Humax HDPVR-5000T

Keskustelu osiossa 'Humax' , aloittajana Skatt62, 04.08.2011.

 1. hipsuli

  hipsuli Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.07.2012
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Moi,
  Tuossa olen huomannut että jotku on moittineet että kelloa ei saa näkyviin kyseiseen boxiin... Itsellä se ainakin tuli kun otin virransäästö asetuksen pois päältä. En tiedä tuliko tämä ominaisuu päivityksen mukana vai ei mutta boxissa toimii, samoin toimii noi aloitus ja lopetus ajastuksien lisäykset sekä kuva ei pätki eli hintansa väärtti etenkin kun Prismoissa myivät juhannuksen jälkeen laitteet pois -50% eli 224,50€ hintaan tätä joten kyllä ostos kannatti...
   
 2. Orlando

  Orlando Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.06.2007
  Viestejä:
  27
  Saadut tykkäykset:
  0
 3. hhelminen

  hhelminen Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.07.2006
  Viestejä:
  866
  Saadut tykkäykset:
  13
  Eipä kannata mennä edes kokeilemaan, laitehan ei ole 100% sama.
  Brittiversiossa on CI+ paikka kun taas meillä myytävisä on CI+ moduuli sisäänrakennettuna.
  Joten päivityksen myötä lähtee myös sisäinen Conax linkitys ja Antenna HD Ready hyväksyntä....
   
 4. Tee_Vee

  Tee_Vee Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.10.2007
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tallennettujen HD-ja maksukanavien pikakelaus eteenpäin on aivan susi. Kuva ei siis rullaa ollenkaan vaan jumittaa paikallaan. Minuuttipalkki tosin liikkuu, mutta se on laiha lohtu. Taaksepäin kelatessa kuva liikkuu sujuvasti. Mainosten yli hyppiminen ei tahdo onnistua kuin tuurillaan. Onko muilla sama ongelma tai jopa ratkaisu tähän?
  Päivitin laitteen hetki sitten ja kokeilin asiaa tuoreella tallennuksella.
   
 5. OrmArtur

  OrmArtur Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.06.2006
  Viestejä:
  162
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko todella niin, että kellään muulla ei ole ongelmaa tallennukseen asetetun lisäajan kanssa? Päivitin silloin keväällä boksin heti kun se oli mahdollista, ja kaikki muut ongelmat poistuivat, kuten tallenteen nykiminen. Yhteenkään sellaiseen ohjelmaan, joka on asetettu tallentumaan samaan aikaan joka viikko, ei tule sekuntiakaan lisäaikaa, vaan se päättyy just eikä melkein. Jos ajastan kerta-ajastuksen, lisäaikaa tulee.

  Olen kokeillut kaikkia lisäaikavaihtoehtoja, mutta mikään ei toimi. Olen myös palauttanut tehdasasetukset, mutta ei siitäkään mitään iloa ollut. Toki takuu on voimassa, mutta ei se kata niitä 400Gb tallennuksia, jotka odottavat katsomista. Ideoita kellään?
   
 6. zippoman

  zippoman Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.03.2007
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ite oon laittanu suoraan niihin ajastuksien kellonaikoihin jokusen minuutin lisäaikaa.
   
 7. digidigidigi

  digidigidigi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.07.2007
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mutta onko joku silti kokeillut? :)
   
 8. Särmiö

  Särmiö Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.12.2012
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen harkinnut kyseisen digiboksin hommaamista, mutta yksi kysymys heräsi mieleen. Elisa viihteeseen tottuneen on ollut helppo tehdä ns. "jatkuvia tallennuksia". Eli onnistuuko Humaxilla jatkuvasti ohjelmien tallentaminen, että boksi tajuaa automaattisesti tallentaa kaikki tulevat ohjelmat esim. kyseisestä sarjasta? Ei ole tullut vuosiin oltua digiboksia Elisa Viihteen takia joten onko tämä nykyään ihan vakio ominaisuus kaikissa dighibokseissa jo?
   
 9. Japsu1

  Japsu1 Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.05.2006
  Viestejä:
  728
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei ole kovinkaan yleinen ominaisuus näissä rautabokseissa eikä onnistu kyseisellä Humaxilla vaikka se muuten onkin varsin asiallisen tuntuinen vehje...
  Olisihan tuo näppärä toiminto johon minäkin olen saanut hieman esimakua BooxTv:n ja iPadin kanssa touhutessa (mainio yhdistelmä matkoilla jossa hotellihuoneissa vähintään 2-3 megabitin wifiyhteys) ;)
   
 10. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 494
  Saadut tykkäykset:
  256
  Tulipa tänään ostettua tämä 5000T boksi kun entinen Philipsin tallentava simahti enkä saanut sitä vielä joulun pyhinä korjattua vaikka konkkia tulikin vaihdeltua... no se projekti jatkuu sitten paremmalla ajalla. Mutta takaisin tähän Humaxiin, juuri äsken asentelin paikalleen ja pikaisesti testailin...

