Humax PVR-9200T

Keskustelu osiossa 'Humax' , aloittajana Garret, 23.09.2005.

 1. DVD_fan

  DVD_fan Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.11.2000
  Viestejä:
  915
  Saadut tykkäykset:
  1
  Nyt ei ehdi lukea kaikkia 58 sivua, vaikka varmasti ongelma on tunnettu.

  Poistin eilen tallenteen, hävisi listasta, mutta levytilaa ei vapautunut. Sammutin laitteen kaukosäätimellä ja takaisin päälle, ohjelma tuli listaan ja pystyi katsomaan. Poistin uudelleen, levytilaa ei vapautunut. Poistin toisenkin ohjelman, sekään ei vapauttanut levytilaa. Sammutin laitteen, poistetut eivät tulleet takaisin mutta levytila hukassa. Tänään poistin pari ohjelmaa, niiden viemä tila vapautui muttei ylimääräistä.

  Mitään muuta kuin formatointi tehtävissä?
   
 2. OrmArtur

  OrmArtur Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.06.2006
  Viestejä:
  162
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minulla ollut vähän samansuuntaista ongelmaa.
  Katsoin viikonlopun aikana nipun rästiin jääneitä ohjelmia ja kaikissa niissä ilmeni eräs vika. Olin editoinut niistä loppuun varatun ekstra-ajan pois jo aiemmin, mutta nyt vasta huomasin, ettei pätkä ollut kadonnut minnekään. Toiston aikana kello pysähtyy, mutta tallenne jatkuu ihan niin kuin ennenkin. Listassakin tallenne näyttää olevan lyhyempi, mutta ei ole. Lisäksi jokaisesta ohjelmasta puuttui pieni palanen keskeltä ohjelmaa. Kuva meni pikseleiksi ja siirtyi eteenpäin, kuin siitä olisi editoitu pala pois, jossain oli jopa samanlaista kuvan ja äänen pätkimistä. Signaalissa ei voi olla vikaa, kun sama ilmiö esiintyi kaikissa ongelmatallenteissa.

  Aikaisemmin olin huomannut tämän yhden tallenteen kohdalla, mutta nyt kun kävin kaikki läpi, huomasin, että niitä on kymmenkunta.

  Tämä rajaa minulta ainakin sen, että jätän toistaiseksi editoimatta kaikki ohjelmat, vaikka helposti saisikin helposti vapautettua levytilaa napsaisemalla jokaisesta ohjelmasta ekstraminuutit pois.

  Onko muilla vastaavia kokemuksia?
   
 3. Japsu1

  Japsu1 Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.05.2006
  Viestejä:
  728
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vaikka en voi Humaxin editointiominaisuuksia kehua niin tuota en ole havainnut. Tein vielä tänäänkin pikakokeen jossa aamuista Huomenta Suomi ohjelmaa oli tallennettu 4555Mb:n verran, leikkasin siitä lähes puolet lopusta pois niin että jäljelle jäi 2220MB eli 83min. Koekatselin ohjelman ja se kyllä päättyi aika tarkkaan siihen kohtaan kun olin tarkoittanut. Leikkauskohdassa oli toki pientä väpätystä ja äänen säröytymistä mutta sehän tuntuu kuuluvan Humaxin "ominaisuuksiin".

  Mutta erikoista tuossa oli se että kun toistin tuota loppua usean kerran niin loppukohta ei joka kerta ollut aivan sama vaan muutaman kerran heitti arviolta joitakin sekunteja ja kerran kun toistin Menu/Tallennettu ohjelmavalikon kauttaa niin jo luulin että ohjelmaa jatkaa tuon loppukohdan jälkeen. Mutta se tekikin loopin ja aloitti ohjelman toiston alusta.:)
  Seuraavalla kerralla se taas loppui normaalisti lyömällä ohjelmaluettelon (Video) ruudulle.

  Mitä muuten tarkoittaa Kiintolevytiedoissa tuo Varattu lukema joka ainakin minulla on 8GB? Onko se siis sama systeemin varaama tila kuin tietokoneissakin eikä siis muutu tuosta mihinkään?
   
 4. OrmArtur

  OrmArtur Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.06.2006
  Viestejä:
  162
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jonkin verran on varattu mp3-tiedostoille ja kai myös valokuville. Itse ottaisin mieluusti tuonkin tilan käyttöön.
   
