Humax PVR-9200T

Keskustelu osiossa 'Humax' , aloittajana Garret, 23.09.2005.

 1. RaakaRoki

  RaakaRoki Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.09.2006
  Viestejä:
  109
  Saadut tykkäykset:
  0
  Raakaroki teki viime kesänä saman tempun kuin Garret ja vaihtoi Topfieldiin (TF 5100PVRt). Otin myöhemmin myös muutaman TAPin käyttöön.
  Syynä vaihtoon oli, että Humaxin vikoja ei ole korjattu vielä tänä päivänäkään, vaikka ne ovat olleet uudesta lähtien. Viimeisin päivitys 1.00.04 on helmikuulta 2007.

  Topfield on tallentanut kaikki ajastukset. Ei siis yhtään hutia, joita Humaxin kanssa tapahtui YLEn kanavilta liian usein. Tämä on tärkein tallentavan boksi ominaisuus ja sen pitää pelata!
  Topfieldissä ei ole "kanava on salattu ..."-ongelmaa.

  On kuitenkin pari asiaa, joita kaipaan Humaxista:
  1. Humax tallensi taustalla eikä käynnistynyt, jos se ei sattunut olemaan päällä tallennuksen alkaessa. Kun Topfield käynnistyy katsellessani Sony-televisiotani, se vaihtaa AV1-kanavalle ja ruutu pimenee ainakin 10 sekunniksi ja useasti on mennyt jotain tärkeää ohi katselemastani ohjelmasta.
  2. Pikakelaukset. Topfieldin -1,-2,-3,+2,+4,+6 ovat aivan liian hitaita eikä pikakelaus TAPpia ole olemassakaan
  3. Kun lopetat tallenteen katselun ja jatkat myöhemmin: Humax jatkaa siitä paikasta mihin jäit, Topfield aloittaa alusta, jos et ole muistanut "merkata" kohtaa

  Humax PVR-8000T minulla on edelleen, koska se vaan on niin helppokäyttöinen, luotettava ja hyvä!
   
 2. Garret

  Garret Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  11.01.2003
  Viestejä:
  429
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minä hankin Topfieldin jo kauan ennen Humaxia (Helmikuussa 2005) ja tiesin mihin se pystyy. Mutta koska en tuolloin hyväksynyt sitä, että varsinaiset laitevalmistajan tekemät virheet joutuisi korjaamaan käyttäjien toimesta (Lue TAP:eilla), niin oma naivi uskomukseni oli että Humax täyttäisi kaikki toiveeni ja ihan tehdas-valmiina. Näin ei kuitenkaan käynyt.

  Minäkin jään kaipaamaan Humaxista:

  - Kohtaa 1. Jatkettuna sillä että Humaxin saattoi sammuttaa kesken tallennuksen, toisin kun Topfieldin.

  - Kohtaa 2. Aiemmin tässä ketjussa todistin että Topfieldin nopeudet eivät pidä lähimainkaan paikkaansa (...ja tätä ei voi korjata TAP:eilla. Mainittakoon vielä Topfied-uskovaisten parissa levinnyt kaupunkitarina siitä että kelausta ei voi Comax-purun vuoksi tehdä edes nopeammaksi: Ei todellakaan pidä paikkaansa)

  - Kohtaa 3. Tämän saa korjattua TAP:illa, mutta se ei ole sama asia käyttömukavuuden kannalta.

  Edellisten lisäksi kaipaan:

  - Ohjelmaoppaan ilmiasua (Minusta 5-kanavaa + pikkukuva on paras formaatti)

  - Tehdas-valmiita hyppyjä toistossa


  Nille lukijoille joita kiinnostaa miksi kuitenkin päätin hylätä Humaxin, voin kertoa seuraavat syyt:


  - DVB-tekstitysongelmat (tekstien roikkuminen)

  - Bookmark -ongelmat (jumiutuminen, käytä search:ia)

  - Kykenemättymyys siirtää tallenteita takaisiin Humaxiin

  - Humaxin tyyli varata 8 GB MP3:ille ja kuville (älytöntä)

  - Kauko-ohjaimen huono toiminta (toimi vain suoraan edestä peili-pinnasta johtuen)

  - Toiminnan hitaus (Huom. Joku mainitsi että tässä laitteessa on enemmän prosessoritehoa toimintojen suorittamiseen. Toisin kun PVR-8000T:ssä, itse olen täysin päinvastaista mieltä, mutta en ole jaksanut kommentoida asiaa)

  - Tallenteiden editointi (en viitsi edes kommentoida. Niin surkea on toteutus (Vt. esim. Uk -malliin))

  - Jos tallentaa, ei vanhoja tallenteita pääse editoimaan (itse asiassa et pääse edes katsomaan vapaata levytillaa jos tallennus on käynnissä)

  - + muutama muu syy, joita en nyt jaksa miettiä, koska menen saunaan :)

  Niin minullakin. Ja en luovu siitä mistään hinnasta.
   
