Humax PVR-9200T

Keskustelu osiossa 'Humax' , aloittajana Garret, 23.09.2005.

 1. RaakaRoki

  RaakaRoki Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.09.2006
  Viestejä:
  109
  Saadut tykkäykset:
  0
  Milloinkahan päivitys tulee 9200T-malliin kun 9200C-malliin se on tullut toukokuun lopulla?
  Korjaisiko se salatuilta kanavilta tallennettujen ohjelmien häiriöt ja nopeuttaisi EPG:tä kuten Finnsat on luvannut.
  "Kanava on salattu"-ongelma korjaantuu Digitan toimenpitein (I hope so).
   
 2. T-Luu

  T-Luu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.10.2002
  Viestejä:
  182
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tää onkin mielenkiintoinen ongelma. Sillä kuten olen sanonut niin jos tallennettua ohjelmaa katsoo ja tulee vastaan tuo "kanava salattu..." ilmoitus ja kuva katoaa, niin ei tarvitse kun tämän kohdan jälkeen kelata ennen tätä ilmoitusta ja katsoa uudelleen ja voilá kuva näkyy ilman virheilmoituksia. Eli itse veikkaisin että ongelma on Humaxin päässä. Tietysti jos digita/yle peruuttaa ne muutokset mitkä tehtiin huhtikuussa, niin kyllä tuo ongelma varmaan poistuu.

  Hexagia, kokeilepa laittaa Ryhmä Pullman nauhalle lauantai-iltana, ja katso se sitten tallennuksen jälkeen. Meillä nimittäin edelleenkin tulee joka jaksossa tuo ilmoitus kerran tai kaksi jakson aikana.

  Chewbacca (ja muut), tallenuksia on epäonnistunut tosiaan myös muilla kanavilla kuin Yle Teema, eli ainakin Yle TV1:llä on kaksi kertaa jäänyt Gilmoren Tytöt tallentumatta, sekä kaksi kertaa Bellevillen Kolmoset-leffa tallentumatta (ekalla kerralla TV1/TV2, toinen kerta Teema). Veikkaan että tämä(kin) ongelma koskee kaikkia Ylen kanavia.
   
 3. Hexagia

  Hexagia Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.06.2006
  Viestejä:
  163
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pitääpi ajastaa tuo ryhmä pullman ja komentoida miten kävi.
   
 4. petthirv

  petthirv Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.05.2006
  Viestejä:
  40
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pullman -- No torstaina EPGeestä ajastettu Pullman ei ollut tallentunut. Boxi oli tosin tallentanut Avaran Luonnon viimeisen minuutin, eli ilmeisesti AL oli ollut myöhässä? tai ohjelma tietoja rukattu torstain jälkeen...

  Ilmeisesti tallennuksen alku oli alkanut ajallaan ja jonkinmoinen lopetussignaali tullut sitten kun AL loppui ? Automaattista etuaikaa 1 min ja jälkiaikaa 10 min ollut koko ajan & aina käytössä....

  Tuli mieleen onko kanava salattu vikaa voinut aiheuttaa koneessa ollut Canalin 14 päivän testikortti jossa ei enää muutamaan kuukauteen ole ollut enää krediittejä ??? Pullmanissa ollut viimeaikoina aina noita häröjä ja nyt ei edes mahdollista testata tuota korttiajatusta kun koko ohjelma ei ollut tallentunut... Kortin kun otin koneesta pois joskus viimeviikolla.
   
 5. Hexagia

  Hexagia Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.06.2006
  Viestejä:
  163
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt ainakin lauantain ryhmä pullmanin tallennuksessa "kanava on salattu" ilmoituksia ei tullut ollenkaan, myös perjantain ja lauantain välisenä yönä YLE Teemalta tallentui 6 peräkkäistä Pirkko Mannolan( aikaväliltä 00.00-9.30) elokuvaa täysin ok, mutta Pirkko Mannolan tallennuksista en osaa sanoa oliko boksi kaikkien kuuden tallennuksen ajan käyttötilassa vai ei (asetuksista on nimittäin määritelty boksin automaattinen sammutusaika 02.15).
   
 6. T-Luu

  T-Luu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.10.2002
  Viestejä:
  182
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juu, ei onnistunut meilläkään, tämä on siis eka kerta kun Pullman-nauhoitus epäonnistui, muita epäonnistumisiahan on jo tullut liikaa. Tallennus oli laitettu EPG:stä aiemmin lauantaina.

  petthirv: en usko että Canalin kortti vaikuttaa, meillä ei ikinä ollut mitään kortteja koneessa, ja ongelmia on ollut. Taitaa enemmän vaikuttaa asuinpaikka, kun hexagialla oli onnistunut nauhoitus (eikä muutenkaan ollut mainittavia ongelmia), meidän boksi sijaitsee muuten Pirkanmaalla.