 5. DVD_fan

  DVD_fan Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.11.2000
  Viestejä:
  915
  Saadut tykkäykset:
  1
  Eiköhän mainittu tila ole varattu katseltavan kanavan puskuriksi, mp3-/kuvatiedostoille on erillinen partitio, ainakin Media eLinker näyttää erillisen 10 GB alueen.
   
 6. arskaxx

  arskaxx Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.02.2004
  Viestejä:
  968
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen tuossa nyt tallentanut 9 jaksoa "Sydämen asialla" sarjaa ja huomannut, että alusta puuttuu DVB-tekstejä jos vertaa esim. teksti-tv tekstitykseen.

  -Teksti-tv:n kautta näkyy sarjan nimi suomeksi, DVB:llä ei näy
  -Teksti-tv:n kautta näkyy jakson nimi suomeksi, DVB:llä ei näy
  -Teksti-tv:n kautta näkyy ohjelman ensimmäinenkin repliikki suomeksi, DVB:llä on näkynyt yhden kerran yhdeksästä jaksosta.
  -Pari jaksoa olen samalla katsonut suorana ja samat ongelmat on ollut suoranakin
  -Teksti-tv:n tekstitys toimii muuten mutta tekstit näkyy 3-5 sekuntia etuajassa :mad:

  Onko tämä mitenkä yleistä, vai täytyykö tällä huippuboxillakin alkaa leikkimään virtaboottien kanssa päivittäin. Ihan piruuttani en ole edes kokeillut kun tuollaisen leikkimisen pitäisi olla jo historiaa nykypäivänä :cool:
   
 7. OrmArtur

  OrmArtur Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.06.2006
  Viestejä:
  162
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko muuten yhtään Humaxin päivitystä tullut ilmateitse? Jokohan seuraavan päivityksen kohdalla Humaxin omistajia alkaisi olla niin paljon, että olisi perusteltua saada päivitys ilman kikkailua tietokoneen kanssa.
   
 8. Japsu1

  Japsu1 Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.05.2006
  Viestejä:
  728
  Saadut tykkäykset:
  0
  En tiedä onko ilmapäivityksiä tullut enkä minäkään halua näperrellä jollain tietokoneen RS232 liitännän kautta tehtävällä päivityksellä, varsinkin koska seuraava päivitys ei mikään "lisäarvo" vaan selkeän vian korjaamiseen tarkoitettu päivitys. Tarkoitan siis tätä Ylen kanavilla olevaa ongelmaa jossa tallennukset jäävät välillä kokonaan tekemättä:
  https://www.dvdplaza.fi/forums/showpost.php?p=943329&postcount=1155

  Finnsatin vastauksessahan selvästi luvataan että päivitys tulee ensin
  Finsatin sivulta ladattavaksi ja ja myöhemmin Antenni/Kaapeliverkkoihin.

  Toinen asia on EPG-tietojen latautumisen hitaus johon ainakin Humax UK:n edustaja on luvannut radikaalia korjausta. Olisi tosi outoa ellei tuo asia koskisi myös suomiversiota.

  Kyllä tällaiset softan korjaukset ovat verrattavissa takuukorjauksiin joista ei asiakkaalle saisi koitua ylimääräistä kustannusta tai vaivaa. Minulla ei ainakaan ole edes sopivia kaapeleita RS232 päivityksen tekoa varten. Itse asiassa kukaan ei voi edes edellyttää tai vaatia että minulla on digiboksin "takuukorjausta" varten hankittuna tietokone vaan kyllä boksin oleellinen vika on saatava korjatuksi helpommallakin tavalla, esim. ilma-tai kaapelipäivityksellä tai sitten toimittamalla laite myyjän tai maahantuojan huoltoon päivitettäväksi.:grr:

  Sitten on aivan eri asia jos päivityksellä vain lisätään tai hienosäädetään boksin ominaisuuksia, näitä ei samoilla perusteilla voida suoraan vaatia ilmapäivitykseen mutta näissäkin tapauksissa tavaramerkille aiheutuu melkoisesti miinuspisteitä jos tässä asiassa turhaan pihistellään.
   
 9. Sauna

  Sauna Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.03.2006
  Viestejä:
  46
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ja mulla ei ainakaan kolmeen vuoteen ole läppärissä edes ollut sarjaporttia :eek:
  En ymmärrä miksi tuota päivitystä ei voi tehdä USB:n kautta...
   
