Huonoin elokuva minkä olet nähnyt pitkään aikaan?

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Nice Guy Eddie, 28.09.2001.

 1. Make73

  Make73 Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  3 404
  Saadut tykkäykset:
  130
  Pitänee katsoa se uudelleen tässä joku päivä ja miettiä samalla niitä piirteitä elokuvassa, joita luettelit.

  Meitä kun on moneen junaan, en ole mikään elokuvakriitikko ja katselen elokuvia viihdykkeenä, tunteiden herättäjinä ja miksei ne voisi joskus sivistääkin.
  En ole mikään taiteilijatyyppi ja ehkä tämä Cache oli sitten itselle liian taiteellinen. Jos se tarkoittaa samaa kuin vaikeaselkoinen, niin ehkä sitten sitä. Jos elokuva todella on suuria ajatuksia ja tunteita herättävä moniulotteinen paketti, joka ei kerta istumalla kaikille katsojille aukea, niin eikö se sitten ole eri katsojille erilainen. Siis miten kukin elokuvaa tulkitsee jos se on mielestäsi vaikeatulkintainen.
  No mutta asia jäi sen verran vaivaamaan, että katson sen tosiaan uudelleen eli täyttyköön nyt sitten tuo 0,01%:n todennäköisyys.
   
 2. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Itseäkin jäänyt kyseinen leffa vaivaamaan, ja on uudelleenkatsomislistalla. Cachen kanssa auttaa vahvasti se, jos on nähnyt muita Haneken elokuvia. Kyllähän ne omanlaistaan taidetta ovat, eivätkä varmasti kaikille kolahda samalla lailla, ei siinä mitään. Mutta omaperäistä näkemystä ja tyyliä niistä ainakin löytyy, etten millään näe samalla viivalla joidenkin oikeasti vain huonoutta ja mitäänsanomattomuutta pursuavien leffojen kanssa.
   
 3. Make73

  Make73 Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  3 404
  Saadut tykkäykset:
  130
  Funny Games luultavasti ainut samalta ohjaajalta, jonka olen nähnyt.
  Se oli kyllä tunteita herättävä elokuva tosiaan.
  Vastaavanlaisia inhon, pelon, hämmennyksen ja ristiriitaisuuden tunteita kuten elokuvissa Hostel 1, Frontier(s) ja Martyrs.
  Paljon muita yhtä syvästi ihmisen psykoottisuuteen ja muuten sairaaseen mieleen paneutuvia elokuvia en ole juuri nähnytkään, koska ne jäävät pitkäksi aikaa mieleen ahdistavana kokemuksena niin en niitä tieten tahtoen ahmi. Elokuvina en niitä voi huonoksi haukkua, mutta toisaalta herää kysymys pitääkö ihan kaikesta tehdä elokuvia.
   
 4. Dr. Eever

  Dr. Eever Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.12.2008
  Viestejä:
  1 737
  Saadut tykkäykset:
  0
  DA VINCI KOODI

  taustaa:
  - en ole lukenut kirjaa, tosin muutaman Brownin kirjan olen lukenut jotenka pieniä odotuksia oli
  - en tiennyt leffasta mitään etukäteen paitsi suuren "hypetyksen"
  - luin ketjun leffasta jälkikäteen, mielipiteeni on kovin samaa mitä siinä ketjussa sivukaupalla on jotenka päätin tulla tänne avautumaan....

  Melkosta kuraahan se elokuvaksi oli. Ylläri ettei noin paljon markkinoitu ja hypetetty leffa olekkaan hyvä... :rolleyes: Kovaa kyytiä leffa eteni ja missään vaiheessa ei saanut leffasta tai juonesta oikein kiinni. Kovasti Graalin maljaa etsittiin, mikä se sitten lienikin (no selvishän se sitten...). Koko ajan eteen pompsahteli mahdottomia arvoituksia mitkä ratkesi tosta vaan mutta katsoja niistä ei pysynyt kärryillä. Tämmönen käy pitkä veteiseksi.

  Ja eipä toi Hanks mun mielestä tommoseen kuvaan sovi. U got mailiin kyllä muttei tohon. Muutenkin tommosta soopaa ku jenkit tulee Eurooppaan tekemään "vakavasti otettavaa" elokuvaa...
   
 5. SpiderJerusalem

  SpiderJerusalem Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.01.2008
  Viestejä:
  1 017
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hellurei ja Eurooppalaisten "vakavasti otettavat" kommentit ja ennakkoluulot! :thumbsup::rolleyes:
   
 6. Dr. Eever

  Dr. Eever Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.12.2008
  Viestejä:
  1 737
  Saadut tykkäykset:
  0
  Niin, anteeksi jos loukkasin ketään jonka mielestä Hollywoodin räiske & rahastus on ainoa hyväksyttävä elokuvasuuntaus.