  Onko nyt niin että jos sekä HDMI että Scart -piuhat on paikallaan niin kuva tulee vain scartin kautta?
  Suunnittelin niin että scartin kautta menisi kuva dvd-tallentimelle että voisi sillä jotain ohjelmia poltella talteen kuten entisenkin boksin kanssa ja muuten katsoisi HDMI:n kautta varsinkin tuota YLE HD:ta. Ei vaan tunnu toimivan niin... :( (hmm, pitänee vielä kokeilla onko se HDMI-piuha ehjä)
   
 11. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 494
  Saadut tykkäykset:
  256
  Noh, tuli tuossa testailtua lisää ja piuhat näyttäisi olevan kunnossa ja tosiaan jos scart ei ole kytkettynä niin sitten kuva tulee hdmi:n kautta, mutta kuitenkin niin että tv pitää erikseen laittaa näyttämään kuvaa siitä hdmi-liitännästä johon piuha tulee. Jos scart on kytkettynä niin sitten kuva tulee automaattisesti sen kautta (tv kytkeytyy itsekseen näyttämään kuvaa siitä liitännästä) eikä hdmi:stä tule mitään signaalia... Vielä on kokeilematta komposiittipiuhalla tulisiko siihen ja hdmi:hin yhtäaikaa kuva... pitäisi vaan jostain kaivaa esiin sopiva piuha..

  edit: OK, nyt on testattu komposiittipiuhallakin ja homma toimii. Eli kuva tulee yhtäaikaa sekä hdmi:n että komposiittiön kautta. jostain syystä tämä ei onnistu scarttia käyttäen vaan pitää käyttää niitä boksin scart-liittimen vieressä olevia pyöreitä wanhan hywän ajan rca-liittimiä kuvasignaalin ulostukseen. :)
   
  Viimeksi muokattu: 01.01.2013
 12. Kelmer

  Kelmer Käyttäjä

  Liittynyt:
  28.03.2006
  Viestejä:
  57
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sattuiko olemaan Philips DTR7005 mikä simahti? Itsellä juuri tuo kanssa sippasi ennen joulua ja suurin osa konkista olisi pitänyt vaihtaa + toinen viritinkin taisi olla menossa joten pakko oli siitä luopua.

  Juuri tämä Humax on nyt todennäköisin valinta uudeksi boksiksi mutta olen odotellut josko saisi jostaan alle 300€ hintaa niin raaskisi ostaa...
   
 13. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 494
  Saadut tykkäykset:
  256
  Sepä se. Niissä on varmaan parasta-ennen päiväys ollut just siinä ennen joulua 2012... :( Neljä konkkaa oli silmin nähden pullistuneita ja ne vaihdoin mutta se ei riittänyt, muut näytti kyllä ehjiltä... pitää tutkia asiaa lisää kun ehtii. Ilman kiintolevyä se kyllä lähtee käyntiin ja toimii perusboksina.

  Hyvältä vaikuttava boksi nyt viikon kokemuksella, hiljainenkin kuin mikä eikä tunnu lämpenevänkään käytössä niinkuin philipsi. Kaukosäätimen nappuloiden asettelu on vähän outo mutta eiköhän siihen totu. Itse muuten maksoin 220e Expertillä tammistossa, tosin boksi oli viimeinen paketissa oleva, esittelylaite jäi vielä mutta tuskinpa sitäkään siellä enää on tuollaisella hinnalla.
   
 14. Kelmer

  Kelmer Käyttäjä

  Liittynyt:
  28.03.2006
  Viestejä:
  57
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulla oli jo aiemmin vaihdettu kiintolevyn alla olevat pullahtaneet konkat jolla pärjäsi parikin vuotta. Kiintolevyn vaihdoin heti takuun loputtua 2.5" kokoiseen läppäri levyyn. Boksi viileni kummasti kun ei se maxtor ollut siinä paahtamassa :) Samalla virrankulutus pieneni muistaakseni yli 10w. Joulukuun alussa alkoi osa kanavista pätkiä ja boksin avattuani huomasin että ne isoimmat konkat siinä virtalähde kortilla on vähän pullahtaineita. Ne siitä vaihdettiin ja muistaakseni kolme muutakin pienempää. Ne pienemmät oli päällisin puolin ok mutta mittaamalla paljastui että eivät ole ihan kunnossa. Vika ei tällä korjaantunut ja kun tuttu mittasi emon konkat (jotka päällisin puolin näyttivät ehjiltä) niin suurin osa olisi pitänyt vaihtaa. Nekin olisi vielä voinut tehdä mutta se että toinen viritin oli myöskin kuulemma hajoamis pisteessä niin oli viimeinen niitti tälle boksille :( Eli voipi olla että sinunkin boksissa olisi suurin osa konkista menossa vaihtoon vaikka näyttäisivätkin ehjiltä. Tai hyvällä tuurilla riittää että ne pullahtaneet vaihtaa. Suosittelen vaihtamaan kiintolevyn 2.5" kokoiseen jos vielä tarkoitus käyttää, tosin levynvaihdossa oli jotain ongelmia sen uuden tunnistamisessa. Siitäkin on joskus täällä forumilla ollut keskustelua.
   