 10. RPZ

  RPZ Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.04.2006
  Viestejä:
  276
  Saadut tykkäykset:
  0
  On ihan yleistä ainakin minulla. Ei tuohon virtabootti auta, koska arvelisin kyseessä olevan aika joka boxilta menee tekstidatan prosessoimiseen ja synkronoimiseen kuvan kanssa. Harmittava ominaisuus, koska esiintyy myös aina kun tekee esim pausen, katsomista jatkettaessa menee muutama sekuntti ilman tekstejä. Mutta käsittääkseni tälle asialle ei oikein mahda mitään, DVB tekstityksen heikkous.
   
 11. arskaxx

  arskaxx Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.02.2004
  Viestejä:
  968
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tänään tuli tutkittua taas tuota lisää (edelleen Heartbeat tallennusta):

  Tämänpäiväisessä jaksossa ensimmäinen repliikki tuli ajassa 0:45 (ohjelman alusta) eli melkein minuutti aikaa laskeskella mitä näytetään ja milloin, silti kaksi ensimmäistä tekstitystä puuttui.

  Eilen oli vielä pahempi, suuta auottiin eka kerran aikaan 2:40 (ohjelman alusta) ja kaksi ensimmäistä tekstitystä puuttui eilisestäkin jaksosta, hieman eri luokkaa tuo viive kuin pausen jälkeen :(

  Tekstityskieli on kuitenkin valittavissa heti ohjelman alussa eli vika ei ole ainakaan siinä, että olisivat unohtaneet laittaa tekstityksen päälle heti alusta.

  Nyt kun muistelen niin edellinen Medionin boxi näytti kaikki tekstitykset jakson nimestä lähtien, siinä oli vaan se vika että nuo muutamat eka tekstit tuli aina muutaman sekunnin etuajassa.
   
 12. R0kMies

  R0kMies Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.04.2007
  Viestejä:
  77
  Saadut tykkäykset:
  0
  En tiedä minkä version olen saanut, mutta 3 viikkoa on vehje toiminut täysin ongelmitta. Nauhoitukset ajastuksella ok, eikä kertaakaan jäänyt nauhoittamatta tai että olisi narulla väärä ohjelma.

  Ohjelmaopaskin päivittyy alle minuutissa kokonaan.
   
 13. mailbot

  mailbot Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.09.2005
  Viestejä:
  68
  Saadut tykkäykset:
  0
  tuossa tallennetta katsoessa kävi outo sattuma. aluksi epäilin että kaukosäätimestä oli patterit loppuneet kuin seinään kun mikään nappi ei reagoinut. pattereiden puljaaminen ja uusien vaihto ei tuonut parannusta kaken toimintaan, joten käyttämään laitteen etupaneelin näppäimiä.. nekään eivät toimineet :confused: kuten ei myöskään etupaneelin virtanäppäin. eipä auttanut muu kuin resetoida laitteen takaa ja kas: kaikki toimaa taas niinkuin pitääkin :thumbsup:

  ensimmäinen kerta kun laite temppuilee yhtään mitenkään.. toivottavasti jää myös viimeiseksi.
   
 14. arskaxx

  arskaxx Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.02.2004
  Viestejä:
  968
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hieman samantapainen tapaus kävi tuossa yhtenä iltana eli selasin EPG:tä ja ihmettelin heti alkuun kun painoi nuoli oikealle napin pohjaan, niin "kursori" siirtyi eteenpäin vain yhden ohjelman kerrallaan (yleensähän kun nappia pitää pohjassa, niin "kursori" liikkuu samaa kyytiä vaikka kuinka pitkälle). Siinä sitten tökin nuolinapilla oikealle ohjelma kerrallaan ja kun olisi pitänyt vaihtua seuraava "sivu", niin siihen jämähti. Kaukosäädin ei tuntunut pelaavan ollenkaan, digikameralla sitten testasin kaken toiminnan ja sehän näytti toimivan mutta boxi ei ottanut komentoja vastaan. Etupaneelin virtanappula sentään toimi. Kaikennäköisiä pikku häiriöitä tässäkin ilmenee.

