Humax HDPVR-5000T

Keskustelu osiossa 'Humax' , aloittajana Skatt62, 04.08.2011.

 1. peemvee

  peemvee Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.08.2006
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ostin porukoille viime viikolla 5000T:n kuusi vuotta toimineen 9200T:n korvaajaksi. Kyselin äsken kuulumisia ja tiedustelin samalla, kuinka elo uuden boksin kanssa on sujunut. Kuulemma jo talletetuissa ohjelmissa oli ilmennyt samaista "kielikylpyä" infoteksteissä. Olivat tallentaneet JIMiltä tms. jotain Poliisit -sarjaa neljä jaksoa peräkkäin. Kahdessa talletetuista infotekstit olivat ruotsiksi. Saimme puhelinkonsultaation aikana vaihdettua asetuksista myös toissijaiseksi kieleksi suomen. Toivottavasti tämä korjaa tilanteen. Lupasin palauttaa boksin, ellei ominaisuus korjaannu ja häiritsee liikaa. Itse en ole edes nähnyt boksia, joten etätuki on hieman hankalaa. :)

  Toinen harmittava seikka on kuulemma se, että EPG:ssä taustaväri on musta ja osa infoteksteistä on harmaata. Vanhaan boksiin (sinisellä taustalla valkoiset tekstit) verrattuna värit eivät +65 ikäiselle tai muillekaan ole kontrastiltaan parhaimmat. Tiedä sitten, voiko taustaväri vaihtaa valikossa? Aavistuksen on vielä hakusessa, pitäisikö sittenkin ostaa kahdella DVB-T2 -virittimellä varustettu Samsung (7/8/9) telkkari (tai Sony) ja nauhoittaa sieltä ohjelmat USB-kovolla. Samalla voisi heittä vesilintua koko digiboksilla.
   
 2. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 881
  Saadut tykkäykset:
  268
  Tuo voi myös johtua ihan siitä, että poksi näyttää infotekstissä lähetyspäässä ekana syötetyn kielen, joka voi joskus olla ruotsi, eikä välitä tuon taivaallista tekstityskielen asetuksista, joka on siis eri asia kuin infotekstit....
  Mulla nimittäin säännöllisen epäsäännöllisesti on myös infotekstit ruotsiksi jollain kanavilla omassa Miraclebox:issa...

  T: Vesku
   
  Viimeksi muokattu: 18.02.2014
 3. peemvee

  peemvee Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.08.2006
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
  Viestittelyni Yleisradion, Nelosen (Sanoma tms.), Digitan ja Humaxin huollon perusteella päädyin edellisen kirjoittajan kanssa samaan päätelmään. Boksi ymmärtää valitun kielen ainoastaan ollessaan päällä tallennustilanteessa, poislukien taaksepäin kelaus kesken tv-katselun. Sammutettuna aloitetun tallennuksen kieli valikoitunee lähetyspään ensimmäisenä syötetyn kielen mukaan. Korjausta tähän tuskin enää saadaan Humaxin toimesta.

  Käytin laitetta vanhempieni luona viikonloppuna ensimmäistä kertaa. Tarkoitukseni oli muuttaa antenniverkossa muodostunutta kanavaluetteloa siten, että YLEn HD-kanavat olisivat tulleet kanavapaikoille 1 ja 2. YLE TV1 HD sijaitsee nyt kanavapaikoilla 21 (DNA) sekä 31 (Digita). Sain ohjekirjan perusteella siirrettyä näistä toisen Suosikki numero yhdeksi, mutten keksinyt, kuinka jatkossa hyödyntää tuota suosikiksi tallentamaani kanavalistaa kaukosäätimellä. Voisiko jo valistuneempi neuvoa pientä insinörttiä, joka ei vaan tajua. :)
   
 4. arskaxx

  arskaxx Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.02.2004
  Viestejä:
  968
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ok-napilla ja oikeaa nuolta painamalla siirrytään sen suosikin kohdalle ja uudestaan ok.... Ohjelmaoppaassa sinistä nappia (ryhmä) ja valitaan se oma suosikkilista....

  Minun boxillani tuntuu olevan välillä hankaluuksia pitää tuo oma suosikkilista oletuksena päällä eli tyrkyttää vaan sitä kaikkien kanavien listaa :(
  Onneksi ei sentään joka päivä tee tuota :)
   
 5. peemvee

  peemvee Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.08.2006
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos arskaxx tuosta vinkistä. Muuten ok, muttei valinta säily, vaan tulee tehdä joka käynnistyksen yhteydessä uudelleen. Ei sitä jaksa tehdä. Porukat ovat tyytyneet SD kuvaan kanavalta yksi (1), vaikka parempaakin olisi tarjolla kanavapaikoilta 21, 31.

