Humax PVR-9200T

Keskustelu osiossa 'Humax' , aloittajana Garret, 23.09.2005.

 1. Garret

  Garret Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  11.01.2003
  Viestejä:
  429
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jokohan viimeinkin saamme "täydellisen boxin". Kaikki Topfieldin ominaisuudet (TAP:eja lukuunottamatta) ja ilman bugeja.
   
 2. Hemmo67

  Hemmo67 Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.09.2005
  Viestejä:
  497
  Saadut tykkäykset:
  0
  Näyttää hyvältä.
  Mutta mikä tässä on vikana, jos ei voi katsoa kolmatta, kun nauhoittaa kahta kanavaa? Siinä on kuitenkin kaksi viritintä!
  Hyvähän tämä kuitenkin on:
  Myykö sitä joku täällä Härmässä?

  Niin, hyvältä näyttää, mutta missä on se Tap-api, joka tekisi siitä Linuxin MS-maailmassa...?
   
 3. unreal

  unreal Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2004
  Viestejä:
  3 805
  Saadut tykkäykset:
  0
  Luvataanko valmistajan esitteessä, että tässä ei ole bugeja? ;)

  Niin ovat vuorotellen ainakin kaikki Toppyn jälkeen tulleet kaapeliboksit osoittautuneet "tavallisiksi kuolevaisiksi" bugiensa suhteen, en usko tämän ihmeellisyyteen tässä suhteessa, ennenkuin on vankkaa käyttäjäkuntaa testannut laitetta useamman viikon.
   
 4. unreal

  unreal Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2004
  Viestejä:
  3 805
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joissain virittimen bokseissa ei voi (Handan esim.), mutta tuossa kait voi:

  * Viewing a third channel is limited to the Multiplexes you are currently recording.

  http://www.humaxdigital.com/global/products/pvr-9200t.asp

  Toppyyn nähden tuosta puuttuu vielä Conax-paikka (CI-paikka on, mutta tarvitsee ostaa erikseen moduuli).

  Sanotaanko jossain, että tuota oltaisiin Suomeen tuomassa muuten, vaikuttaa
  ihan UK-mallilta.
   
 5. Hemmo67

  Hemmo67 Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.09.2005
  Viestejä:
  497
  Saadut tykkäykset:
  0
  Näin kyllä tuonkin kohdan, mutta miksi sivun alussa mainitaan vain: nauhoita yhtä kanavaa, kun katsot toista. Tai: Nauhoita kahta kanavaa, kun katsot nauhoitusta.
  Kaipa se johtuu tuosta kanavanippurajoitteesta...

  Maailmalta taitaa löytyä laitteita, joissa on erinäköinen määrä Toppyn ominaisuuksia, mutta miksi mennä merta edemmäs kalaan. Siis niissä on lähes 100%:sti suuri kirjo bugeja. Niitä Toppyn bugeja korjaamaan on täällä ilmoittautunut suurehko joukko vapaaehtoisia, joten kärsivällisyyttä hiukan, niin homma pelaa. ;)
   
 6. Garret

  Garret Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  11.01.2003
  Viestejä:
  429
  Saadut tykkäykset:
  0
  No minä tarkoitin lähinnä Humaxin PVR-8000T -mallia. Se kun on muutoin ollut minun tarkoituksiin erinomainen, mutta hommasin Topfieldin siksi että siinä oli kaksi viritintä ja tuo USB-siirto.

  Humaxissa on mielestäni parempaa käyttöliittymä, tekstitysten toimivuus, ojelmaoppaan toimivuus ja käynnistysnopeus.

  Joku tuolla Topfieldin bugilistassa sanoi että olisi hienoa jos EPG näyttäisi kaikkien kanavien tiedot heti käynnistyksen jälkeen. Humax tekee juuri näin.

  9200:lla pystyy katsomaan kolmatta kanavaa kahden eri tallennuksen aikana ihan samoin ehdoin kun Topfieldilläkin. Lisäksi tallenteiden muokkaus on vastaava. Vastaavasti myös bookmarkit ovat tulleet nyt Humaxiin.

