Huolla Topfieldin virtalähde ajoissa!

Keskustelu osiossa 'Topfield' , aloittajana bluray, 14.01.2011.

 1. HRH1969

  HRH1969 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.09.2012
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täälläkin alkoi TF PVRc 500 toimimaan BLURAY:n konkkasatsilla sujuvasti.Kiitti vaan.
   
 2. Akseli R.

  Akseli R. Käyttäjä

  Liittynyt:
  27.08.2003
  Viestejä:
  61
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onkos kukaan tilannut elkojaan täältä:

  http://www.stradinno.com/i/

  Onko luotettava paikka ja onkos toiminnassa nykyisin? Olisiko peräti nimimerkki bluray tämän takana?
   
 3. Andy_3822

  Andy_3822 Käyttäjä

  Liittynyt:
  19.12.2003
  Viestejä:
  404
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tulipa sitten itsekin tilattua konkat masteripieceen... Saapa nähdä uskallanko vaihtaa. Kolvi pysyy kyllä kädessä, mutta hieman mietityttää onnistunko kuitenkin rikkomaan jotain toimivasta laitteesta.

  Osaatteko sanoa, pitäisikö kondensaattoreissa näkyä ulkoisia muutoksia jos ovat tiensä päässä? Kun avasin boksin, niin ne näyttivät ulkoisesti ihan hyväkuntoisilta. Mutta käsittämättömän kuumia tuon boksin sisuskalut olivat kun avasin sen heti käytön jälkeen.

  Syy miksi suunnittelen vaihtoa, on kovalevyn "raksutusäänen" muuttuminen. Esim sammuttaessa, ennen kovalevy raksutti n. 0.5 sekuntia; nyt raksuttaa monta sekuntia, ennenkuin sammuu. Ajattelin ensin, että pelkkä levyn vaihto riittäisi, mutta ilmeisesti vialliset konkat saattaisivat rikkoa uudenkin levyn.

  -Antti
   
 4. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 591
  Saadut tykkäykset:
  217
  Ei välttämättä näe, arvot voi olla ihan poskellaan ja silti konkka voi olla kuin pakasta revityn näköinen...
  Kylmäspray auttaa noiden tunnistamisessa, itse asiassa voi olla ainoa...

  T: Vesku
   
  Viimeksi muokattu: 21.09.2012
 5. Andy_3822

  Andy_3822 Käyttäjä

  Liittynyt:
  19.12.2003
  Viestejä:
  404
  Saadut tykkäykset:
  0
  OK, kiitos! Mites jos sähköiskua pelkää, niin kuinka kauan laitteen tulisi olla pois verkkovirrasta, ettei enää ole pelkoa sähköiskusta?

  -Antti
   
 6. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 591
  Saadut tykkäykset:
  217
  Nykäise töpseli pois ja paina virtanapista, niin konkat on varmasti tyhjiä...
  Ei ne Topparissa ole niin suuria että niistä napsuja saa, se virtalähteen jäähdytyssiili on jännitteissä kun boksi seinässä....

  T: Vesku
   
 7. pede

  pede Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  22.10.2002
  Viestejä:
  6 311
  Saadut tykkäykset:
  19
  mulla on toppari 600:nen joka alusta alkaen on buuttaillut omiaan. olisi pitänyt takuuaikana pitänyt viedä takuukorjaukseen, mutta mitä perkelettä. sitten se alkoi jäätyä kun nukkumasta piti tallentaa jotain, joten jätin virrat koko ajan päälle. takuu tietenkin jo mennyt. seuraava oire oli että aiemmin toiminut vastaanotto alkoi pahasti pixelöitymään. kun sitten buuttailu oli ihan minuuttiaikataululla ja oli toinen tallentava laite samassa tv-tasossa, vein huoltoon tuonne brunaan http://www.televideo.fi/ ja meni pari työpäivää ( ! ) niin sain soiton että laite valmis.

  virtalähde huollettu ja jotain komponentteja vaihdettu. laite toimii, pikselöintiä ei ole ja haamubuutteja on ollut vain muutama, jotka laitan kyllä topparin piikkiin. olen tyytyväinen. korjaus oli satasen luokkaa joka on mulle ok, koska kolvaus ei kertakaikkiaan kiinnosta. toimitusnopeus on aivan eri kuin noissa tehdaskorjaamoissa. ja liike on vielä lauantaisin auki ! eikä kovoa oltu onnistuttu tyhjentämään.
   
