Humax HDPVR-5000T

Keskustelu osiossa 'Humax' , aloittajana Skatt62, 04.08.2011.

 1. turbo

  turbo Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.12.2002
  Viestejä:
  660
  Saadut tykkäykset:
  0
  Toimiiko antennin läpivienti kytkentä aina ?

  Huomasin eilen, että mikäli boxi ei ole päällä (siis sammutettu aiemmin standby tilaan), tv:n virittimellä ei kuva näy. Kun laittaa boxin päälle, niin boxin antenni läpivienti kytkeytyy ja kuva näkyy myös tv:n omalla virittimellä.

  Kun boxin sammuttaa kaukolla standby tilaan, niin läpivienti on aktiivinen noin 15min (ja kuva näkyy tv:n omalla virittimellä), jonka jälkeen läpivienti taas deaktivoituu kokonaan ja tv:stä häviää kuva (ei signaalia).

  Vika vai ominaisuus ?
   
 2. jari76

  jari76 Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.11.2003
  Viestejä:
  48
  Saadut tykkäykset:
  0
  Poista virransäästötila stand by tilassa pois, niin kuva menee läpi.

  Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
   
 3. turbo

  turbo Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.12.2002
  Viestejä:
  660
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos vinkistä! Täytyypä testailla...

  EDIT: ja tosisaan tuo auttoi, nyt toimii läpikytkentä.
   
  Viimeksi muokattu: 12.10.2011
 4. jari76

  jari76 Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.11.2003
  Viestejä:
  48
  Saadut tykkäykset:
  0
  Edelleen huomaan hyppimistä tallennuksissa, varsinkin kun tallentaa ja katsoo samaan aikaan tallennusta.

  Pitänee palauttaa laite liikkeeseen, kun ei vaihtamallakaan parantunut...

  Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
   
 5. manu99

  manu99 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.10.2011
  Viestejä:
  41
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hankin kyseisen härvelin, silmälläpitäen HD:ta. Normi boksit olisivat olleet n. 250-300, joten pieni lisäinvestointi terävästä kuvasta oli mielestäni vähän. Havaintoja:
  + tallentaa 2 hd:ta (mulla on tv viihteen yle, mtv ja nelonen) ja antaa katsoa vaikka canal plussaa samalla
  + Yleiskaukosäädin (toimii heittämällä oman LG:n töllön kanssa)
  + Voi siirtää tallennuksia esim. koneelle usb:n kautta
  + Ethernet (myyjä mainitsi, että toimii jatkossa Tv viihteen iptv palvelujen kanssa) - mukava lisävaihtoehto jos näin
  + hakusanatallennukset
  + HDMI piuha mukana paketissa
  + ei minkäänlaisia tallennusongelmia ainakaaan toistaiseksi

  - kovalevy olis voinut olla isompi (markkinoilla jo teratavun bokseja). HD vie tilaa !
  - Boksi ei kytkeydy automaattisesti päälle vaan pitää vaihtaa source telkkarista ainakin itsellä - tosin hiukan helpotti tuo yleiskaukosäädin, joka on siis paketissa
  - varmaan käyttäjäkohtaisia vee itutuksen aiheita - itselläni oli aiemmin samsungin tallentava, joten siitä on menty eteenpäin ja paljon.
   
 6. turbo

  turbo Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.12.2002
  Viestejä:
  660
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuo on kyllä ärsyttävä ominaisuus, jonka todella olisi luullut olevan itsestään selvä, että HDMI kykeytyy automaattisesti. Mutta eipä vaan omassanikaan Sony 46D3000:ssa kytkeydy, tosin tuolla aiemmalla sivulla todettiin, että Humax ei tue tätä toimintoa.
   