  Mutta parempia ominaisuuksia mielestäni ovat:

  - Ulkonäkö ja fluoresenssi-näyttö
  - Pikkukuvan kanava ei vaihdu ohjelmaoppaassa kanavien välillä siirryttäessä
  - Kuvien katseluohjelma valmiina
  - Paremmat pikakelausnopeudet (2, 4, 16 ja 24 x)
  - OTR (napin painalluksella 10 minuuttia aikaa lisää)
  - PIP (2 yhtä isoa ruutua)
  - Ei loikkaripiuhaa eri virittimien välillä (aiheuttanut ongelmia mm. Opentel-laitteissa)
  - Kauko-ohjain ohjaa myös televisiota
  - Infonäytössä palkki jonka kertoo ohjelman tilan/keston
  - Mainosten ohitustoiminto (30 s eteenpäin aina painalluksella)

  Topfieldiin osan em. toiminnoista saa tosin TAP:eilla.

  Tulee varmasti suomeen, mutta koska ja mihin hintaan ei saa veilä vastausta.

  EDIT: Nyt kun tuo virallinen manuaalikin on tullut jo jakeluun niin täytyy korjata: 64 x pikakelaus ja valitettavasti kauko-ohjaimella ei pysty ohjaamaan televisiota. Sääli.
   
 7. anaboksi

  anaboksi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.01.2005
  Viestejä:
  398
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ihan samaa mieltä, molemmista. Topfield on ollut meikäläisellä nyt muutaman päivän ja täytyy sanoa, että Humaxin EPG pesee Topfieldin vastaavan mennen tullen. Humaxilla on pieni insinööri selvästi ajatellutkin jotain, eikä vain toteuttanut standareissa ollutta referenssikäyttöliittymää. Onneksi Toppyssä on rgb-läpivienti, niin voin käyttää Humaxia katseluboksina silloin kun tallennusta ei tarvita.

  Tämä on oikeasti hyvä feature. Humax osaa hyödyntää muxeissa tulevia muiden kanavien ohjelmatietoja, ja se myös muistaa EPG:n sisällön sammutusten yli. Toinen hyvä käyttöiittymän ominaisuus on Humaxin kanavalista (se OK-napilla avattava). Siinä näkyy omassa inforuudussaan kohdistimen alla olevan kanavan sen hetkinen ohjelma. Kaikista kanavista edes Humax ei tietenkään tietoja voi kaivaa, kun esim. HTV:n kaapelissa pelkästään multiplexejä taitaa olla 14, mutta valtakunnallisten muxien tiedot löytyy heti käynnistyksen jälkeen.

  Esimerkiksi tätä kirjoitettaessa mun Humax oli ollut sammutettuna eilis-illasta asti, eli yli 12 tuntia. Nyt käynnistin sen kokeeksi enkä vaihtanut kanavaa kertaakaan. Laite käynnistyi YLE 1:lle, jolle se jäi viimeksi, ja silti kanavalistassa näkyy mitä ohjelmaa just nyt menee maikkarilla, nelosella, music-tv:llä, bbc wordlillä jne.

  Ainoan kerran EPG oli tyhjä käynnistyksen jälkeen, kun palasin kesälomalta ja boksi oli ollut sammuksissa kolme viikkoa putkeen.

  Tätä minä kanssa ihmettelen Topfieldissä ja muissa. Miksi EPG:ssä yleensäkään pitää näyttää ohjelmaa samaan aikaan, jos muiden kanavien täysiä ohjelmatietoja ei voi saada vaihtamatta sille kanavalle? Humax peittää kuvan ja mykistää äänen EPG:n selailun ajaksi, jolloin kanavan vaihtumista taustalla ei huomaa. Sitten jos EPG:ssä painaa Exit-nappia minkä tahansa kanavan kohdalla, niin kuva palaa takaisin sille kanavalle, josta EPG avattiin. Tämä on käyttömukavuutta.

  ...eikä mitään signaalin voimakkuuksia. Niiden paikka on jossain asetusvalikoissa.

