Hiidenvirta (1985)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana mr.hat, 06.09.2005.

 1. mr.hat

  mr.hat Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.01.2005
  Viestejä:
  754
  Saadut tykkäykset:
  0
  YLE Teemalta tulee vihdoinkin uusintana kasariklassikkosarja Hiidenvirta (Maelstrom). Sarja on psykologinen trilleri ja kauhun puolellakin usein piipahdetaan. Itselleni ainakin jäi pentuna tästä sarjasta pysyvät traumat :thumbsup:

  Eli digivehkeiden omistajien kannattaa virittää 19.9 Teemalle klo 19.30 ja katsastaa vieläkö sarja onnistuu pelottelemaan niinkuin 20 vuotta sitten.

  http://www.yle.fi/teema/hiidenvirta.shtml
  http://www.imdb.com/title/tt0290972/
   
 2. cityjeesus

  cityjeesus Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.02.2004
  Viestejä:
  2 314
  Saadut tykkäykset:
  4
  Vieläkö joku muistaa hurjat lehtijutut vuosien takaa, joissa käsiteltiin ko. sarjan haitallisuutta katsojien mielenterveydelle ? Jotkut hysteerikothan väittivät, että jossain päin maailmaa (en nyt muista missä) sarjan katselu olisi ajanut joitakin nuoria itsemurhaan. Hiidenvirta taisi olla yksi ensimmäisistä tv-sarjoista, joka joutui meilläkin melko agressiivisen kritiikin kohteeksi. Tätähän yritettiin kieltääkin, mutta suunnitelmat menivät puihin. Joissakin maissa esityskielto kuitenkin ilmeisesti onnistui. Aikamoista vainoa sai siis osakseen tämä tv-tuotanto.

  Jos ei sarjaa ole aiemmin nähnyt, niin vähintäänkin hurjan maineen takia kannattaa katsastaa. Itseltäni taitaa uusintakatselu kuitenkin jäädä valitettavasti väliin, kun ei ole tuota digiboksia vieläkään talouteen tullut hankittua :weep:

  Missä viipyy dvd-julkaisu, vai joko sellainen on olemassa ?
   
 3. sokka

  sokka Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.10.2003
  Viestejä:
  5 743
  Saadut tykkäykset:
  304
  Tää on aika homohelmisarja. Hieno, että tää tulee uusintana. Oon itte halunnu nähä tätä vuosia uusintana. Hyvät plussat Teemalle.
   
 4. AngelEyes

  AngelEyes Guest Guest

  Liittynyt:
  27.06.2005
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hehee, en olekaan ainoa onneton jolta puuttuu tänä päivänä digiboxi! Taisi kyllä mennä hankintaan heti pikimmiten ja ihan Hiidenvirran takia...

  Juu, tuli pentuna pelättyä tätä sarjaa aika täysillä. Olin nelivuotias '85, voi itku miten pieni.. Ei ihme jos vaikka jäikin traumoja. Ne nuket. (Mutta näytettiinkös se Suomessa vuonna '86, vai kuinka?)
  Hieno homma että uusitaan, tätä onkin tullut jo aika monen vuoden ajan muisteltua muiden kanssa. Jännä juttu, sarjan varsinaisesta juonesta en muista oikeastaan mitään, mutta ne pelottavat kohtaukset, tietyt kuvat jäivät sitäkin sitkeämmin mielenpohjukkaan. :eek: Pätenee jokaiseen joka näki sarjan aikoinaan.

  Toisaalta harmittavaa mitä todennäköisimmin todeta sitten uusintakierroksella ettei se lopulta niin pelottava ollutkaan. Ja taas murskaantuu yksi jännittävä lapsuusmuisto... Pitäisiköhän jättää suosiolla katsomatta?
   
 5. tsinivuo

  tsinivuo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.03.2002
  Viestejä:
  3 907
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tää on kovempi juttu kuin realitysarjat yhteensä! Tälläisiä kulttuuriuusintoja lisää. Vieläkin ne nuket vierailevat painajaisissa... :)
   
 6. Migge75

  Migge75 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.10.2004
  Viestejä:
  45
  Saadut tykkäykset:
  0
  En jaksa innostua siksi että se tulee Yle Teemalta. Yle kun ei osaa/halua/viitsi laittaa tekstityksiään kuntoon. Tekstit puuttuvat joskus kokonaan, ne tulevat ja menevät miten sattuu!