  Kiitos siis Humaxille taas, kohta alkaa onnistumisprosentti olla VHS-aikakautta huomattavasti pienempi :mad:

  ***tana, eikö siellä Finnsatilla olla yhtään hereillä, saattaa olla jo useampi mahdollinen asiakas pelästynyt näitä ongelmia, mutta minkäänlaista reaktiota ei sieltä suunnalta tule.
   
 7. Hexagia

  Hexagia Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.06.2006
  Viestejä:
  163
  Saadut tykkäykset:
  0
  T-luu onko sinulla mahdollista kääntää tv-antennia lähetysalueella sijaitsevalle toiselle tv-lähettimelle? jos on niin uskoisin, että voi olla kokeilemisen arvoinen juttu. Ongelmat eivät siis aina välttämättä johdu boksista vaan ongelma voi johtua myös digitan lähetysongelmista tietyillä tv-asemilla, kuten Raakoroki kertoi:

  Kätevä apuväline karttoitaa tv-asemien lähetysalue ja löytää se lähin/paras pääasema (tai lähin alilähetin).
  http://www.digitv.fi/karttapalvelu/
   
 8. T-Luu

  T-Luu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.10.2002
  Viestejä:
  182
  Saadut tykkäykset:
  0
  Valitettavasti ei ole mahdollisuutta säätää itse, yhtiössä kun asutaan. Tiedän että sijainti on kyllä vähän haastava, kun asumme pienessä notkossa.

  Edelleen olen sitä mieltä että (huolimatta siitä mistä ongelmat johtuu lähetyksen suhteen) Humaxin puolelta asia pystyttäisiin korjaamaan. Tähän viittaa ainakin se että ongelmat korjaantuvat (ainakin osittain) kun 1. kelaa ennen huonon kohdan alkua ja katsoo tallenteen uudelleen tai 2. tekee ajastuksen muualta kuin EPG:stä.

  Täytyy laittaa postia taas myös Digitalle ja toivoa, että siellä(kin) tehtäisiin jotain ongelmien korjaamiseksi.
   
 9. RaakaRoki

  RaakaRoki Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.09.2006
  Viestejä:
  109
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jälleen yksi TALLENTAVIEN digiboksien testi, jossa ei testata sitä oleellista:
  TALLENTAVATKO BOKSIT TODELLA NIINKUIN VALMISTAJAT LUPAA ?

  Jos tätä asiaa ei testata, sehän on sama asia kuin jos testattaisiin pesukone kokeilematta peseekö se pyykkiä !!!!!

  Koska testaaja (Ossi Jääskeläinen) on seurannut tallentavien digiboksien omistajien keskustelupalstoja, on hän huomannut että niiden suurin vika on se, että ne eivät tallenna kaikkia ajastuksia. Tämän takia olisi luullut että tätä puolta testataan eniten ja sille annetaan myös eniten painoarvoa.

  Toinen testattava asia, joka jätettiin tekemättä on digiboksien aiheuttama melu. Testaaja mainitsee kyllä, että jokin boksi oli äänekäs (Topfield) mutta, ei kuitenkaan tässä asiassa pannut bokseja järjestykseen. Sehän olisi ollut helppo tehdä desibelimittarilla samalta etäisyydeltä eri käyttötiloissa (valmiustila, katselu, tallennus).

  Boksin käyttöönotolle ei tarvitse antaa paljon painoarvoa, koska sehän tehdään yleensä vain kerran ja jos omistaja ei sitä osaa tehdä niin aina löytyy lähipiiristä joku joka osaa. Myöskään boksin varusteilla ei paljon ole merkitystä kun se Scart-kaapeli löytyy jo melkein joka kodista. Sen sijaan itse boksin käytölle on annettava paljon painoarvoa, koska se jakautuu pitkälle ajalle; tallentavalle boksille se on tallentavuus.

