HTPC-kaapelointia

Keskustelu osiossa 'HTPC' , aloittajana Poinas, 30.01.2016.

 1. Poinas

  Poinas Member

  Liittynyt:
  24.01.2005
  Viestejä:
  43
  Saadut tykkäykset:
  0
  Laitteisto seuraava

  PC jossa 2 HDMI-liitäntää (Geforce GTX 660)
  Viedotykki jossa 2 HDMI-liitäntää (Sony HW55ES)
  Viritinvahvistin jossa runsaasti HDMI-liitäntöjä (Marantz SR6010 tai Denon W4200 tulossa)
  Digiboksi, ei HDMI-liitäntöjä
  (Bluray-soitin)
  (Televisio jossa HDMI-liitin)

  Tarkoitus olisi saada liitettyä digiboksi ja PC tykille, sekä PC vahvistimelle. Kajarit kiinni vahvistimessa.

  Voinko kytkeä laitteet seuraavasti, tarvitsisin vain kaksi HDMI-piuhaa
  Digiboksi-->Vahvistin<-->PC-->Tykki

  Vai pitääkö turvautua seuraavaan ratkaisuun, kolmella HDMI-piuhalla
  Digiboksi-->Vahvistin-->Tykki
  PC-->Tykki
  PC-->Vahvistin

  Tuossa kahden kaapelin versiossa mietityttää että saanko samalla kaapelilla äänet vahvistimelle tietokoneelta pelaamista ja musiikin kuuntelua varten ja toisaalta toiseen suuntaan kuvan digiboksilta vahvistimen ja PC:n kautta tykille.
   
  Viimeksi muokattu: 30.01.2016
 2. Hippo

  Hippo Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  28.07.2004
  Viestejä:
  1 763
  Saadut tykkäykset:
  53
  Miksei vaan kaikki vahvistimeen kiinni ja vahvistimesta yksi piuha tykille?

  Jos vahvistimessa on toinen HDMI ulostulo niin siitä piuha myös telkkariin. Jos vain yksi ulostulo niin HDMI splitteri ulostuloon ja siitä piuhat sekä telkkariin että tykkiin.
   
 3. Poinas

  Poinas Member

  Liittynyt:
  24.01.2005
  Viestejä:
  43
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tykki on takaseinällä ja PC sen alla. Vahvistin on valkokankaan alla. Tykki-vahvistin veto tarvitsisi kaapelia noin 12 m, eli käytännössä ilmeisesti 15 m kaapeli pitäisi ostaa. Tuollainen 15 m kaapeli maksaa jo aika summan enkä siis ole varma että tarvitsenko sitä edes.

  Tykki-PC -kaapeli on 7,5 m, tämä minulla jo onkin. Ehkä ostan ensin toisen 7,5 m kaapelin välille PC-vahvistin. Mikäli homma toimii näiden avulla niin hyvä. Jos ei, niin marssin sitten uudestaan kauppaan ostamaan tuon pitkän piuhan.
   
 4. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  3 198
  Saadut tykkäykset:
  270
  Ehdottomasti kaikki vahvistimen kautta, mielestäni muilla tavoilla kerjää vain hankaluuksia. Miten käy esim. huulisynkan kanssa eri lähteillä, miten kulkee mahdollinen HD-ääni PC:ltä vahvarille jne. Onko PC mahdollista sijoittaa vahvarin lähelle, se voisi olla yksi ratkaisu. Yleensä on helpointa, jos lähteet ovat fyysisesti lähellä toisiaan, niin välttyy pitkiltä piuhavedoilta, joissa on monia ongelmia niissäkin.

  Raportoi miten homma etenee, ihan mielenkiintoinen probleema.
   