 3. DVD_fan

  DVD_fan Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.11.2000
  Viestejä:
  915
  Saadut tykkäykset:
  1
  Käynnistin MTV3 Maxilta formulatallennuksen hieman ennen klo 19, vaihdoin YLE Extralle käynnistämään Hädän hetkellä jonka jälkeen selailin muita kanavia palatakseni formuloihin. Max olikin listalla harmaana samoin kuin C-nipun kanavat. Oletin sen johtuvan jostain virittimeen ja maksukorttiin liittyvästä enkä pohtinut asiaa sen enempää, ehtisihän ne formulat nähdä. Hädän hetken loputtua kokeilin Maxia uudelleen mutta edelleen harmaa, muut B-nipun maksukanavat näkyivät sekä näkyivät myös toisen Hädän hetken tallentuessa. Myöhemmin en ollut enää tv:n ääressä, lehdistötilaisuus ja F1-studio tallentuivat ajastimella omiksi tiedostoikseen.

  Nyt Maxin uusinnan ollessa jo lopuillaan katsoin suoran lähetyksen tallennetta, alussa kuva näkyy mutta katoaa pian, mahdollisesti Extralle vaihdon kohdalla. Tämän jälkeen koko loppulähetys on mustaa äänetöntä :OI ajastetut seuraavat Maxin lähetykset ovat kunnossa.

  Sattuiko mulle vain huono tuuri vai eikö tämä 9200T pysty tallentamaan suojattua ja avointa kanavaa em. kuvatusti?

  Onneksi huomenna MTV3 lähettää pari tuntia kisaa, vaikkakin kooste-nimisenä, jotain jää talteen tästä MM:sta.
   
 4. dekerivers

  dekerivers Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2007
  Viestejä:
  114
  Saadut tykkäykset:
  0
  Voi olla,että sitä täydellistä boxia saadaan odotella...Humax ja Topfield ovat kyllä niitä suositeltavimpia merkkejä(makuasioita).Todellakin toivotaan tarpeellisten päivitysten tulevan jakeluun.
  Samaa mieltä RaakaRokin kanssa,tallenusten täytyy pelata,kuten kyllä koko laitteenkin.Itselläni ei onneksi ole toistaiseksi ollut kuin pari pientä ongelmaa:'Kanava salattu'-on tullut vain harvoin,kun esim.mopo,sää tai jokin muu on häirinnyt signaalia ja tallennuksissa vain(yhden kerran)tämä
  Nimenomaan laitteen toimivuus ilman omia korjailu-ja parantelutoimenpiteitä sai suurimman osan tuttavista ja kavereista hankkimaan jonkin Humaxin boxin.Hyvähän Toppykin on,mutta ketään ei kiinnostanut lähteä itse tuunaamaan boxia käyttömukavuuden optimoimiseksi.No joo,onhan pari tuttua,jotka ovat asiasta innostuneita,ja he ovatkin saaneet Toppystä entistä paremman.Virittelystä ja parantelusta kiinnostuneille Toppy lienee parempi vaihtoehto,mutta muuten käyttötarpeet ja makuasiat ratkaisevat.

  +-laitteen sammutus kesken tallennuksen tai tallentaminen taustalla Standby-tilassa mukavia ominaisuuksia,mutta ilmankin pärjää
  +5 kanavaa ja pikkukuva on onnistunut yhdistelmä
  +-tehdasvalmiiden hyppyjen lisäksi voisi olla itse määritelty aika tai pikemminkin ominaisuus,joka tunnistaisi mainoskatkojen alun ja lopun.Tosin mainosten ohitus on helppoa nytkin.
  +- tekstitykset jäävät roikkumaan silloin tällöin,eivät aina.Itseäni ei ole häirinnyt.
  +-Bookmarkia en ole koskaan tarvinnut,joten ei ole häirinnyt.Tosin,kun kerran tuo ominaisuus on,pitäisihän sen toimia.
  +-eipä ole ollut tarvetta siirtää tallenteita takaisin laitteeseen
  -8GB:n tilanvaraus on täysin turha.Kunpa sen voisi siirtää TV/radiotallennuksiin.
  +oma kaukoni toimii hyvin vähän sivummaltakin ja kauempaakin
  -käynnistys on hitaahkoa nopeimpiin verrattuna,muttei häiritsevän hidasta,EPG tunnetusti on hidas latautumaan ja se voi häiritä joskun ajastintallenuksia tehdessä
  -editointi on hyvä ominaisuus,mutta heikosti toteutettu
  +-vanhojen tallenteiden editointi tai levytilan tarkistus tallennuksen ollessa käynnissä on harvoin tarpeellista

  Kaiken kaikkiaan Humaxien toimivuus on ollut hyvä,ainoastaan muutama pieni haitta(ks.yllä) on toistaiseksi ollut(knocking on wood).Niihin kun vielä saisi päivityksen...
   
