Humax PVR-9200T

Keskustelu osiossa 'Humax' , aloittajana Garret, 23.09.2005.

 1. Vorkkis

  Vorkkis Käyttäjä

  Liittynyt:
  02.11.2005
  Viestejä:
  692
  Saadut tykkäykset:
  2
  Kuinka kauan tuohon EPG:n latautumiseen menee aikaa?
  En jaksa kahlata koko sivustoa läpi.

  Kiitokset etukäteen vastauksesta, varmaan lähiviikkoina päivitän oman yhden virittimen kaapeli-Humaxin tuohon kahden virittimen malliin.
   
 2. RPZ

  RPZ Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.04.2006
  Viestejä:
  276
  Saadut tykkäykset:
  0
  Muutama minuutti jos antaa laitteen olla rauhassa.
  (Olen nimittäin huomannut että jos laitteen käynnistää ja alkaa heti katsomaan tallennetta, EPG ei päivity sillä aikaa vaan saattaa olla puolen tunnin jälkeenkin vajaa.)
  Itse en ole tehnyt tuosta nyt mitään maata kaatavaa ongelmaa tehnyt, napsautan vaan koneen tulille ohi mennessäni etukäteen.
   
 3. Japsu1

  Japsu1 Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.05.2006
  Viestejä:
  728
  Saadut tykkäykset:
  0
  No niin, viikonloppuna sitten tallentelin uudella 9200T:llä kymmenkunta eri ohjelmaa kokeeksi EPG:stä. TV1, TV2, MTV3 sekä Nelosen kaikki EPG-tallennukset onnistuivat mutta kun ajattelin huvikseni vilkaista Teemalta klo 19.00 ajastettua OZ:in Ihmeemaata niin totesin että tallennusvalikossa luki tallennusajankohdaksi 19:02~19:03 ja aikajanalta löytyi tasan 30 sek. Teeman keltaista alkugrafiikkaa.:grr:

  Mitään muita tallennuksia ei juuri tuohon aikaan ollut käynnissä mutta katselin kyllä suorana Mamban hittikavalkaadia Vihreät niityt toisella silmällä alkaen klo 18.50-19.45. Sitten klo 19.30-20.00 tallentui taas MTV3:n "Edessä uusi elämä" aivan normaalisti. Asetuksissa minulla on 2 min. automaattista lisäaikaa tallennuksille joka ei kyllä riittänyt Maikkarin lauantai-illan "Eurovision Dance Contest"-ohjelmalle josta sain vaimolta heti sapiskaa vaikka tuo on maikkarilla perin yleistä...

  Viivyttelin boksin ostoa näin viime hetkelle juuri näiden tallennusongelmien takia ja sitten pidettelin peukkuja ettei ongelmaa esiintyisi minun "yksilössäni". Turhaan, on se vaan myönnettävä että vikaa, vikaa, vikaa on jossain.:rolleyes:

  Voin kyllä viedä boksin takaisin mutta kun en keksi mitään toistakaan mallia jonka haluaisin tilalle niin minkäs teet. Vaikea tulla ilmankaan toimeen.

  Olen aikaisemminkin todennut että Humaxista puuttuu eräitä toimintoja joihin meillä on totuttu Sonyn analogitallentimen kanssa ja nyt löytyi jokunen lisää. Esim kaukosäädinta on usein kehuttu selkeäksi ja helppokäyttöiseksi mutta löytyi siitäkin jokunen "ergonomiavika", eli kelaus- ja playnapit ylhäällä niin kaukana peukalosta että luonteva ote melkein vaatii molempien käsien käytön ja lisäksi niitten alapuolella aivan liian lähellä ovat rec ja stop-napit joihin varsinkin vaimoni aina välillä osui pitkillä kynsillä kun edestakaisin yritti kelailla, hieman ikävin seurauksin kun tallennus lähtee päälle tai tallenteen katselu katkeaa. Tässä kohtaa Topfield 5100:n kapula on paljon ergonomisempi.