 5. El Grande

  El Grande Well-Known Member

  Liittynyt:
  25.07.2007
  Viestejä:
  2 877
  Saadut tykkäykset:
  116
  Saatat tarvita aktiivisen kaapelin joko PC:n ja vahvarin tai vahvarin ja tykin väliin. AV-vahvistimilla ongelmaa saattavat tuottaa jo esim. 2+8 metriset vedot lähdelaite->vahvistin->tykki. Mahtaako tosin 15 metrisenä enää muita saadakaan kuin aktiivisia?

  Toinen vaihtoehto on HDMI-RJ45 -adapteri (esim. http://www.hdtvsupply.com/hdtocaad.html), jolloin CAT-5:lla voikin sitten vetää pitkää vetoa tuosta vaan. Eri asia sitten, saako noita Suomesta.

  Jos käytössä on työpöytä, siellä näyttö ja ne ovat tykin puolella huonetta, niin pitkä kaapeliveto tulee siinäkin, jos kone vahvarin lähellä olisi. Vahvarilta tykille menevästä HDMI:stä voisi ehkä splitata, mutta onko tarkoituksenmukaista, että työpöydän näyttö toistaa sitten samaa kuin tykkikin. Tuskin. Ongelmia saattavat aiheuttaa myös langaton hiiri ja näppäimistö, joillakin malleilla on melkoisia vaikeuksia jo muutaman metrin etäisyydessä suorallakin näkyvyydellä.
   
 6. Poinas

  Poinas Member

  Liittynyt:
  24.01.2005
  Viestejä:
  43
  Saadut tykkäykset:
  0
  Taidan kallistua tuohon kolmen piuhan malliin, ei tuo kahdella kaapelilla taida onnistua kun näytönohjaimen output ei tosiaan toimi inputtina. Mitähän oikein ajattelin, tuo audio return channel sai jotenkin ajatukset solmuun.

  Sohva sijaitsee tykin alla ja tykkään pelailla sohvalla istuen joko erilliseltä näytöltä tai kankaalle heijastaen. Langattomat hiiret ja näppikset eivät tule kysymykseen koska pelailen aina hardcore-moodilla, kerran kuolee niin hahmolla ei enää voi pelata. Ei siis varaa ottaa riskiä pätkivästä signaalista :) Kone siis kököttää huoneen kulmassa kahden sohvan välissä piilossa.

  Eli vedän nyt kuvan HDMI:llä koneelta tykille ja äänet HDMI:llä koneelta vahvarille. Sitten BluRay ja digiboksi kiinni vahvistimeen ja 15 m HDMI-kaapelilla vahvistin tykille.

  Ja nyt huomasin että näyttiksessä ei olekaan kahta HDMI-ulostuloa, vaan toinen on DisplayPort. Täytyy sekin ilmeisesti uusia.

  Kiitos vastauksista, tässä alkaa tilanne selkiytymään. Pitää ottaa pieni tuumaustauko ja pirtää vielä johtokaavio ettei missaa mitään oleellista ja ettei kaupassa tarvi ravata useampaan kertaan. Maaliskuun alussa vasta on aikaa virittää koko setti toimimaan.

  Jos on suosituksia tuon 15 m kaapelin osalta niin olen kuulolla. Tällaista katselin:
  http://www.jimms.fi/fi/Product/Show...mi-kaapeli-high-speed-with-ethernet-15m-musta
   
 7. El Grande

  El Grande Well-Known Member

  Liittynyt:
  25.07.2007
  Viestejä:
  2 877
  Saadut tykkäykset:
  116
 8. Poinas

  Poinas Member

  Liittynyt:
  24.01.2005
  Viestejä:
  43
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ja toisaalta nyt mietin että tarvitsenko ollenkaan kaapelia koneelta suoraan tykille jos kierrätän signaalin vahvistimen kautta. En siten tarvisi tuota adapteriakaan eikä näyttiksen vaihtoa.

  PC-->Vahvistin-->Tykki

  Tällöin signaali kulkee 7,5 m ja 15 m kaapeleiden läpi. Tuolla pidemmällä hoituisi sitten myös digiboksi ja BluRay tykille.