 8. bluray

  bluray Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.01.2011
  Viestejä:
  223
  Saadut tykkäykset:
  1

  Ei ole minulla mitään tekemistä em. saitin kanssa. Sinänsä varmaan luotettavaa toimintaa (toimittaa sen mitä lupaakin saitilla), mutta hinta on kovahko, huoltosetit ovat "basic" (eivät viritettyjä missään suhteessa) ja palveluun ei taida kuulua minkäänlaisia after-sales tukiyrityksiä, jos laite ei lähdekkään toimimaan konkkarempan jälkeen. Nimittäin minulle on tullut parilta Stradinnon asiakkaalta kyselyjä tuen suhteen. Valitettavasti voin tukea vain omia asiakkaitani, ymmärrätte varmaan miksi sellainen politiikka.

  Hauskin tapaus oli kun kaverille oli Stradinnosta myyty väärät elkot ja asiakas kauppasi niitä minulle takaisinostettavaksi. No en luonnollisesti voinut auttaa, koska minun pitää olla 100% varma elkojen alkuperästä (100% Genuine Rubycon) ja olivat osin Panakkeja (Panasonicia). Kehotin kyseistä asiakasta kääntymään Stradinnon kauppiaan puoleen. Näin hän oli menetellytkin muttei kuulemma saanut vastausta viestihinsä ainakaan siihen mennessä. En tiedä kuinka virheellisten elkojen keissi lopulta päättyi, saiko kaveri hyvityksen virheellisestä toimituksesta, mutta kyseinen asiakas osti ainakin minulta yhden huoltosarjan myöhemmin eikä palannut enää asiaan, joten kaipa tuo jollakin tasolla tyytyväiseksi tuli?
   
 9. bluray

  bluray Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.01.2011
  Viestejä:
  223
  Saadut tykkäykset:
  1
  Satanen on kyllä aika kova hinta jo vanhasta laitteesta mutta mikäs siinä jos asiakas on tyytyväinen. Pistäs pari digikuvaa korjatusta virtalähteestä ja kerro mitä komponentteja käyttivät, niin päästään arvioimaan tehdyn työn laatuakin. Vaihtoivatko järkevästi vähän enemmän osia, jotta voi odottaa kestävänkin laitteen loppuiän ja raskivatko käyttää hakkurikelpoisia konkkia.

  Osa noista korjaamoista on kyllä aika mahdottomia tapauksia (en tarkoita käyttämääsi, josta en ole ikinä aiemmin kuullutkaan).

  Tässä vastikään oli yksi asiakas, joka oli ostanut varaosat minulta ja kiikuttanut ne jonkin lande-RTV huollon söhellettäväksi. No mitäs kyseisen RTV-huollon "sörsselssönit" olivatkaan keksineet. Eivät tietenkään noudattaneet valmista työohjetta vaan siellä oli ruvettu säveltämään omiaan ilman asiakkaan lupaa.

  Huvittavinta oli kun kyseiset jääkärit olivat jättäneet C9 asentamatta ja laittaneet tilalle jotain omaa kiinanpaskaa. 47 uF/100V, 7000+h/105C Rubycon kondensaattori ei mukamas ollut sähköisesti kelpoinen cee-ysiksi vaan nämä "ässät" olivat laittaneet sinne jotain omaa paskaa tilalle.

  Joskus ei voi kuin ihmetellä, mistä opinahjosta tuon tyylisiä säätäjiä valmistuu. Luulivat reppanat varmaan, että konkan jännitekesto tarkoittaa samaa kuin konkan "tuottama jännite" tai jotain muuta mystistä.

  Homman opetus: jos tilaa työn omilla varaosilla jostain RTV-huollosta, niin kannattaa pyytää kiinteä hinta työlle ja sopia, että työ tehdään asiakkaan pyytämällä tavalla tai maksua ei tule.
   
 10. pede

  pede Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  22.10.2002
  Viestejä:
  6 311
  Saadut tykkäykset:
  19
  Kun satasella ei saa uutta tallentavaa boxia jossa tuplaviritin ja wlan, niin en viitsi uutta ostaa. Jotain komponentteja laskussa lueteltiin virtalähdekorjauksen lisäksi, mutta en jaksa kaivaa esiin.

  Mikä sitten on mielestäsi hyvä ja halpa huoltoliike joka ei käytä "kiinapaskaa"?
   
 11. bluray

  bluray Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.01.2011
  Viestejä:
  223
  Saadut tykkäykset:
  1
  Eipä ole vielä sellaista vastaan tullut (tai asiakkailta palautetta, että sellainen olisi olemassa)

  Eikö se ole hieman intressiristiriita huoltoliikkeellä mennä korjamaan koje liian hyvin?

  Moni ei jaksa paneutua parhaiden varaosien problematiikkaankaan, koska ei sellainen oikeasti lyö leiville. Huoltoliikkeelle siis. Huoltoliike elää siitä, että laskutusta syntyy niin p:leesti. Työtunteja ja jotain tarvikemyyntiä.
   
 12. Andy_3822

  Andy_3822 Käyttäjä

  Liittynyt:
  19.12.2003
  Viestejä:
  404
  Saadut tykkäykset:
  0
  No niin, nyt on konkat vaihdettu Masterpieceen. Täytyy sanoa, että hieman jännitti lähteekö boksi enää käyntiin vaihdon jälkeen, kun tuota kolvauskokemusta ei ole juurikaan... Kyllähän se lähti ja kaikki tahmaaminen ja muut ongelmat poissa! Myöskään kovalevy ei enää pitänyt sitä raksutusta josta kirjoitin toisessa threadissä. Ennen kesti todella kauan ennenkuin tallennuslistan sai auki boksin käynnistyksen jälkeen; nyt se aukesi melkein samantien.

  Seuraavaksi sitten kovalevyn vaihtoon. Saa nähdä toimiiko Seagaten Barracuda ST1000DM003 Topfieldin kanssa.

  -Antti
   
 13. TeamU

  TeamU Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.09.2006
  Viestejä:
  33
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulla on kolmisen vuotta vanha TF600, jonka virtalähteen huolsin blurayltä tilatuilla komponenteilla viime marraskuussa. Nyt boksi alkoi reagoimaan kaukosäätimen painalluksiin, niin kuin kaukosäätimen nappia pidettäisiin pohjassa. Etupaneeliin jää pieni merkki(joka ilmaisee kaukosäätimen painallukset) vilkkumaan ja boksi alkaa toistaa hulluun tahtiin kaukosäätimestä painettua toimintoa. Toisella kaukosäätimellä en ole päässyt kokeilemaan, mutta kaukosäädin lähettää vain yhden painalluksen, kun digikameralla tarkistaa ja boksi jatkaa esim. kanavien vaihtoa, kun kaukosäätimen peittää. Eli vika on boksissa.

  Ensimmäisen kerran tämä ilmeni viime viikolla ja silloin auttoi, kun töpselin irroitti seinästä joksikin aikaan. Eilen teki uudelleen ja silloin ei auttanut töpselin irroittaminen, eikä tehdasasetusten palautus. Boksi oli vielä viime yön ilman virtaa, mutta sama vika vaivasi aamulla. En muista, että olisin missään lukenut vastaavasta viasta, mutta löytyykö täältä kohtalontovereita tai olisiko jollain vinkkiä miten lähteä vikaa metsästämään ja korjaamaan? Ennen konkkien vaihtoa boksi ehti yhden kovalevyn rikkoa, joka vaihdettiin takuuseen, mutta muuten on pelannut ihan ok.

  -Teemu
   
 14. Tobor

  Tobor Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.04.2006
  Viestejä:
  80
  Saadut tykkäykset:
  0
  Loppuuko toisto jos peität Toppyn IR-vastaanottimen? Kun vastaavaa on esiintynyt niin usein syynä on ollut esim. lasten sohvatyynyjen alle jemmaama toinen kaukosäädin joka lähettää signaalia jatkuvasti samaan aikaa, lue esim. tämä threadi.
   
 15. TeamU

  TeamU Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.09.2006
  Viestejä:
  33
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämä ei tullutkaan mieleen ja piti tätä kokeilla, mutta boksi toimikin sitten ihan normaalisti. Yhtään kaukosäädintä en sohvatyynyjen välistä löytänyt, mutta olisiko sitten jonkun pöydällä olleen kaukosäätimen päällä ollut jotain ja kaukosäätimestä nappi pohjassa. No jos ongelma ilmenee uudelleen, niin täytyy ensimmäisenä kokeilla tuota IR-vastaanottimen peittämistä. Kiitos vinkistä!
   
 16. arthur

  arthur Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  28.06.2002
  Viestejä:
  2 430
  Saadut tykkäykset:
  0
  Noita IR-vastaanoton häiriöitä voi aiheuttaa kaukosäätimen lisäksi auringon valo, energiansäästölamput (loisteputket ylipäätään) ja LCD-telkkarin valo.
   
 17. Käikäle

  Käikäle Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2001
  Viestejä:
  992
  Saadut tykkäykset:
  0
  Masterpiece lopetti eilen ykskaks reagoimisen kaukosäätimen painalluksiin. Ei auttanut edes virtajohdon tuuletus ja pattereiden vaihto. Mahtaako vika olla kondensaattoreissa vai kakessa? Masterpiecen kaukosäädinhän ei ole yhtä kestävä kuin normitoppyn kake ja hittiä on tullut vuosien varrella paljon. Ihan normia meidän taloudessa, että harvase päivä kake tippuu lattialle ja patteriluukku aukeaa ja patterit lentää nevadaan. Silloin tällöin myös kake saa niin kovan osuman että menee atomeiksi ja sitten kasaillaan taas kumimatot ja muut kohdalleen. Konkat nyt vois joka tapauksessa vaihtaa ihan jo varmuuden vuoksi.
   
 18. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 591
  Saadut tykkäykset:
  217
  Paistimutterin, eiku muistipatterin (CR 2032) etulevyn takaa voisi myös varoiksi vaihtaa samalla...

  T: Vesku
   
 19. Andy_3822

  Andy_3822 Käyttäjä

  Liittynyt:
  19.12.2003
  Viestejä:
  404
  Saadut tykkäykset:
  0
  Voisiko olla, että kaukosäädin on vain mennyt väärään "moodiin", eli olet vahingossa painanut samaan aikaan virtanäppäintä ja numeroa 1-4? Kannattaa ainakin kokeilla.

  -Antti
   
 20. Käikäle

  Käikäle Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2001
  Viestejä:
  992
  Saadut tykkäykset:
  0
  No se on kyllä fakta etten painanut saman aikaisesti virtanappia ja numeroita kun olin poistamassa levyltä ohjelmaa ja kake lopetti toimintansa kohtaan oletko varma (kyllä/ei) eli nuolinäppäimiä painelin. Tuota valintaa en koskaan päässyt tekemään. Mutta kiitos vinkistä kokeilen tuotakin.

  Laite toimii siis muutoin täysin normaalisti omista napeista mutta kake ei toimi. Ärsyttävää katsella ohjelmia livenä. Ja levy täyttyy muutamassa päivässä jos mitään ei pääse poistamaan. Vaimo on ihan tulisilla hiilillä.
   
  Viimeksi muokattu: 18.10.2012