Hullut päivät - yleistä keskustelua

Keskustelu osiossa 'Kauppapaikoista' , aloittajana Kummisetä, 16.09.2004.

 1. Polonius

  Polonius Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.09.2004
  Viestejä:
  241
  Saadut tykkäykset:
  0
  Stockmannille perjantain kaupan alan lakko tulee muuten todella huonoon aikaan, yksi tärkeimmistä myyntipäivistä putoaa pois. Toki osa ostoksista siirtyy muille päiville, mutta silti myynti kärsii varmasti lakosta.

  Sinänsä on kai mahdollista, että tavaratalot voitaisiin pitää auki tilapäistyövoimalla nyt kun niitä on kerran hankittu aika paljon (PAM:in jäseniä opiskelijat eivät varmasti ole), mutta ilman vakituista porukkaa homma tuskin onnistuu.
   
 2. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Eiköhän stocka ole normaalisti auki, vaikka lakko olisikin. Ruuhka-apua taitaa olla muutenkin enemmän kun vakiohenkilökuntaa ja sen lisäksi voidaan laittaa johtajat tekemään enemmän käytännön hommia.

  Ryysis tosin voi olla suht kova, jos lakko alkaa, ei kyllä tule perjantaina lähdettä liikkeelle....
   
 3. juhaa

  juhaa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  11.12.2000
  Viestejä:
  5 971
  Saadut tykkäykset:
  7
  St. Pauls Soundilla nuo genelecit 379€, ipodia ei saa kaupanpäälle.
   
 4. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 629
  Saadut tykkäykset:
  168
  Lähteeköhän verkkokauppa.com myös tänä vuonna siihen perinteiseen "myymme hitusen halvemmalla Hullujen Päivien tuotteet" tempaukseen. Sehän tarkoittaisi sitä, että Genelecit irtoaisivat VK.comista epäilemättä 198.90 EUR hintaan tms. Tuota esillä ollutta Dysonin imuriakin voisi saada VK.comista, kun se kauppaa ainakin DC23 Allergyä.
   
 5. samsamsam

  samsamsam Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.04.2004
  Viestejä:
  495
  Saadut tykkäykset:
  0
  YLE kertoo seuraavaa:
  Ammattiliitto PAMin mukaan osa liikkeistä toimii kuitenkin laillisuuden rajamailla yrittäessään minimoida lakon vaikutuksia. Julkunen mainitsee esimerkkinä Stockmannin, joka hänen mukaansa on haalinut ainakin Tampereella työvoimaa vain perjantaista lakkoa varten.

  Stockmannin tavarataloryhmän johtaja Maisa Romanainen kertoo, että kaikki tavaratalot ovat avoinna myös perjantaina lakosta huolimatta. Hulluilla päivillä tosin saattaa olla tavallistakin enemmän ruuhkaa. Romanaisen mukaan tavaratalot pysyvät auki tavallisen henkilökunnan, esimiesten sekä kampanjapäiville palkattujen ruuhka-apulaisten voimin.
   
 6. Trent

  Trent Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.12.2005
  Viestejä:
  269
  Saadut tykkäykset:
  0
  [offtopic]
  Sen verran offtopiccia, että eikös nuo "kampanjapäiville palkatut ruuhka-apulaiset" ole suoraan rinnastettavissa ns. "Facebook-ahtaajiin"?

  Niin, kannanotot jonnekin muualle kuin tähän ketjuun, kiitos... :thumbsup:
  [/offtopic]

  Kyllä itsekin halpojen tarjouksia mielelläni hyödynnän, mutta Hulluilla Päivillä kerta riitti - tosin jo vuosia sitten.
   
 7. samsamsam

  samsamsam Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.04.2004
  Viestejä:
  495
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos ei tungoksesta pidä, niin keskiviikko kannattaa jättää kokonaan väliin samoin alkuillan tunnit jokaisena päivänä. Torstaina tai perjantaina klo 19 jälkeen Stockalla on yleensä ollut ihan hyvin tilaa Hullujen päivien aikaan.
   
 8. brr

  brr Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.08.2005
  Viestejä:
  430
  Saadut tykkäykset:
  0
  On siinä mielessä että molemmissa tapauksessa kyse on liittoon kuulumattomasta työvoimasta jota saa käyttää lakon aikana.
   