  Lisäksi jos painaa stop-nappia niin eihän tämä Humaxi enää osaa jatkaa toistoa siitä mihin jäätiin vaan alkaa näyttää SUORAN lähetyksen aikajanaa. Ja vaimo kiroaa kun takaisin pitää mennä tallennuksien valikon kautta. Tuntuu perin kömpelöltä verrattuna vanhan Sonyn käyttölogiikkaan.

  Katselin muuten kahta Logitechin yleissäädintä, olisko ollut 555 ja 785, toisessa oli kelaus/playnapit yhtä hölmösti kuin Humaxissa ja toisessa yhtä fiksusti kuin Topfieldissä.:rolleyes:

  Eli nuo ergonomiakäsitykset tuntuvat vaihtelevan aika lailla kun ei saman merkkisissä kapuloissakaan osata päättää mikä on järkevämpi?

  Huomenna teen "kansalaisvelvollisuuteni" ja laitan haisevan vastalauseen menemään ainakin DigiTv-Infoon info@digitv.fi ...
   
 4. TTN

  TTN Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.07.2007
  Viestejä:
  60
  Saadut tykkäykset:
  0
  mulla ainakin kaikki ajastusongelmat ovat olleet vain ylen kanavilla...
   
 5. OrmArtur

  OrmArtur Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.06.2006
  Viestejä:
  162
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minäkin onnistuin saamaan ensimmäisen YLEn epäonnistuneen tallennuksen, saldona vajaa minuutti. Joku päivä kun etsin ohjelmaa guidesta nimihaulla, antoi EPG kaksi ohjelmaa täsmälleen samalla nimellä, samalle päivälle, kanavalle ja ajalle. Toinen noista olisi varmaan epäonnistunut.

  Pari uutta mielenkiintoista huomiota. Päivänä eräänä päätin siivota turhia loppuja, kun joka ohjelman perään olen laittanut automaattisen 10min.
  1. Editoidessa sain koneen totaalisen jumiin, auttoi vain virtojen katkaisu
  2. Erään tallenteen kohdalla poistettu osa ei kadonnut minnekään, se näyttää olevan oikean mittainen, mutta kun aika tulee täyteen, kello pysähtyy, mutta loppuosa pyörii silti kuin sitä ei olisi koskaan poistettukaan. Olen yrittänyt poistaa uudestaan ja myös tallentaa valittua aluetta uudestaan, mikään ei auta.
  3. Kun tuota em. viallista tiedostoa pyörittää tarpeeksi kauan, laite menee tilttiin ja auttaa vain virtojen katkaisu.
  4. Kahdessa tallenteessa on esiintynyt "Kanava salattu" -ongelmaa kesken ohjelman.Ilmoitus ei poistu, vaan ruutu pysyy mustana tallenteen loppuun asti. Liekö alkuperäisessä lähetyksessä vikaa, mutta silti tallennus saattaa jumittaa boksin kun on ollut tarpeeksi kauan "mustassa" tilassa.

  Että tällaisia. Päivääkään en vaihtaisi pois. Vielä pitäisi opetella DVD-tallenteiden tekeminen noista tallennuksista, mutta sepä ei olekaan kovin yksinkertaista. Se joka väittää, että on, on kadottanut kosketuksensa useimpien ihmisten arkitodellisuuteen.
   
 6. RPZ

  RPZ Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.04.2006
  Viestejä:
  276
  Saadut tykkäykset:
  0
  En ole varma ymmärsinkö oikein mikä on ongelma, mutta tallenteethan ovat yhden napin alla siinä 9 nappulan alapuolella.
   
 7. arskaxx

  arskaxx Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.02.2004
  Viestejä:
  968
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ja tähän voisi lisätä vielä, että tallennusvalikon kautta boxi ei jatka toistoa siitä kohdasta mihin viimeksi jäätiin, mutta tallennelistaa käytettäessä jatkaa siitä mihin jäätiin.
   