  Vielä jos siitä tulisi myös kaapelimalli, niin Topfield lähtisi tästä taloudesta kävelemään hyvin vikkelästi. Onhan Toppyssä ominaisuuksia, mutta käytettävyys on kyllä syvältä.
   
 8. Garret

  Garret Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  11.01.2003
  Viestejä:
  429
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tähän nyt siis tulee parannus. Humax:in EPG.hen on lisätty tuo pikkukuva ylös oikealle ja se ei vaihdu ellei käyttäjä niin halua painamalla Ok haluamansa kanavan tietojen kohdalla.

  Vaan kaikkea ei voi saada. Tuon pikkukuvan vuoksi EPG:ssä yhtäaikaa näkyvien kanavien määrä on jouduttu pudottamaan neljään. Viisi oli minulle optimi (1-4 + SubTv). Mutta... Silti yhtä paljon kun Topfield:issä ;)
   
 9. anaboksi

  anaboksi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.01.2005
  Viestejä:
  398
  Saadut tykkäykset:
  0
  Taisin ilmaista itseäni epäselvästi äsken. Minusta Humaxin nykyinen systeemi on nimenomaan parempi, kuin Topfieldin. En pidä pikkukuvasta EPG:ssä. Sillä ei tee yhtään mitään ja se vie muutenkin vähissä olevaa tilaa ruudulta.

  Arrgh! Ei näin :OI EPG:ssä kuvaruudun pinta-ala pitää käyttää tiedon, ei kuvan esittämiseen.
   
 10. jomppa

  jomppa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.10.2001
  Viestejä:
  518
  Saadut tykkäykset:
  2
  Latasin Humaxin manuaalin ja siitä saa ainakin sen käsityksen, että USB-liitäntä olisi vain yksisuuntainen PC->Humax. Jos näin olisi, ei tästä sittenkään taida tulla Topfieldin syöjää.

  Tätä samaa asiaa näköjään ihmetellään myös AVForumsin keskusteluissa, laitteen spekseistä kun voisi saada toisenkin käsityksen "MPEG A/V file transfer between Duovisio(pvr9200t) and a PC".
   
 11. Hemmo67

  Hemmo67 Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.09.2005
  Viestejä:
  497
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kannattaa kokeilla niitä TAPeja; JAGs EPG on ehdoton. Myönnän, että Toppyn oma EPG on hieman torso (käytettävä kylläkin), mutta vasta JAGs on tuonut EPG:n käyttömukavuuden hyvälle tasolle. Esim. JAGsin EPG ei vaihda kanavaa näyttääkseen muiden kanavien ohjelmia. Samoin kaikki tallennettavat ohjelmat näkee yhden nappulan takaa - mutta ennen kaikkea se hakusanan etsintä on omaa luokkaansa. :love:
  Tätä pointtia en ikävä kyllä ymmärrä... Miten et muka näe muiden kanavien ohjelmia avatessasi laitetta. :confused:
  Vai johtuuko sen toimivuus sitten totaalisesti JAGs EPG:n ohjelmatietojen hausta automaattisesti joka aamuyö... Voipi olla - jälleen sitten lisäpisteitä JAGsille.
  Sitten tuo kanavalista... En tosin tiedä, minkälainen se Humaxissa on, mutta Toppyn ja JAGsin EPG:tä parempaa en oikein osaa toivoa.
  Tämä on mielestäni hyvä feature - omistan vain sisäantennin ja välillä signaali on heikko.
   
 12. Garret

  Garret Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  11.01.2003
  Viestejä:
  429
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lataa myös se Media eLinker:in manuaali, niin käsitys voi muuttua.

  BTW. eLinker on yllättävän samanlainen kun Topfield:in Altair. Mutta ei lue Topfield:in levyä (kokeilin).
   