  Tallennustesti olisi ollut helppo toteuttaa, kun Ossilla oli kaikki eri merkkiset boksit käytettävissä samoissa olosuhteissa. Samat ohjelmat (useita kymmeniä kaikista paketeista) ajastukseen EPG:stä ja sitten olisi katsonut onnistuiko tallennukset kaikissa. Useiden laitteiden kokeilun perusteella tiedän, että varsinkaan EPG:stä ei ajastukset onnistu 100 %:sesti yhdelläkään testissä olleella laitteella. Olisi edes kokeillut onnistuuko se 4 kanavan yhtäaikainen tallennus sillä Procasterilla (ei muuten onnistu aina). Entä miten laite suhtautuu siihen, että kanavia selaillaan tallennuksen aikana: Procaster ja Handan menevät ainakin jumiin ja saa sanoa hyvästi tallennuksille.
   
 10. LemPente

  LemPente Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.09.2006
  Viestejä:
  25
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko kellään ollut vastaavaa ongelmaa?

  Olin editoimassa ohjelmaa, kun ohjeman aikanäyttö jäi päälle vaikka lopetin editoinnin. Eli vaikka katsoin lähetystä, niin oikeassa alalaidassa aikapalkin yläpuolella näkyi luku 00:15. Ajattelin että laitan Humaxin valmiustilaan ja käynnistän uudestaan, jotta ongelma häviäisi. Luku kyllä hävisi, mutta kaikki tallennetut ohjelmat hävisivät listalta. Sammutin virrat kokonaan ja palautin tehdasasetukset ja vielä kerran boottaus, mutta vieläkään ei tallenteita näy missään. Kiintolevynohjaus valikossa näkyy kyllä, että 63,8 GB on käytetty tila, mikä on ihan oikein.

  Onko kellään mitään vinkkejä?

  Kytkin Humaxin tietokoneeseen mutta videota ei löytynyt. Kuvat ja Mp3'set löytyivät toimivat ihan normaalisti. Ilmeisesti Humax on hävittänyt kovalevyn video-osion tiedostot. Humax tallentaa ja toimii taas ihan normaalisti. Alustamalla kovalevyn varmaan saisi Humax toimimaan ihan normaalisti, mutta pitää viedä huoltoon, jos ne vaikka saisi pelastettu tallenteet.

  Vaimo ei ole innoissaan, kun viimeinen osa Ihanasta Elisasta on hävinnyt.
   
 11. killistis

  killistis Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.03.2007
  Viestejä:
  14
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mites tuo editointi mielestänne toimii jos muokkaa tallennusta jota boksi on päättänyt jatkaa enemmänkin kuin sen +10 min? Ainakaan oman havaintoni mukaan ei vapaan tilan prosenttiosuus kasva softaversiolla 1.00.03 vaikka laittaa aloitus- ja lopetuskohdan sekä painaa rec-näppäintä kaukosäätimestä. Tallenne vie yhtä paljon levyä kuin ennen editointiakin.

  Olen huomannut että ajastukset toimivat luotettavimmin kun laittaa esim. puhelimeen muistutuksen tarkistaa että tallennus on käynnistynyt. Toisen muistutuksen voi laittaa että tarkistaa tallennuksen päättyneen. Toimii vain silloin jos sattuu olemaan kotona. :(

  Saa nähdä kuinka kahden vuoden takuu toimii, voisi jossain välissä viedä takaisin kauppaan jos siellä sattuisi olemaan jokin toimiva laite tilalle. Vaikuttaa ettei näitä ongelmia pystytä/haluta korjata päivityksillä.
   
 12. petthirv

  petthirv Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.05.2006
  Viestejä:
  40
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tätä on sattunut harvemmin itselle mutta nyt sattui. Eli 10 min jälkiaika käytössä ja CSi:n tallennus oli kuitenkin katkennut 21:54. Syynä lienee jotenkin klo 22 alkanut Spiralin tallennus Neloselta. Eli olisi pitänyt käyttää 2 viritintä toisen ennen ekaa loppuvan lähetyksen tallennukseen samasta kanavanipusta. Tämän pystyisi kyllä demoamaan helposti tekeekö boxi tämän aina ja sen taidan tehdäkin...:hitme:
   
 13. OrmArtur

  OrmArtur Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.06.2006
  Viestejä:
  162
  Saadut tykkäykset:
  0
  Yleensä tulee vain ilmoitus, että aloitetaan ajastettu tallennus kanavalta se ja se siihen ja siihen aikaan. Ei mulla ainakaan ole koskaan tallennus keskeytynyt, kun toinen tallennus on alkanut, vaikka olisikin samasta kanavanipusta. Kun molemmat virittimet tallentavat samaa nippua, voi olla, että Ylen tai C-nipun kanavien katselu ei onnistu, mutta käynnissä oleviin tai käynnistyviin tallennuksiin sen ei pitäisi vaikuttaa. Oliko tallennelistassa mitään omituisia ikoneita ohjelman nimen yhteydessä? Jos olisi vaikka signaali katkennut?
   
