Hifi Expo 2015

Keskustelu osiossa 'Yleistä kaksikanava-äänentoistosta' , aloittajana vemkki, 21.08.2015.

 1. vemkki

  vemkki Well-Known Member

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 453
  Saadut tykkäykset:
  162
  Uusimman Hifimaailma-lehden mukaan Hifi Expo on Messukeskuksessa 9.-13.9.2015, eli viisipäiväinen tapahtuma. Syy pituuteen on se, että näköjään viiteryhmää on muutettu. Nyt tuo ei olekaan Digi Expon kylkiäisenä, vaan samaan aikaan Habitaren, Art Helsingin ja muiden vastaavien juttujen kanssa. Mielenkiintoinen konsepti. ;) Ei välttämättä huono idea ainakaan high end -kauppiaiden kannalta. Voi löytyä ihan uusia asiakkaita.
   
 2. Bumer

  Bumer Goodfella Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.09.2004
  Viestejä:
  1 689
  Saadut tykkäykset:
  4
  Messuista jäi enemmän sohva, takka ja Focalit mieleen.. Muutosten myötä, yks huone jäi kokonaan väliin ja nimenomaan mitä lähdin katsomaan, eli Everestiä.. [​IMG]

  Tosiaan kuunteluhuoneiden ja muutenkin alue supistui tuntuvasti, muutama hassu koppi, josta järjestäjille iso miinus. Huomaa että haettu suurta katsojamäärää, mutta ei vieläkään oteta huomioon että tavis ei todellakaan osta yli 600€ kaiuttimia yms. suomen markkinat ja hifistit nyt vaan on pieni joukko, ketä pitää palvoa ja palvella. Uusien kalastelu ei monista syistä ole niin helppoa ja ehkä lähes mahdotonta nykytilanteessa. Markkinointi mielessä yleiskatsauksena tavikselle ei edes mitään järkevää pikkukrääsää ostettavissa.

  Summasummarum, viime messuistakin tultu tuntuvasti takapakkia, niin tulee kieltämättä ajatus jaksaako edes seuraviin vaivautua.
   
 3. petepas

  petepas Elämme fataaleja aikoja Tukijoukot

  Liittynyt:
  30.01.2005
  Viestejä:
  2 452
  Saadut tykkäykset:
  4
  Kiitos Bumer tästä, helpottaa raporttisi omaa tuskaa kun tänä vuonna en pääse paikalle :(
   
 4. JayKay70

  JayKay70 Member

  Liittynyt:
  01.01.2008
  Viestejä:
  574
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kopioin tähän saman, mitä postasin juuri tuonne Hifiharrastajien forumille Expo-ketjuun:


  Kävinpä minäkin messuilla ja aika tyngäksi kokemus minullakin jäi [​IMG]

  Oli tuolla kuitenkin jotain valopilkkujakin ja Audalecin kontissa kuuntelin ensimmäisen kerran elämässäni Staxin kuulokkeita (SR-507 SRM-323S-vahvistuksella) ja ns. näin (tai kuulin) valon ja tajusin, miksi jotkut tuosta kuulokekuuntelusta niin meuhkaavat [​IMG] Tiedän nyt mitä toivon joulupukilta. Enemmän pidin näistä kuin toisaalla esillä olleista Hifimanin Tonneista.

  Samalla osastolla Wharfedalen Denton 80-vuotisjuhlamallit soivat omiin korviin olosuhteet huomioiden hyvinkin sympaattisesti ja voisin kuvitella tuollaiset kuvitteellisen kirjastohuoneeni settiin.

  Niitä Tähtien Sodan rekvisiitan näköisiä Keffejä olen nyt kuullut pariin otteeseen, eikä mitään suurempia väristystyksiä aiheuttaneet. Kuten eivät Teknarin tai B&W:n skobetkaan. Hyviähän ne varmasti ovat, mutta näiden esittelyjen perusteella en oikein jaksa noista innostua edes haaveilemaan, kun tuntuu halvemmallakin saavan itselle riittävää soundia. Lähdin messuilta aikani JBL:n demoa odotettuani, mutta Marekin mukaan heillä oli teknisiä ongelmia ja sillä hetkellä näytti vahvasti, etteivät soisikaan enää lauantaina ja näin ollen lähdin himaan. Kai ne sitten saivat asiat kuntoon ja vähän kyllä harmittaa, etten noita kuullut.

  Eniten kyllä ihmetytti, että Hifistudiolla Regan lippulaivakaiuttimet RS10:t oli jemmattu johonkin nurkkaan ja kyllä noita olisi ihan mielellään siellä demokontissa Dalien ohella kuunnellut. Onhan noillakin nyt hintaa sen 10 kiloeuroa, vaikka eivät nyt niin näyttävän näköiset kaiuttimet olekaan. Regan uudesta RX-sarjastakin olisi saanut demot, mutta siinä vaiheessa en enää jaksanut enempää.

  Myös vinyylitoiston vaisu edustus tökkäsi silmään, vaikka niitä Projuja siellä esillä olikin. Joku mainitsi ketjussa aikaisemmin konttien joustavasta lattiasta ja ainakin Keffin kontissa esittelijä havainnollisti, minkälainen trampoliini se lattia on ja ymmärrän kyllä, ettei ole ehkä ihan se toimivin olosuhde...

  Ai niin ja ne Genelecit olivat myös aika hyvät. Tosin omalla kohdallani musa oli aivan kauheaa tuubaa. Maailman Keisariksi tultuani kiellän sitten kaiken hifidemoissa käytettävän epämusiikin ikiajoiksi ja tiikeribalsamia alapään limakalvoille niille, jotka eivät tätä usko [​IMG]

  Nuo kuuntelukontit olivat oikeastaan aika hyvä idea (ainakin tuollaiseen meluisaan messuhalliin), mutta ilmanvaihto niissä olisi saatava pelaamaan paremmin. Pariinkiin konttiin oli fiksusti tuotu siirrettävä ilmastointilaite, mutta silti kyllä välillä tuntui happi loppuvan. Sääliksi käy kovat kaulassa tuntikausia kontin vankina olevia esittelijöitä.

  Kyllä visiteeraan ensi vuonnakin jos ilmaisen lipun saan, vaikken uudelle konseptille niin lämmennytkään. Nyt sitten vaan tähtäin niihin Hyvinkään messuihin.
   
 5. Hippo

  Hippo Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  28.07.2004
  Viestejä:
  1 920
  Saadut tykkäykset:
  96
  Kävin kun kerran pääsin ja tunnin jaksoin. Kaiuttimia en jaksanut Genen 8351 jälkeen kuunnella, taas koki pienimuotoisen valaistuksen tilasta ja kaiuttimista - kuola valuu vieläkin näppikselle. Muuten kotiteatteri-ihmisenä Hifimessuilla on eniten kiinnostanut videoprojektorit ja kotiteatterin äänentoisto, nyt ei ollut kumpaistakaan esillä demoina. Eli ihan turha reissu sen suhteen.
   
 6. vemkki

  vemkki Well-Known Member

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 453
  Saadut tykkäykset:
  162
  Itse vietin Hifi Expon puolella ehkä 10 minuuttia, josta valtaosan vei Genelec 8351A:n koekuuntelu. Hälisevä messuhalli oli hirveä kokemus, eikä houkutellut hengailemaan paikalla enempää.
   
 7. JayKay70

  JayKay70 Member

  Liittynyt:
  01.01.2008
  Viestejä:
  574
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kävit väärillä messuilla ;) Nuo A/V-hommat ovat enempi DigiExpon heiniä, kun taas HifiExpo on keskittynyt konservatiivisemmin kaksikanavahifiin...
   
 8. vemkki

  vemkki Well-Known Member

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 453
  Saadut tykkäykset:
  162
  No enpä tiedä, kyllä Hifi Expossa on perinteisesti ollut joissakin isoissa huoneissa aika hyvin monikanavaäänentoistoa ja videotykkisettiä. Viime vuonnakin oli Dolby Atmos- ja Auro 3D-demot, ja itsekin jopa ostin silloin videotykin edullisen messutarjouksen innoittamana.