Hullut päivät - yleistä keskustelua

Keskustelu osiossa 'Kauppapaikoista' , aloittajana Kummisetä, 16.09.2004.

 1. vonrox

  vonrox Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.09.2006
  Viestejä:
  38
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eipä noista tarjouksista saa kertoa kun säännöt kieltää ja tulee sit shittii niskaan jos siitä jää kii. Koht tulee se lehti kotiin mist näätte tarjoukset anyways.
   
 2. Kylooni

  Kylooni Käyttäjä

  Liittynyt:
  26.04.2006
  Viestejä:
  221
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hieman asiaa väistäen, ainakin Turun stockalla oli myynnissä muutama Blu-ray nimike kun kävin siellä ihmettelemässä viime perjantaina. Et hyvinkin mahdollista että niitä tulisi lisää kun hulluttelu alkaa.
   
 3. Fakiiri

  Fakiiri Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  25.08.2006
  Viestejä:
  1 463
  Saadut tykkäykset:
  9
  Tuskin. Ei niitä saa halvalla ostettua sisään, joten ei niitä halvalla myydäkään.
   
 4. khan

  khan Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.07.2001
  Viestejä:
  417
  Saadut tykkäykset:
  0
  Myydäänkö Hulluilla Päivillä jotain halvalla? :rolleyes:
   
 5. sokka

  sokka Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.10.2003
  Viestejä:
  5 666
  Saadut tykkäykset:
  290
  Ehkä se on tossa justiinsa "se" mikä siitä tekee sen hullun...
   
 6. Altair76

  Altair76 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.01.2007
  Viestejä:
  293
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jep... perinteisesti muutama oikeasti hyvä tarjous ja sitten loput onkin tavaraa joka lähtee muualta melkein samaan hintaan! Tyhmät ihmiset vaan luulet saavansa "hullun halvalla"!! :hitme:

  Esim. lentolippuja saa ihan netistä tilaamalla usein halvemmalla kuin H-päiviltä!
   
 7. arthur

  arthur Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  28.06.2002
  Viestejä:
  2 430
  Saadut tykkäykset:
  0
  Näinhän se on kaikissa alennusmyynneissä.
  http://www.hullutpaivat.com/ ilmoittaa "Coming soon"
   
 8. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  "usein"

  Finnari myy koko käytännössä koko kevään ja kesän halvalla, lähtöjä about joka päivä, finskillä suht fiksut lähtö/tuloajat, kentät yleensä ne paremmat ja lentokoneessa kaikki ilmaista. Kohteena myös kaukoidän kohteita kuten Kanton, Tokio, Osaka, Bankok ja tainnut olla 600e....

  Kerro ihmeessä mistä löytää näillä ehdoilla niin ostan heti :)


  Edit: noin muutenkin koko vääntö "halpaa vai ei" on aika ikuinen. Jos lähtee ostamaan halvinta tuotetta ja merkkiä, niin hullut päivät on väärä paikka. Sen sijaan päivillä myydään ihan oikeasti aika reilulla alennuksella tuotteita, jotka ovat alennuksenkin jälkeen kalliimpia kuin joku vastaava tuote toiselta merkiltä. Kuinka usein sitä löytää Filippa K:n villapaidan alle 50e, Dahlströmin kattilan alle satasella, Iittalan essence valkkari/punkkulasin 6e, suuren häräntaljan alle 300e jne jne jne jne

  Tosi moni katsoo "voi vitt* mitä kusetusta, taas maksaa homona" kun todellisuus on, että sitä tavaraa ei välttämättä halvamalla saa....

  HUOM: tämä ei tarkoita, että kaikki tuotteet on loisto-ostoksia, mutta väittäisin, että aika suuri osa.
   
 9. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 629
  Saadut tykkäykset:
  168
  Jos kysyt tässä, että myydäänkö siellä verrattaen huokeahintaisia tuotteita, niin vastaus on, että "Ei juurikaan". Mutta jos kysyt, että myydäänkö siellä tuotteita halvemmalla kuin monessa muussa paikassa, niin vastaus on, että "Enimmäkseen joo". Itse ostin viime Hulluilta Päiviltä Burberryn ulsterin, ja mitä olen netistä koittanut sen hintaa katsella, niin muualla (ulkomaat mukaan lukien) se hinta on yleensä 2x mitä itse siitä maksoin.

  EDIT: Oulun Stockalla oli aikamoinen kasa Wii-pelikonsoleita. Nyt heräsi pieni toivonkipinä siihen, että jospa niitä tulisi Hulluille Päiville tulisi vaikka 219 euron hintaan.
   
 10. sokka

  sokka Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.10.2003
  Viestejä:
  5 666
  Saadut tykkäykset:
  290
  Dodii. Juorukellot heläytti, että ensi viikolla olisi. Saa nyt nähdä sitten, kuinka paikkaansa pitävä tuokin huhu on.
   
 11. Jarkko G.

  Jarkko G. Samppa ja Hurricane :| Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.08.2001
  Viestejä:
  12 990
  Saadut tykkäykset:
  34
  Edellisellä sivulla plazan omat juorukellot on tuon jo kertoneet.
   
 12. alspe

  alspe Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  09.10.2006
  Viestejä:
  4 245
  Saadut tykkäykset:
  0
  Näinhän se menee, valittavat eivät tajua mitään laadusta. Sanoisin, että paljon _halvemmalla_ en vaatteitani olisi voinut saada kuin ostamalla suurimman osan esim. Stockmannilta alennuksesta. Jos siis lasketaan käytettyä päivää päälle ja katsotaan missä kunnossa se paita tai takki on kolmen vuoden päästä.

  En mäkään usein sieltä osta 120 euron neuletta tai kauluspaitaa, mutta ennemmin maksan 50 euroa Gantin neuleesta OFFOFF:issa tai Hulluilla päivillä kuin haen saman tapaisen paidan H&M:ltä 25-40 eurolla.
   
 13. peter69

  peter69 Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.09.2002
  Viestejä:
  950
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämä ei oikeastaan asiaan kuulu mutta eurooppalaiset alennusmyynnit ovat melkoinen vitsi siihen nähden miten ystävämme jenkeissä hoitavat asian, jossa paikallisia "nyt on kaupantyhjennyshuippumegavarastontyhjennysalennus, jopa -10%" juttuja ei tunneta.

  Eli jos haluaa oikeasti täyttää vaatekaapin edullisesti, ottaa halvan 300-400 euron lipun viikonlopuksi vaikkapa New Yorkiin ja ajoittaa sen sopivasti alennusmyyntikaudelle. Matkalaukku tyhjänä matkaan, paluu täytenä. Hyvällä tuurilla tyhjä matkalaukku jää hiukan jälkeen ja lentoyhtiö antaa shoppailurahaa.. Matkalipun hinta säästyy äkkiä ja ainoana ongelmana voi olla se, että tulee shoppailtua vähän liikaakin.
   
 14. code.666.

  code.666. Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.04.2003
  Viestejä:
  1 226
  Saadut tykkäykset:
  1
  Niin, meno-paluu Tokioon 700€ finskin sivuilta, ei mielestäni paha hinta. Torstaina lähtö... :)
   
 15. alspe

  alspe Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  09.10.2006
  Viestejä:
  4 245
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo tulee varmaan pirun halvaksi. Järki käteen.

  Stockmannin alennuksissa ei yleensä puhuta 10 %:sta kuten Sokoksella joka hirveä läävä.

  Stockalla on aina heti se 40 % ja sitten lopuksi 64 % alennusta. Näin siis OFFOFF-päivillä. Hullutpäivät tosin on joskus sellaista kaupaksimenemättömän tavaran myyntiä.
   
 16. sokka

  sokka Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.10.2003
  Viestejä:
  5 666
  Saadut tykkäykset:
  290
  Prkl. Taas mä missasin...
   
 17. Väre

  Väre Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.11.2001
  Viestejä:
  284
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse kävin Nykissä viime kesäkuun alussa, jolloin siellä oli jonkinlaiset alennusmyynnit menossa ainakin Macy´sissa. Stokkan -40% hinnat ei pärjää lähellekään noita Nykin hintoja, siellä kun ovh:t ovat hiukan eri luokkaa kuin suomessa. Taisin ostella Quicksilverin hupparin 20e:llä, pitkähihaisen quicksilverin paidan kympillä ja Ralph Laurenin farkut taisivat maksaa 25e. Vielä kun ostelee vähän elektroniikkaa niin lentolippujen hinnan kuittaa nopeastikin. Valitettavasti asuminen on sitten astetta kalliimpaa että ei tuonne ihan shoppausmielialalla kannata lähteä. Ellei sitten tosiaan ostele kolmea matkalaukullista kamaa...
   
 18. khan

  khan Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.07.2001
  Viestejä:
  417
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hulluille Päiville yleensä ostetaan erityiseriä sellaisista tuotteista joista jakelijat haluavat päästä eroon -eikä välttämättä alenneta nykyisten tuotteiden hintoja.
  Tarkoitus oli vaan osoittaa, että ei ne Hullut Päivät autuaaksi tee, kuten monien puheista usein ymmärtää. Satunnaiset tarjoukset kuitenkin ovat yleensä parempia.
   
 19. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Mihin tämä mielipide perustuu? IMO suurin osa tavarasta on tuotannossa olevaa ja niiden tuotantoa jatketaan myös hullujen päivien jälkeen. Esimerkkinä vaikkapa miesten pukuja, astioita, safkaa, huonekasveja, pannuja, kippoja jne jne. Tekniikassa asia voi olla erikseen, mutta toisaalta tällöin suurin osa tavarasta on aina vanhentuvaa, koska uudet mallit ilmestyvät joka vuosi.

  Monet tuotteista ovat sellaisia, että stocka ostaa ne itse tai parhaassa tapauksessa jonkun ulkomaisen ketjun kanssa yhdessä. Jos koko erää ei saa myytyä, ne usein saadaan palautettua takaisin valmistajalle. Monet tuotteet ovat myös tilattu nimenomaan hulluille päiville ts. valmistaja tekee tuotteet.

  IMO hullujen päivien suurin imago-ongelma nimenomaan on, että päivillä myydään liian vähän epäkuranttia tavaraa, joka olisi oikeasti -60%. Nyt tavara on aika pitkälti uutta ja laadukasta jolloin se alennuskin on maltillisempi.

  Ja ei, en usko, että päivät tekevät autuaaksi. Mutta esim astioiden tapauksessa saattaa yksinkertasesti olla tyhmää maksaa liikaa, kun kaksi kertaa vuodessa saa -20-40% :)
   
 20. peter69

  peter69 Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.09.2002
  Viestejä:
  950
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aivan. Me shoppailimme nyt joulun tienoilla (matkavakuutuksen rahoilla koska laukku jäi puolimatkaan ;-) ja edellisen kerran viime vuonna kesäkuun lopulla. Alennukset ovat tyypillisesti mallia ensin puolet pois ja tämän jälkeen edelleen aina 10% lisää päivittäin. Kaikkialta löytyy myös outlet ostosalueita, joista löytää myös helposti hyviä tarjouksia. Esimerkiksi viime kesänä ostin itselleni Pirellin kengät n. 40e hintaan ja diiliin kuului paremman puoliskon kengät 7.5 eurolla (osta kahdet kengät niin saat toiset $10:llä).

  Nyt tammikuussa lomalta palatessa Chicagossa Saks Fifth Avenuen myyjä ei löytänyt kysymääni kenkämallia oikeassa koossa mutta totesi että kun tiedät kokosi noin hyvin ja heillä on vielä alennusmyynnistä jääneet parit tuolla kellarissa, niin hänpä käy katsomassa mitä löytyy. Palasi sitten puolen tusinaa kenkäparin kanssa takaisin ja ostin lopulta kolmet, joista yhdet oli mallia "pakko ostaa kun eivät maksa mitään".

  Amerikkalainen myyntikulttuuri on vain eri planeetalta kuin Euroopassa. Sen lisäksi että alennusmyynneissä tavarasta halutaan oikeasti eroon, myyjät myös oikeasti haluavat myydä jotain vaikka se aiheuttaisikin hiukan työtä heille. Lisäksi dollarin kurssi on edullinen ja ei tarvitse ajatella että neljännes ostoksesta menee valtiolle verojen muodossa.

  Toki jos puhutaan siitä että ostaa yhden villapaidan alennusmyynnistä niin se on ihan sama mistä sen ostaa ja onko hinta alennettu vaiko normaali, jos taas sattuu muutenkin matkustamaan tai mukana kulkee parempi puolisko, shoppailu jenkeissä on halpa tapa täyttää vaatekaappia.