 9. Khilon

  Khilon Käyttäjä

  Liittynyt:
  28.10.2006
  Viestejä:
  224
  Saadut tykkäykset:
  9
  Sikäli ei, että ruuhka-apulaiset on palkattu Hulluja päiviä varten, ei rikkureiksi.
   
 10. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 629
  Saadut tykkäykset:
  168
  Aamupäivällä ei ainakaan Oulun liikkeessä ollut pahoja ryysiksiä. Toisaalta jälleen sain kokea tämän suomalaisen tavan käyttäytyä ruuhkassa: joka kolmas vastaantulija vaikutti olevan lastenkärryjä pukkaava nainen, ja totta kai he hidastelivat ja tukkivat kulkuväyliä. Ei sitä tarvitse juoksemalla tietenkään liikkua, mutta jos tuo lastenkärryt sovituskoppien ovien eteen kymmenen sentin etäisyydelle niistä ja tekee näin, kun näiden ovien takana on ihmisiä, jotka haluaisivat mielellään päästä ulos, niin ei hyvin mene. :hitme: Herkussa oli myös surullisenhauska tilanne, kun kulkuväylän kapeassa kohdassa oli joku rouvashenkilö kärryjensä kanssa tutkimassa vieressä olevia hedelmiä. Hänen takanaan oli vanhempi rouvashenkilö kärryjen kanssa, joka oli katsovinaan pahasti tätä väylän tukkivaa ihmistä. Kun tämä "tukos" vihdoin lähti eteenpäin, niin tämä vanhempi rouvashenkilö pysähtyi täsmälleen samaan paikkaan ja jäi ihmettelemään hedelmiä. :hitme: Ihmiset ovat hauskoja. :naminami:

  Dysoneita näytti menevän kaupaksi jonkun verran ja satuin kuulemaan sivusta, että katutasolla Armanin kellot oli jo myyty loppuun. Mielenkiintoista oli huomata, että jälleen pahin ryysis näytti olevan cd-laarin ympärillä -- sitä luulisi, että vuonna 2010 cd-levyjen menekki ei olisi enää noin merkittävää.

  EtP osti tällä kertaa puvun (sattui löytyään täydellisesti istuva ja laadukas malli) ja Finnkinon sarjaliput, joskin jälkimmäinen olisi voinut jättää ehkä ostamatta sillä ne umpeutuvat jo joulukuun puolessa välissä (muistin tämän vasta oston jälkeen) ja nykyään ei tahdo oikein enää hyviä elokuvia tulla liukuhihnalta. Tosin ensi kuussahan menee heti 2 lippua Iron Man 2:seen. :naminami:
   
  Viimeksi muokattu: 14.04.2010
 11. phelin

  phelin Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  18.09.2003
  Viestejä:
  2 070
  Saadut tykkäykset:
  3
  Todella off topic, mutta kun olet tuota niin usein jauhanut, niin täytyy nyt vihdoin todeta, ettei suomalaiset ole mikään valittu kansa, jolla olisi jotain erityisiä omia tapoja noin yleisten asioiden suhteen. Ennemminkin epäilen, ettet ole oikeasti koskaan viettänyt ns. normaalielämää samalla tavalla muualla kuin Suomessa, joten vertailupohjasi on mitä on (korjaa, mikäli olen väärässä).
   
 12. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Äideilläkin on oikeus käydä kaupassa ja ikävä kyllä ne lapset pitää yleensä olla hyvin lähellä äitiä. Muuten alkaa armoton huuto ja sen jälkeen olisi varmaan elvis itkemässä kun ei osata hiljentää edes omaa lasta :hitme:

  Tuollaisessa ryysiksessä on ihan sama, mihin vaunut jättää, sillä ne ovat aina tiellä. Joku asennevammainen onnistuu siis aina pahoittamaan mielensä. Asennevamaan sijaan olisi rakentavampaa pyytää äitiä siirtämään niitä vaunuja, jotta itse pääsee liikumaan sinne minne haluaa. Samalla voisi varmaan tiedostaa, että ne vaunut liikkuvat sitten jonkin toisen eteen....

  Jos suomalaisista jotain pitää todeta, niin se nimeomaan on järkyttävän tökerö suhtautuminen lapsiin. Monet kaupat eivät huomio lastenvaunuja lainkaan ja monissa paikoissa lapset ovat "pakollinen paha", joita on kestättävä sillä aikaa kun isä ja/tai äiti ostavat palvelua. Vihaisia mulkoiluja saa ihmisiltä koko ajan ja erityisesti niiltä lapsettomilta sinkuilta, jotka ilmeisesti kuvittelevat olevansa jotain kuningaskuluttajia....

  Ulkomailla suhtauminen lapsiin on täysin erilaista... palvelu toimii, lapsia viihdytetään ihan eri tavalla ja ihmiset ylipäätään ymmärtävät, että lapsi kuuluu normaaliin elämään ja kaupassakäyntiin. Välillä tuntuu siltä, että ainoa poikkeus suomessa on silja, missä lapsiperheen kannalta asiat lyhyesti sanottuna toimii kuin junan vessa.
   
 13. HardSoft

  HardSoft Haec habui, quae dixi Tukijoukot

  Liittynyt:
  01.11.2005
  Viestejä:
  2 281
  Saadut tykkäykset:
  0
  Notta kokoontumisajot.... :rolleyes:

  Tällainen pysäköintialue olisi näppärä joka Stoccan edustalla. :)

  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 14.04.2010
 14. klmake

  klmake You’ll Never Walk Alone Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.01.2003
  Viestejä:
  1 412
  Saadut tykkäykset:
  32
  Menee ohi aiheen, mutta tähän sama. Vaunukansa osaa yleensä myös antaa tilaa, kun sitä ystävällisesti pyytää. Eikä sellaista vaunuikäistä lasta voi oikein kotiinkaan jättää, kun siellä ei päiväsaikaa taida kukaan olla.

  Oikeastaan samaa mieltä koko postauksen kanssa, pois lukien viimeinen kappale, josta ei itsellä kokemusta.
   
  Viimeksi muokattu: 14.04.2010
 15. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 796
  Saadut tykkäykset:
  717
  Hehe. Vaikka niitä naisia (ja miehiä) on helppo haukkua niin kannattaa kokeilla lähteä lastenrattailla Hulluille päiville tai muuhun väentungokseen. Itsekin sen kokeneena voin sanoa, että eipä se mitään herkkua ole olla lapsen kanssa ihmispaljoudessa. Parikin kertaa on päässyt ärräpää, kun ihmiset (yleensä nuoret miehet ;) ) osaavat olla kuspäitä. Yksi esimerkki juuri Stokkalta on kun kerran puolitäyteen hissiin lastenrattaiden kanssa mennessäni pari nuorta miestä änkesi edelleni minkä jälkeen en enää itse mahtunut hissiin. Peruutin hissistä pois ja annoin sen mennä. Oisko itse Elvis ollut liikenteessä? :p

  Offtopikkia pahemman kerran, mutta kai tämä hullujen päivien luonteeseen käy.
   
 16. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 629
  Saadut tykkäykset:
  168
  Onpa tämä sinulle herkkä aihe. Ei voi olla yhteensattumaa, että olet ärähtänyt allekirjoittaneen suuntaan vain kerran aikaisemmin, ja sekin koski lapsia ja vanhempia. Miksi näin? :hitme:

  Käsittääkseni en ole viestinyt sitä, etteivät äidit saisi lapsineen tulla ostoksille. Ymmärrän varsin hyvin sen, että monella perheellä ei ole muuta mahdollisuutta lähteä ostoksille kuin siten, että lapsi on mukana. Tämä on täysin ymmärrettävää ja hyväksyttävää.

  Se mitä olen tässä yrittänyt toitottaa on toisten ihmisten huomioon ottaminen.
  Lastenvaunujun kera saa ihan rauhassa tepastella kaupassa ilman kiirettä, mutta fiksu ihminen samalla ymmärtää, että etenkin Hullujen Päivien kaltaisessa ruuhkatilanteessa ympärillä on kymmeniä (jopa satoja) ihmisiä ja heidät pitää ottaa huomioon. Ei sitä voi ahdasta kulkuväylää alkaa tukkimaan vaunuilla sen takia, että haluaa jäädä puhumaan vaikka kännykkään juuri siinä kohtaa tai tekemään jotain mikä on hyvin kaukana siitä mitä kaupassa pitäisi tehdä.

  Mitä tulee tähän sovituskoppitilanteeseen, niin tämä kyseinen lastenvaunullinen nainen näki, että pyrin ulos (tiedän tämän siitä, kun hän katsoi minua kohti), mutta silti jatkoi puhumista miehensä kanssa siirtämättä lastenvaunuja tieltäni pois. Hetken siinä piti odottaa ennen kuin hän lopulta peruutti niiden kanssa.

  Minä olen mielelläni asennevammainen, jos kyseinen termi määritellään siten, että paheksuu ihmisten välinpitämättömyyttä. Ei minun päiväni siitä mene pilalle, mutta näin yleisen löpinän kannalta voi tietenkin pohtia asiaa -- käsittääkseni yhteiskunnassamme arvostetaan kuitenkin kohteliaisuutta mitä ei näissä tilanteissa mielestäni harjoitettu.

  EDIT: Itkevät lapset eivät minua haittaa, koska itkeminen kuuluu lapsen elämään enkä ole yliherkkä tällaiselle. Tosin on tietenkin joitakin tilanteita, jossa vanhemmat päättävät ottaa vauvan mukaan tapahtumiin, joissa yleisö keskittyneesti ja hiljaa seuraa edessään olevaa tapahtumaa. Kun vauva alkaa itkemään, niin useimmiten vanhemmat ovat ihan oikein, rauhoitusyrityksen jälkeen, lähteneet vauvan kanssa pois. Muutaman kerran muistelisin kuitenkin, että jostain syystä vanhemmat ovat vain jääneet itkevän vauvan kanssa tapahtumaan. Tämä ei mielestäni ole kauhean mielekästä toimintaa sillä vanhemmat ajattelevat siinä "minä en halua jäädä tästä paitsi, joten jään tänne" ja vähät välittävät muusta yleisöstä, jotka saavat vaillinaisen kokemuksen.
   
  Viimeksi muokattu: 14.04.2010
 17. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 629
  Saadut tykkäykset:
  168
  Itse asiassa kuulun niihin ihmisiin, jotka jäävät moisessa tilanteessa mielellään hissin ulkopuolelle odottamaan seuraavaa kyytiä. Tätä kutsutaan juuri muiden ihmisten huomioon ottamiseksi.
   
 18. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 629
  Saadut tykkäykset:
  168
  Olen minä Lontoossa porskutellut jonkin aikaa, ja siellä oli ihan eri meininki.
  Jos joku vastaantulija vähänkään sattui hipaisemaan ohi mennessään, niin sieltä heti tuli pahoittelua. En muista myöskään Lontoon isoimmissa tavarataloissa olevan koskaan tilannetta, jossa ihmiset olisivat jumittaneet käytöksellään muita ihmisiä. Siellä liikuttiin omaa tahtia, mutta kuitenkin ripeästi siinä mielessä, että tiedostettiin kaupassa olevan muitakin ihmisiä.

  Totta kai silti hieman kärjistän, jos annan ymmärtää, että suomalaiset olisivat "valittu kansa" muiden huomiotta jättämisen suhteen. Eivät suomalaiset, tai ne meistä jotka eivät ota muita huomioon, sitä varmastikaan tahallaan tee, sillä tuo käytös vaikuttaa enemmän alitajuntaiselta: ei tavallaan osata edes arvata, että siellä takana tai jossain voisi olla joku muu. Tämän tietenkin voi logiikankin kautta perustella: Suomi on suhteellisen harvaan asuttu maa ja näin ollen ihmisillä ei ole niin paljon kokemusta ns. ruuhkatilanteista kuin mitä joidenkin paljon tiheämmin asuttujen maiden ihmisillä on.
   
  Viimeksi muokattu: 14.04.2010
 19. anon4340

  anon4340 Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.04.2002
  Viestejä:
  287
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mitä nyt noin kymmenen vuoden aikana HP:llä käynyt niin meno on ollut samanlaista aina. Jos siellä alkoi nyt v****tamaan, kuten edellisellä kerralla ja sitä edellisellä kerralla niin ei tarvitse olla Einstein päättelemään että samoin tulee käymään myös seuraavalla kerralla. Ehkä tälläisessa tilanteessa se seuraava kerta kannattaisi jättää väliin. Ei sinne mikään pakko ole mennä.
   
 20. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 629
  Saadut tykkäykset:
  168
  Toki näin on. Tässä nyt pohdittiinkin asiaa ilmiönä.