Humax 9200C, onko vielä ongelmia?

Keskustelu osiossa 'Humax' , aloittajana Albert Goodman, 09.03.2007.

  1. sakali

    sakali Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    26.10.2004
    Viestejä:
    1 212
    Saadut tykkäykset:
    1
    Joo ei ole täälläkään (Hämeenlinna) ollut tälläistä ongelmaa koskaan.
     
  2. juka39

    juka39 Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.02.2007
    Viestejä:
    305
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei myöskään Elisan verkossa Jyväskylässä ole ollut minkäänlaisia ongelmia sen jälkeen kun rivitalon sisäverkko laitettiin kuntoon.
     
  3. RaakaRoki

    RaakaRoki Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.09.2006
    Viestejä:
    109
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei ainakaan Ylen paketista ohjelmistoversiolla 1.00.12
    Sama vika on 9200T-mallissa, joka minulla on ollut aiemmin.
    Ainut varma tapa saada tallennettua ajastus varmasti on jättää boksi käyntiin tai asettaa laite käynnistymään vähän ennen ajastusta.

    Täytyy kokeilla versiota 1.00.16 korjaantuuko asia. Onko teillä kokemusta?

    Ainakin Humaxin sivuilla luvataan, että

    4. Satunnainen EPG ajastusongelma YLEn kanavilla korjattu
     
  4. Japsu1

    Japsu1 Käyttäjä

    Liittynyt:
    17.05.2006
    Viestejä:
    728
    Saadut tykkäykset:
    0
    9200T mallissa ei mitään tuontapaisia ongelmia. Elokuun 2007 jälkeen KAIKKI ajastukset ovat onnistuneet, oli sitten laite valmiustilassa tai auki. Eikä väliä katseletko suoraa vai tallennettua ohjelmaa vaan 9200 malli tallentaa nätisti kaiken, satoja ja satoja onnistuneita tallennuksia nyt ainakin 10 kuukauden aikana. Ja silloin elokuussa jäi se YKSI ainoa ohjelma tallentamatta YleTeemalta ja siitäkin tallentui se minuutin pätkä josta olen aikaisemmin maininnut.

    Mutta 9200C mallista kaipaisin edelleen lisää kokemuksia ja nimenomaan Welhon verkosta koska pojalle pitäisi saada boksi ja mielellään "tuttu ja turvallinen" merkki/malli. Eli voiko tosiaan olla mahdollista että ongelmaa esiintyy vain yhdessä kaapeliverkossa ja miten se voi olla mahdollista???
     
    Viimeksi muokattu: 01.07.2008
  5. jukkas

    jukkas Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.05.2006
    Viestejä:
    138
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täältä pesee - vaikkakin 9500C mutta Welhon verkossa: Toiminut puoli vuotta täydellisesti :)
     
  6. Shumway

    Shumway Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.11.2006
    Viestejä:
    48
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tämä on kyllä outoa, kun itsellä on 9200C (eli käytännössä sama laite) Welhon kaapelissa ja 1.00.16 ohjelmistolla tulee paljon epäonnistuneita tallennuksia. Finnsat on tuon itsekin myöntänyt ja korjaus pitäisi olla tulossa. Itse vaihdoin takaisin softaan 1.00.12 ja se toimii tallennusten suhteen paremmin YLEn harvoja epäonnistumisia lukuun ottamatta.
     
  7. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 144
    Saadut tykkäykset:
    269
    Tämä saattaa olla jo vanhaa tietoa, mutta kerrotaan kuitenkin. Tallensin kokeesi 9200C:llä VoomHD:n lähetystä (DNA Oulu) ja siirsin tallenteen PC:lle. Katseluoikeutta minulla ei ole kyseiselle kanavalle, joten kuva pysyi salattuna. PC:llä .ts tallennetta tutkimalla näkyi oikeaoppisesti 1080i50 h.264 kuvaraita, ääniraidat (dd5.1 ja mpeg 2.0) sekä tekstitysraidat. Kuvittelisin, että jos katselukortissa olisi oikeus kanavaan, niin pitäisi pystyä tallentamaan HD-kanavaa ja siirtämään tallenteet PC:lle ja edelleen katsomaan ohjelmia off-line tyyppisesti jälkikäteen. Tekisi melkein mieli ottaa VoomHD (4,90 €/kk) kokeeksi ja testata asiaa. Kanavan ohjelmat on kuulemma vain aika huttua... :rolleyes:
     
  8. sakali

    sakali Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    26.10.2004
    Viestejä:
    1 212
    Saadut tykkäykset:
    1
    Muistan, että joku täällä kertoi Humaxilla taikka Topfieldillä onnistuneen joskus vuosi sitten ko. operaatiossa.
     