  Mutta Hiidenvirta on ihan hyvä, itselläni on videolla. Mutta on se paikoin jahkailevakin, mutta loppujen lopuksi suht jännittävä. Katsoin sen silloin 1985 ja ei se minuun mitään traumoja jättänyt, mutta useimpiin lapsiin kyllä, jopa niin paljon että kävivät psykologilla juttelemassa peloistansa.

  Ja tuo itsemurha-homma on hieman kaukaa haettua. Tosin kaksi kuukautta sarjan päättymisen jälkeen Pornaisissa perheenäiti hukutti kolme lastansa pihan kaivoon. Myöhemmin selvisi, että hän oli nähnyt Hiidenvirrasta painajaisia ja masentunut peloissansa niin että teki hirveän tekonsa. Tätä ei suoranaisesti voitu todistaa (siis että syypää olisi Hiidenvirta), mutta sen takia sarja on ollut tähän päivään asti esityskiellossa. (muistan kun sitä vielä 2000-luvun alussa Yleltä uusintaa kysyttiin, oli vastaus jyrkkä "EI", juuri tuon edelläkuvaamani asian takia.) :hitme:
   
 7. Hurricane

  Hurricane vaikeemmil tasoil Tukijoukot

  Liittynyt:
  24.07.2002
  Viestejä:
  2 175
  Saadut tykkäykset:
  11
  Niin, muistaakseni tuo sarja tuli tuolloin vuonna 1985 aika aikaisin illalla (lauantaisin muistaakseni) ajatellen kuitenkin sitä että sarja oli niinkin pelottava. Itsekin ainakin joitain katsoin. Myönnän ainakin itse muutaman kerran nähneeni painajaisia sarjan takia silloin 7-vuotiaana ja tuon jälkeen taisikin äiti laittaa esityskiellon meikäläiselle pystyyn. Joka tapauksessa ei tuollaisia sarjoja enää alkuillasta näytetä.
   
 8. petma

  petma Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  23.04.2002
  Viestejä:
  1 710
  Saadut tykkäykset:
  1

  Samanlaiset kokemukset mulla myös. 1985 olin 6-vuotias ja sen muistan että sohvan takaa kurkein sarjaa kun äiti ja sisko sitä katseli. Hiidenvirta on myös nimenä jäänyt päähän sillä sarjasta ei ole mitään muuta muistikuvaa kuin jotain kuvia pelloista. Nyt täytyy katsoa mikä tuossa sarjassa niin pelottavaa oli.
   
 9. Tilt-type

  Tilt-type Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 131
  Saadut tykkäykset:
  192
  Ehdottomasti katson koska aikaisemmin en ole nähnyt. Mä pidän tän tyylisestä.

  Muistaako kukaan muuten sarjaa joka esitettiin ehkä 1995-97 välillä. Joku mies jolla oli pieni parta heitti joitakin ihmisiä kaivoon ja sytytti tuleen. Tais polttaa pari taloakin :D Tota mä pelkäsinihan sikana. En itseasiassa edes muista oliko se sarja vai elokuva... Sori offtopic, mutta kun kukaan ei tunnu tietävän. :mad:
   
 10. Migge75

  Migge75 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.10.2004
  Viestejä:
  45
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse asiassa Hiidenvirta tulee täsmälleen samaan aikaan kuin 20 vuotta sitten - klo 19.30 illalla. :confused: Ja uusinta sitten aina seuraavana sunnuntaina. :thumbsup:
   
 11. Migge75

  Migge75 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.10.2004
  Viestejä:
  45
  Saadut tykkäykset:
  0
 12. Morrissey

  Morrissey Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.06.2005
  Viestejä:
  49
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuntuu että nämä kaksi nousevat pintaan yhdessä? Alunperin tuo esitettiin samaan aikaan kuin tabu eli -88? ja kyseessä "Painajainen". Siinä olivat Melasniemi, Härkönen ja Raunio pääosissa.
   
 13. Tilt-type

  Tilt-type Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 131
  Saadut tykkäykset:
  192
  Ai helvetti se taitaa muuten olla just tuo! Muistelin kyllä että se oli tanska/ruotsi/norjalainen mutta näin jälkeenpäin ajatellen enhän mä edes silloin osannut lukea. Lyhyellä googlauksella löysin että Tollo olis näytellyt tuossa.. Niin sehän se partamies tais ollakkin! Onko tää tulossa joskus vielä uusintana? Mää oon ihan kuumana tällä hetkellä! Kiitokset sulle tiedosta!
   
