavaksi ennen kuin koneella on lupa palata silmäripsien leikkuuseen eli uuden puhtaan syklin aloitukseen. Siirrän omia bakteerejani "ylhäältä alas", mutta en salli siirtoa alhaalta ylös. Mitä likaisempi leikkuu on tehty, sitä pidemmän sterilointiajan annan koneelle ennen uutta käyttöä. Tai sitä järeämpiä litkuja käytän terien pesuun. Oli miten oli, eipä ole ilmestynyt peräpukamia/kuppaa/ruttoa silmään tai muuallekaan. Terien kuumentuminen ja spraykemikaalien käyttö ehkä pitää vekottimen tarpeeksi puhtaana. Tai ne muutamat lepopäivät viikossa kun koneella ei mitään tehdä.

  En ole vielä alkanut steriloida otsonilla karvanleikkuukonetta, koska leikkuri ei haise ennen leikkuuta. Jos kone alkaisi haista, toki pesisin sen nykyistä useammin. Nenä päättää milloin joku asia täytyy pestä.

  Aina ennen nukkumaanmenoa panen otsonipesuun sisäpaidan ja sisäpipon ja kuivuneet hammasharjan+sähköharjan, jotta heräämisen jälkeen saisi tuotteet käyttöön puhtaina. Viikon verran pärjää sisävaatteiden kuivapesulla, kunnes vesipesu lopulta tarvitaan. Käytän kahta satsia hammasharjoja ja sähköharjoja, toinen satsi on käytössä silloin kun toinen on kuivumassa. Kuivunut satsi pannaan otsonipesuun päivittäin. Minulla hammasharjat eivät haise. 7 miljardilla muulla tyypillä hammasharja haisee. Yäk.

  Jos nyt olisin ostamassa uuden karvanleikkuukoneen, haluaisin vesipesua sietävän mallin, jonka saisi huuhtoa kuuman veden alla, jopa kiehuvalla vedellä.  Montakohan markkaa koneeni maksoi silloin muinoin, en muista. Se oli reilusti halvempi kuin ammattikoneet, mutta kalliimpi kuin merkittömät halpakoneet. Sitten kun kone jossain 40 vuoden käytön kohdalla lopulta hajoaa, en uutta konetta aio ostaa. Koska olen maannut mullan alla jo kauan ennen kyseistä päivää. Tämä kone tulee kestämään minua kauemmin. Vaikka en pese sitä päivittäin, en öljyä sitä päivittäin, enkä tottele mitään muutakaan käyttöohjeessa mainittua skeidaneuvoa.

  Olen lähes varma, että jos nyt ostaisin uuden koneen, se hajoaisi ennen kuin 20 vuotta käytössä jo ollut Rowenta. Nykyaikaisen elektroniikan laatu on sietämättömän alhainen.


  .
   
  Viimeksi muokattu: 19.02.2017
 15. Burana

  Burana Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.10.2001
  Viestejä:
  1 036
  Saadut tykkäykset:
  10
  Täältä myös ääni Moser Primatille. Käytössä ollut aiemmin Braunia ja Philipsiä ja ovathan ne aivan surkeita muovirimpuloita Moserin laatutuotteen rinnalla. Eron huomaa heti kun tuotteen ottaa käteen. Massaa löytyy, kokoonpano on laadukas ja käyntiääni on miellyttävä hiljainen hurina eikä värinä tunnu juuri käteen ollenkaan. Toista se oli näillä Braunin Cruzereilla ja muilla karvoja repivillä hirvityksillä.
   