 8. Japsu1

  Japsu1 Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.05.2006
  Viestejä:
  728
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sorry, menee valikot ja listat sekaisin. Eli käytössä on kyllä tuo 9:n alla oleva lista eikä tuo iso asia ole mutta aina kun on monta vuotta tottunut johonkin ja sitten äkkiä tulee vaikka yksi ylimääräinen koukkaus ja turha liike niin se alussa harmittaa kunnes sen saa poisopittua.

  Eli Sonyssä play ja stop napit toimivat kuten VHS-nauhurissakin. Jos Play:n keskeyttää Stop-napilla niin uudelleen painamalla Play niin ohjelman toisto jatkuu siitä mihin jäätiin. Ei siis tarvetta koukata minkään tallennelistan kautta. No, tuo on jo kohta omaksuttu eikä siitä sen enempää kunhan vaan saisi edes kaikki ajastukset toimimaan...
   
 9. OrmArtur

  OrmArtur Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.06.2006
  Viestejä:
  162
  Saadut tykkäykset:
  0
  Humaxissa kursori on tallenteiden pikalistassa usein jo valmiiksi sen ohjelman kohdalla, jota on viimeksi katsottu ja ohjelma siinä kohdassa, johon viimeksi jäätiin. Eli kyseessä on yhden napin painallus. Kannattaa myös huomata pikatoiminto: jos painat kahdesti play-näppäintä, tallennus alkaa alusta. Jos taas painat playta kun katsot livekuvaa, saat näkyviin aikajanan, joka kertoo, paljonko puskurissa on tavaraa ja nuolinäppäimillä voit kelata suht nopeasti pitkiä pätkiä taakse päin ohjelmassa.
   
 10. Japsu1

  Japsu1 Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.05.2006
  Viestejä:
  728
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo, kuten sanottu niin itselläni alkaa nuo perushommat sujua. Vaimoa tuo Play-nappi vielä välillä hämää kun hän aina keskeyttää tallenteen katselun suorien uutislähetysten ajaksi ja sitten taas jatkaa...

  Seuraavaksi alkaa nähtävästi kiroilu peruseditoinnin kanssa vaikka sitä aika vähän tarvitsee. Joskus haluan jättää hieman pidemmäksi aikaa jonkun tallenteen kovalevylle ja tällaisissa tapauksissa minulla oli tapana Sonyssä leikata turhat alut, loput ja mainoskatkot pois välistä. Sonyllä homma kävi ruudun tarkasti mallikkaasti. Lisäksi tallenteen nimen muokkaus ja sopivan tunnistuskuvan poimiminen tallenteesta oli jopa hauskaa ajanvietettä.
  Humaxin kanssa yritin leikata eräästä musiikkiohjelmasta hieman turhaa alusta pois ja leikkaus meni niin suurpiirteisesti että ensimmäisestä kappaleestä jäi vain kertosäe jäljelle.:D

  Eli nähtävästi tuo ei harjoittelematta oikein suju vaan pitänee asiaan hieman syventyä. Ohjekirjaa on joskus kehuttu mutta ei se minusta niin kovin hääppöinen ole, hyvin siitä kuitenkin selviää kaukosäätimien namikoiden ja perusvalikoiden perustoiminnat. Mutta esim. editointi on kyllä ihan kantapään kautta itse harjoiteltava. Ohjeiden epäselvien kuvien yksi paha puute on värien puuttuminen jolloin asioita on vaikea hahmotella pelkkää kuvaa katsomalla vaan pitää oikein tekstiäkin lukea.;)
   
 11. OrmArtur

  OrmArtur Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.06.2006
  Viestejä:
  162
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juu, tuo editointi on alkanut sujua melko mallikkaasti kun sitä hieman treenaa. Itse jätän aina hieman pelivaraa leikkauskohtiin, jos vaikka tulee säröä äänen ja kuvan yhteistyöhön. Yleensä sellainen 5 sek puskuria varsinaisen leikkauskohdan väliin on riittänyt ihan hyvin, eikä minulla enää ole tullut pahaa jälkeä editointikohtiin. Voisi se parempikin olla, mutta pahimmat hännät sillä saa pois. Joskus ajankulukseni editoin koko kirjastoni ja sain 20% lisää tilaa tallennuksille. Kyllä kannattaa...
   