 5. OrmArtur

  OrmArtur Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.06.2006
  Viestejä:
  162
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko muilla sattunut vastaavaa? Kahdesti on Heroes jäänyt kesken, vaikka olen ohjelmaoppaasta sen ajastanut. Minulla on asetettuna 10 min ekstra-aikaa, mutta jostain syystä Heroes loppui nyt jo toistamiseen tasan sillä minuutilla kuin ohjelman pitikin. Ensin luulin, että se johtui toisesta tallennuksesta samassa nipussa, joka alkoi täsmälleen silloin kuin Heroesin piti loppua, mutta eilen ohjelmien välillä oli 5 minuuttia, joten minkään ei pitänyt tallennusta häiritä. Kaikkiin muihin ohjelmiin tulee kiltisi sovittu lisäaika, mutta Heroesia ympäröi jokin yliluonnollinen karma.
   
 6. Kicker

  Kicker Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.03.2006
  Viestejä:
  247
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko sinulla ajastettuna mitään ohjelmaa samalta kanavalta heti Heroesin perään? Jos on, katso, onko seuraavan ohjelman tallenteen alussa Heroesin jakson loppuosa.
   
 7. OrmArtur

  OrmArtur Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.06.2006
  Viestejä:
  162
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sepä se, kun ei ole. Sehän tässä ihmetyttääkin.
   
 8. PSSS

  PSSS Käyttäjä

  Liittynyt:
  26.10.2007
  Viestejä:
  125
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kun hommasin Plustv:n ja siis Conax tuli käyttöön, alkoi Humaxin äänitys/katselulogiikka olla viturallaan. Esim:

  2 nauhoitusta, yksi A (Yle/mtv) ja yksi C paketista (Plustv):
  kun haluaa katsoa E-pakettia se ei käy. Tämä on normaalia. Mutta kun C-paketin talletuksen pysäyttää, ei vieläkään voi katsoa E-pakettia. Ja kun A-paketin talletuksen lopettaa niin kaikkia voi katsoa normaalisti.

  Monasti talletus pyörii, mutta sitä ei voi katsoa (musta ruutu). Kun nauhoitus on ohi, sitä voi katsoa normaalisti.

  Muitakin vastaavia omituisia bugeja talletuksessa ja katselussa - aivan kuin jos Conax on käytössä menee välillä toinen viritin pois pelistä.

  Siis selkeä bugitusta :mad: .
   
 9. jYr

  jYr Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.01.2007
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen testaillut täällä kuvattuja ongelmia omalla boksillani ja talletukset onnistuvat kaikki, kanava salattu ongelmaa ei saa toistettua, kanavan vaihdot toimivat nopeasti, tekstitykset toimivat, myös tekstitv:n alasivut voi hakea.

  Minulla on antenniverkon boksi ostettu 2006 marraskuussa, ohjelmaversio 1.0.0.3, ja katsomme vain vapaita kanavia , ei ole yhtään maksukanavaa käytössä.

  Yhtään täällä mainittua ongelmaa ei ko. boksilla ole havaittu eikä saanut aikaiseksi täällä kuvatuilla menetelmillä.
  Täällä foorumissa on kuitenkin melkein manattu koko boksi suohon ja toiset jopa vaihtaneet Topfieldiin. Voiko tästä Humax 9200T Duovisio boksista olla eri rautaversioita liikkeellä joissa toisissa ongelmia ja toisissa ei?
   
 10. jYr

  jYr Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.01.2007
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  0
  Huomautuksena vielä edelliseen. Minulla on myös TF 5100 PVR boksi ja meillä se on kakkostv:ssä vierashuoneessa lähinnä siksi että meillä oli sen kanssa ongelmia. Ajastukset jäävät kesken ja kello ei pysy ajassa, boksi myös jättää talletuksen kesken jos joku laittaa sen standby tilaan kesken talletuksen. Lisäksi me ei tykätty siitä kauko-ohjaimesta jossa on liian vaikesti perustoiminnot. TF meni lisäksi jumiin syksyllä kun siihen tuli jokin päivitys ilmeisesti ilmateitse. Se piti palauttaa tehdasasetuksiin ennenkuin pystyi katsomaan mitään.

