House (MTV3)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana petma, 21.09.2006.

 1. John-Smith

  John-Smith Uusi jäsen

  Liittynyt:
  31.07.2007
  Viestejä:
  83
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pitkästä aikaa tuli katottua ja eipä ollut kovin ihmeellinen, hieman psykedeelinen jakso ja splatter vaikutteita mukana.

  Itse en tästä sarjasta pahemmin tykkää , samaa kaavaa kaikki jaksot. Ilman Hugh Laurieta tämä ei olis mitään.
   
 2. maagi

  maagi Käyttäjä

  Liittynyt:
  19.10.2007
  Viestejä:
  159
  Saadut tykkäykset:
  2
  Sanopa muuta :hitme: Multa meni vähä ohi mikä tässä nyt oli "totta"...
   
 3. Jaksojen taso vaihtelee paljon kun on niin sekalainen seurakunta tekijöitä ja lopetin jo sarjan katsomisen. En poistanut vielä ajastusta joten katsoin mistä puhutte. Oli surkea jakso, käsikirjoittaja oli innostunut kikkailemaan ja tuloksena pannukakku. Nyt lähti ajastuskin masiinasta.
   
 4. Kristian

  Kristian Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2002
  Viestejä:
  2 555
  Saadut tykkäykset:
  51
  Tottahan jaksossa oli vain ja ainoastaan alku siihen asti, että Housea ammuttiin ja lopussa se, kun House havahtuu ja häntä ollaan viemässä leikattavaksi.

  Kaikki siinä välissä tapahtunut oli mielestäni aika mielenkiintoista tutkiskelua Housesta henkilönä (tai hahmona), eli mies käsitteli omia syitään käytökseensä noiden aistiharhojensa kautta.

  Poikkeuksena hyvin virkistävä ja ajatuksia herättävä jakso (mutta kerta riittää). Hugh Laurie pitää laatua yllä! :thumbsup:
   
 5. Jarkko G.

  Jarkko G. Samppa ja Hurricane :| Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.08.2001
  Viestejä:
  12 991
  Saadut tykkäykset:
  35
  Tylsä jaksohan tuo oli, kun kävi tuskallisen selväksi jo hyvissä ajoin että koko jakso on hallusinaatiota. Sitten sitä vain odoteltiinkin että koska herätään.
  No nyt jänskätään että miten veritulpat paranee kun 3.kausi alkaa.
   
 6. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  3 125
  Saadut tykkäykset:
  82
  Alkuun en oikein pitänyt sarjasta sillä olen enempi vakavamielisemmän sairaaladraaman ystävä (er), mutta jossakin vaiheessa huomasin että joka jakso on pakko katsoa. Koko sarjan ainoa kantava asia on tosin Greg House itse ja hänen maneerinsa. Siksi sisältö on tavallaan vähän ohut ja sarjasta muodostuvat mielipiteet ilmeisen kaksijakoisia. Tuskinpa tässä sarjassa koskaan tulee jaksoa jossa vain sivuhahmot seikkailevat.

  Sen verran "luontevasti" v -mäisen tohtorin rooli sopii Hugh Laurielle että välillä luulee että äijä on tosiaankin oikeasti G. House. Yhtään en tiedä minkälainen jäärä Laurie todellisuudessa on.

  Eilinen jakso oli aika poikkeuksellinen jopa sinänsä mielipuolisen sarjan mittäpuulla mitattuna. Kohtuullisen helppoa oli kuitenkin arvata että House näki "pikku-ukkoja" ja että vain alku on "todellisuutta".

  Kolmas kausi tullee sitten joskus MTV3:lta. Mikä on sarjan tuotantotilanne eli monennessako kaudessa USA:ssa mennään ja monestako on sopimuksia/varmaa tietoa?
   
 7. Kristian

  Kristian Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2002
  Viestejä:
  2 555
  Saadut tykkäykset:
  51
  Laurie ei taida kovin v-mäinen olla. Kannattaa tarkistaa roolit Jeeves&Woosterissa ja BlackAdderissä, niin näkee hyvin toisenlaista roolinvetoa kaverilta. Ja lienee pari sketsisarjaakin kaverilla vyön alla.

