Hitchcock (2012) (Sacha Gervasi / Anthony Hopkins, Helen Mirren, Scarlett Johansson, Danny Huston, Toni Collette, Jessica Biel, Michael Stuhlbarg, Jam

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana warre, 19.04.2012.

 1. warre

  warre Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  14.02.2000
  Viestejä:
  2 299
  Saadut tykkäykset:
  13
  Hitchcockista on näemmä tekeillä elokuva psyko elokuvan aijoilta.
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 01.02.2013
 2. CleverIndeed

  CleverIndeed New Member

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 653
  Saadut tykkäykset:
  1
  No no! Onpas mielenkiintoinen projekti sinänsä. Saapa nähdä mitä tulee. Vähän nuo naisosien roolitukset kyllä mietityttävät. Hopkinshan on "muotokuvia" tehnyt aiemminkin joten vaikuttaa kuin tehdyltä hänelle.
   
 3. Mika

  Mika Administrator Ylläpidon jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.02.2000
  Viestejä:
  8 273
  Saadut tykkäykset:
  29
 4. jmo

  jmo Member

  Liittynyt:
  26.04.2002
  Viestejä:
  771
  Saadut tykkäykset:
  14
  No todella kiinnostavaa.
  Jostain syystä Hitchcockia on näköjään pidetty vaikeana aiheena, vaikka mies on yksi suurimmista.
  Mukava nähdä mitä tästä on saatu kehiteltyä.
  Elämähän oli mitä mielenkiintoisin.
   
 5. marlan

  marlan Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.06.2004
  Viestejä:
  2 029
  Saadut tykkäykset:
  102
  Tänään tuli vihdoin nähtyä Sir Anthony esittämässä Sir Alfredia. Hitchcock on kaiken kaikkiaan viihdyttävä mutta ei kovin syvällinen kuvaus Psykon tekovaiheista — kokonaisuutena kyllä näkemisen arvoinen. Tällaisia ”elokuvaelokuvia” on muitakin (esim. RKO 281 — Tapaus ”Citizen Kane”, My Week with Marilyn), ja tämä sopii joukon jatkoksi. Uni- ja fantasiajaksot olivat kiinnostava lisä; Psykon käsikirjoittaja Joseph Stefano kävi tuolloin psykoanalyysissa, ja Hitchcock oli aiheesta kiinnostunut (Noiduttu).

  Näyttelijäkaarti ja ajankuva ovat onnistuneita, joskin Sir Anthony näytti yhä Sir Anthonylta ja jotain jäi kaipaamaan Sir Alfredin olemuksesta. Samaan elokuvaan oli kuitenkin saatu Scarlett Johansson (Janet Leigh), Jessica Biel (Vera Miles) ja Toni Collette (Peggy Robertson). Kurtwood Smith (70’s Show) oli mainio valinta tiukkapipoiseksi sensoriksi. Vahinkona voi pitää sitä, ettei Andrew Garfieldia saatu Anthony Perkinsin rooliin (tilalla James D’Arcy). Dame Helen Miller onnistui Alman roolissa tuomaan esille pariskunnan aviollisia jännitteitä. Toisaalta Psykon monimutkainen tuotantohistoria käytiin melko sukkelasti läpi.

  3½/5

  P.S. Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Anthony Hopkins on esittänyt historiallista henkilöä, jolla on nimikirjaimet A. H...

  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 26.01.2018
 6. CleverIndeed

  CleverIndeed New Member

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 653
  Saadut tykkäykset:
  1
  Marlan hyvin avasikin elokuvaa, pitkälti samoilla linjoilla. Ehdin tosin jo juhlia olevani eka tämän katsellut - kuten olinkin - mutta laiskana panttasin arviota. No vähensi kenties hieman työmäärää.

  Perkinsin esittäjä oli kyllä mielestäni mainio, hyvin pieneksi leikatussa roolissaan. Naisroolitukset oli ok, joskin olisin itse kaivannut vähän tuntemattomampaa castia ja vielä enemmän 50s-vaikutteilla, nyt oli olo väistämättä välillä että Scarlettille oli lyöty peruukkia niskaan. Mutta ihan hyvin näytelty leffa kaikkiaan.

  Hopkins onnistui hyvin, hahmon ollessa todella haastava karikatyyrimäisyydessään, mutta mielenkiintoinen ja ne hitchcockmaisuudet toimivat oikein hauskasti. Yhdessä kohtaa muistutti kyllä Lecterin puheenpartta. :D Taisi tulla puoliväkisin...

  Tarinan osalta pidin psykon ja Hitchin välisestä vuorovaikutuksesta, mikä tuo nyt mieleen myös Hopkinsin mainion tv-leffan Syyllinen mieli. Eli olihan tämä osuvasti herraa ajatellen kirjoitettu. Kokonaisuutta häiritsi kyllä suhdekuvioiden iso painoarvo vähän muun kustannuksella ja erit. mestarista annettu kuva jonkinlaisena seksimaanikkona. Tämä tosin näytettiin oikein, naisten kautta.

  Itse muuten löysin oivan selityksen eri sängyissä nukkumiselle. Ne sängythän näyttivät varsin kapeilta.

  Elokuvan sensuurikäsittelyä avattiin kivasti ja herkullisinta antia oli jälleen kerran, suihkukohtaus. :)

  ***½
   
 7. Pazze

  Pazze Well-Known Member

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  106
  Anthony Hopkins oli taas kerran erinomainen. Ei kai tuo ihan täysin Hitchcock ollut, ei maneereiltaan eikä ulkonäöltään, mutta sopivan lähellä kuitenkin. Elokuvan juoni oli aika heppoinen, eikä tekoprosessiin menty kovinkaan syvälle. EI haittaa, kertakäyttöelffahan tämä oli, ja vielä vuosienkin jälkeen muistelen lämmöllä, miten loistava Hopkins taas kerran oli. 3/5