 14. Costanza

  Costanza Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.08.2003
  Viestejä:
  61
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsekin muistan kun tuli pienenä katsottua Hiidenvirtaa. Muistiin on tosiaankin jäänyt nuo nuket ja vaikka en yksityiskohtia muista niin pelottava se oli. Vieläkin tulee ahdistava olo sarjaa muistellessa. Äiti taisi muistaakseni kieltää viimeisen jakson katsomisen, joten mukava olisi nähdä sarja uudestaan. Muistelisin, että vanhempanikin pitivät sarjaa jännittävänä.
  Harmi vain, etten enää näe suomalaisia kanavia :OI . Pitää ehkä pyytää jotain nauhoittamaan jaksot, jotta voisin vaikka viettää joululoman Hiidenvirran parissa.
   
 15. sokka

  sokka Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.10.2003
  Viestejä:
  5 743
  Saadut tykkäykset:
  304
  No niin. Kaksi jaksoa tullu ja mitkä on tunnelmat? Omasta mielestä on ollu aika hidastemponen, mitä ykan jakson alkaessa kuuluttajakin totesi Teemalla. Kyllä pahaa pelkään, että tais olla tämäki sarja pikku lapselle vaan iso mörkö sarja. Ei se enään oikeen iske samaan malliin. Mutta toisaalta neljä jaksoa vielä näkemättä...
   
 16. cityjeesus

  cityjeesus Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.02.2004
  Viestejä:
  2 314
  Saadut tykkäykset:
  4
  Digiboksi tuli muutama viikko takaperin tähänkin torppaan, joten pääsin sittenkin fiilistelemään uusinnoilla. Kyllähän tästä nyt vähän on ristiriitaiset tuntemukset. Draama on ihan kohtuukamaa kuten muistelinkin, mutta jännityselementit eivät kyllä oikein enää toimi. Kuten tuossa edellä taisi joku jo mainitakin, niin monille brittisarjoille tyypillinen tv-teatterimaisuus pistää kyllä silmään välillä liikaakin. Mm. siirtymät ulkoa umpipahvisiin lavastehuoneisiin vievät aina fiilikset.

  Aika on osittain tehnyt tehtävänsä, mutta kyllähän tätä toki katselee. Nythän rattaat vasta lähtivät varsinaisesti liikkeelle, joten katsellaan, ja annetaan lopullinen tuomio nykyisestä toimivuudesta myöhemmin.
   
 17. Tilt-type

  Tilt-type Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 131
  Saadut tykkäykset:
  192
  Ihan ok sarjalta vaikuttaa vaikkei tässä mitään jännitystä todellakaan ole. Näyttää perkeleen halvalla tehdyltä koko paska sarja. Filmikin on pirun vaaleata koko ajan
   
 18. Hengga

  Hengga Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.03.2002
  Viestejä:
  353
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ehkä sitä vielä ehtii muuttua hermoraunioksi sarjan edetessä :)
   
 19. lore

  lore Guest Guest

  Liittynyt:
  27.04.2004
  Viestejä:
  34
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ensi viikon maanantaina viimeistä viedään! Tähän mennessä ollut ihan seurattava sarja, mutta pelottanut ei ole kyllä yhtään (no, täytyy tunnustaa, että vähän hätkähdin viime jakson loppua..). Olin alle 10 vuotias sarjan ekalla esityskerralla, ja silloin Freija ja nuket tuli uniinkin.

  Juoni on ihan mielenkiintoinen ja innolla odottelen sarjan loppuratkaisua, siitä kun ei ole minkäänlaista mielikuvaa (paitsi että pääpahiksen on tietysti jo arvannut tässä vaiheessa).
   
 20. cityjeesus

  cityjeesus Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.02.2004
  Viestejä:
  2 314
  Saadut tykkäykset:
  4
  Itsemurhia, anyone? :D Ilmeisesti ei ole hermo katkennut keltään uusintakierroksella, ja mielenterveyskin on balanssissa näin loppumetreillä lähes jokaisella katsojalla. Näin ne ajat muuttuu ja shokkiarvo pienenee, jos sitä nyt koskaan olikaan.

  Juu, aika on kyllä vähän päässyt nakertamaan kovinta terää jännitykseltä, mutta kyllähän tämä vielä nippa nappa toimii, jos ei muuten niin ajankuvana. Loppuratkaisusta ei ole itselläni mitään muistikuvaa, mutta kuten todettua, kyllähän se jo aika selvältä näyttää. Tai ehkäpä lopputwisti onkin jotain todella mullistavaa, tyyliin :
  Hjalmar Jordahl ei olekaan kuollut, vaan on masinoinut koko homman ihan vaan piruillakseen :D

  Noh, ehkä ei kuitenkaan...