 14. Kola

  Kola Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.06.2001
  Viestejä:
  898
  Saadut tykkäykset:
  0
  On sattunut kohdalle (etenkin emännän) useamman kerran. Tuntuu keskiviikon CSI olevan jotenkin ongelmallinen, mutta myös muita ohjelmia on jäänyt hieman kesken. Tällä hetkellä ei ole lisäaikaa lopussa, mutta ei se ola näissä tapauksissa kuitenkaan auttanut. Muuta tallennusta ei eilen ollut samaan aikaan, mutta CSI:n jälkeen oli Viking Loton tuloslähetys ajastettu siltä varalta, että CSI jää kesken.

  Kyselin Powermillin huollosta asiaa ja eivät olleet kuulleet vastaavasta ongelmasta ja veikkailivat bugia softassa... Laitoin myös DigiTV Infon kautta palautetta.
   
 15. RPZ

  RPZ Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.04.2006
  Viestejä:
  276
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olitko tehnyt tallennuksen EPGstä vai REC näppäimestä? Olen ollut huomaavinani että RECiä käytettäessä lisäaika ei toimi.
   
 16. Kola

  Kola Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.06.2001
  Viestejä:
  898
  Saadut tykkäykset:
  0
  EPG:stä on laitettu, mikä onkin hieman oudompi juttu. Lisäaikoina olen kokeillut 5 ja 10 minuuttia, mutta niistä ei ole ollut ongelmatilanteissa apua vaan kesken on voinut jäädä.
   
 17. petthirv

  petthirv Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.05.2006
  Viestejä:
  40
  Saadut tykkäykset:
  0
  EPG:stä oli kummatkin laitettu. Ja tuon RECin lisäajattomuuden olen myös joskus huomannut...

  Niin ja saarivaltiossa on julkaistu brittiversioon viimeisin softa versiota 1.00.15, saa nähdä koska suomeen saadaan seuraava päivitys...
   
 18. Chewbacca

  Chewbacca Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.11.2004
  Viestejä:
  19
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuli noista tallennusongelmista mieleen seuraava mahdollisesti tyhmä kysymys.. Koska en itse vielä boksia omista, niin ei voi kokeillakaan.

  Boxillahan voi tallettaa kahdesta eri nipusta ja katsoa samalla vielä ohjelmaa jommasta kummasta nipusta. Noh, mitäs tapahtuu, jos nauhoittaa ohjelmaa vaikka nipusta A, katselee samalla ohjelmaa nipusta B. Jossain vaiheessa katselun ja tallennuksen aikana alkaa ajastettu nauhoitus nipusta C. Tähänhän ei boksi pysty, joten käykö niin, että katselu loppuu, ja signaali televisioon pomppaa jollekin kanavalle nippuun A tai C? Vai voiko tällaisessa tilanteessa mahdollisesti tulla epäonnistumisia talletuksiin?
   
 19. OrmArtur

  OrmArtur Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.06.2006
  Viestejä:
  162
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos näin käy, laite ilmoittaa, että molempia virittimiä käytetään tallennuksiin ja kehottaa siirtymään sellaiselle kanavalle, joka on jommassa kummassa tallennettavassa kanavanipussa.
  Kerran on tällaisessa tilanteessa mennyt kone itseltäni jumiin. Tallennukset tallentuivat ihan ok, mutta laite ei reagoinut mihinkään ja heräsi henkiin taas itsestään, kun tallennukset olivat päättyneet. Tätä on tosin tapahtunut meillä äärettömän harvoin. Yleensä siirtyminen sallitulle kanavalle sujuu ihan ongelmitta.
   
 20. LemPente

  LemPente Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.09.2006
  Viestejä:
  25
  Saadut tykkäykset:
  0

  Nyt olen tallentanut Humaxin sekoilun jälkeen, niin muutaman kerran uusi ohjelma on tallentunut vanhan, listalta kadonneen ohjelman päälle. Esim. 30 minuutin ohjelma oli tallentunut oikein, mutta kun tämä tallennus päättyi, niin jatkui vanha esim. kahden tunnin ohjelma seuraavat puolitoista tuntia.

  Toivottavasti huolto ei kestä kauhean pitkää.