  Helmikuun puolivälissä hankitun boksin kaukosäädin mykistyi eilisiltana, eikä enää toimi. Porukat vaihtoivat uudet paristot kahdesti ilman havaittavaa muutosta parempaan. Äänenvoimakkuutta ja kanavavalintaa voi säätää Humaxin etupaneelista. Porukat sammuttivat laitteen takapaneelista ja töpseli oli yön yli irti seinästä. Laitteen käynnistys aamulla ei korjannut vikaa. Huoltoon tuo tarvinnee toimittaa. Kuluttaja-asiakkaan on hankala tutkia, onko vika kaukosäätimessä (RM-F04) vai boksin ir-vastaanottimessa.

  En muista luinko tältä foorumilta, vai jostain muualta, että ainakin osassa bokseissa on toinen "vika tai ominaisuus". Viallisten konkkien vuoksi antennisignaali ei välity televisioon saakka muutamaa minuutti kauempaa, kun tallentavan boksin sammuttaa. Kaiken järjen mukaan signaalin tulisi välittyä laitteen läpi, vaikkei se ole päällä.
   
 6. arskaxx

  arskaxx Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.02.2004
  Viestejä:
  968
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minulla on kohta kuukauden pysynyt tuo suosikkilista "päällä", en tosin tiedä miksi :)

  Kaukosäätimen toiminnan voi tarkistaa digikameralla/kännykällä.. Tai ainakin sen voi tarkistaa, että kaukosäädin yleensäkin lähettää jotain... Eli kamera päälle ja suunnataan se kaukosäädin kameraa kohti, nappien painallukset pitäisi näkyä kameran/kännykän näytöllä.. Ellei näy, niin sitten kaukosäädin on rikki....

  Tuohon antennisignaaliin en osaa sanoa mitään muuta kuin, että mun vanhemmilla on joku Topfield, eikä siitä saa antennisignaalia ulos telkulle millään konstilla, oli boxi päällä tai ei... Toppari on nyt 3 vuotta vanha, mutta ongelma huomattiin vasta äsken kun jouduttiin ostamaan aito digitelkku hajonneen ikivanhan analogin tilalle..
   
 7. turbo

  turbo Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.12.2002
  Viestejä:
  660
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ainakin mulla antenninsignaali menee läpi digitelkkariin vaikka boxi sammutettuna. Siellä oli joku asetus boxissa, aiheesta keskusteltu tässä topicissa aiemmin.
   
 8. peemvee

  peemvee Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.08.2006
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kommentoin aiempaa omaa viestiäni. Porukoilleni ei pitäisi antaa mitään teknisiä laitteita käyttöön. Poikkesin tänään heidän luonaan ja kasasin uudelleen huoltoa varten puretun setin. Ei kaukosäätimessä tai boksissa ollut mitään vikaa. Kaukosäätimen ylälaidassa sijaitseva ohjausnappi oli kohdassa DVD. :) Kumma juttu, jos tuolla asetuksella ei voi ohjata PVR:ää. En sitten enää muistanut tuota antennisignaalin läpijuoksua testata. Sille ei ole tällä erää varsinaista tarvetta, jos tuo Humax jatkossakin pelittää.

  Ps. Mitäköhän tästä valmiista maailmasta tulee, kun harmaat pantterimme vielä lisää ikäänntyvät. Naapurin mummo vaihtoi operaattoria kuluneella viikolla. Olin opastanut häntä muutama viikko sitten vaihtamaan SIM-kortin luuriin vanhan lopetettua toimintansa. Toistin moneen kertaan, että hän laittaisin kortin paikkaansa samalla tapaa vanhan kanssa huomioimalla sen puuttuvan kulman. Toissapäivänä puhelimeni sitten soi, ja tää mummo ilmoittaa, ettei luuri enää tunnista uutta SIM-korttia, vaikka saimme siihen yhdessä PIN-koodin aiemmin vaihdettua. Puhelinkonsultaation aikana sitten selviää, että kortin voi sittenkin saada paikoilleen väärinpäin. Onneksi lukupinnat sentään olivat oikeinpäin. :)
   
 9. jonsu

  jonsu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.09.2008
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mikä on nykytilanne tämän boksin kanssa, toimiiko tässä HD maksukanavat eli PlusTV (vai onko tuo nykyään nimeltään DNA Welho ja uusi kortti vihreä)?
  Teknisissä tiedoissa sanotaan että mukana on "CI+-maksukortinlukija Conax-linkityksellä", eli tuon perusteella tuo pitäisi onnistua?
   