 16. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 662
  Saadut tykkäykset:
  173
  Olen jo vuosia käyttänyt Panasonicin ER-1512 -leikkuria, joka edustaa Pansun leikkurien Pro-linjastoa ja jossa yhdistyy kompakti koko (tarpeellinen jos leikkaa käsivaralla omaa päätä) ja tehokkuus. Halvemmista Philipseistä ja Brauneista oppi sen, että jälki on epätasaista, eikä teho tahdo riittää esim. paljaalla terällä käsivaralla leikaten. Kotipartureissa ei mielestäni kannatakkaan tippaakaan pihistellä ja voihan hinnan oikeuttaa säästyneillä parturimaksuilla (siirryin kotiparturointiin, koska lyhyen pystytukka -hiustyylin omaavana ei kiinnostanut laukata joka toinen viikko parturissa).
   
 17. Make73

  Make73 Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  3 404
  Saadut tykkäykset:
  130
  Moser 1902 Lithium Pro LCD (75,90eur kotiinkannettuna)

  [​IMG]

  [​IMG]
  Aloitin 12mm, sitten alaspäin lyhenee 9mm, 6mm, 3mm, rajat 0,8mm ja partahöylällä loput.

  Tilasin samalla leikkuuöljypullon kun tuli samoilla posteilla (tosin se lähetetään UK:sta UPS:lla kun itse kone tulee Saksasta postitse), tuo riittää niin kauan kun konekin kestää.

  Viisi itseparturointia, niin on kone maksanut itsensä takaisin, parturi kun otti tästä hiustyylistä 15 euroa.
   
  Viimeksi muokattu: 01.10.2017
 18. klmake

  klmake You’ll Never Walk Alone Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.01.2003
  Viestejä:
  1 422
  Saadut tykkäykset:
  35
  Ikävää jälkeä tekee kasvoille.
   
 19. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 662
  Saadut tykkäykset:
  173
  Melkoinen kuluerä itselläkin säästynyt, kun tässä on tullut varmaan jo kuusi vuotta täyteen omatoimisesta parturoinnista (oma hiustyyli vaatii leikkuun joka 2. viikko joten 6x26xparturimaksu eli epäilemättä ainakin nyt se 2500 EUR on säästynyt) vaatii . Se toki täytyy sanoa, että ellei omaa sitten tasaisen lyhyttä hiusmallia (kuten vaikkapa kuvassa), niin alussa joutuu tyytymään kömpelöön jälkeen. Esimerkiksi omassa hiustyylissä on sivuilla lyhyttä ja päällä pitkää ja etenkin näiden välimaasto, jossa lyhyt kasvaa asteittain isoksi (no pun intended), on alue, jossa joutuu kikkailemaan jo paljaalla terällä käsivaralla ja joka siten vaatii harjoitusta, että jälki on tasaisen moitteetonta (etenkin takaa).
   
 20. Make73

  Make73 Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  3 404
  Saadut tykkäykset:
  130
  Mulla suurin syy ei ollut suinkaan raha, vaan jostain syystä parturissa käyminen on oikeastaan aina ollut ahdistava kokemus, vähän kuin hammaslääkäri kun sieltä ei oikein kesken kaiken voi lähteä pois.
  Hiustyyli on nyt ollut tuollainen jo noin vuoden verran, ni aattelin että samapa se on ajella itsekin ja voi tosiaan siistiä vaikka viikon välein jos siltä tuntuu.

  Ajoin ensin koko pään 12mm, sit asteittain lyhyemmällä kammalla alaspäin.
  Eihän siitä omin avuin saa täysin tasaista ja kuulemma harjoitus tekee tässäkin asiassa mestarin, mut siihen verrattuna et ajattelin joutuvani laittaa pipon päähän maanantaina töihin mennessä tai ajamaan koko pään 3mm ni ihan ok lopputulos.
  Raja lipsahti sivulta liian ylös ja sainpa korvaankin pienen verta vuotavan reijän, mut aina roiskuu kun rapataan!

  Koneen hankintaan tosiaan tyytyväinen, tuohon hintaan sitä ei täältä saa mistään eli on myös huokea(hko).
  Panasonic ER-GP80 tuntuu olevan myös suosittu malli.
  Se oli toinen joka oli harkinnassa, mutta voiton vei tällä kertaa Moser.
   
  Viimeksi muokattu: 30.09.2017