  Viimeksi muokattu: 12.10.2011
 7. Japsu1

  Japsu1 Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.05.2006
  Viestejä:
  728
  Saadut tykkäykset:
  0
 8. RaakaRoki

  RaakaRoki Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.09.2006
  Viestejä:
  109
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aioin myös hankkia kyseisen boksin viime lauantaina mutta jätin ostamatta kun myyjä sanoi, että ainoastaan TV viihteen kortti toimii tässä laitteessa.
  MTV3 Plus-kortti EI TOIMI
   
 9. turbo

  turbo Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.12.2002
  Viestejä:
  660
  Saadut tykkäykset:
  0
  Erittäin hyvä linkki, kiitos! En tiennytkään että tuolla keskustellaan tämän laitteen vioista.

  Tärkeinpinä kohtina voisi mainita varsinkin tämä hyvin koostettu vikakuvaus (tapahtuu myös minun boxissa):

  Huomioita:

  -Jos tallentaa ohjelmaa ja rupeaa katsomaan tallennusta, pysähtyy tallennuksen katselu kun ohjelma loppuu.

  -Näyttää myös siltä, ettei ajan lisääminen tallennukseen toimi automaattisesti.

  -Boksin laittaa päälle, hdmi ei kytkeydy eli kuvaa ei näy. Sammuttaa ja laittaa uudestaan päälle, tulee kuva. Ei kuitenkaan aina!


  Ja Expertin virallinen vastaus:

  Humax HDPVR-5000T laitteen ohjelmistopäivitykset tulevat ilmateitse OTA-päivityksenä (Over The Air). Saatavilla olevista OTA-päivityksistä ilmoitetaan Expert.fi –sivuiltamme löytyvän HDPVR-5000T tuotteen yhteydessä heti, kun tieto päivityksen saatavuudesta on olemassa.

  Ystävällisin terveisin
  Lauri Räsänen
  Expert ASA Oy


  Nyt sitten vain jäädään odottelemaan tuota OTA päivitystä.
   
 10. unreal

  unreal Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2004
  Viestejä:
  3 805
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämä koskee käytännössä kaikkia linkittäviä T2/HD-laitteita. Linkittävissä laitteissa kortti pitää aina linkittää, vaikka kanavat sinällään eivät vaatisi linkitystä ja koska plustv ei korttejaan ainakaan toistaiseksi linkitä, eivät ne uusissa laitteissa toimi.

  CI+-laitteet ovat tässä siinä mielessä paremmassa asemassa kuin sisäisen korttipaikan omaavat, että niihin voi laittaa plustv:n korttia varten vanhan, ei-linkittävän moduulin, jossa kortti toimii, mutta niissäkin pitää siis olla toinen moduuli linkitystä vaativia palveluita varten ja toinen moduuli plustv:tä varten.
   
 11. RaakaRoki

  RaakaRoki Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.09.2006
  Viestejä:
  109
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olisikin hyvä jos tässä laitteessa olisi tyhjä paikka toiselle ei-linkittävälle korttimodulille, kuten on vanhassa, hyväksi todetussa 9200T-mallissa.
  Expert-myyjä sanoi, että myös kilpailevassa Topfield TRC-2400 HD-diboksissa on sama vika eli MTV3 Plus-kortti ei siinäkään toimi eikä siinä ole tyhjää paikkaa ei-linkittävälle modulille vaikka vanhassa Toppari-mallissa oli.
   
 12. turbo

  turbo Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.12.2002
  Viestejä:
  660
  Saadut tykkäykset:
  0
  Uusimmassa Tekniikan Maailmassa 21/2011 näytti olleen vertailu, Humax voitti ainoana 5 tähteä.

  Vertailu:
  Tallentavat digiboksit maanpäälliseen hdtv-vastaanottoon
  - Finnsat FH05-HDR
  - Handan DVB-TC 9901
  - Humax HDPVR-5000T
  - Topfield TRC-2400
  - Wbox HD2

  Onko ohjelmisto päivitystä jo saatavilla ? Buginahan on se silloin tällöin toiston aikana tapahtuva hyppiminen.
   