  Amerikoissa käsittääkseni on jo 4 kautta Housea tehty, eli "vähän" jäljessä olemme täällä pohjolassa - jälleen kerran.
   
 8. big j

  big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.02.2002
  Viestejä:
  3 396
  Saadut tykkäykset:
  112
  Eipä kyllä. Mitä nyt erinäisiä talkkarihaastiksia sun muita roolien ulkopuolisia on nähnyt, niin leppoisa ja sopivalla tavalla nöyrä perheenisukkihan se tämä meidän brittien lahja lähinnäkin. Hieno mies .. 5/5
   
 9. a1m

  a1m Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.01.2008
  Viestejä:
  56
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täältä löytyy myös yksi Laurien fani, on hän vain niin hyvä näyttelijä : )

  Jäi vähän tylsästi kesken eilen ja kovasti kattelin, mistä sitä kolmatta kautta voisi ostaa, mutta en montaakaan paikkaa löytänyt. UK:n amazonista taisi löytyä n. 40€ hintaan, tietääkö kukaan saako mistään halvemmalla/mahdollisilla suomiteksteillä?

  PS. ZED:lle, jenkeissä on menossa neljäs tuotantokausi.
   
 10. Mora

  Mora Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.09.2005
  Viestejä:
  512
  Saadut tykkäykset:
  1
  Senverta missä luulossa itse olen, niin tuossa amazonissa olevassa Playback Universalin julkaisussa ei sitten ole enkkutekstejäkään, eli kuullun ymmärtämisen on syytä olla hyvä. Itse myös kuola valuen odotan kolmoskautta, cdonissa ei ainakaan näy edes julkaisupäivää.
   
 11. hippa

  hippa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.04.2006
  Viestejä:
  20
  Saadut tykkäykset:
  0
  ...............
   
  Viimeksi muokattu: 30.08.2013
 12. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 057
  Saadut tykkäykset:
  22
  Myöhästynyt muistutus, sillä kolmas kausi alkoi maikkarilta eilen.

  Vaikka yleensä moisia inhoankin, niin näin kauden alkuun olisi jakson alussa aina pieni muistutus aiempiin tapahtumiin paikallaan. Hetken sai muistella että mitenkäs se ampuminen nyt taas menikään.
   
 13. CamoN

  CamoN Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.10.2005
  Viestejä:
  160
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jep. Ensimmäisen viiden minuutin ajan oli sellainen tunne että onkohan mennyt kokonainen kausi ohi huomaamatta, kun edellisen kerran on nähnyt päähenkilön harhaisena sairasvuoteella ja nyt heti kättelyssä mies juoksee 13 kilometriä töihin. :confused:

  Ihan hyvältä tuo ensimmäinen jakso kuitenkin vaikutti. Selkeästi käsikirjoittajat eivät pelkää muuttaa menestysreseptiä vaan hakevat myös ihan peruselementteihin vähän uusia juttuja, niin homma pysyy tuoreena.
   
  Viimeksi muokattu: 08.08.2008
 14. Jarkko G.

  Jarkko G. Samppa ja Hurricane :| Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.08.2001
  Viestejä:
  12 991
  Saadut tykkäykset:
  35
  Kiva 3. kauden aloitus oli.
  Tosiaan luotettiin aika paljon siihen että jokainen muisti miten edellinen kausi päättyi. Silti ihan positiivista että koko viime kauden Cliffhanger tiivistettiin yhteen Housen lauseeseen.

  No lopun Cortisol piikki oli vähän liian taianomainen päätös tälle jaksolle.

  Ja tosiaan tätä 3. kauden dvd julkaisua odotellaan sitten ensi vuoden puolelle.
   
 15. Generig

  Generig Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  24.01.2004
  Viestejä:
  1 879
  Saadut tykkäykset:
  5
  Eilinen jakso oli huonoin jakso tähän mennessä. Houselle ei sovi omatunnon kanssa painiskelu. Toteutus oli siltä osin huono. Itse sairauden tvisti oli sekin heikko ja idea moneen kertaan kaluttu.
   
 16. CamoN

  CamoN Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.10.2005
  Viestejä:
  160
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo, kyllä sitä suo TV-lääkärille tiettyjä vapauksia sen praktiikkansa suhteen, mutta tuollainen aivokirurgia samaan aikaan kun potilas on valveilla ja hänet pelotellaan näkemään harhoja jotka kumpuavat syntymättömän kaksosen aivokudoksesta... Ei kai ideat ala jo loppua? :p

  Tuo Housen omatunnon tarkastelu toi mielestäni hahmoon hieman lisää syvyyttä. Varsinkin siinä mielessä, kun muiden hahmojen suhtautuminen Houseen riippui siitä miten he luulivat hänen onnistuneen edellisen tapauksen kanssa. Ja se taas ilmensi sitä, miten paljon House elää elämäänsä nimenomana työnsä kautta, lääkärinä. Ihan hyvä juttu, kunhan eivät nyt vatvo niitä Housen asioita seuraavaa kymmentä jaksoa. :rolleyes:
   
 17. akomu

  akomu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.06.2005
  Viestejä:
  540
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jep, samaa mieltä. Ihan piristävää syvyyttä tuo mukaan, mutta ei tuon miksikään lässytykseski pitäisi muuttua. Kiitettävän nopeasti asiaa tunnutaan kuitenkin käsiteltävän ja monessa sarjassa House olisi voinut tarttua keppiinsä vasta kauden viimeisessä jaksossa. Kohta varmaan (toivottavasti) kuullaan taas Housen tuttua piikittelyä aiheesta kuin aiheesta. Viimeisessä jaksossahan tuota jo alkoi olla.
   
 18. Jarkko G.

  Jarkko G. Samppa ja Hurricane :| Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.08.2001
  Viestejä:
  12 991
  Saadut tykkäykset:
  35
  No ei kai ne ideat lopu, niin kauan kun sivuja riittää suuressa lääkäri diagnoosi kirjassa. Ei kuitenkaan käsittääkseni mitään omia tauteja keksi tuohon ohjelmaan, vaan kaikki on oikeita ja mahdollisia tapauksia (mutu!).

  Jaksona oli kyllä ankeahko, mutta pidän noista hiljaisista hetkistä Housen kanssa, kun mies ei ole sairaalassa.
   
 19. tpi

  tpi Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  4 379
  Saadut tykkäykset:
  28
  Osassa jaksoja on kyllä aika realistisiakin sairauksia (tosin melkoisen dramatisoituna, ja usein niin, että sitä ilmiselvää tutkimusta joka oireen syyn selvittäisi heti ei tehdä tai edes mainita.), mutta välillä on juttuja joilla ei ole minkäänlaista reaalipohjaa todellisuuteen, ja joihin verrattuna jokin CSI valokuvamanipulaatioineenkin on äärirealistinen kuvaus tyypillisestä normaalista rikostutkimuksesta. :)

  Ilmeisesti lääketieteelliset asiantuntija pitävät välillä golf-lomia, ja käsikirjoittajat keksivät ihan vapaasti omasta päästä juttuja.
   
 20. Maccara

  Maccara Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.12.2006
  Viestejä:
  376
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nojoo, oli tuo hieman yliammuttu kohtaus - pitäähän sitä draamaa jostain saada. :)

  Tidbittinä tosin, että aivokirurgian yhteydessä potilas tietyissä tilanteissa on hereillä / herätellään samalla kun operoidaan (käsittääkseni kyllä "lääkehalvauksessa" kaiketi, eikä liene mikään normaalikäytäntö), jotta muunmuassa saadaan tietoa potilaan reaktioista jne esim siitä, ettei leikellä jossain väärässä paikkaa - tietenkään hereillä ei olla kun kalloa availlaan, mutta tuo potilas hereillä kun lanttua sorkitaan osa ei tuossa ollut mitenkään tavatonta.