 12. Japsu1

  Japsu1 Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.05.2006
  Viestejä:
  728
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuossa voi minullakin tulla ongelma. Sonyssä minulla oli 250 gigan levy ja nyt vain 160 gigaa. Kummallahan systeemillä mahtuu enemmän tavaraa per gigatavua, analogitallennus SP-laadulla vaiko tällä Humaxin digilaadulla...?

  Kuvittelin joskus että vaihtaisin Humaxiin isomman levyn kun tuntuu niin helpolta mutta olkoon nyt toistaiseksi niin ei tarvitse riskeerata takuun kanssa.
   
 13. OrmArtur

  OrmArtur Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.06.2006
  Viestejä:
  162
  Saadut tykkäykset:
  0
  Taitaa olla 2Gb per tunti tuo levytilan syöminen.
   
 14. arskaxx

  arskaxx Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.02.2004
  Viestejä:
  968
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pitihän tuotakin tutkia :)
  10 tallennuksen keskiarvo 1,66 GB per tunti.
   
 15. Japsu1

  Japsu1 Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.05.2006
  Viestejä:
  728
  Saadut tykkäykset:
  0
  Taisi DigiTV-Info olla pahasti ruuhkautunut kun sieltä ei vastausta ole kuulunut.
  Mutta Humax.fi vastasi ripeästi ja kiitettävän perusteellisesti kun laitoin eilen sinne saman kyselyn. Tässä vastaus:

  "Kiitos palautteestasi. Tätä ilmenee satunnaisesti YLEn kanavilla EPGn kautta
  tehdyissä ajastuksissa. Yleensä ilmenee jos boksi on valmiustilassa.
  YLEn EPG tiedoissa alku- ja loppuajat on sekuntitarkkuudella ja tämän vuoksi
  boksi ei aina "ehdi" käynnistyä kunnolla ja aloitusaika menee ohi.
  Muut kanavat lähettävät alku- ja loppuajat minuuttitarkkuudella ja tämän
  vuoksi ei ongelmia muilla kanavilla ole.
  Tähän tulee korjaus seuraavassa ohjelmistoversiossa, joka on
  kehitysinsinööreillä juuri nyt työn alla.

  Uusi versio tulee ensin www.finnsat.fi/paivitykset sivuille ja myöhemmin
  Antenni/Kaapeliverkkoihin, aikataulua myöhemmin.

  Väliaikaisia apuja ko ongelmaan:
  1. Älä sammuta boksia valmiustilaan. Vika ilmenee kun boksi käynnistyy
  aloittaakseen ajastetun tallennuksen.
  2. Muokkaa ajastusta manuaalisesti (Guide -> Keltainen näppäin -> jne)"


  Minulla tosin ei ollut boksi valmiustilassa vaan katselin boksin kautta samanaikaisesti toista Ylen kanavaa. Mutta samasta viasta täytyy kuitenkin olla kyse. Joten nyt on heti parempi olo kun on saanut järjelliseltä kuulostavan vastauksen. Eli Toivossa on hyvä elää sanoi lapamato.;)
   
 16. Chewbacca

  Chewbacca Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.11.2004
  Viestejä:
  19
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tulipa sitten Kodin ykkösestä hommattua tämä boksi hintaan 399. Pois vielä mainoskuponkien 30€, joten rahaa joutui latomaan tiskiin siis 369.

  Alkutuntumana voin sanoa, että käyttöönotto oli ainakin aivan tolkuttoman helppo. Talletukset onnistuneet tähän mennessä, tosin en niitä kuuluisia teeman epg talletuksia ole vielä ehtinyt kokeilemaan.

  Kuvan ja äänenlaatu on ihan ok ja epg:kin latautuu nopeammin kuin mitä pelkäsin ennakkoon.