  Tällä hetkellä pidämme Humaxia jokapäiväisessä käytössä ja TF kakkostv:ssä.
   
 11. Japsu1

  Japsu1 Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.05.2006
  Viestejä:
  728
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pelkäsin että miten Humax 9200T selviää talviaikaan siirtymisestä kun muistelin että jotain ongelmia on tuossakin ollut. Mutta pelko oli aiheeton. Kello- ja pvmääräasetukset oli automaattiasennossa ja kun aamulla avasin laitteen niin muutaman minuutin kuluttua kello muuttui nätisti talviaikaan ja EPG:n tiedot ja viikottaiset ja päivittäiset ajastukset tuntuvat toimivan normaalisti ainakin tähän asti.

  Joten pikkuvioista huolimatta olen Humaxiin tyytyväinen, en todellakaan kaipaa Topfieldin sekoilua kuten tässäkin on raportoitu:
  https://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?t=48234&page=2
   
 12. DVD_fan

  DVD_fan Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.11.2000
  Viestejä:
  915
  Saadut tykkäykset:
  1
  Mulla taas kello oli siirtynyt oikeaan aikaan yöllä, mutta en huomannut tarkastaa ajastuksia joten eilisen ainoa ajastus meni ohi tunnilla :mad:

  Lisäksi kello on n. 40 s jäljessä, mutta sitä se taisi olla jo kesäajassa. Ajastusennakolla ei aiheuta vakavia ongelmia, mutta tallennuksien nimeämisen kannalta olisi suotavaa että kello olisi ajassa. Onkohan laitteen vai verkon syytä?
   
 13. arskaxx

  arskaxx Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.02.2004
  Viestejä:
  968
  Saadut tykkäykset:
  0
  Maikkarilla näkyy EPG:ssä ohjelmia viikoksi. SubTV:llä pari päivää tyhjää, siitä eteenpäin näkyy, muilla kanavilla pelkkää tyhjää huomisesta eteenpäin.
  Muilla samoja ongelmia ???
  Turun lähettimeltä katsellaan.
  Edit: No nyt näyttää taas toimivan.
   
 14. R0kMies

  R0kMies Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.04.2007
  Viestejä:
  77
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hyvin pelittää ainakin Eurajoen lähettimen alueella Porissa.
   
 15. Chewbacca

  Chewbacca Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.11.2004
  Viestejä:
  19
  Saadut tykkäykset:
  0
  Teksti-tv:n alasivujen toteutus on kyllä mielestäni niin surkean hankalaa, että itse en ole kyseistä toiminnallisuutta käyttänyt ollenkaan.

  Muuten voin itsekin muutaman kuukauden käyttökokemuksella kertoa, että ongelmia ei juurikaan ole ollut. Maksukanavia ei täälläkään tosin ole.

  Kanava salattu ilmoitus on vilahtanut muutaman kerran ruudulla, mutta se häviää n. sekunnissa, eikä muuta haittaa siitä näytä olevan. Ylen kanavilta jäi yksi ohjelma kerran tallentumatta, kun olin sen laittanut epg:stä ja toosa oli kiinni ohjelman alkaessa. Nykyään laitan ylen kanavien nauhoituksiin pari minuuttia ylimääräistä aikaa manuaalisesti, ja kaikki nauhoitukset ovat onnistuneet.

  Ainoa vika, joka boksissa oikeastaan häiritsee on automaattisen lisäajan jääminen pois silloin tällöin. Automaattista lisäaikaa olen lisännyt loppuun 10 min. Joskus kun tallennan esim. kanavalta 1 klo 21-22 ja kanavalta kolme 22-23, niin ensimmäiseen tallennukseen ei välttämättä tulekaan lisäaikaa. Tämäkin tuntuu vaihtelevan ja en ole testaillut vaikuttaako mistä kanavapaketeista tallennukset tekee. Ilmeisesti kuitenkaan humax ei osaa täydellisesti aina optimoida, kumpaa viritintä mihinkin tarkoitukseen käyttää..

  Ja noista ongelmienhan on epäilty riippuvan myös siitä, mistä lähettimestä signaalin ottaa. Itse olen pk-seudulla Espoon lähettimen alueella.

  EDIT: Niin ja epg:kin toimii paremmin kuin mitä alunperin pelkäsin. Suurin osa ohjelmista on tullut minuutissa parissa boksin avaamisesta, jotkut ohjelmat välittömästi. EPG:n päivittyminen näyttää olevan kanavakohtaista ja joskus jonkun kanavan ohjelmat saattavat olla pidempäänkin piilossa, joskus jopa vartin. Kaikenkaikkiaan epg toimii melko hyvin, vaikkei täydellinen olekaan.
   