 15. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 494
  Saadut tykkäykset:
  256
  Menee näin Humax-ketjussa aika offtopic mutta virtalähde ainakin vaikuttaisi tuossa Philipsissä vielä olevan ok kun laite kerran toimii ilman levyä ja levynkin kanssa levy kyllä lähtee pyörimään mutta boksi ei vaan tunnusta sellaista koneessa olevan. Kokeiltu kahdella eri kiintolevyllä, alkuperäisellä 160gb maxtorilla ja 80gb seagatella ja kummatkin vaikuttaisi olevan ok kunnossa PC:n mielestä. Jotain vikaa siis oltava siinä osassa emolevyä joka vastaa levyn käsittelystä...

  Humaxiin liittyen, siinä etupaneelissa virtapainikkeen ympärillä loistava valorengas on aika ärsyttävä, pystyykö sitä himmentämään jostain? Maalia päälle? :confused:
   
 16. Squierrel

  Squierrel Käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  36
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vanhan Humaxin (9200T) toimittua jo vuosia tyyliin "junan vessa", olisin kiinnostunut, onko tämä hd-Humaxi edes yhtä hyvä?

  Onko tallennustoiston hyppimisongelma jo korjattu?

  Onko tallennuksen lisäajan lisäys saatu toimimaan?

  Onko säädettävät (15s - 2min) pikahyppäysnapit tässäkin?

  Onko vanhan Hummyn hiiiidas epg:n latautuminen korjattu tässä?

  Tällä näyttäisi olevan Antenna HD Ready -hyväksyntä, mutta täytyykö tähän ostaa vielä CI+ moduli vai onko se sisäänrakennettuna? Testatutlaitteet.fi sanoo, ettei tässä olisi hd-vastaanottoon tarvittavaa CI+ korttipaikkaa, vaan pelkkä Conax.

  Entä mikä juttu on taustalla siinä, ettei humax.fi -sivusto tunnusta tätä omaksi lapsekseen lainkaan? Ei mitään tuotetietoja ja päivityksissäkin vain linkki humax.co.uk -sivuille. Tämä haisee oudolle ja miksi kaapelipuolen versio on ihan erinäköinenkin vielä?
   
 17. hhelminen

  hhelminen Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.07.2006
  Viestejä:
  866
  Saadut tykkäykset:
  13
  Itse boxi paritetaan suoraan ns "HD kortin" kanssa, siinä on siis kyllä Conax korttipaikka mutta se ei ole vanhemman Conaxin kanssa yhteensopiva (Plus TV kortti ei siinä siis toimi).
   
 18. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 494
  Saadut tykkäykset:
  256
  En ole törmännyt hyppimisongelmaan nyt muutaman viikon käytön aikana.

  Tuntuisi toimivan.

  Jonkinlainen pikahyppäystoiminto löytyy, nappia painamalla hyppää eteen- tai taaksepäin ja "kursori" liikkuu samalla aikajanalla mistä sitten näkee kuinka pitkälle hypätään. En tiedä millainen systeemi oli vanhemmissa humaxeissa.

  Melko hidas on sikäli että joka päivä epg näyttää olevan tyhjä kun laitteen päälle pistää ja sitten se vasta lataa tiedot, varsinkin kaikkien kanavanippujen tiedot ei lataudu samalla kertaa vaan pitää odotella ja ehkä siirtyä katselemaan haluttua kanavaa jos haluaa toimintaa siltä kohtaa nopeuttaa.

  Kortinlukija on kiinteä, siksi ei ole CI+ paikkaa johon erikseen hankitun kortinlukijan voisi laittaa.

  Eri maahantuoja, joka kuitenkaan ei ole katsonut tarpeelliseksi tehdä nettisivua. Humax.fistä vastaa kai edellinen maahantuoja Finnsat joka nykyään myy vain omia Finnsat-boksejaan eikä Humaxia.

  PS. Finnsatit on kai tehty kiinassa? Tässä Humaxissa lukee että made in EU (!).
   
  Viimeksi muokattu: 20.01.2013
 19. Squierrel

  Squierrel Käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  36
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ostin tänään tämän boxin ja siinä oli uusin softaversio ja silti tuli hyppimistä heti ensimmäisessä tallennuksessa!

  Kyseistä bugia ei siis sittenkään korjattu siinä viime kevään päivityksessä.

  Mihin merkkiin pitäisi vaihtaa, jos haluaisi toimivan?
   
 20. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 883
  Saadut tykkäykset:
  269
  Miraclebox M9, toki sekään ei ole aivan viaton...

  T: Vesku