  Edit: Taisi vika sittenkin olla kaken pattereissa:hitme: Tänään jämähti taas eikä lähtenyt pelittämään edes virtabootilla. Kakessa kyllä vilkkui valo, mutta vasta patterit uusittuani boxikin reagoi kaken painalluksiin :)
   
 15. Narkissos

  Narkissos Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.01.2004
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aiemmin Canal+-tallennuksissa on esiintynyt äänen pätkimistä ja lievää kuvan ajoittaista pikselöitymistä. Tämähän on normaalia nykysoftalla. Tällä viikolla tilanne on kuitenkin muuttunut. Tallensin Corpse Briden ja lapset tallensivat jonkun leffan. Molemmissa tallenteissa kävi samalla tavalla: tallenteen alusta n. 10 minuuttia ohjelma toistui erinomaisen hyvin, ilman mitään ns. normaalihäiriöitä. Sen jälkeen ruutuun tuli ilmoitus "kanava ei ole saatavilla tai se on salattu" ja ruutu meni pimeäksi. Vika oli pysyvä, eli uudelleen katsottaessa tilanne toistui samassa kohdassa. Kelasin tallennetta jonkin matkaa eteenpäin, mutta tallenne pysyi pimeänä.

  Myös Canal+:n live-kuvaan on viime aikoina ilmestynyt ajoittaista lievää kuvan nykimistä. Aiemmin live-kuvassa ei minusta ollut mitään häiriöitä.

  Näin siis Espoon alueella. Ovatko muut havainneet vastaavaa, vai onko kyseessä laitteeni fyysinen ongelma?
   
 16. Japsu1

  Japsu1 Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.05.2006
  Viestejä:
  728
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei aivan vastaavaa mutta asiaan liittyvää kuitenkin. Eli minulla reilu kuukauden vanha 9200T jossa tuo "kanava ei ole saatavilla tai se on salattu" ilmoitus tuli ensimmäistä kertaa tällä viikolla, ensin kahteen eri otteeseen tallennetta katsoesssa ja viimeksi tänä aamuna suoran lähetyksen aikana "Lauantaiseuran" loppuminuuteilla.

  Nuo tallenteiden yhteydessä olevat eivät paljoa haitannet, eka ei edes pannut ruutua mustaksi mutta toinen kerta teki sen. Mutta takaisinhyppy ja sitten uudelleenkatselun aikana ongelma ei enää toistunut.
  Sitten se tämänpäiväinen suoran lähetyksen aikainen ilmoitus olikin sitten vakavampi. Siinä kuva ja ääni pätki niin että jäi tärkeä lause kuulematta ja samalla puskuri tyhjeni niin ettei taaksekelaus onnistunut. Arvaa harmittiko, ainakin periaatteessa.:grr:

  Minulla ei ole maksukanavia eikä korttipaikassa korttia joten tilanne ei ole aivan vastaava. Palautin tehdasasetukset ja hain kanavat uudestaan ihan vaan varmuuden vuoksi. Katsotaan pysyykö tuo ilmiö nyt poissa taas kuukauden? Jonkun teorian mukaanhan kanavien uudelleenhaku saattaisi autaa ongelmaan. Vai pitääkö tässä käydä hakemassa Conax-moduuli tuohon luukun alla olevaan tyhjään aukkoon...?:rolleyes:

  EDIT:
  Espoon lähettimen alueella...
   
 17. R0kMies

  R0kMies Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.04.2007
  Viestejä:
  77
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulla sama juttu perjantaina ja eilen tallennettujen ohjelmien osalta eli kanava salattu teksti tuli kertaalleen ruutuun. Toisella kerralla ohjelma ei katkennut, toisella kerralla meni pimeäksi noin 5 sekunniksi.

  Perkele, älä vehje hyydy!

  P.S. Tämä Eurajoen lähettimen alueella Porissa.
   
 18. hex

  hex Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.03.2000
  Viestejä:
  774
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tämä vika oli varmaan lähetyksessä, koska oma täysin erimerkkinen boksikin oli jäänyt Ykkösellä "salattu lähetys" tilaan samoihin aikoihin (Espoon lähettimen alueella)?
   
 19. petthirv

  petthirv Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.05.2006
  Viestejä:
  40
  Saadut tykkäykset:
  0
  Terve

  Tuskin on laitekohtainen juttu sillä meillä tuli myös n. 5 sekunnin tauko lähetykseen ja "kanava salattu teksti" ruutuun YLE TV2:n tämän aamun lastenohjelmien aikana. Eikä ole muuten ko. "vikaa" ollut varmaan n. 2 kuukauteen...
  Niin ja lähete tulee Turun Kuusiston linkistä...
   
 20. Cator

  Cator Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.06.2006
  Viestejä:
  16
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen tehnyt päätelmän että kyse on lähetyksestä johtuvasta ongelmasta. Aikaisemmin tuota kanava salattu ongelmaa tuli viikossa 2-5 kertaa. Nyt on ollut 2 kuukautta ettei ongelmaa ole esiintynyt. Täytyy koputtaa puuta :hitme: