Hi8 kasetila dvd:lle tai koneeseen

Keskustelu osiossa 'Digikamerat' , aloittajana lakora, 26.03.2009.

 1. lakora

  lakora Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.07.2006
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tervehdys!

  Eli pitäis saada jotenkin digitaalisella 8mm videokameralla kuvattu video turvaan koneelle tai sitte dvd levylle ihan. Laite olisi mutta se on ihan rojuna joten sitä ei voi hyödyksi käyttää. Kysymys kuuluukin voiko noita jotenkin hauskasti sitten tehdä jos joku kellä olisi kokemusta tästä niin voisi kertoa.

  Saattaisi olla mahollisuus löytää sellainen videokamera käsiin, silloinhan se olisi helppoa, mutta katsotaan nyt nämä toiset vaihtoehdot mikäli niitä olisi...
   
 2. tpi

  tpi Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  4 380
  Saadut tykkäykset:
  28

  No eipä siinä ilman sitä videokameraa kai ole käytännössä mitään vaihtoehtoja olemassa.
   
 3. Jazo

  Jazo Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  24.10.2004
  Viestejä:
  4 416
  Saadut tykkäykset:
  3
  Eikös tuohon Hi8-kasettiin ollut semmoinen Hi8/VHS-adapteri kasetti, jonka avulla nauhoja pystyi katselemaan normaalilla VHS-nauhurilla?
   
 4. Ari

  Ari Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  25.06.2000
  Viestejä:
  3 320
  Saadut tykkäykset:
  4
  No ei.

  Vain VHS-C ja SVHS-C-kasettien kanssa pystyi käyttämään noita VHS-adaptereita, koska itse nauha ja formaatti olivat samanlaiset. 8mm nauha on aivan eri levyistä, eri levyisillä pyyhkäisyillä ja nauhanopeuksilla jne.

  On ollut olemassa myös 8mm videonauhureita. Mutta helpointa varmaan olisi lainata joltakin toimivaa Hi8-videokameraa ja käyttää jotain pöytämallista dvd-tallenninta. Itselläni on sama ongelma, paljon itse kuvattuja Hi8-kasetteja ja oma Hi8-kamera millä ne on kuvattu on päreinä pudottuaan lattialle yli 2m korkeudelta... Tarkoitus on itse lainata joltain tutulta toimivaa Hi8-kameraa ja sitten tallentaa videot dvd-levyille omalla dvd-tallentimella.
   
 5. Hilfiggeri

  Hilfiggeri Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.09.2012
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  EI PIDÄ PAIKKAANSA!!!

  Ihan takuulla ja varmasti on olemassa Hi8/VHS adapteri kasetti, jolla pystyy katsomaan Hi8 nauhoja VHS laitteilla. Itselläni oli aikoinaan Sony handycam Hi8 formaatilla ja kaverillani taas oli olemassa tällainen Hi8/VHS adapteri, jolla sitten katselimme nauhoja normi VHS videoilla. Adapterissa oli sisällä jonkinlainen koneisto, joka toimi omalla paristolla ja tämä koneisto siirsi jotekin Hi8 nauhaa oikeaan kohtaan sovitinta, jolloin katseleminen oli mahdollista. Kehittelin myös itse adaptereita vanhoista VHS kaseteista, ilman mitään koneistoa ja toimi oikein loistavasti, vaikka aika työlästä olikin vaihtaa sisuskalut yms. Ei pidä mennä sanomaan tietavänsä asioista, mikäli ei ole oikeasti parempaa tietoa!

   
 6. tpi

  tpi Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  4 380
  Saadut tykkäykset:
  28
  Olet trolli, sekaisin, huonomuistinen, tai et tiedä mikä ero on eri videonauhaformaateilla.
   
 7. Ari

  Ari Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  25.06.2000
  Viestejä:
  3 320
  Saadut tykkäykset:
  4
  Jep, samaa mieltä tpi:n kanssa. Edelleenkin olen tuosta kirjoittamastani samaa mieltä itseni kanssa... :) Ja minulla sattuu kyllä olemaan myös sitä "parempaa tietoa" tuosta asiasta.
   
 8. RedAlert

  RedAlert Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.05.2004
  Viestejä:
  990
  Saadut tykkäykset:
  32
  Pitäisi digitoida kymmenkunta Video8/Hi8 kasettia. Millä tavalla syntyy laadukkainta jälkeä:

  1. Digital8 kameralla, joka toistaa myös sekä Hi8 että Video8 nauhat? Kopiointi käyttäen firewire-liitäntää (DV-out/DV-in)

  2. Erillisellä laadukkaalla Hi8 pöytäkoneella, jossa vain s-video out? Tosin toistossa olisi sitten NR/TBC joilla tavaran saisi puhtaimpana etiäpäin. Miten lie tuossa tavassa 1, ilmeisesti ainakin aikavirheet korjataan, mutta entä värikohinat sun muut?

  3. Tapa (mikä?)

  Tapa 1 olisi kaikkein mielekkäin, saisi myös Digital8 nauhat pc:lle ja poltettua vaikka DVD:lle. Mutta siis mikä tapa olisi se laadukkain?

  PS. Jos jollakulla olisi joutavana kyseisiä vermeitä, saattaisin olla kiinnostunut "lainaamaan" (pieni korvaus toki) tai jos puoli-ilmaiseksi saisi niin jopa ostamaan.
   
  Viimeksi muokattu: 12.05.2015