  Onhan se varmasti kiva tulla rinnastetuksi "järkeviin amerikkalaisiin", mutta kova savotta sulla on sotia täällä kaikkien mielipiteitä vastaan. Erityisesti topikissa missä halutaan mielipiteitä...

  anteeksi turha OT-jauhanta.
   
 7. SpiderJerusalem

  SpiderJerusalem Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.01.2008
  Viestejä:
  1 017
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mielipiteistä voi vaan kiistellä, kuten itsekin näytit toteavan tajuamattasi.

  Nauratti, ja naurattaa, aina tuollainen asenne "jenkit ei mitään tajua, tulevat tänne ja yrittävä kaikkea", varsinkin kun kyseessä on hömppäseikkailua jota sitten väännetään katkerasti joksikin "vakavaksi elokuvaksi" yrittäessään tyydyttää jonkinlaista tarvetta päästä naljailemaan amerikkalaisesta elokuvasta.

  Savotasta en tiedä, enkä varsinkaan kaikkien mielipiteistä, mutta eivätkös foorumit ole juuri mielipiteiden vaihtoa ja juurikin sitä elokuvamausta kiistelyä varten? ;)
   
 8. IsmoL

  IsmoL Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.02.2006
  Viestejä:
  34
  Saadut tykkäykset:
  0
  Viimeaikoina katsomistani leffoista yksi todella surkea tapaus on ollut You Don't Mess with the Zohan. - Ja en todellakaan katsonut tätä leffaa loppuun, puoli tuntia surkeita vitsejä ja myötähäpeää tuottavia kohtauksia riitti.

  Kyseisen leffan suhteen, odotukseni tyypillisestä aivoit narikkaan Adam Sandler-hassuttelusta ei täyttynyt lähimaillekkaan. Leffa ei ollut viihdyttävä edes huonoudellaan vaan pikemminkin ärsyttävä. En nähnyt mitään järkeä tuhlata aikaani puolta tuntia enempää kyseiseen tuotokseen, varsinkaan kun kyseessä ei ole mikään taiteellinen/syvällinen leffa joka voisi mahdollisesti parantua loppua kohden edes siedettävän huonolle tasolle.

  Mitä leffan kesken jättämiseen tulee, asia josta täällä välillä huomautellaan, niin en myöskään syö lautasellista sellaista ruokaa joka maistuu kerrassaan pahalta, muutama haarukallinen oksettavaa ruokaa riittää kertomaan jatkaakko vaiko ei. En myöskään kuuntele sellaista biisiä loppuun joka kuullostaa jo parin minuutin jälkeen todella rasittavalta. Jos jokin asia on kerrassan sietämätöntä niin miksi pitäisi kiduttaa itseään ja väkisin kokea tämä asia loppuun asti jotta saisi ns."oikeuden" arvostella kyseistä asiaa. Nyt en siis tarkoita leffan arvostelua pelkän trailerin perusteella vaan sitä, että annetaan leffalle mahdollisuus ja katsotaan sitä niin pitkään kuin sietokyky antaa periksi. Jos ei kestä katsoa loppuun asti niin ehkäpä kyse on äärimmäisen huonosta tuotoksesta.

  Jos joku haluaa kokea alusta loppuun sietämättömiä asioita niin se on ihan ok, jokainen hankkikoot elämyksensä miten haluaa, mutta itse mielummin jätän sietämättömät asiat kesken ja siirryn eteenpäin.

  Toinen esimerkki viimeaikaisista huonoista leffakokemuksista on Transformers: Revenge of the Fallen, jonka katsoin loppuun. En siksi, että en ilkeäisi poistua leffateatterista kesken kaiken, vaan siksi, että se oli juuri mainitsemani siedettävän huono leffa. Kaikessa teinimäisyydessään ja kliseisissä toimintakohtauksissaan, löysin leffasta kuitenkin viihdyttäviä asioita kuten ihan kivasti toteutetut CGI-kohtaukset (kliseistään huolimatta) ja vaikka juoni oli mitä oli niin leffa ei kuitenkaan junnannut paikoillaan.
   
 9. Pazze

  Pazze Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  4 961
  Saadut tykkäykset:
  115
  Blaa blaa CGI-kohtaukset. Megan Foxia toljotit! ;)
   
 10. IsmoL

  IsmoL Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.02.2006
  Viestejä:
  34
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ai oliko siinä leffassa robottejakin? ;)
   
 11. opelman

  opelman Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.10.2007
  Viestejä:
  1 592
  Saadut tykkäykset:
  56
   
 12. Dr. Eever

  Dr. Eever Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.12.2008
  Viestejä:
  1 737
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jenkkeihinhän näkyy hyvin uppoavan järjettömällä budjetilla tehdyt räjäyttely / räimepätkät. Toki sivussa pitää olla myös äääärettömän nimekäs näyttelijä, joskus jopa useita, joka saa mielettömän palkan mitään sanomattomasta "roolisuorituksesta". Jos tota porukkaa viedään kuin pässiä narussa ja heille kelpaa mikä tahansa höttö, niin onko se kuitekaan oikea peruste liittyä itse jonon jatkoksi?

  Itse odotin ennakkohypetyksen perusteella (kuten sanoin, juoni oli tuntematon etukäteen ja hieman myös jälkikäteen...) että tässä olisi ainesta kunnolliseksi jännäriksi johonka katsoja imastaan mukaan ja jossa joutuu itsekkin vähä vaivaamaan päätään. No näin ei tod käynyt, liian nopea lääppäisy oli tämä, vaikka edelleen tuntuu että joku muu joka ei tee työtään pelkästään dollarin kuvat silmissään olisi saanut tästä sellaisen aikaan (vrt uudemmista kuvista esim Fracture josta itse pidin).

  Satuin vain lukemaan tuota teidän aikasempaa keskustelua ja jäi sellanen fiilis että sä hyökkäilet täällä kaikkien mielipiteiden kimppuun ihan vaan "viran puolesta". No se oli kai hätiköity johtopäätös, että sori vaan.

  Ja kyllähän foorumit on juuri tuota varten, kuhan pysyvät edes jotenkin aiheessa (kuten tämä...) eikä epäolennaisena kinaamisena.
   
  Viimeksi muokattu: 03.08.2009
 13. Noisepurge

  Noisepurge Captain f*cking Magic! Tukijoukot

  Liittynyt:
  25.05.2007
  Viestejä:
  242
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juu tuli melkein nukuttua Transformers 2 aikana, harmittaa oikein että annoin rahani sellasen pökäleen tuottajille.

  Melkein yhtä huono leffa kuin Jumper!
   
 14. Onni08

  Onni08 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.02.2008
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lesbian vampire killers.. :sick:
   
 15. Nietze

  Nietze Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.10.2003
  Viestejä:
  1 060
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täytyy olla samaa mieltä. Pari hauskaa juttua alussa, premissi ainakin kunnon k18-touhulle, ja lopulta koko juttu kuivuu käsittämättömällä tavalla kasaan.
   
 16. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  10 996
  Saadut tykkäykset:
  432
  Astérix aux jeux olympiques

  78 000 000€:a tälläiseen paskaan on kyllä jotain aivan käsittämätöntä. Kokolailla kaikki mahdollinen mitä tulee elokuvan tekemiseen on ryssitty ja huolella.

  Kun otetaan vielä huomioon toi budjekti, niin tämä saa luvan olla surkein leffa, minkä olen ikinä nähnyt.

  *
   
 17. Hojis

  Hojis Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.03.2006
  Viestejä:
  399
  Saadut tykkäykset:
  3
  Hell Ride

  Ihan överiksi vedetty coolius ja ihan järjettömästi hyppivä juoni nostavat vain kysymysmerkit ilmaan. Miksi?! No, kai tässä mentiin taas grindhousen suuntaan... mutta silti metsikköön. Olis Tarantino edes auttanut leikkauksessa...
   
 18. geru

  geru Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2007
  Viestejä:
  1 389
  Saadut tykkäykset:
  0
  Häiritsee tämmöisissä leffoissa se miten katsojalle pitää oikein lusikalla syöttäen tyrkyttää sellaista mielikuvaa että se mitä elokuvassa tapahtuu on äärimmäisen eeppistä, ja että tässä ollaan nyt kertomassa jotain elämää suurempaa legendaa. Siinä on juuri tuo hienoinen mutta todella merkittävä ero, että yrittääkö joku olla cool, vai onko se oikeasti cool.

  Ja mikä vielä tekee tämän elokuvan kohdalla tästä vieläkin huonompaa, on tuo että elokuvan juoni alkaa ikään kuin keskeltä tätä "eeppistä legendaa", jolloin luvassa on tietenkin roppakaupalla takaumia. En välttämättä itse tätä sanoisi erityisen huonoksi elokuvaksi, huono ainoastaan keskinkertaisuudessaan, mutta tuo liika yrittäminen tekee tästä hiukan tuskallisen kokemuksen.
   
 19. wickerman

  wickerman Käyttäjä Blokattu

  Liittynyt:
  26.09.2006
  Viestejä:
  845
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tosta tuli mieleen mitä James Hetfield sanoi joskus promokuvauksissa kun joku koitti laittaa sille neonkeltaista niittivyötä "There is slight difference between being heavy and gay"
   
 20. winterland

  winterland Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2004
  Viestejä:
  5 248
  Saadut tykkäykset:
  2
  [​IMG]