  9. BlueRoan

    BlueRoan Uusi jäsen

    Liittynyt:
    28.12.2006
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0

    Edelleen myös minulla samaa vikaa 9500C:n kanssa Welhon verkossa. Suhteellisen usein tulee epäonnistumisia ajastusten suhteen (vaimolla on palanut jo käpy laitteen kanssa), joissain ajastetuissa ohjelmissa ei ole ääntä ollenkaan...
    Laitteessa tuo 1.00.16 ohjelmisto ja täytyy itsekin palata tuohon vanhempaan versioon jos on kerta vakaampi...
     
  10. Weitec

    Weitec Valvoja Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.11.2003
    Viestejä:
    2 361
    Saadut tykkäykset:
    3
    kpolla olivat kertoneet että vika boxissa :thumbsup: :OI
     
  11. Poinas

    Poinas Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.01.2005
    Viestejä:
    43
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsellä boksi toimi ongelmitta noin 9 kk, mutta kun nyt käynnistin sen, niin kuva on puolet ajasta mustana, ja puolet melkoista sekasoppaa. Televisio tunnistaa signaalin välillä PAL:iksi, välillä NTSC:ksi. Välillä ilmoittaa ettei signaalia ole ollenkaan.

    Kun menee boksin valikkoon, esim. katsoakseen tallennettuja ohjelmia, niin samanlaista söheröä on ruutu täynnä. Menussa ei pysty edes navigoimaan, koska kuvasta ei saa selvää.

    *TV toimii hyvin tietokoneen näyttönä HDMI:n kautta.
    *Kumpikin SCART- paikka testattu, kahdella eri kaapelilla.
    *Boksi on myös resetoitu

    Taitaa olla yksilövika, onneksi on takuuta jäljellä. Muuten olen ollut tähän oikein tyytyväinen.

    EDIT: Vika olikin antennipiuhassa.
     
    Viimeksi muokattu: 23.07.2008
  12. diablo

    diablo Käyttäjä

    Liittynyt:
    21.07.2004
    Viestejä:
    389
    Saadut tykkäykset:
    2
    Tilasin Humax 9200c anttilasta ja nyt olen pari päivää testaillut(14pv palautusoikeus) pariin asiaan haluaisin vastauksia muilta eli

    1:Kun nauhoitan Canal+kanavalta elokuvan en pysty katsomaan muita canalin-kanavia(esim.hits,action jne)käykö näin muilla??? herjaa vain kanava salattu plaa,plaa..

    2:pientä nykimistä havaittavissa kanavilla

    3:Mites ton päivityksen sais kun ei ainakaan kaapelissa päivity??tietsikan kautta varmaan onnistuisi?? 1.00.12 firmware!!auttaisiko tuo uusi 1.00.16 tuohon canal+ ongelmaan??

    4: Mites kun tietsikka ei tunnista tuota humaxin boksia??ostin 3m usb 2.0 high speed-piuhan mut ei vaan tunnista..


    Vinkkejä otetaan vastaan josko niistä olisi hyötyä ennenkuin päätän pidänkö boksin vai lähetänkö takaisin!! niin ja loader versio on tuo 4.11
     
  13. Gordon

    Gordon Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2004
    Viestejä:
    2 230
    Saadut tykkäykset:
    6
    1. Tällaista ongelmaa ei pitäisi olla, voi katsoa mitä tahansa kanavaa, kun tallentaa toista. Viittaisi siihen, että toinen viritin on rikki.

    2. 1.00.16-ohjelmisto korjaa nykimisongelman.

    3. Voit päivittäää ohjelmiston tietokoneella, jossa on portti nollamodeemikaapelille.

    4. Sinulla on ilmeisesti liian pitkä USB-johto, koita lyhyemmällä.
     
  14. diablo

    diablo Käyttäjä

    Liittynyt:
    21.07.2004
    Viestejä:
    389
    Saadut tykkäykset:
    2
    Jep toi digipoksin tunnistus homma periaatteessa testattu lyhyemmällä piuhalla ja homma toimi kun toin poksin pc:n viereen ja testasin taas tuota äänitystä niin muilla canalin kanavilla kuva jähmettyy ja "kanava salattu tai ei ole saatavilla!!
    Tämä poksi lähtee kuitenkin takaisin koska paketista ottaessani huomasin etulevyn olevan täysin naarmuilla(..hyvä anttila!!)lähetin palautetta tuosta hommasta ja tänään vastasivat että varasto on vahingossa laittanut näytemallin :thumbsup::thumbsup: saan uuden tilalle tai jos pidän niin antavat 4 viimeistä osamaksuerää alennusta a=33.40€ eli 120e tietämillä! voi perse sentään..
    mites on kannatasko ottaa uusi tilalle huolimatta noista vioista jotka ilmenevät tässä purkissa!!toivottavasti uusi purkki toimisi..olen muuten ttv:n kaapeliverkossa!!että tämmöistä tällä erää...
     
    Viimeksi muokattu: 22.07.2008
  15. LimBurger

    LimBurger Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.09.2006
    Viestejä:
    78
    Saadut tykkäykset:
    0
    Etulevyn naarmut saat poistettua,kun otat sen suojamuovin siitä päältä pois :)
     
  16. srout

    srout Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.04.2007
    Viestejä:
    545
    Saadut tykkäykset:
    7
    Minäkin naarmuja omassani aikoinaan ihmettelin kunnes tutkin tarkemmin. Muovi on todella reunasta reunaan eikä vähän vajaa kuten jossain toisissa näytöissä.
     
  17. Poinas

    Poinas Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.01.2005
    Viestejä:
    43
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oman boksin ongelman syypääksi osoittautuikin antennipiuha. Kokeilin tutulla molemmissa bokseissa omaa piuhaa, kumpikin ilmoitti ettei signaalia löydy. Tutun piuhalla molemmat boksit toimivat.

    Mistä kannattaisi metsästää piuha joka toimisi varmasti? Itsellä on 3 piuhaa, yksikään ei toimi (vielä torstaina toimi hyvin), tosin kaikki on jotain tusinatavaraa.
     
  18. Japsu1

    Japsu1 Käyttäjä

    Liittynyt:
    17.05.2006
    Viestejä:
    728
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hankittuani pojalleni 9500C mallin pari viikkoa sitten laitoin asiasta kyselyn Finnsatin Humax-tukeen.
    Tänään sain vastaukseksi että:
    "Valitettavasti emme ole saaneet vielä uutta päivitystä kyseiseen ongelmaan.
    Ongelmaa esiintyy joissain määrin myös muillakin verkoilla. Odotamme kovasti itsekin uuden päivityksen saapumista, valitettavasti vielä sitä ei meille ole toimitettu."


    Tekisi kyllä mieli uskoa tuohon vastaukseen. Esim. vuosi sitten kyselin 9200T mallin Ylen kanavia koskevasta tallennusongelmasta ja silloinkin päivitystä asiaan luvattiin. Se kesti silloinkin muutaman kuukauden mutta eipä ole päivityksen jälkeen ainuttakaan epäonnistunutta tallennusta ilmennyt...

    Tosin nyt on kyllä aikaa kulunut rutkasti enemmän kuin silloin joten ei ihme jos tilanne alkaa tuntua toivottomalta joittenkin mielestä. Pojan laitteessa oli tosin vanha 1.00.12 ohjelmaversio eikä automaattipäivitystä onneksi ole tällä hetkellä saatavana 16-versioon joten laite kuulemma toimii aivan hyvin eikä poika ole huomannut että tallennuksia olisi jäänyt pois.
     
  19. Myrrä

    Myrrä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.06.2006
    Viestejä:
    21
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla ollut nyt kohta 1 1/2 vuotta Humaxin 9200c. Jo alkuaikoina kuvassa esiintyi palikoitumista ajoittain mutta ajattelin sen olevan huonon kaapeliverkon syytä. Nyt kesän aikana kuvan pätkiminen ja palikoituminen alkoi olla ajoittain niin rajua että ryhdyin etsimään vikaa lähinnä pois sulkemalla asioita. Ensin Elisa tarkisti oman osuutensa ja signaali on kuulemma riittävä jotta kuva näkyy kunnolla. No sitten tilasin antenniasentajan tarkistamaan taloni ( omakotitalo rv.2000) omat systeemit. Hän totesi että hyvin tulee jakopalikalle signaali mutta sitten hukkuu ja paljon.

    No hän asensi jakopalikalle kaapeliverkon vahvistimen ja sanoi että nyt luultavimmin ongelma poistuu. No ei poistunut. Seuraavaksi vaihdoin laadukkaan antennijohdon ja laitoin johdon ja rasian perään vielä galvaanisen eroittimen. Kuva pätkii vieläkin. Ja pätkimisestä vielä se verran että se ei kulminoidu muutamaan kanavaan, vaan kaikki ilmaiskanavat palikoituvat yhtä aikaa. Canal+ ei ole pätkinyt kertaakaan, ihme juttu.

    Voin siis olettaa että boxi on jotenkin viallinen ? Harmi vaan että mulla on aina ollu Humaxi joten kaikkien muiden käyttis tuntuu todella vieraalta. Onkohan tossa 9500 laatikossa vielä nämä samat taudit kuin tässä surkeassa 9200 mallissa.

    Neuvoa saa, hermot riekaleina :OI
     
  20. K-W

    K-W Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.02.2007
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla on ollut 9200C jo reilun aikaa. Ongelmia ei ole liiemmin ollut. Aiemmalla LCD töllöllä kuvassa oli juovaa, mutta kun vaihdoin ko. huoneeseen toisen LCD töllön ongelma poistui (Philipsin 42 tuumainen malli jota Kodin 1 myi kesällä alle tonnin, en muista mallinumeroa). Nyt ongelmana on, että aina kun digiboxin laittaa päälle on kuva läpeensä vihreäsävyinen, niin kuva kuin valikotkin. Väri poistuu kun painan kaukosäätimen läpän alla olevaa source näppäintä. Katselin jopa hieman manuaalia, mutta en löytänyt selitystä. Onko jollain ollut samanlainen vaiva ja miten siitä pääsisi eroon?