  Viimeksi muokattu: 16.11.2011
 13. LareHir

  LareHir Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.02.2002
  Viestejä:
  257
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen sitä mieltä, että tämmöiset testit auttavat. MikroBitti -lehden testi oli aika kevyesti tehty. Tekniikan Maailma teki laitteille paljon tarkkoja teknisiä mittauksia ja julkisti niiden tuloksia. TM lisäksi listasi selkeässä taulukossa laitteiden eri ominaisuuksia, ja siitä nopeasti huomasi laitteiden välisiä eroja. Hämmästyttävä oli erot virrankulutuksessa. TM mittasi, että Finnsat HD-digibox kuluttaa valmiustilassa alle 1 W (kuten myös Handan, Humax ja Topfield. Wbox kulutti 2 - 15 W). Toiminnassa Finnsat kulutti vain 11 W, kun Humax 18 W, Handan 19 W, Wbox 21 W ja Topfield 23 W. Toinen asia joka minua kiinnosti oli, että kaikki laitteet voidaan päivittää OTA, mutta vain Finnsat, Humax ja Topfield voidaan ladata internetistä tietokoneella USB-tikulle, ja sillä tavalla voi päivittää Digiboxin softan. Minulle yksi tärkeimmistä ominaisuuksista (joka nyt minun SD-boxista puuttuu) on, että voi siirtää Digiboxin kovalevylle talletettuja ohjelmia laitteen USB-liitännän kautta ulkoiselle USB-kovalevylle. Tämä toimii TM:n mukaan Humaxissa ja Handanissa.

  Se, mikä minua Humaxissa ihmetyttää on, että sitä edustaa Suomessa Expert ketju. He ilmeisesti tuovat sitä itse maahan ja myyvät ketjunsa kautta. Heidän edustaja Lauri Räsänen lupasi 19.9.2011, että päivityksiä tulee OTA. Vaikka täällä on Expert ketju myöntänyt, että laitteissa on tallennettuja ohjelmia katsottaessa satunnaisia nykimis-ilmiöitä, niin tähän mennessä mitään OTA päivitystä ei ole tullut. Hän kyllä myöntää käyttöoppaassa olevan väärän teknisen tuen puhelinnumeron. Oikea numero on: 09-5618 6366. Lauri allekirjoitti viestinsä Expert ASA Oy nimissä.

  Muuten vain TM julkaisi myös, mikä oli testattujen laitteiden ohjelmistoversio. Humaxissa se oli 1.00.01

  Yksi ihmetykseni aihe TM kirjoituksessa on se, että Humax pääedustajaksi mainitaan TDF Entertainment Oy. Sama firma joka omistaa Suomessa Digitan (joka välittää kaikki antenni TV-kanavat katsojille Suomessa). Heidän web-sivuilta ei mitään Humaxeja löydy.
  Toiseksi TM antaa internetosoitteeksi: www.tvviihde.fi Sehän on HD-korttien kauppias Anteniverkkoon. Eivät he Humax digiboxeja myy.
   
 14. LareHir

  LareHir Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.02.2002
  Viestejä:
  257
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kun muut eivät ole kommentoineet niin kommentoin itse, miten homma jatkui torstaina 24.11.2011. Minulle soitti TV-Viihteen puhelinmyyjä. Naishenkilö, joka yritti tarjota minulle lisää heidän palveluita, kun kortin olin jo heiltä tilannut.
  Kun kerroin, että en ole korttia päässyt laisinkaan käyttämään kun antenniverkon HD-tason digiboxi on edelleen hankkimatta ja kun MikroBitin ja TM lehtien testit menivät niin ristiin. Tässä on tavallinen kuluttaja ihan ihmeissään kun vielä DVD-Plaza alan aktiivien käyttäjien kommenteista saa lukea, että Humaxissa on talletettuissa videoissa nykimisilmiöitä, jonka Expert Oy on myöntänyt ja päivitystä ei ole tullut. Meillä syntyi hyvä pitkä keskustelu.

