Humax PVR-9200T

Keskustelu osiossa 'Humax' , aloittajana Garret, 23.09.2005.

 1. RaakaRoki

  RaakaRoki Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.09.2006
  Viestejä:
  109
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo, perukaa kaikki 9200T-mallin kaupat. Niin minäkin tein jo kesäkuussa. Alkoi sen verran kyrsiä nuo viat (mm. ei tallenna kaikkia ajastuksia ja "kanava on salattu..."-vika) joita ei korjata lupauksista huolimatta.
  Olen veikannut näillä palstoilla, että korjauksia ei tule koskaan vaan tulee saman tien uusi malli. Tämän vanhan mallin tuki lopetetaan oikein virallisesti (eihän sitä ole tullutkaan helmikuun -07 jälkeen päivitysten muodossa). Väitteeni tueksi vielä se, että 9200T-mallia myydään jo huomattavalla alennuksella.

  Ihmettelen vaan vielä, että miten Humax on voinut tyriä tämän 9200T-mallin kanssa noin raskaasti, kun aikaisempi yhden virittimen malli (8000T) toimii edelleen loistavasti. En pysty kertomaan siitä yhtään vikaa (ollut minulla yli 2 vuotta). Siksi luotin, että myös uusi malli toimii yhtä hyvin.
   
 2. Kicker

  Kicker Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.03.2006
  Viestejä:
  247
  Saadut tykkäykset:
  0
  Voishan ne kaupat perua, mutta kauppias tuskin siihen suostu koska laitehan tekee sen minkä on luvattu ja toiseksi, mitä hyötyä on perua kauppoja kun tilalle saa vaan eri valmistajan bugisen kapistuksen jonka kanssa pitää taas opetella elämään. :OI
   
 3. RaakaRoki

  RaakaRoki Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.09.2006
  Viestejä:
  109
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nimenomaan laite ei tee sitä mitä esite lupaa:
  1. Ei tallenna kaikkia ajastuksia (varsinkaan A-paketista)
  2. Maksullisten kanavien tallenteissa kuva- ja äänihäiriöitä (luvattu korjata 12/06 päivityksellä mutta 02/07 tullut päivityskään ei korjannut vikaa)
  3. Kovalevylle ei voi kopioida tallenteita takaisin PC:n kovalevyltä vaikka esite niin lupaa
  4. Hidas EPG. Korjaus luvattu 02/07 mutta sitä ei ole tullut
  5. Ylen kanavilla alkanut esiintyä "Kanava on salattu tai se ei ole saatavilla"-ongelma 04/2007 alkaen eikä sitäkään ole korjattu

  Vaikka olin ostanut boksin 09/06 ja palautin sen 06/07, myyjä ei vastustellut kaupan purkua yhtään kun latelin edellä mainitut viat. Lisäksi mainitsin vielä, että boksi on kertaalleen käynyt huollossa ja sen jälkeen se on vaihdettu kokonaan uuteen. Mutta em. ongelmat ovat säilyneet.
   
 4. Japsu1

  Japsu1 Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.05.2006
  Viestejä:
  728
  Saadut tykkäykset:
  0
  Samaa mieltä. Humaxin pikkuvikojen kanssa olen jo oppinut elämään, ja esim. Topfieldin vikoihin en halua näitä vaihtaa. Toistaiseksi vain yksi tallennus on jäänyt talllentamatta ja siitä on nyt kohta 3 kuukautta eikä homma ole toistunut. "Kanava salattu"-ilmoituskin tulee vain satunnaisesti ylen kanavien tallenteissa eikä yleensä haittaa katselua.

  Joten paremman puutteessa olen varsin tyytyväinen Humaxiin...:)
   
 5. RaakaRoki

  RaakaRoki Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.09.2006
  Viestejä:
  109
  Saadut tykkäykset:
  0
  No, minä siirryin Topfield TF5100PVRt-malliin (siihen, jossa ei ole HDMI-liitäntää). En tiedä saako sitä enään (tuossa HDMI-mallissahan oli heti uutena "napsuvika", jos käytti Scartia).

  Siinä ei ole ilmennyt mitään noista em. viidestä viasta puolen vuoden aikana, jonka laite on minulla ollut.
   