 13. anaboksi

  anaboksi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.01.2005
  Viestejä:
  398
  Saadut tykkäykset:
  0
  JAGilla näkee joko 10 kanavan nykyisen ohjelman tai nykyisen kanavan seuraavat 10 ohjelmaa. Sillä ei näe yhdellä vilkaisulla esimerkiksi viiden kanavan seuraavan kahden tunnin tietoja. Humax vaihtaa kyllä kanavaa EPG:tä selatessa, mutta se tekee sen huomaamatta taustalla. Ja jos EPG:n sulkee jollain muulla, kuin ok-napilla, niin kuva palaa alkuperäiselle kanavalle. Ohjelmien etsintä hakusanalla löytyy myös, mutta hakuehtoja ei tosin voi tallettaa. Hakutulokset saa ajastuksiin ok-napin painalluksella. Lisäksi Humaxissa on harvinaisempi ohjelman tyypin mukainen haku (elokuvat, urheilu, musiikki, uutiset, jne.). Sitä tulee harvemmin käytettyä. EPG:ssä on myös kätevä home-nappi, jolla pääsee tulevaisuudesta takaisin nykyhetkeen tarvitsematta scrollata koko EPGtä läpi.
  En näe kun en käytä JAGia. Se ei vastaa meikäläisen tarpeita. Ja minä puolestani en ymmärrä miksi Topfieldin pitää ylipäätään hukata ne ohjelmatiedot sammutuksen yhteydessä :confused:
  Mitä silmä ei näe, ei sydän toivo :D En minäkään pitänyt Humaxin EPG:tä & kanavalistaa mitenkään erityisenä, kunnes näin miten paljon huonommin asiat voisivat olla.
  Tässä kohtaa intressit näköjään eroavat. Kaapelissa, jopa HTV:n :p , signaali on sen verran tasalaatuista, että mittareita ei tarvita. Tieto ohjelman tilanteesta on paljon arvokkaampi. Pöytäantennin kanssa tilanne on toinen, myönnetään.
   
 14. Garret

  Garret Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  11.01.2003
  Viestejä:
  429
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen pahoillani. Minulle tämä on parempi, mutta muista ominaisuuksista tunnumme sentään olevan samaa mieltä :thumbsup:

  Julkaistaan englannissa tämän hetkisten tietojen perusteella lokakuun alkupuolella. Saksassa, ranskassa ja pohjoismaissa myöhemmin tänä vuonna, mutta kuitenkin ennen joulua. Jos historia toistaa itseään kuten PVR-8000T:en tapauksessa (joka myöskin piti alunperin julkaista syyskuussa) niin saamme laitteen marraskuussa suomeen.

  Laitetta myydään saarivaltakunnassa hintaan 280-340 euroa. Kun tuohon sitten ostaa Conax CAM:in (..ken tarvitsee, minä en) hintaan 55,- niin halvaksi se silti jää.

  Mainosten ohitustoiminto on myöskin parempi kun aiemmin annettiin ymmärtää; hyppy asetettavissa 15, 30 tai 60 s.

  Niin... ja se television kauko-ohjaus pitäisi sittenkin olla mukana (lähde Humax UK).

  Enää jää vaivaamaan USB:n siirtonopeus, mutta sen selvittämiseen menee vielä pari viikkoa. Tai sitten ei ;)
   
 15. Hemmo67

  Hemmo67 Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.09.2005
  Viestejä:
  497
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä tuo signaali meikäläiselläkin on pääosin hyvä, mutta silloin kun sitä antennia joutuu myrskyiltaisin siirtelemään, niin siitä on hyötyä. Tiedon ohjelman tilanteesta meikäläinen tsekkaa siitä kello featuresta. Toki siihenkin löytyy TAPeja. :rolleyes:
  Kaipa se on niin, että toinen tykkää äidistä ja toinen tyttärestä... :love:
  Kunhan nämä korealaiset ja maahantuojat saisivat viimeinkin toimivan päivityksen siihen tekstityksen aikaisuuteen ja EPG-tietojen ajoittaiseen puuttumiseen (en siis tarkoita välttämättä tuota sammutuksen aiheuttamaa ongelmaa). Silloin laite on se "unelmaboxi" - kunnes joku toinen kehittää paremman laitteen. :p
   