  Parista asiasta tulee miinusta:
  -Teksti-tv:n alasivuja ei voi selailla
  -Kaukosäädintä ei ilmeisesti voi ohjelmoida ohjaamaan television edes yksinkertaisimpia toimintoja (päälle/pois)

  Tosin digiboksitietokantaan merkityn tiedon mukaan kaken voisi ohjelmoida: http://www.digiboksit.fi/laite.asp?id=130&arvio=2

  Onko tuolla siis virhe, vai enkö vaan osaa? Manuaalista en ainakaan löytänyt mainintaa asiasta.
   
 17. Japsu1

  Japsu1 Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.05.2006
  Viestejä:
  728
  Saadut tykkäykset:
  0
  En ole minäkään koskaan kuullut että tuota kakea voisi jotenkin ohjelmoida.
  Mutta yllätys oli ettei sille ole oikein edes tarvetta. Ainakin oman Sony telkkarin kanssa Humaxin AV-kanava kääntyy aina automaattisesti päälle käynnstipä kumpi laite tahansa ensin. Eli jos telkkari on sammuksissa mutta Humax auki niin telkkarin avaaminen kääntää heti Humaxin kanavan esille. Muut kokeilemani digiboksit toimivat yleensä vain toisin päin...

  Ja olen aikaisemmin käyttänyt esim. DVD-kovalevytallenninta jonka kaukosäädintä sai käskyttämään myös telkkaria mutta tuollaisen kanssa on se riesa että puolet toiminnoista vaatii että kakesta käännetään katkaisin TV-asentoon. Jos sen unohtaa niin tapahtuu joskus yllättäviä asioita juuri väärään aikaan.;)
  Joten minusta on helpompaa käynnistysvaiheessa vuoronperään avata laitteet, laittaa telkkariin tarpeeksi volyymiä alle ja sen jälkeen käyttää pelkästään Humaxin kapulaa.

  Eli telkkarin katselu kannattaa kokonaan siirtää Humaxin puolelle muuten menee monta kallista ominaisuutta hukkaan, esim. kuva-kuvassa ja toistonsiirtotoiminnot. Laitehan tallentaa aina automaattisesti puskuriin jolloin jopa uutisia katsoessa joskus menee joku asia ohi korvien jolloin äkkiä vaikka vihreällä pikatoistonäppäimellä voi "pikauusintana" tarkistaa mitä uutisankkuri oikein sanoi.;)
  Pip-toimintoa tulee käytettyä kun katselee vähemmän tärkeää ohjelmaa ja samalla pikku ikkunasta seuraa milloin toisella kanavalla alkaa jotain tärkeää ja kääntää vasta silloin sille puolelle.
   
 18. Japsu1

  Japsu1 Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.05.2006
  Viestejä:
  728
  Saadut tykkäykset:
  0
  Edelleen sama vika vaikka tuosta keskustelusta on kulunut yli vuosi. Aivan samat oireet tuli tallenteeseen kun eka kerran editointia kokeilin viime viikonloppuna. Päivityksiä on laitteeseen tullut mutta eivät ole ainakaan tuota ominaisuutta korjanneet...:(
   
 19. Jone71

  Jone71 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.11.2003
  Viestejä:
  22
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt on Canalin tallenteissa jotain häikkää, näkyvät valikossa harmaana eikä humax enää toista ko. tallenteita...
  Kellään vinkkejä ?
   
 20. RPZ

  RPZ Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.04.2006
  Viestejä:
  276
  Saadut tykkäykset:
  0
  Muistelisin omani tehneen kerran samaa. Koska "vika" ei jäänyt pysyväksi luultavasti pääsin tuosta eroon virrat pois konstilla, ei jaksa muistaa enää. Vai olisiko tuo harmaus johtunut siitä, että koneessa oli menossa samaan aikaan joku muu suorite joka ei sallinut noiden katselua, mene ja tiedä.
  Oletko katsonut ovatko ne ovat harmaita myös tallenne valikonkautta näytettävässä listassa vai vain "yhden napin" tallennuslistassa?