 6. Resque

  Resque Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.12.2005
  Viestejä:
  24
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pitää hieman kirjoitella myös omia kokemuksia koska monet seuraavat näitä keskusteluja miettien minkä laitteen "uskaltaa" hankkia.

  Japsu1 kirjoittaa:
  Itse hankin TF5100MP:n olohuoneeseen 9200t:n tilalle enkä ole päivääkään katunut. Ei sillä etteikö Humax olisi hyvä mutta Topfieldin kanssa ei ole ollut ainuttakaan ongelmaa joita Humaxin kanssa oli. Ja koska olen hankkinut TALLENTAVAN digiboksin, oletan että se myös tekee sen mitä on luvattu. Topfield on ainakin täyttänyt tämän kriteerin 100%:sti, Humax ei.

  Topfieldiä voi joutua itse virittelemään jotta se on mieleinen, mutta näin jälkikäteen todettuna/ huomanneena tämä onkin loistava ominaisuus, aivan kuin siirtyminen S60-alustaan matkapuhelimissa.

  No, Humax jäi meille palvelemaan "lastenhuoneeseen" (jossa vaatimukset laitteen toiminnallisuudesta ovat hieman matalammalla tasolla kuin minulla) ja toivottavasti vielä koittaa se päivä että 9200t mallille tulee se kauan odotettu ohjelmistopäivitys...
   
 7. jortti

  jortti Uusi jäsen

  Liittynyt:
  31.03.2007
  Viestejä:
  36
  Saadut tykkäykset:
  0
  Taistelu Humaxin ja Topfieldin välillä näkyy tiivistyvän. Minulla on ollut Humax 9200 T vuoden alusta lähtien ja saanen sanoa oman näkemykseni asiasta. Ensinnäkin katselen lähetyksiä Lahden lähetysaseman kautta. Tuo salattu kanava tekstin ilmestyminen välillä ja se, että joskus ylen kanavien ajastutallennukset, jotka on tehty ohjelmaoppaan kautta, epäonnistuvat, pitää paikkansa. Mutta nyt selvitys niille, jotka harkitsevat Humaxin ostamista. Tuo salattu kanava teksti ilmestyi tällä alueella näkyviin keväällä ja alkukesästä ja nyt loppukesästä ja syksyllä ei kyseinen teksti ole ilmestynyt kertaakaan enää, joten on tainnut yle tehdä jotain asian eteen. Se ongelma on siis poistunut. Sitten tuo tallennuksien epäonnistuminen, joka varmasti askarruttaa. Sekin on helposti korjattu, vaikka päivitystä ei ole vielä tullutkaan. Ensin ajastetaan normaalisti ohjelmaoppaasta haluttu ohjelma ja sen jälkeen muutetaan ajastin taulukon kautta ajastetun ohjelman aloitus ja lopetusaika, (esim. 1 min. alkuun lisää ja vaikka 10 min. loppuun lisää, silloin ohjelma on tavallaan käsin ajastettu), kyseinen toimenpide on helppo ja nopea tehdä, koska ohjelmaoppaasta pääsee suoraan ajastin taulukkoon, josta aikojen muuttaminen on nopea ja helppo tehdä. Tämän jälkeen kaikki tallennukset onnistuvat, joten näitä ns. vikoja on aivan turha pelätä, tallennukset kyllä onnistuvat näin ja tämä koskee vain ylen kanavia, muut ajastukset toimivat virheettömästi. Humaxissa kaikki ominaisuudet ovat kyllä muuten ihan erinomaisesti ja erittäin helppokäyttöinen laite. Niinkuin tällä palstalla on tullut jo esille, on Topfieldin ominaisuuksissa paljon puutteita tehtaan jäljiltä, verrattuna Humaxiin. Topfieldin ominaisuudet on itse viriteltävä lisäohjelmilla jälkeenpäin mieleisekseen ja jos ei ole mikään expertti näitten ohjelmien virittelyissä, niin Topfield on väärä valinta, Humaxissa on kaikki ominaisuudet kohdallaan jo tehtaan jäljiltä. Eikä se Topfieldkään varmaan mikään virheetön boxi ole, tuskin on bugitonta boxia vielä tehtykään, mutta humaxin ongelmat on erittäin vähissä. Minulla ei tämän kuluneen vuoden aikana ole ollut yhtään muuta ongelmaa kuin nuo edellä mainitut, joista toinen on jo hävinnyt ja toinen on käsin ajastamalla korjattu, siis ei mitään ongelmaa, Humaxin ostoon vaan. En malta olla kertomatta tähän loppuun vielä Topfieldistä. Kaverillani on Topfield ja häneltä meni hermot äänen napsumisen kanssa, jota ei saatu pois ja osti nyt Humaxin. Ja minä kyllä uskon, että se paljon puhuttu ja kaivattu päivitys tulee kyllä talven aikana, kunhan ensin testaavat, että korjaus varmasti toimii.
   
 8. pjarre

  pjarre Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.06.2003
  Viestejä:
  1 429
  Saadut tykkäykset:
  1
  Minä pystyn: Ylen tekstitysten ajastus ei toimi.
   
 9. pjarre

  pjarre Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.06.2003
  Viestejä:
  1 429
  Saadut tykkäykset:
  1
  Jep, tämä varmistaa sen että en ikinä osta Topfieldiä. ;)
  <offtopic>
  S60 on puhelimena niin p*ska kuin voi olla, eikä niiden lisukkeidenkaan kanssa aina ole hurraamista. Juuri yritin saada N95:n kiinni piilotettuun WLAN verkkoon - eipä onnistu, Googlen mukaan ei näyttäisi onnistuvan keneltäkään muultakaan, Nokian tukiwebbi sanoo lähetä-napin painamisesta "The page or file could not be found. The address or link may be invalid or outdated", ja Nokian puhelintuki ei omien sanojensa mukaan tunne N tai E sarjaa mutta ilmeisesti pystyi sentään kirjaamaan vian. Ei todellakaan mikään suositus Topfieldille.
  </offtopic>
   
 10. RaakaRoki

  RaakaRoki Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.09.2006
  Viestejä:
  109
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ensiksikin: "Kanava on salattu..."-ongelma on edelleen olemassa

  Toiseksi: Ylen paketista ajastettujen ohjelmien ajastusten muokkaaminen ei auta tallennusten epäonnistumiseen. Muissa paketeissahan sitä ei ilmenekään.

  Kolmanneksi: Koska viat ovat olleet laitteessa markkinoille ilmestymisestä lähtien, eikä niitä ole vielä korjattu, kannattaa palauttaa laite kauppaan, kun takuuaikaa on vielä jäljellä. Jos korjaus tulee joskus vuonna 2009, kuka takaa, että se korjaa vieläkään kaikki olemassa olevat viat. Sitten takuu on jo ummessa, eikä kaupan peruminen enään onnistu.
   
 11. RaakaRoki

  RaakaRoki Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.09.2006
  Viestejä:
  109
  Saadut tykkäykset:
  0
  En ymmärrä!! Pitääkö tekstitykset jotenkin ajastaa:confused:

  PVR-8000T-mallissa versiolla 1.00.10 ei ole minkäänlaisia ongelmia, ei missään kanavapaketissa, ei missään toiminnossa :)
   
 12. T-Luu

  T-Luu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.10.2002
  Viestejä:
  182
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos kukaan ei peru kauppoja, niin eihän tähän ikinä tule korjausta (tai tulee vasta sitten seuraavaan malliin).

  Mutta näinhän 95% suomalaisista valitettavasti toimii, asiat ei toimi, mutta mitäs sitä valittamaan kun ei kuitenkaan mitään parannusta tapahdu.

  Jos jaksan / ehdin siirtää boksista tavaran koneelle, niin sitten kyllä meilläkin kone lähtee takasin kauppaan. Asiaan liittyen kysymys (ehkä RaakaRoki osaa ainakin vastata): onnistuuko Humax:lla nauhoitettujen tiedostojen siirto PC:ltä Topfieldiin?
   
 13. Weitec

  Weitec Valvoja Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.11.2003
  Viestejä:
  2 361
  Saadut tykkäykset:
  3
  kerran on ajastus epäonnistunut, muuten kyllä suht. tyytyväinen tuotteeseen.
  kanava on salattu ilmoitus tulee ylen kanavilla vain jos kanavasurffailen erittäin nopeasti kanavia läpi. ilmoitus käväsee sekunnin ruudussa, mutta kuva/ääni toimii muuten normaalisti.
  ostaisin edelleen saman tuotteen jos pitäisi valita :naminami:
   
 14. Resque

  Resque Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.12.2005
  Viestejä:
  24
  Saadut tykkäykset:
  0
  Halusinkin vain tuoda oman näkemykseni esille kun verrataan näitä kahta eri boksia. Kuten sanottu, monet seuraavat tälläisiä palstoja ennen hankintapäätöksen tekemistä, näin olen itsekkin tehnyt useasti. Jokaisen tulee vain päättää mitkä ovat ne ominaisuudet ja kriteerit mitä haluaa.
  Koska aika usein näkee kirjoiteltavan, että "Topfieldiin pitää asennella ohjelmia ja viritellä sitä ennen kuin se on toimiva" niin ei se nyt ihan näin ole. Kyllä Topfieldissäkin on monia hyviä ominaisuuksia jo ihan "vakiona" joita ei Humax:sta löydy.

  Ymmärrän toki, että kun kommentoin tälle Humax palstalle, että myös Topfield on hyvä ja toimiva laite niin se ei kaikille sovi, ehkä parempi paikka olisikin tuolla Topfield ketjussa. :)

  Niin tai näin, itse omistan molemmat laitteet (9200t ja TF MP 5100PVRt) ja voin todeta molempien olevan hyviä. Valitsee sitten kumman merkin tahansa niin luulen, että saa yhden tämänhetken parhaista tallentavista laitteista.

  Totuutta kuitenkaan unohtamatta RaakaRoki puhuu täyttä asiaa. En myöskään itse hyväksy sitä, että ohjelmistopäivitysten saaminen kestää näin kauan kuin Humaxin kohdalla on kestänyt, varsinkin kun laitteen toiminnallisuudessa on selkeästi jotain vikaa (eikä vieläkään ole mitään varmaa tietoa päivityksestä, edes maahantuoja ei vaivaudu vastaamaan esim. s-posteihin :mad: ).

  Offtopicina pjarrelle:
  Miten voit verrata puhelinta ja sen toimintaa digiboksiin varsinkaan kun näillä ei ole mitään yhteistä (poislukien se, että niihin pystyy asentamaan näitä ns. omatekoisia ohjelmia)?
  Mielestäni se, että laitteeseen on edes mahdollista asentaa lisäsovelluksia ja räätälöidä siten laite omien tarkoitusten mukaiseksi ON ETU, ei haitta, oli sitten kyseessä digiboksi tai puhelin. Eihän sinua kukaan pakoita asentamaan sinne mitään ohjelmia jos et halua, toki varmaan sitten kannattaa harkita esim. S40 alustalla pyörivää mallia.

  Itselläni on käytössä E65 eikä tämän kanssa ole ollut mitään ongelmia (kuten ei aikaisempienkaan neljän S60 mallin kanssa), ei lisukkeiden kanssa eikä WLAN:n kanssa (hyvin ottaa kiinni piilotettuun verkkoon). S60 alustan johdosta minulla on ollut pitkään puhelin jossa juuri minun tarvitsemia ominaisuuksia sekä ominaisuuksien lisäysmahdollisuus ilman, että ostan uuden puhelimen. Ainahan jotain ongelmia ilmenee, joskus enemmän ja joskus vähemmän, mutta usein vikaa on myös käyttäjissä, ei kaikki vaan aina osaa ;) Ja jos jossain on ongelmia ei se tee kaikista S60 malleista p*askoja...
  Niin ja jos tuo N95 on p*aska voin vaihtaa puhelimesi esim. 3110:aan, ei ole ongelmia sen jälkeen WLAN kanssa :rolleyes:
   
 15. Chewbacca

  Chewbacca Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.11.2004
  Viestejä:
  19
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jotta ei menisi juupas-eipäs väittelyksi, niin yksi tapa kiteyttää näiden keskustelujen perusteella ko. Humaxin laatua on tämä:


  • Mikäli et katsele maksukanavia, niin laite on melko varmatoiminen ja useimmat käytätjät tyytyväisiä. Muutama pieni bugi laitteessa on, jotka vaativat totuttelua, en yksilöi näitä, koska ne on käyty läpi miljoonaan kertaan (kts. esim. allekirjoittaneen edellinen postaus).


  • Mikäli taas katselet maksukanavia, niin silloin laite ei ole niin suositeltava. Ilmeisesti tällöin häiriöitä tulee enemmänkin, varsinkin "kanava salattu" ilmoitusta ja tallenteiden epäonnistumista. Sama koskee esim. tallenteiden muokkaamista ja palauttamista PC:ltä boksiin. En tosin tiedä toimiiko se muissakaan bokseissa miten hyvin..

  Ilmeisesti myös lähetysasema vaikuttaa jonkun verran ainakin kanava salattu -ilmoituksiin(?)

  Tämä siis oli vain yksi tapa kiteyttää asia. Joka tapauksessa itse ainakin ns. peruskäyttäjänä valitsisin saman boksin yhäkin, pikkuvioista huolimatta. Vaikka boksi ei olekaan täydellinen, niin muita ketjuja lukemalla huomaa pian, että täysin toimivaa boksia ei olekaan. Muutenhan kaikki kait ostaisivatkin sellaisen.
   
 16. Johann

  Johann Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.10.2002
  Viestejä:
  642
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse käytän maksukanavia, eikä minulla ongelmia Humaxin kanssa ole. Toistaiseksi 1,5 vuoden aikana tasan 0 epäonnistunutta tallennusta. (tallennuksia ehkä 10-15 viikossa, joista ehkä 3 Ylen kanavilta. Teemalta/Extralta en varmaan ole koskaan ajastanut mitään).

  Kanava tallennettu vilahtaa ruudulla joskus, mutta niin nopeasti että sitä tuskin huomaa. Ei minua pahemmin häiritse.

  Maksukanavien nykimistä tapahtuu joskus, mutta niin harvoin että ei pahemmin häiritse. Voisivat toki tätä korjata.

  Äänekkyydestä on jotkut valitellut. Oma boksi erittäin hiljainen. Metrin päästä ei kuulu mitään.

  Erittäin tyytyväinen olen boksiin edelleen. :thumbsup:
   
 17. Chewbacca

  Chewbacca Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.11.2004
  Viestejä:
  19
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ok, seison korjattuna tältä osin. Itsehän en siis maksukanavien ongelmista mitään tiedäkään, yritän vain referoida tätä ketjua niille, jotka eivät koko ketjua jaksa kahlata.

  Jotkut ovat siis noista ongelmista valittaneet, kaikilla niitä ei ole. Johtuuko sitten laiteyksilöistä, lähetysasemasta, rautaversioista, signaalista vai auringonpilkuista tms. mystisestä, en tiedä. Toisaalta jotain ratkaisuja tuohon maksukanavien ongelmaan on jotkut saaneet toteutettua (ei vissiin toimi taas kaikilla):

  https://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?t=62957
   
 18. Weitec

  Weitec Valvoja Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.11.2003
  Viestejä:
  2 361
  Saadut tykkäykset:
  3
  on mullakin plus-tv paketti käytössä, eikä eroa muista kanavista :thumbsup:
   
 19. DVD_fan

  DVD_fan Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.11.2000
  Viestejä:
  915
  Saadut tykkäykset:
  1
  Onnistuiko Näkemiin vaan, murun ajastettu tallennus teillä muilla? EPG:n alkuaika oli 11:02 tms. perinteisistä ohjelmatiedoista poikkeavaa, mutta ei kai yksinään aiheuta. Eli että onko nämä epäonnistumiset täysin satunnaisia vai onko jotain yhteistä tekijää esim. lähetyksen kanssa joka vaikuttaisi kaikkiin laitteisiin.
   
 20. Japsu1

  Japsu1 Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.05.2006
  Viestejä:
  728
  Saadut tykkäykset:
  0