 16. anaboksi

  anaboksi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.01.2005
  Viestejä:
  398
  Saadut tykkäykset:
  0
  Historia on myös opettanut, että näihin arvailuihin ei kannata laittaa vuosilukua mukaan...
  Jotenkin minusta tuntuu, että sisäänrakennetun conaxin puuttuminen tulee rajoittamaan laitteen saatavuutta Suomessa, varsinkin kaapelipuolella :OI Jos boksi on muuten hyvä, niin kyllä sen CAMin voi hankkia myös erikseen.
  Tästä ei kannata vetää mitään pitkälle meneviä johtopäätöksiä. Humaxilla esimerkiksi CX-1201T:n kaukosäätimellä voi komentaa muitakin laitteita, mutta C-mallin kapulalla ei.
   
 17. unreal

  unreal Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2004
  Viestejä:
  3 805
  Saadut tykkäykset:
  0
  No toivotaan, että Humax tekee tässä asiassa poikkeuksen, mutta niin se vaan on kummasti ollut että tuo toinen viritin tuo mukanaan aivan uuden ulottuvuuden bugien määrään. Kyllähän se softan monimutkaisuus kasvaa tuossa tapauksessa kertarysäyksellä melko reippaasti. Voihan se toki olla, että Humaxilla osataan paremmin, kun heiltä on jo ollut tallentavia bokseja markkinoilla aiemmin. Noin yleensä en kuitenkaan luottaisi laitteen bugittomuuteen "edellisten mallien" perusteella, jos uudessa laitteessa on noinkin merkittäviä uusia ominaisuuksia, kuin tuo toinen viritin.
   
 18. jms

  jms Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  28.06.2002
  Viestejä:
  1 845
  Saadut tykkäykset:
  4
  Laite on varmaan periaatteessa sama kuin PVR9100 sat-viritin, sama softa ym. Tosin edellämainitulla ei pysty tallentamaan kuin yhtä kanavaa kerrallaan ja jotain muutakin uutta ominaisuutta tuossa on. Bugiton tuokaan tuskin on, mutta oma laite ei ole ns. 'normaalikäytössä' jumittanut kertaakaan. Jotkut nauhoitukset on katsellessa/kelatessa jumittaneet, mutta ko/muut 'jumitilanteet' on laskettavissa yhden käden sormin ja laite on ollut jo useamman kk:n aktiivisessa käytössä.
  Eli vaikka itse aika niuho pientenkin häröjen suhteen olen, ei oikein pahaa voi vehkeestä sanoa.
   
 19. jms

  jms Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  28.06.2002
  Viestejä:
  1 845
  Saadut tykkäykset:
  4
  9100:ssa on ainakin ajansiirtonauhoitus timesift rec. tjsp. kiinteästi päällä katsottavalla kanavalla, jos se sitten rajoittaa. En tiedä miten topfieldissä asia on. Myös kuvakuvassa estää tallennuksen.
  Bugeista senverran, että USB liitännässä on ilmeisesti joku kontakti(yksilö?)vika, joutuu vemputteleen että saa yhteyden. Tavara liikkuu molempiin suuntiin kyllä, mutta videon imurointi on aika hidasta ja aina ei tunnu onnistuvan ollenkaan tai tiedostosta puuttuu paloja/korruptoitunut?
  Ajastin hukkaa tiedot jos käy menussa, tuli muistaakseni softapäivityksen yhteydessä. Mp3 toisto ei toimi, soittaa kyllä, mutta mitään ei kuulu. :eek: Kuva-albumi on myös aika turhake.
   
 20. Garret

  Garret Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  11.01.2003
  Viestejä:
  429
  Saadut tykkäykset:
  0
  Veljet saarivaltakunnassa ovat jo "vahvistaneet" että laitteella pystyy tallentamaan kahta eri kanavaa ja katsomaan kolmatta, jos se on jomman kumman tallennettavan kanssa samassa mux:issa. Eli aivan kuten Topfield:issä.

  Oliko tuossa S-mallissa mahdollisuus siirtää tallenteita PC:lle, ja jos on, oletko kokeillut sitä?

  Tänään piti alkaa toimitukset T-mallille englannissa. Saa nähdä :thumbsup: