Hiljentyneet plazalaiset

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana Blizzard, 23.01.2004.

 1. Mookid

  Mookid Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 532
  Saadut tykkäykset:
  240
  Jostain syystä nauratti profiilin kohta:

  Friends
  CleverIndeed has not made any friends yet
   
 2. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 390
  Saadut tykkäykset:
  621
  Oliko CI sittenkin vain trollaajan vedätys? Kuka tunnustaa?
   
 3. Pazze

  Pazze Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  4 957
  Saadut tykkäykset:
  115
  Naurattiko myös tämä?
  Friends
  Mookid has not made any friends yet
   
 4. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 497
  Saadut tykkäykset:
  454
 5. tootsi

  tootsi Runkku Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.11.2005
  Viestejä:
  3 178
  Saadut tykkäykset:
  29
  Kyllä tämä nauratti :D
   
 6. Mookid

  Mookid Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 532
  Saadut tykkäykset:
  240
  Minua tuo ainakin itkettää.
   
 7. lepreconn

  lepreconn Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  27.11.2006
  Viestejä:
  3 369
  Saadut tykkäykset:
  39
  Lisäsin sut DDDD
   
 8. Enoelmeri

  Enoelmeri Käyttäjä

  Liittynyt:
  30.03.2004
  Viestejä:
  834
  Saadut tykkäykset:
  0
  Palsta on mennyt myös minun mielestäni todella hiljaiseksi, esimerkiksi projektoreista on keskustelua aivan järkyttävän vähän. Eräs ongelma foorumissa liittyy mielestäni siihen, että alaryhmiä eri keskusteluille on aivan tolkuttoman paljon, kuten eri streamauspalveluista, foorumia saisi hieman tiivistää. Miksi ihmeessä 3D blu-ray elokuvat ovat täysin eri paikassa kuin normi 2D blu-rayt?

  Tässä taloudessa kotiteatteriharrastus ei ainakaan ole hiljentynyt paljoakaan. Ikää on 31 vuotta ja opiskelut on käyty itseltä ja puolisolta loppuun, talo on rakennettu ja yksi parivuotias lapsikin perheestä löytyy. Oikeastaan vasta nyt ensimmäistä kertaa elämässä alkaa olla mahdollista panostaa harrastukseen kunnolla rahallisesti. Tai no, rahareikiä on enemmän kuin koskaan...
  Perheelliselle oma tila teatterille on koettu älyttömän hyväksi, sillä olohuoneessa ei pysty keskittymään kunnolla mihinkään.

  Keskusteluja tulee seurattua jonkin verran, muutaman kerran viikossa täällä tulee käytyä ja tehtyä sellainen yleissilmäys foorumille. Aika vähän tulee kuitenkin kirjoitettua ja yksi syy siihen on tabletin käyttö, jolla on toivotonta kirjoittaa yhtään pidempiä viestejä tai lainata jotain viestiä.

  Palstalla on paljon mielenkiintoisia nimimerkkejä, joiden kirjoituksia lukisi mielellään lisää. Joiltain ehkä uudemmilta käyttäjiltä on saanut välillä liikaa vittuilua osakseen niin on kirjoittamisessa on ollut pitkiäkin taukoja. Ja toisaalta kun lukee keskusteluja niin valtavasti mennään henkilökohtaisuuksiin eikä anneta asioiden puhua puolestaa. Itse olen aina yrittänyt pysyä neutraalina enkä tarjota turhaa provosointia.

  Mikäköhän tässä oli sitten ja pointtina?
   
 9. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Kyllähän tämä kuolemassa on. Ylläpidon pitäisi nyt herätä ja pudottaa palstoista vähintään puolet mutta ehkäpä joku 70-80% pois. Tällä tavalla saataisiin edes vähän eloa niihin osiin jotka jäävät jäljelle.
   
 10. LOP

  LOP Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.02.2001
  Viestejä:
  4 050
  Saadut tykkäykset:
  44
  Kun törmäät tällaiseen epäkohtaan, voi kirjoitetun viestin alalaidassa painaa Report a Bad Post -painiketta. Itse olen mokomaa painiketta käyttänyt lukuisia kertoja. Foorumin ylläpitäjä(t) on kiitettävällä nopeudella siivonnut ylilyöntejä pois - suosittelen kokeilemaan. Tämän tekeminen on tarpeeksi vaivatonta jopa tabletilla, koska perustelun ei tarvitse olla pitkä.
   
 11. Ben

  Ben Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.01.2001
  Viestejä:
  84
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tabletti- ja puhelinkäyttöön suosittelen Tapatalk-ohjelmaa. Se tekee lähes foorumista kuin foorumista "tablettiystävällisen". Lisäbonuksena erittäin helppokäyttöinen "näytä kaikki lukemattomat viestit" -näkymävaihtoehto.
   
 12. Enoelmeri

  Enoelmeri Käyttäjä

  Liittynyt:
  30.03.2004
  Viestejä:
  834
  Saadut tykkäykset:
  0
  Alan tosiaan kyllästymään koko palstaan. Nykyään tulee luettua enemmän Avs-foorumia kun mielenkiinto ei kuitenkaan ole kadonnut mihinkään. Uusin ihmetykseni on, että mikä ihmeen idea on siinä, että kaiuttimet ja subwooferit pitää olla kahdessa eri alakategoriassa, eikö musiikkia ja elokuvia saa enää kuunnella samoilla laatikoilla? :hitme:
   
 13. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 390
  Saadut tykkäykset:
  621
  Tästä samaa mieltä. Järkytyin palstojen määrästä, kun jossain vaiheessa selaimella selasin, kun Tapatalk ei toiminut. Niitä on tullut vain lisää.

  Yhden palstan kyllä toivoisin tulevan. Se olisi alapalsta, jossa jäsenet voisi omina ketjuinaan esitellä omia teattereitaan tms.
   
 14. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 817
  Saadut tykkäykset:
  723
  Ehkä palstoja on hieman liikaa tai ainakin ne ovat osittain sekavasti järjestettyjä. Kannattaisi tehdä vaikka jonkinlainen ehdotus siitä, mitä ottaa pois ja mitä jättää. Se varmasti helpottaisi ja auttaisi Mikaakin.
  Tuollainen alapalsta olisi ihan hyvä. Mutta löytyykö täältä vielä tarpeeksi ihmisiä, jotta tuonne paria ketjua enempää tulisi?

  Toisaalta on hyvä, että plazalla on käyttäjiä, vaikka osaa ei kotiteatteri varsinaisesti kiinnostaisikaan. Mieluummin siten kuin vain piiri pieni pyörii -palsta jossa pari patua juttelee crt-tykeistä. Näin kärjistettynä.

  Ehkäpä plaza kaipaisi pienen imagouudistuksen. Samalla tyylillä on menty traban jälkeen. Logokaan ei ole tainnut muuttua?
  Ehkä nimen voisi muuttaa sekä uudistaa logoa. Samalla miettiä, mitä foorumi oikeasti haluaa tarjota. Yrittääkö se edelleen olla kotiteatterifoorumi, vaan pitäisikö laajentaa musiikkiin, peleihin? Vai mennäänkö jo sitten liikaa kilpailemaan muiden foorumeiden kanssa.

  Itse kannatan sitä, että foorumi säilyisi kotiteatterifoorumina, mutta uudistaisi nimensä ja ulkoasunsa. Sekä noita palstoja voisi tosiaan hieman säätää. Saako tähän vBulletiniin mitään uusia ominaisuuksia? Olisi ihan kiva esim. jos voisi vaikka tykätä jostain postauksesta tai merkitä se suosikiksi, jolloin sen voisi löytää helposti. Jotain pientä kikkaa foorumikin mielestäni vaatisi.

  Toisaalta taas sitten se, että foorumilla ei ehkä enää ole niin paljoa vakavaa keskustelua kotiteatterista, niin kenen syy se on ja miten asiaa voisi parantaa?
  Trabant sai aikanaan suomen kotiteatteri-ihmiset saman katon alle ja Mika on kyllä kokonaisuutena tehnyt hienoa työtä foorumin kanssa. Jostain syystä vanhan parrat ovat kuitenkin kadonneet. Vain osa meistä enää liikkuu väsyneinä trabant-maassa. Mistäs saisi hieman uutta kipinää? Osa on siirtynyt avsfoorumille, mutta eihän senkään tarvitsisi pois sulkea plazan käyttöä, eihän?
   
 15. vemkki

  vemkki Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 544
  Saadut tykkäykset:
  190
  Monista alueista näkee suoraan, että ne ovat vanhentuneita. Esimerkiksi nyt vaikka alue taustaprojektiotelkkareista tai HDTV-satelliittivastaanottimista (mikä satelliittivastaanotin ei nykyään olisi HDTV?).

  3D:lle on luotu tsiljoona puolikuollutta aluetta. Aluemäärä on täysin absurdi aihepiirin koon huomioon ottaen, ja mielestäni ryhmät voisi joko yhdistää yhdeksi 3D-alueeksi tai sitten vain kopioida alueilta viestit sopiville muille alueille (esim. vaikka 3D Blu-ray:lla -ketju (joka on 3D-sisältö -alueen ainoa merkittävä ketju) Bluray-alueelle).

  Enimmäkseenhän viestejä tulee luettua vain "New Posts"-painikkeen kautta, jolloin sinänsä aluejaolla ei ole merkitystä, mutta jos alueita lähtee ihan vain selailemaan, niin nykyinen jaottelu on tarpeettoman yksityiskohtainen.
   
 16. Harry

  Harry Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  06.09.2004
  Viestejä:
  1 903
  Saadut tykkäykset:
  7
  Ei taida olla enää foorumi Mikan pääasiallinen duuni niin kuin aikanaan oli. Vai miksi ei palauteosion tai yksityisviestin kautta saa vastausta 2 viikossa?

  Samaa mieltä näistä lukemattomista alafoorumeista, ihan liikaa. Mutta sama se mulle, taitaa olla aika siirtää kirjoittelut muualle.

  Hyvää jatkoa plazalaisille.
   
 17. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 817
  Saadut tykkäykset:
  723
  Kuinka moni pitäisi foorumia yllä pääasiallisena duunina, kun siitä ei saa euroakaan käteen. Mainoksia on jonkin verran, mutta en usko, että niillä kummoisemmin tienaa.

  Itse ainakin aion jatkaa myös Plazalla, vaikka myös muillakin foorumeilla olen. Mitäpä syytä olisi täältä lähteä?
  Jotenkin on surullista, että iso osa niistä, jotka olivat alkuaikoina mukana ovat jättäneet laivan ja Mikan yksin sen kanssa, koska meno ei enää miellytä. Ehkäpä voisi ajatella niinkin, että jos kaikki eivät plazaa jättäisi, niin meno olisi parempaa.

  Suomesta en kyllä itse parempaa kotiteatterifoorumia keksi.:thumbsup:
   
 18. Enoelmeri

  Enoelmeri Käyttäjä

  Liittynyt:
  30.03.2004
  Viestejä:
  834
  Saadut tykkäykset:
  0
  Siinä olen samaa mieltä, että parempaa foorumia kotiteatterihin ei löydy Suomesta, eikä Avs-foorumia voi tietenkään suoraan verrata kun siellä on "hieman" enemmän porukkaa ja sitä kautta harrastajia. Ehkä tänne pitäisi saada jokin käyttäjätutkimus, jonka avulla foorumia voisi kehittää. Sen pitäisi tietysti lähteä ylläpitäjän taholta, en usko, että meidän pienet äänestysketjut vaikuttavat juuri mihinkään. Tiedä sitten kuinka vaikea sellainen olisi toteuttaa ja mitä sekin maksaisi?

  Itse en ole koskaan ollut mitenkään erityisen aktiivinen keskustelija, mutta tasaisin väliajoin tänne tulee kirjoiteltua.
   
 19. Arttu78

  Arttu78 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.04.2005
  Viestejä:
  2 450
  Saadut tykkäykset:
  85
  Käyttäjäkatoon on varmaan monia syitä, joita en tunne. Mielestäni helpoimmin korjattava asia olisi oman kirjoitustyylin tarkistaminen. Kärkäs kannan ottaminen on silloin tällöin paikallaan, mutta yleisenä kirjoitustyylinä se saa aikaan pahaa mieltä ja sen seurauksena muilla haluttomuutta osallistua keskusteluun. Myönteisyys puolestaan luo myönteistä ilmapiiriä ja vapauttaa keskustelua. Näin ainakin uskon.

  Keskustelisin itse mieluiten asioista nimenomaan tällä foorumilla. Tosi asia kuitenkin on, että uusiin ja erikoisempiin asioihin parempi lähde on AVSforum. Myös AVS:ssä on toki puutteita. AVS:llä ketjuja ohjaillaan kaupallisin perustein aika rankasti ja siellä on joitain nimimerkkejä, joiden moderointi antaa mekastaan todella ikävällä tavalla. Hifiharrastajissa on nykyään monia mielenkiintoisia ketjuja akustiikkaan liittyen, mutta yleinen fiilis on täällä edelleen ainakin minulle mieluisampi. Monia loistavia nimimerkkejäkin on vielä aktiivisena, mikä on siistiä.
   
 20. koomapoika

  koomapoika Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.09.2006
  Viestejä:
  884
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hei pitkästä aikaa.

  Voisin yrittää omalla kohdallani miettiä miksi Plaza on jäänyt pitkähkölle tauolle... Ehkä se että ei ole ostanut uutta viihde-elektroniikkaa hetkeen. Mutta käytän aika aktiivisesti erästä toista foorumia missä tilanne on periaattessa sama. Miksi siis näin. Hmmm.

  Mielestäni Plazan hyviä puolia on:
  -Keskustelu on informatiivista ja kieli on hyvää sekä sisältö on pääosin asiallista ja luotettavaa. Täällä on asiantutevia kirjoittajia.
  -Jos tosissaan punnitsen tuotteen ostoa ja kaipaan syvällisempää tietoa niin voisin yhä kuvitella etsiväni sitä täältä tai jopa aloittavani keskustelun aiheesta.
  -Vertaistuki parasta tietyissä aihealueissa.

  Huonoja puolia:
  -Yhteisöllisyys jäänyt jostain syystä omalla kohdalla ohueksi. Ei ole kauheasti ketään jota seuraisin tai odottaisin jotain.
  -Jos ei ole hankintoja tai muuta pohdittavaa aihealueelta niin ei tule muuten oikein käytyä. Joskus eksynyt uuden leffan kohdalla vähän pyörähtämään.


  Nykyään kaikessa pyritään tuomaan yhteisöllisyyttä mukaan, esimerkiksi Spotify viesteineen jne. Se vetäisi varmasti porukkaa tännekin.
  Luotettavaa imagoa kannattaisi käyttää hyväksi. Olisi vaikka etusivulla vähemmän tauhkaa ja kerran viikossa joku foorumilainen saisi esitellä "Uutta Rautaa" -palstalla oman uuden hankintansa vaikka lyhyesti ja kevyesti ja tulis joku 4/5 tai Dvdplaza suosittelee leima. Tai sit olis eri laitteita ja täällä aina äänestettäisiin paras esim vahvari ja voittajat olisivat aina etusivulla. Siitä vois tulla sellainen referenssi että joku ostais vaan sen "Dvdplazan suosituksen" kun ei jaksa asiaan perehtyä. Täällä kun menään asioissa aika pitkälle ja syvälle jos vain kavereita kiinnostaa.
  Tällä hetkellä en Plazan etusivua katso juuri yhtään, klikkaan vain foorumille heti. Näin on ollut about aina.

  No, siinä mun 5 pennin ajatukset. Voin olla väärässä mutta noin asioista ajattelen. Sääli jos tämä näivettyy!