  Ensinnäkin hän sanoi, että TM-lehden antama internet osoite TV-Viihteeseen on väärä, mutta tavallaan oikea, sillä maahantuoja on heidän emoyhtiö, TDF Entertaiment Oy. TV-Viihde ei myy Humax boxeja, mutta heidän kortit on erittäin hyvin testattu sen boxin kanssa ja hyvin toimii. TDF Entertaiment myy boxit jälleenmyyjien kautta, joista Expert Oy:llä on myös hyvä tekninen tuki ja huoltopalvelu. Sitten hän kehoitti menemään Gigant-liikkeeseen katsomaan miten Humax HD-boxi toimii käytännössä. Hän kertoi, että Gigantin WEB-sivuilla lukee, että se boxi on siellä nyt myynnissä 379 Eurolla. Menin Gigant myymälään.

  Kun kysyin HD-digiboxeja, niin myyjä ohjasi minut heti Humax boxikasan viereen ja sanoi, että tässä on hyvä sellainen. Kun sanoin, että luin MB:n ja TM:n testit, niin niiden tulokset olivat ristiriitaiset. Lisäksi mainitsin, että DVD-Plazasta olen lukenut, että siinä on toistossa esiintynyt nykimistä. Hän katsoi minua pitkään ja näytti heillä muita myynnissä olevia HD-digiboxeja. Hän kertoi, että saan ostaa minkä haluan, mutta tämän Humax boxin ostajat ovat olleet tyytyväisimpiä. Kysyin MB:n voittajasta W-boxista, niin hän sanoi, että niitä asiakkaat tuovat jatkuvasti takaisin. Kun Gigantti antaa ostetulle laitteelle 30 päivän palautusoikeuden (ja rahat takaisin) päätin ostaa Humax boxin.

  Se on nyt asennettu, soitin TV-Viihteen puhelinpalveluun ja annoin heille boxin koodin linkitystä varten. Nyt odotan, että alkaisi HD-kanavat näkymään. Ei ole vielä tapahtunut. Montako tuntia sitä pitää odottaa?
   
 15. manu99

  manu99 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.10.2011
  Viestejä:
  41
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulla kesti tunnin toi linkitys. Meilillä ja puhelimitse olen asioinut niin yllättävän nopeaa toimintaa kyseisellä firmalla. Nyt voikin sitten ruuhkaa pukata ton testivoiton jälkeen....
   
 16. LareHir

  LareHir Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.02.2002
  Viestejä:
  257
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vasta tänään 1,5 vuorokautta myöhemmin linkitys onnistui. Se vaati 3 eri soittoa TV-Viihteen tukeen. Joka kerta sain samoja vinkkejä. Onko kortti laitettu oikein? Ohjekirja ei kerro selkeästi, miten päin kortti pitää asentaa. Tytöt neuvonnassa sanoivat, arvelen sen olevan...?? Sanoin, siis et tiedä, voitko selvittää. Kolmannella soitolla henkilö kävi joltain kysysymässä ja selvisi, että ohjekirjassa on tässä kohtaa virhe. Ohjekirjassa sanotaan, että siru pitää olla alaspäin. Nyt selvisi, että siru pitää olla ylöspäin ja kortti työnnetään lukijaan siru edellä. Lisäksi TV-Viihde taas uusi linkitysoperaation, sanoivat siihen menevän noin 15 minuuttia, mutta odota 30 minuuttia. Jos ei kanavat ala näkyä, niin soita meille uudestaan. Lisäksi henkilö suositti, että teen IVO-buutin ja sen jälkeen laitan tehdasasetukset uudestaan voimaan. Kas ihme, TV-Viiheteen kortin avulla HD-kanavat alkoivat näkyä. Yllätys oli se, että myös kaikki Canal+ kanavat alkoivat näkyä. Tästä sanottiin, että ne näkyvät joulukuu 2011 loppuun asti. Oli kiva katsoa hurjaa tennisottelua HD-tasoisena. Haastaja voitti siinä hallitsevan mestarin.