 16. Japsu1

  Japsu1 Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.05.2006
  Viestejä:
  728
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuo on oikeastaan minulla niistä oman Humaxin "pikkuvioista" se pahin ja ärsyttävin. Hieman vaikea ymmärtää ettei softa osaa ottaa toista viritintä käyttöön silloin kun eka viritin on varattu tuolla lisäajan asetuksella. Eli mielestäni tuo on selvä ohjelmabugi. Itse asiassa jos toinen viritin on vapaana niin sen pitäisi astua remmiin myös silloin kun ajastettuna on 2 perättäistä ohjelmaa samaltakin kanavalta. Ettei niitä maikkarinohjelmien loppuhuipennuksia tarvitsisi aina sieltä seuraavan ohjelman alusta katsella. Vielä jos katselee noita tallennuksia väärässä järjestyksessä niin saattaa tuon jälkimmäisen ohjelman poistaa ja se loppu jää kuitenkin näkemättä.:confused:

  Mutta nämä alkaa jo olla niin mutkikkaita kuivioita ettei moni jaksaisi tähän logiikkaan edes perehtyä. Mitään ongelmaahan tässä ei olisi jos lähetyspäässä osattaisi pitää kiinni ilmoitetuista lähtysajoista, tai edes vakavasti yritettäisi. Esim. MTV3:n käyttäytyminen on tässä suhteessa ala-arvoista. Ei pidä ahneuttaan myydä enemmän mainosaikaa kuin mitä ilmoitetun esitysajan puitteisiin mahtuu. Hyvänä esimerkkinä Salkkarit joka vain joskus harvoin poikkeustapauksissa loppuu ennen klo 20.00. :grr:

  Joskus aikoinaan kun seurasin SVT-kanavalta joitakin ohjemia niin kiinnitin huomiota ruotsalaisten täsmällisyyteen. Jos ohjelma ei ollut loppunut kun ilmoitettu aika oli ummessa niin lähetys kylmästi feidattiin alas ja seuraava ohjelma pääsi alkaamaan lähes sekunnilleen oikeaan aikaan. Siitä kun suomalaiset TV-yhtiöt ottaisivat mallia niin homma pelaisi ja myös ohjelmien tuottajat oppisivat kantapään kauttaa tekemään oikean mittaisia ohjelmia.:D
  Eikä tuossa ole mitään väärää vaan silloin säännöt olisi kaikille samat. Ei mielestäni edes urheiluohjelmille tarvitse tehdä poikkeuksia vaan aikaa varataan riittävästi ja jos ohjelma loppuu aikaisemmin niin lähetetään täyteohjelmaa. Näin yksinkertaista se on jos halutaan asiakaspalvelua harrastaa.
   
 17. R0kMies

  R0kMies Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.04.2007
  Viestejä:
  77
  Saadut tykkäykset:
  0
  Miten paljon porukalla iskee tuota "kanava on salattu tai ei ole saatavilla"-tekstiä?

  Mulla on alkanut tulemaan tallennuksissa sitä runsaasti. Viime yön oli nauhoituksessa Big Brother ja tuota tekstiä tullut n. 5 minuutin välein, ainakin ensimmäiset 4 tuntia mitä jaksoin seurata. Lähes joka toinen kerta ruutu menee pimeäksi ja palautuu n. 3 sekunnissa. Alkaa ärsyttämään :p

  Antenni katolla on uusi ja signaali 100%. Onko laite sittenkin täysin paska?

  Edit. Maahantuoja ilmoitti että ongelma on heidän tiedossaan ja se tullaan korjaamaan päivityksellä. Ajankohtaa ei osannut sanoa.
   
 18. Koskis

  Koskis Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.09.2006
  Viestejä:
  63
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minulle tätä ei ole tullut vielä kertaakaan, vaikka joka päivä jotain tallennan. Kyseessä on kylläkin "C" malli, joten voinee johtua tästäkin.
   
 19. RaakaRoki

  RaakaRoki Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.09.2006
  Viestejä:
  109
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joopa, joo. Samaa maahantuoja on jankuttanut 3/07 lähtien.
  Ei vaan ole vieläkään päivitystä tullut, joka korjaisi noita vikoja!
   
 20. R0kMies

  R0kMies Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.04.2007
  Viestejä:
  77
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tarvii sitten purkaa kauppa? Perkeleen tunarit. Laittakaa markkinoille edes yksi toimiva laite!