 10. hhelminen

  hhelminen Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.07.2006
  Viestejä:
  865
  Saadut tykkäykset:
  13
  Taitanee olla edelleen varmatoimisin näistä Antenna HD Ready boxeista, niin kuin tästäkin topicistakin hyvin selviää (ei pahemmin ongelmista ole täälläkään raportoitu).
  Maksukanavat toimii (on sisäänrakennettu paritettava conax paikka).
  Tuo teksti "CI+-maksukortinlukija Conax-linkityksellä" on vähän hämäävä mutta pitää paikkansa, on siis CI+ korttipaikka (ei moduulipaikka niin kuin saattaisi myös ymmärtää).
   
  Viimeksi muokattu: 30.05.2014
 11. rewind

  rewind Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.11.2004
  Viestejä:
  892
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aikaisemmin:
  Eli siis PlusTV ei kuitenkaan toimi, vai miten tämä pitäisi ymmärtää?
   
 12. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 881
  Saadut tykkäykset:
  268
  Vanha Plussakortti (oliko se nyt sitten valkoinen) ei toimi, kun ei ole paritettava, uudempi paritettava (oliko se nyt musta) toimii ja jos kortissa on se DNA Welho (väristä en tiedä) niin toimii...
  Maksu-HD-kanavat (niiden näkyminen) roikkuu siitä paritettavuudesta....
  Ilmaiset (YLE HD1, HD2 ja Femma HD, voi olla joku FOX HD:kin vielä) ei edes tarvii korttia eikä paritusta, ei ainakaan pitäisi...
  Erinomainen sekasotku, kun nuo ilmaiset riippuu näkyvyysalueesta ja lähettäjästä, Digita:lla UHF:llä osa ja DNA:lla VHF:llä osa ja useimmiten vielä ihan eri suunnassa...

  T: Vesku
   
  Viimeksi muokattu: 22.07.2014
 13. hhelminen

  hhelminen Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.07.2006
  Viestejä:
  865
  Saadut tykkäykset:
  13
  Myös uudet valkoiset Plus TV kortit on mahdollista parittaa kyseiseen humaxiin, joten käytännössä kaikki maksukanavat on saatavilla (Niin HD kuin SD kanavatkin).
  Jo jos omistat vanhan kortin niin pyydät DNA:lta (entiseltä Plus TV:ltä) vain uuden kortin vanhan tilalle, Plus TV musta viaccess kortti on jo ikävä kyllä historiaa...
   
 14. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 881
  Saadut tykkäykset:
  268
  Jassoo, että lisää korttipeliä, uusi valkoinen ja vanha valkoinen Plussakortti...

  T: Vesku
   
 15. rewind

  rewind Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.11.2004
  Viestejä:
  892
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos selvennyksestä! Enää tarvii vain löytää itse boksi jostain...
   
 16. Japsu1

  Japsu1 Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.05.2006
  Viestejä:
  728
  Saadut tykkäykset:
  0
  Prismoissa saattaa olla vielä, tänään näin Järvenpäässä yhden paketin ja hintalappu oli 299€...
   
 17. arskaxx

  arskaxx Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.02.2004
  Viestejä:
  968
  Saadut tykkäykset:
  0
  Prisman verkkokaupassa näyttää olevan myös, nehän toimittaa sen mihin Prisman myymälään haluat :)

  Verkkokaupan kuvassa on kylläkin ihan erinäköinen boxi kuin minulla :confused:
   
 18. pal625

  pal625 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.08.2014
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mikkelin Carlssonilla poikkesin 5.8. tiistaina ja siellä hyllyssä 5000T 199€
   
 19. Waltteri

  Waltteri Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.07.2007
  Viestejä:
  39
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kuusamon Prismasta lähti 280 e:llä. Yksi iskemätön ja näytekappale jäi vielä hyllyyn.
   
 20. Protek

  Protek Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2005
  Viestejä:
  102
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko uusimmissa softaversioissa korjattu se, että menossa olevan tallenteen katsominen katkeaa ja siirrytään "suoraan lähetykseen", kun tallennus päättyy?