  Mutta huomasin ongelman, kun katsoin YLE HD lähetystä (sehän on kooste välillä TV1 ja välillä TV2 lähetyksiä). Sillon tuli TV2:n lauluohjelmaa, "Tartu Mikkiin" vai mikä sen nimi on. Siinä laulettiin kuin karokea. Hyvää kuvaa ja äänen olin kytkenyt optisella linkillä kotiteatterivahvistimeen. Dolby Digital ei mennyt päälle, mutta hyvältä kuitenkin kuullosti. Ongelma oli siinä, että selvästi suorassa ohjelmasssa huomasin kuvassa ja äänessä pätkimisiä.

  Oletteko muut huomanneet tämmöistä pätkimistä suorassa lähetyksessä? (Ei siis kun katsoo ohjelman tallennusta.)
   
  Viimeksi muokattu: 26.11.2011
 17. manu99

  manu99 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.10.2011
  Viestejä:
  41
  Saadut tykkäykset:
  0
  YleHD - Arkisin lähetetään YLE TV2:n ja viikonloppuisin YLE TV1:n ohjelmaa simulcast- eli samanaikaislähetyksenä. Ohjelma-aika on päivittäin klo 17.00 - n. 23.00.

  Pätkimistä on esiintynyt ajoittain iltaisin tai kuva on pikselöitynyt hetkeksi. Harvoin mutta kuitenkin. Liekö vika lähetyksessä, talon antennissa, omissa kaapeleissa, ilmoista - ei tietoa. Veikkaan, että lähetyksessä on riittämättömästi tehoa. Koeaika ja uusi tekniikka niin se on hakemista. Tosin meillä kuva pikselöityy samalla tavalla normi digilähetyksenkin kanssa ajoittain.
   
 18. Taky

  Taky Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.11.2004
  Viestejä:
  251
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä ainakin omassa yksilössäni kortti on kuten ohjekirja sivulla 5 ohjeistaa ihan selvästi tekstein ja kuvin, siru alaspäin ja edellä korttipaikkaan.
  Olisiko laitteessasi kortinlukija kotelossaan väärin asennettu....?  Eilen illalla about klo 23 kortti koneeseen ja TV2 HD kanava päälle niin alle puolessa tunnissa linkitys OK.

  Parin tunnin perusteella ei moista havaintoa, mutta toki istunto ei kovin pitkä.

  Asentaja kävi katsomassa talon antenniverkon ja se on max tasolla Lahdesta vastaanoettuna parin kymmenen km päähän.
   
 19. LareHir

  LareHir Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.02.2002
  Viestejä:
  257
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos tiedosta, miten YleHD on valinnut ohjelmat jotka se näyttää kanavallaan. Katsoin samalla televisiolla (ilman Humax HD boxia) suoraan omakotitaloni antennilla samaa SD-lähetystä ja se ei pätkinyt.
  Antenni on katolla ja suunnattu Espoon Latokasken TV-mastoon. Matkaa tulee noin 6,5 km ja mittausten mukaan saamani kenttävoimakkuus on maksimissa. Musiikkiohjelmassa tuo kuvan ja etenkin äänen pätkiminen on rasittavaa.
   
 20. peetri

  peetri Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.12.2007
  Viestejä:
  31
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eilen tuli kannettua tuo Humax HDPVR-5000T kotiin yhdessä HD aloituspakkauksen kanssa. Tais mennä heti alussa väärin (myyjän moka?) sillä aloituspakkauksessa on myös se Conax moduli ja sitähän ei tässä boxissa tarvita. Joka tapauksessa tarvittavat linkkaukset on tehty jo eilen mutta eipä vielä HD kanavat näy. Neljään kertaan olen tvviihteelle soittanut ja niitä tehdasasetuksia ne siellä aina ehdottaa. Täytyy jatkaa taas huomenna yrittämistä.

  Joka tapauksessa YLE HD näkyy (MTV3 ja Nelonen ei) ja vähän huolestuttaa YLEllä esiintyvä nykiminen ohjelmaa katsottaessa. Vaikka kuva onkin todella hyvä esim tartu mikkiin ohjelmassa niin kyllä nykiminen on melko ärsyttävää. Muuten kyllä boxi vaikuttaa todella hyvältä.